Festivon edut keittiösuunnittelussa – metrinen kylmiöpakastin toimii taikasauvana

Festivo ei ainoastaan ole markkinoiden ainoa kotimainen kylmälaite. Se on markkinoiden ainoa kylmälaite, joka on muokattavissa koko elinkaarensa ajan toiveidesi mukaan.

Keittiösuunnittelussa Festivo on investointi, joka maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti sekä käytettävyydessä että asiakastyytyväisyydessä. Laite on suunniteltu erityisesti suomalaisiin ja skandinaavisiin keittiöihin.

Festivon mallisto on moduuliratkaisu, mikä mahdollistaa helpon räätälöinnin ja muokkauksen erilaisiin tiloihin ja tarpeisiin. Kylmälaitteiden muokattavat sisätilat auttavat hankkimaan sopivan kylmälaitteen. Muokattavuus tekee Festivosta erityisen monipuolisen vaihtoehdon keittiösuunnittelussa.

Festivo vs. keittiön integroitavat laitteet

Festivoa ei ole saatavilla integroituna. Yksinkertainen ja selkeä ulkoasu toimii hyvin keittiössä kuin keittiössä. Festivo on suunniteltu vapaasti seisovaksi, jolloin laite ei tarvitse kalustevuorausta vaan näyttää tyylikkäältä myös sellaisenaan.

Integroidut kylmälaitteet saattavat nousta kokonaiskustannuksiltaan samalle hintatasolle Festivon kylmälaitteiden kanssa.

Festivo tarjoaa kuitenkin merkittäviä etuja integroitaviin laitteisiin verrattuna. Keittiön kaapistoihin integroitavat kylmälaitteet ovat usein kaappi kaapin sisällä, ja tämä vaatii aina keittiökaappien säätöä ja erikoisasennuksia.

Suomalaista designia parhaimmillaan edustava näyttävä ja tyylikäs Festivo tarjoaa ratkaisun, joka sopii suoraan keittiöön ilman ylimääräisiä asennustöitä, mikä tekee siitä kustannustehokkaamman vaihtoehdon.

Tutustu tilaajan muistilistaan

Festivo sopii helposti pieneen keittiöön, metrin leveä kylmiöpakastin on keittiösuunnittelijan taikasauva

Festivo 55CM, hevi3
Yksiovisissa kylmiöissä on vakiovarusteena yksi HEVI-vetolaatikko. Yksioviset kylmiöt voidaan varustaa maksimissaan kolmella päällekkäisellä vetolaatikolla. Kuvan kylmiössä on lisävarusteena HEVI3.

Seinän viereen asennettuna Festivon oven avautumiseen tarvitaan vain vaivaiset 35 mm tilaa, mikä säästää arvokasta tilaa usein ahtaissa keittiöissä ja tekee keittiöstä toimivamman. Lauhdutusilmakierrolle tarvitaan tilaa vain laitteen taakse ja eteen.

Pääsääntöisesti, mikäli tilaan mahtuu 90 cm leveä side by side -jääkaappipakastin, mahtuu samaan tilaan myös 100 CFM -kylmiöpakastin!

Keittiösuunnittelussa jokainen sentti on äärimmäisen tärkeä, siksi 100 CM kylmiöpakastin on erinomainen valinta moneen keittiöön: sen säilytyskapasiteetti peittoaa monet perinteiset 60 cm + 60 cm kylmälaitteet, mutta se vie vähemmän tilaa.

Festivon laitteiden joustavuus on erityisen arvostettua nykypäivän keittiösuunnittelussa. Laite voidaan asentaa pieneen tilaan, ja pakastin voi sijaita joko oikealla tai vasemmalla puolella, mikä lisää suunnittelun vapautta ja mahdollistaa Festivon sijoittamisen monenlaisiin keittiökonsepteihin.

Halutessasi voit sijoittaa nämä itsenäiset kylmälaitemoduulit vaikka eri puolelle keittiötä!

Sunnittele oma Festivo

Festivon 206 cm korkeus mahdollistaa asennuksen ilman yläkaappeja. Tutustu erilaisiin asennustapoihin lisää keittiökuvagalleriassamme!

Festivon laitteet sopivat erityisesti kehyskeittiöihin, joissa yläkaappilinja saadaan pysymään tasaisena. Laite on mitoitettu niin, että se sopii saumattomasti keittiön yleisilmeeseen.

Festivon 100 CFM -kylmiöpakastimen 100 cm leveys on optimoitu niin, että se mahtuu useimpiin standardikeittiöihin, tarjoten samalla runsaasti säilytystilaa.

Tämän ansiosta keittiön muut toiminnot ja kalusteet voidaan suunnitella tehokkaammin kylmiöpakastimen ympärille, samalla säästäen arvokasta lattia- ja kaappitilaa keittiöstä. Keittiösuunnittelussa tämä joustavuus mahdollistaa paremman tilan hyödyntämisen, jolloin esimerkiksi työtasot ja muut tärkeät keittiövälineet voidaan sijoittaa ergonomisemmin ja käytännöllisemmin.

Tutustu poikkeuksellisiin asennusmittoihin!

Äläkä unohda näyttävää Festivo Trioa, jossa yhdistyvät viinikaappi, kylmiö ja pakastin keittiön näyttäväksi kylmäkeskukseksi.

Katso kaikki jälleenmyyjät

Vetolaatikkomallinen Citycold ja aamiaiskaappi

Citycold kylmäpakkanen aamiaskaapissa. Kuvassa pakastinvetolaatikko.

Citycold kylmäpakkanen on markkinoiden ainoa ratkaisu, jossa on vetolaatikot sekä jääkaapin ja pakastimen lämpötila! Kun hyödynnät Citycoldia aamiaiskaapin osana, saat kylmäsäilytystä vaativat ruokatarvikkeet muiden aamupalatarvikkeiden lähelle.

Huollettava ja pitkäikäinen kylmälaite erinomaisilla ominaisuuksilla

Kotimaisena kylmälaitteena Festivon kotimaisuusaste on 80 %, mikä takaa hyvän varaosasaatavuuden ja huollettavuuden. Tämä lisää laitteiden pitkäikäisyyttä ja tekee niistä kestävän valinnan. Festivolla on Suomalaisen työn liiton Avainlippu ja Design From Finland -tunnukset.

Yksi Festivon merkittävimmistä eduista on sen kyky säilyttää elintarvikkeet optimaalisessa lämpötilassa, jossa kosteus toimii kylmyyden johtimena. Tämä takaa sen, että esimerkiksi salaatit ja muut tuoreet vihannekset säilyvät pidempään raikkaina.

Festivon NOLLA-tilan nimensä mukainen +/- 0 asteen lämpötila taas johdetaan pakastimen puolelta. Tällä tekniikalla estetään lämpötilan suuret vaihtelut ja varmistetaan tasainen kylmyys. NOLLA-laatikko on erinomainen esimerkiksi kalan ja lihan säilyttämiseen!

Katso kaikki jälleenmyyjät

Ostajan muistilista! – Mitä ottaa huomioon, kun olet tilaamassa kylmiön, kylmiöpakastimen, pakastimen, viinikaapin tai niiden yhdistelmän?

Hienoa, että olet päätynyt Festivoon ja haluat kotiisi pitkäikäisen kylmäsäilytyskumppanin, joka auttaa vähentämään ruokahävikkiä.

Festivo on markkinoiden ainoa kotimainen kodin kylmälaite. Kun hankit moduuliajatteluun perustuvan Festivo-kylmälaitteen saat valinnanvaraa muun muassa sijoittelun ja varustelun osalta. Kylmälaitteita voidaan räätälöidä jokaiselle omien tarpeiden ja tottumusten mukaisiksi.

Oletpa sitten valinnut keittiöösi kotimaisen kylmiöpakastimen, kylmiön, pakastimen, viinikaapin tai niiden yhdistelmän, on seuraavat asiat hyvä miettiä huolella ennen laitteen tilaamista!

VALITSEMASI VÄRI JA KÄTISYYS

  • Rungon ja ovien väri. Voit valita molempiin omat värinsä. Värivaihtoehtoja runkoihin ovat: valkoinen, musta ja harmaa. Ovien väriksi voit valita valkoisen, mustan tai RST:n.
  • Kätisyys. Valitse kätisyys kaikkien moduulien osalta (kylmiö, pakastin, viinikaappi).

LISÄVARUSTEET

  • Tuleeko laite vakiovarustelulla (yksi NOLLA-vetolaatikko pakastimessa ja yksi HEVI-vetolaatikko kylmiössä) vai tarvitsetko lisävetolaatikoita tai lisähyllyjä?
  • Haluatko lisävarustelua KAPPA-juureskorilla tai KIRA-säilytinsarjalla?

LAITTEIDEN SIJOITTELU

  • Miten laitteet tulevat sijaitsemaan keittiössäsi? Tulevatko laitteet eri puolelle keittiötä, yksittäisinä moduuleina vaiko yhdistelminä rinnakkain? Sijoittelu vaikuttaa siihen tuleeko laitteisiin oma sokkeli vai yhtenäinen sokkeli. Mikäli haluat sijoittaa laitteet erikseen, tilaa ne yksittäisinä moduuleina (75 CM, 55 CM, 45 FM, 45 VLM), jolloin laitteet varustellaan automaattisesti omilla, erillisillä sokkeleilla.

KYLMIÖPAKASTIN

   • 100 CFM ja 120 CFM kylmiöpakastimissa on vakiona yhtenäinen sokkeli, runkojen välilista ja kiinnityspalat, joilla saat yhdistettyä kylmiön ja pakastimen toisiinsa. Jos haluat kolme laitetta vierekkäin (esim. kylmiö, viinikaappi ja pakastin), tulee niihin tilata erikseen yhtenäinen sokkeli, välilistat ja kiinnityspalat lisävarusteena.

Suunnittele oma Festivo

Festivo-kylmiöt ovat muunneltavia

Kylmiön, pakastimen ja viinikaapin vaatima tila keittiössäsi

 • Kaikilla laitteilla on omat verkkojohtonsa (eli kylmiöpakastimella 2 kpl).
 • Laitteen yläpuolelle on jätettävä vähintään 40 mm tyhjä tila. Vaihtoehtoisesti yläkaapin yläpuolelle ja taakse on jätettävä vähintään 80 mm tyhjä tila. Tämä tulee ottaa huomioon laitetta tilatessa, koska mitat tulevat laitteiden kiinteiden mittojen lisäksi. Jos laite asennetaan seinän viereen, sen pitää olla vähintään 35 mm irti seinästä, jotta ovi aukeaa riittävästi ja vetolaatikot mahtuvat liukumaan ulos kaapin sisältä.
 • Suosittelemme asentamaan sijoituspaikkaan suoja-altaan laitteen alle. Jokainen laite tarvitsee oman suoja-altaansa eli jos sinulla on kylmiöpakastin, tarvitset kaksi suoja-allasta. Vaihtoehtoisesti kylmiön sijoituspaikan voi tehdä vesitiiviiksi myös muulla tavoin.

Kylmälaitteiden asennuksesta löydät tarkempaa tietoa käyttöohjeesta. Katso myös Festivoiden asennusmitat ja -etäisyydet muista laitteista.

Festivon asennuksessa huomioitavaa mitoitusta.

Mitä kaikkea kuuluu kylmiöiden, pakastimen ja viinikaappien vakiovarusteisiin, mitä pitää tilata erikseen ja mitä ylipäätään tarkoittaa modulaarinen rakenne? Selvennämme näitä asioita vielä kirjoituksessa. Voit myös tutustua Festivoiden ominaisuuksiin tuotesarjan esitteestä.

Lataa esite

Kylmiöpakastimen, kylmiön, pakastimen ja viinikaapin yhdistely­mahdollisuudet

Modulaarisuus tarkoittaa sitä, että Festivon kylmälaitteet rakentuvat erillisistä moduuleista, joita voi yhdistää toisiinsa haluamallasi tavalla. Kylmälaitetta tilatessasi saat valita kylmälaitteen kätisyyden eli avautuuko kylmälaitteen ovi oikealla vai vasemmalle. Kätisyys on myös mahdollista muuttaa jälkikäteen esimerkiksi keittiöremontin yhteydessä. Modulaarinen rakenne mahdollistaa myös sen, että voit halutessasi sijoittaa esimerkiksi kylmiön ja pakastimen erilleen toisistaan, vaikka eri puolille keittiötä.

Moduulirakenteen ansiosta kylmälaitteista voidaan rakentaa juuri sinun tarpeisiisi vastaava kokonaisuus. Voit yhdistää esimerkiksi kylmiön, pakastimen ja viinikaapin yhtenäiseksi laitteeksi. Plussana myös se, että laitteiden keskinäinen järjestys on muutettavissa jälkikäteen.

 

Festivo Trio rakentuu joko 55 CM -kylmiöstä tai 75 CM -kylmiöstä, 45 FM -pakastimesta ja 45 VLM -viinikaapista. Moduulit liitetään toisiinsa lisävarusteena tilattavalla yhtenäisellä sokkelilla, kiinnikkeillä ja ovien väliin asennettavalla peitelistalla.

 

Kylmiöpakastimen, kylmiöiden, pakastimen ja viinikaapin vakiovarusteet

Festivon tilavat sisätilat auttavat sijoittelemaan elintarvikkeet ilmavasti ja samalla ruokahävikki vähenee!

Festivon kylmiöissä täyskorkeiden ovien takana on vakiona yksi hedelmille ja vihanneksille tarkoitettu HEVI-vetolaatikko. Pakastimien täyskorkean oven takana vakiona on yksi tuoresäilytykseen suunniteltu NOLLA-vetolaatikko. Suurempaan viinikaappiin kuuluu laadukas puinen varustekappa, johon voi sijoittaa viinien käsittelyyn ja nautiskeluun liittyviä tarvikkeita.

Kylmiöpakastimien vakiomallit 100 CFM ja 120 CFM ovat varustettu yhtenäisellä sokkelilla, joilla laitteet yhdistetään toisiinsa. Mikäli haluat sijoittaa laitteet erikseen, tilaa ne yksittäisinä moduuleina (75 CM, 55 CM, 45 FM, 45 VLM), jolloin laitteet varustellaan automaattisesti omilla, erillisillä sokkeleilla. Tilatessasi laitteet kylmiöpakastin-yhdistelmänä toimitukseen sisältyy myös kaappien liitossarja ja runkojen välilista. Koska laitteet ovat aina erilliset, on molemmissa moduuleissa oma sähköliitäntä. Asennus vaatii siis kaksi pistorasiaa.

Suunnittele oma Festivo

Valitse vetolaatikoiden määrä ja muut lisävarusteet

Tilatessasi kylmiötä, kylmiöpakastinta tai pakastinta sinun kannattaa tilauksen yhteydessä päättää myös haluamasi vetolaatikoiden määrä. Vetolaatikoita on toki mahdollista asentaa laitteisiin myös jälkikäteen, mutta helpoimmin asia sujuu silloin, kun teemme tämän työn jo tehtaalla.  Voit valita kylmiöön vetolaatikoita maksimissaan kolme, joista yksi voi sijaita kylmiön jääkaappilämpötilassa. Jääkaappilämpötilassa sijaitseva laatikko on nimeltään KYLMÄ-vetolaatikko. Pakastimeen voit valita NOLLA-vetolaatikoita maksimissaan kaksi.

Eri lämpötiloilla olevien vetolaatikoiden lisäksi voit hankkia kylmälaitteeseen muutamia lisävarusteita. Tällaisia lisävarusteita ovat KIRA-säilytinsarja ja KAPPA-juuressäilytin. KIRA-säilytinsarja on suunniteltu pienempien elintarvikkeiden säilytykseen. Säilytinsarja myydään kokonaisuutena. KAPPA-juuressäilytin on tarkoitettu juuresten säilytykseen kylmiössä jääkaappilämpötilassa. KAPPA soveltuu hyvin myös moneen muuhun käyttötarkoitukseen kuten esimerkiksi juomien tai purkkien säilytykseen.

KAPPA-juuressäilytin on tarkoitettu juuresten säilytykseen kylmiössä jääkaappilämpötilassa.
KAPPA-juuressäilytin
KIRA-säilytinsarja on suunniteltu pienempien elintarvikkeiden säilytykseen
KIRA-säilytinsarja

Kylmiöpakastimen, kylmiön, pakastimen ja viinikaapin varustelut

Kaksiovinen kylmiöpakastin 100 CFM tai 120 CFM

 • vakiona yksi HEVI-vetolaatikko
 • tehokkaat LED-valaisimet kylmiön yläosassa luovat laadukkaan ja miellyttävän yleisvalaistuksen
 • 4 täyssyvää lasihyllyä ja yksi pieni lasihylly
 • pakastimessa ylinnä kaksi pakastinhyllyä ylös nostettavilla luukuilla
 • pakastimen keskiosassa on 3–4 läpinäkyvällä kannella suojattua tukevaa pakastinkoria
 • NOLLA-vetolaatikko tuoresäilytykseen
 • lisävarusteet
  • 1–2 HEVI-vetolaatikkoa, joista toinen voi olla KYLMÄ-vetolaatikko
  • mahdollista lisätä 5 lasihyllyä (yhteensä 9 kpl)
  • KIRA-säilytinsarja
  • KAPPA-juureslaatikko
  • lukitus oveen
  • toinen NOLLA-vetolaatikko pakastimeen (yhteensä 2 kpl)
  • Tutustu kylmiöpakastimiin

Yksiovinen kylmiöpakastin 75 CFO ja 75 CFF

 • vakiona lasihyllyt (3 täyssyvää ja 1 pienempi)
 • tehokas led-valaistus
 • vakiovarusteena KYLMÄ-vetolaatikko
 • 75 CFO -mallissa on kylmiön alapuolella 44 litrainen, automaattisulatteinen vetolaatikkopakastin (F) ja alimmainen on NOLLA-vetolaatikko (O)
 • 75 CFF -mallissa kylmiön alapuolella on kaksi vetolaatikkomallista, automaattisulatteista No-Frost pakastinta (FF)
 • Tutustu kylmiöpakastimiin

600 CF ja 800 CF Citycold – markkinoiden ainoa kylmäpakkanen vetolaatikossa!

 • mitoitukseltaan Citycold sopii asennettavaksi alakaapistojen ja saarekkeiden 600 ja 800 mm moduuleihin
 • ylempi vetolaatikko (C) on tarkoitettu kylmäsäilytystä vaativille elintarvikkeille, sisältää ulosvedettävän sisälaatikon ja oikeassa reunassa on tilaa korkeille pakkauksille, kuten pulloille
 • alempi vetolaatikko (F) on tarkoitettu pakastetuotteille
 • molemmat vetolaatikot on automaattisulatteisia
 • integroitavissa tai tehdasasenteisilla teräsmaskeilla (valkoinen, musta tai ruostumaton teräs)
 • Tutustu Citycoldiin

Pienet kylmiöt 55 CM ja 75 CM

 • vakiona yksi HEVI-vetolaatikko
 • tehokas LED-valaisimet kylmiön yläosassa luovat laadukkaan ja miellyttävän yleisvalaistuksen
 • 4 täyssyvää lasihyllyä ja yksi pieni lasihylly
 • lisävarusteet:
  • 1–2 HEVI-vetolaatikkoa, joista toinen voi olla KYLMÄ-vetolaatikko
  • mahdollista lisätä 5 lasihyllyä (yhteensä 9 kpl)
  • KIRA-säilytinsarja
  • KAPPA-juureslaatikko
  • lukitus oveen
  • Tutustu kylmiöihin

Suuret kaksioviset kylmiöt 90 CM, 100 CM ja 120 CM

 • vakiona kaksi HEVI-vetolaatikkoa
 • neljä lasihyllyä ja yhtenäiset sisätilat
 • lisävarusteet:
  • KIRA-säilytinsarja
  • KAPPA-juureslaatikko
  • lisälasihyllyt
  • lukitus oviin
  • kaksiovisiin kylmiöihin ei saa lisävarusteena vetolaatikoita
  • Tutustu kylmiöihin

 45 FM Pakastin

 • tehokas LED-valaisin
 • ylinnä kaksi pakastinhyllyä ylös nostettavilla luukuilla.
 • pakastimen keskiosassa on 3–4 läpinäkyvällä kannella suojattua tukevaa pakastinkoria.
 • NOLLA-vetolaatikko tuoresäilytykseen
 • lisävarusteet:

45 VLM Viinikaappi

 • LED-valo
 • tärinävaimennettu kompressori
 • UV-suojattu lasiovi
 • kaksi eri lämpötila-aluetta punaviineille ja valkoviineille
 • tilaavuus n. 70 pulloa
 • pohjalle sijoitettu laadukas puinen varustekappa
 • lisävarusteet:

50 VL Viinikaappi

 • tilavuus n. 25 pulloa
 • kaappi voidaan sijoittaa esim. keittiötason alle
 • kaksi eri korkeutta; 81 cm ja 86 cm
 • Tärinävaimennettu kompressori
 • UV-suojattu ja valaistu
 • lisävarusteet:

Katso jälleenmyyjät

Juttua päivitetty 16.5.2024. Juttu julkaistu ensimmäisen kerran 21.10.2020.

Kylmiöpakastin vs jääkaappipakastin – tekniikassa suurin ero

Miten kylmiöpakastin eroaa jääkaappipakastimesta?

Tässä kirjoituksessa kerromme, miten kylmiöpakastin eroaa jääkaappipakastimesta, ja mitä etua Festivon kylmiöpakastimen mitoituksesta on keittiösuunnittelussa.

Suomen Kotikylmiö on valmistanut jo 1990-luvulta kodin kylmälaitteita Hollolassa, ja edelleen kysytään, että mihin ne maidot laitetaan, jos ostaa kodin jääkaapiksi kylmiön?

Kylmiössä ja jääkaapissa säilytetään samoja asioita. Kylmiöstä saattaa tulla vielä mieleen se ”mummolasta tuttu valtava kylmäkaappi”, mutta tämä on kaukana totuudesta.

Festivon kotimainen kylmiö on ulkoasultaan kuin perinteinen jääkaappi, mutta kylmiö kätkee sisälleen ruokatuotteiden säilyvyyttä edistävän, suurtalouskeittiöistä tutun ammattilaiskylmätekniikan. Muistathan, että kylmiö ei sisällä pakastinlämpötilaa vaan pakkanen tulee ostaa kaksiovisissa kylmälaitteissa erikseen.

Modulaarinen ratkaisu monipuolistaa keittiösuunnittelun mahdollisuuksia, 100 ja 120 cm leveät kylmiöpakastimet ovat ikisuosikkeja

Valkoinen 100 cm leveä kaksiovinen kylmiö, rosterinen 120 cm leveä kylmiöpakastin ja musta 75 cm leveä yksiovinen kylmiöpakastin.

Festivon nerokkuus keittiösuunnittelun näkökulmasta on sen modulaarisessa rakenteessa, joka tuo keittiösuunnitteluun paljon mahdollisuuksia.

Kaikkiaan kodin kylmälaitemallistossa on 11 kylmälaitetta. Kylmiöt, pakastimet ja viinikaapit rakentuvat erillisistä moduuleista, joita voi yhdistää toisiinsa haluamallaan tavalla. Moduulien ansiosta niistä voi rakentaa erilaisia kylmäkokoonpanoja käyttökohteen ja tarpeiden mukaan.

Voit yhdistää kylmiön, pakastimen ja viinikaapin yhtenäiseksi laitteeksi.
Voit yhdistää kylmiön, pakastimen ja viinikaapin yhtenäiseksi laitteeksi. Tutustu Festivo Trioon.

Kylmiöpakastin koostuu kahdesta erillisestä laitteesta: joko 75 cm leveästä kylmiöstä ja 45 cm leveästä pakastimesta (120 CFM) tai 55 cm leveästä kylmiöstä ja pakastimesta (100 CFM). Jokaisen laitteen kätisyyden eli oven avautumissuunnan saa valita itse.

Kylmiöpakastinmalleja on kolme: 120 cm leveä, 100 cm leveä ja 75 cm leveä. Kaikkien laitteiden korkeus on vakio 206 cm, joka on yhdenmukainen useimpien suomalaisten keittiöiden yläkaappilinjojen kanssa.

Tutustu tarkemmin kylmiöpakastinvalikoimaan

Kaksiovisen kylmiöpakastimen vaihtoehtona yksiovinen kylmiöpakastin sekä vetolaatikkomallinen Citycold

Yksiovinen kylmiöpakastin ja Citycold kylmäpakkanen, jonka voi sijoittaa esimerkiksi aamiaiskaapin alapuolelle.
Kuvassa oikealla yksiovinen kylmiöpakastin ja vasemmalla Citycold kylmäpakkanen, jonka voi sijoittaa esimerkiksi aamiaiskaapin alapuolelle.

Kaksiovisen kylmiöpakastimen lisäksi mallistosta löytyy myös vastikään uudistunut 75 cm yksiovinen kylmiöpakastin, jossa automaattisulatteinen pakastin ja NOLLA eli tuoresäilytystila ovat kylmiön alapuolella vetolaatikoina. Myös tämä malli on mukautettavissa käyttäjän tarpeiden mukaan, eli se on saatavilla myös kahdella vetolaatikkopakastimella.

Keittiösuunnitteluun uusia tuulia tuo myös Citycold kylmäpakkanen, joka on keittiökalusteisiin mitoitettu, työtason alle sijoitettava jääkaappi- ja pakkaslämpötilan sisältävä vetolaatikkomallinen kylmälaite.

Katso inspiraatiota keittiökuvagalleriasta

Kylmiöpakastimen poikkeava mitoitus on keittiösuunnittelijan unelma

Kotimainen kylmiöpakastin Sami Jauhojärven keittiössä
Festivon kylmälaitteiden ovet tarvitsevat vähän tilaa auetakseen. Tämä mahdollistaa kylmälaitteiden vapaamman sijoittelun keittiössä. Modulaarisuuden ansiosta voi kylmiön ja pakastimen sijoittaa jopa kokonaan eri puolille keittiötä!

Festivon kylmälaitteen yksi vahvuus on perinteisestä jääkaapista ja jääkaappipakastimesta poikkeava mitoitus.

Markkinoilla on paljon erilaisia side by side -jääkaappipakastimia, joissa ovet vaativat paljon tilaa auetakseen kokonaan. Tämä vaikuttaa automaattisesti keittiön kaapistojen suunnitteluun, kun kylmälaite tarvitsee ympärilleen enemmän tilaa ja sen on oltava sijoitettuna hieman ulos muista keittiökalusteista.

Festivo voidaan asentaa pieneen tilaan. Seinän viereen asennettuna kylmiöpakastimen kuten muidenkin Festivon kodin kylmälaitteiden ovi tarvitsee ainoastaan 35 milliä seinästä tilaa, jotta ovi aukeaa kokonaan ja vetolaatikot mahtuvat ulos.

Festivon oven kätisyyden eli aukeaako kunkin laitteen ovi vasemmalle vai oikealle saa valita tilauksen yhteydessä. Kätisyys on myös mahdollista vaihtaa esim. keittiön uuden järjestyksen myötä.

Laitteiden mitat ovat myös suunniteltu yleisimpien keittiösuunnittelumittojen mukaan siten, että kylmälaitteet istuvat niin leveyden, syvyyden ja korkeutensa puolesta hyvin suomalaisiin keittiöihin vieden mahdollisimman vähän tilaa muusta keittiön säilytys- ja laskutilasta. Festivo voidaan sijoittaa joko vapaasti seisovaksi tai koteloida sivuilta keittiökaapistoon.

Laitteet voidaan sijoitella keittiötilan puolelta toiselle oman keittiön toimintojen mukaan. Laitteen runkoon ja oviin voi myös valita keittiöön sopivimmat värit.

Keittiösuunnittelussa kannattaa tutkia myös mahdollisuus sijoittaa 90 cm leveän side-by-side jääkaappipakastimen paikalle 100 cm kylmiöpakastin. Katso 100 cm leveän kylmiöpakastimen asennusmitat.

Katso jälleenmyyjät

Festivon sisätilat ovat muokattavissa tarpeittesi mukaan

Vetolaatikoiden määrän saa valita tilauksen yhteydessä. Kylmiön puolella voi olla maksimissaan kolme vetolaatikkoa ja tuoresäilytyslaatikoita maksimissaan kaksi pakastimen puolella.

Vetolaatikoiden sijoittelussa laitteiden alaosaan on myös haluttu vaalia suurta jääkaappilämpötilaista säilytystilaa. Hedelmien- ja vihanneksien vetolaatikot sekä tuoresäilytyslaatikko on sijoitettu niin, etteivät ne vie tilaa laitteen sisältä valmiiksi määritellystä kohdasta, toisin kuin perinteisissä jääkaapeissa, joissa nämä säilytyslämpötilat ovat usein jääkaapin puolella.

Festivon kylmälaitteiden muunneltavuus mahdollistaa jokaiseen keittiöön juuri talouden tarpeita vastaavat kylmäsäilytysolosuhteet. Myös laitteiden sisätilat ovat muokattavissa. Festivon yksiovisiin kylmiöihin ja pakastimiin on mahdollista valita tehdasvalmisteisina lisävarusteina lisää vetolaatikoita.

Kylmiön puolelle voi valita yhteensä 1–3 kiinteää vetolaatikkoa ja pakastimen puolelle 1–2 NOLLA-vetolaatikkoa. Yksiovisen kylmiöpakastimen kohdalla voit valita kaksi pakastinlämpötilaista vetolaatikkoa tai pakastin- ja tuoresäilytysvetolaatikon.

Näin malliston monet erikokoiset kylmälaitteet räätälöidään talouden tarpeisiin. Festivon tuotevalitsimella voit kokeilla valitsemaasi kylmälaitteiseen erilaisia kylmäsäilytysratkaisuja ja värejä!

Suunnittele 100 CFM kylmiöpakastin

Suunnittele 120 CFM kylmiöpakastin

Ruokatuotteet säilyvät kylmiössä jääkaappia pidempään – kaiken perusta on kylmätekniikka

Kuvassa Festivon lamellihöyrystin.

Perinteisessä jääkaapissa kylmä tuotetaan takaseinässä sijaitsevan levyhöyrystimen avulla. Festivon kylmiössä sen sijaan kylmätekniikkana toimii laitteen yläosaan sijoitettu lamellihöyrystin. Lamellihöyrystin on suurtalouspuolelta tuttu ja testattu ammattilaistekniikka kylmän tuottamiseen.

Lamellihöyrystin on kooltaan ja tehoiltaan levyhöyrystintä isompi ja tehokkaampi, ja se takaa tasaisen lämpötilan kylmiön sisälle.

Kylmiöpakastin verrattuna jääkaappipakastimeen ruokahävikin kannalta – lämpötila-alueet ja litratilavuus

Ruoka säilyy paremmin kuin jääkaapissa
Kylmiössä ruokatuotteiden sijoittelu on vapaampaa ja ruoka säilyy pidempään parempana.

Kylmiöpakastimen kylmätekniikan mahdollistama ruokatuotteiden vapaampi sijoittelu tekee ruokatuotteiden säilytyksestä helpompaa ja säilytyskapasiteetista suuren. Salaatti säilyy rapsakkana ilman umpinaista pussia, kurkut eivät palellu, hedelmät ja vihannekset säilyvät pidempään tuoreina sekä jo valmistettu ruoka säilyttää mehevyytensä.

Festivot auttavat vähentämään tehokkaasti ruokahävikkiä ruokatuotteiden oikeaoppisien säilytyslämpötilojen ansiosta. Festivon kylmiöpakastimissa on neljä eri lämpötila-aluetta erilaisille ruokatyypeille:

 • jääkaappilämpötilainen kylmiö +2…+7-astetta
 • hedelmille- ja vihanneksille HEVI-vetolaatikko, jonka lämpötila on +5-astetta kylmiötä korkeampi (n. +7…+12-astetta)
 • NOLLA-vetolaatikko (± 0-asteinen) tuoresäilytystä vaativille elintarvikkeille kuten lihalle, kanalle ja kalalle
 • tehokas automaattisulatteinen pakastin -18…-24-asteen lämpötilalla.

Lue lisää elintarvikkeiden säilytyksestä kylmiöpakastimessa

Olympiavoittaja Sami Jauhojärvi: ”Tilavassa kylmiöpakastimessa kaikelle on paikkansa”

Festivon on valinnut moni julkisuudesta tuttu vaikuttaja. Poimimme tähän kirjoitukseen muutamia kohtia kahden eri tunnetun suomalaisen Festivo-kokemuksesta. Lisää kokemuksia kylmälaitteistemme voit lukea täältä.

Ruokatuotteiden säilyvyyden on huomannut myös Sami ”Musti” Jauhojärvi hankittuaan Festivon:

– Kuulostaako yhtään tutulta, että lapselta jää voileipä kesken, kun vatsa yhtäkkiä täyttyy kesken ruokailun? Esimerkiksi aamupalalta jäänyt leipä ei kylmiössä ole iltapalaankaan mennessä muuttunut kuivaksi, nahistuneeksi korpuksi, vaikka sitä ei ole verhottu kelmuun tai muuhun suojaan! Sama tuoreena säilymisen ilmiö pätee myös kasviksiin, sillä nekin säilyvät kylmiössä loistavasti.

Riku Rantala antaa Festivon kylmiöpakastimelle arvosanan 6/5

”Tässä on masiina, joka on yllättävän isossa roolissa omassa arjessani – isommassa kuin vaikkapa televisio”, Riku Rantala sanoo Festivon kylmiöpakastimesta.

Myös toimittaja-juontaja Riku Rantala perheineen valitsi keittiöönsä kotimaisen Festivon kylmiöpakastimen:

Hävikkitorjunta joutui jouluna tositestiin, josta on kyllä pakko antaa täydet pojot. HEVI-vetolaatikoissa hedelmät ja vihannekset ovat säilyneet selvästi paremmin kuin ennen, koska niissä ei ole liian kylmä. Kalamiehenä NOLLA-boksit ovat ykkössuosikkejani. Koska ne ovat jääkaappilämpötilaa kylmempiä, fisuja tulee ensi kertaa säilytettyä niin kuin niitä oikeasti pitää ja esimerkiksi graavit pysyvät mintissä todella hyvin. Riistaa niissä voisi riiputtaa tolkuttoman pitkään.

Festivon kylmiöpakastin on litratilavuudeltaan keskivertoa jääkaappipakastinta suurempi. Festivon 120 cm leveässä kylmiöpakastimessa on lähes 700 litraa kylmäsäilytystilaa ja 100 cm leveässä yli 500 litraa. Kaksiovissa jääkaappipakastimissa (side by side) litratilavuudet voivat olla lähellä Festivoa, mutta jääkaappien säilytystilaa rajoittaa epätasainen kylmyys ja erilainen mitoitus, jolloin säilytyskapasiteetti ei ole niin suuri.

Litratilavuus ei ole ainoa, joka vaikuttaa Festivon säilytyskapasiteettiin, myös laitteiden mitoitus on tehty niin, että esimerkiksi suurimmatkin uunipellit ja tarjoiluastiat mahtuvat kylmiöön.

Ennen tuntui siltä, että poikiemme pohjattomien kitojen vaatimaa sapuska- ja juomamäärää ei saa mahtumaan jääkaappiin ilman raivostuttavaa tetristä. No, enää ei tunnu. 120CFM-mallin ulkomitathan ovat sen perus jääkaappipakastimen 60+60 senttiä, mutta kylmiön tilavuus on isompi kuin yhdistelmissä yleensä, eli 500 litraa. Pakastimen puolella on riittävästi tilaa myös, ja NOLLA-bokseissa säilytän lihat, kalat ja muut kylmempää vaativat, sanoo Riku Rantala.

Kotimainen Festivo on pitkäikäinen valinta– nopeat huollot ja varaosat

Kylmiöpakastimen ja jääkaappipakastimen erot

Erona moniin jääkaappeihin ja pakastimiin on myös huollettavuus. Varaosia löytyy jopa 20 vuotta vanhoihin laitteisiin ja huoltoliikkeitä löytyy ympäri Suomen. Ruokahävikin vähentymisen lisäksi myös huollettavuus tekee Festivosta ekologisen valinnan, kun jääkaapin tilalla on pitkäikäinen kylmiöpakastin.

Jokaisessa Hollolassa valmistetussa Festivossa yhdistyvät laadukkaat ja testatut komponentit suurtalouspuolelta sekä täsmällinen suomalainen työnjälki. Festivon kotimaisuusaste onkin huikeat 80 prosenttia!

Lue lisää Festivoiden valmistuksesta

Yhä useampi haluaa mustat keittiön kylmälaitteet – Festivon suosituimmat värit

Musta ja valkoinen ovat viime vuosina olleet lähes yhtä suosittuja värejä keittiön Festivon kylmälaitteissa.

Hollolan tehtaalla valmistettiin viime vuonna eniten mustia kodin kylmälaitteita. Valmistetuista laitteista 38 prosenttia oli mustia ja 34 prosenttia valkoisia.

– Vuosittaiset vaihtelut mustien ja valkoisten laitteiden osalta ovat viime vuosina olleet muutaman prosenttiyksikön verran. Reilu kolmannes valmistetuista kodin kylmälaitteista on siis mustaa tai valkoista, Festivo-Porkka Groupin markkinointipäällikkö Noora Englund sanoo.

Jo usean vuoden ajan neljännes kylmälaitteista on myyty RST-ovilla eli ruostumattomalla teräsovella. Viinikaapeissa vuodesta toiseen suosituin väri on musta, lähes puolet valmistetuista viinikaapeista tehtiin mustina vuonna 2023.

Kaikkiaan Hollolan tehtaan valmistuskapasiteetti on noin 7 000 kylmälaitetta vuodessa.

Englundin mukaan musta on erinomainen valinta keittiön kylmälaitteen väriksi, kun keittiöön halutaan upea katseenvangitsija ja RST-ovet puolestaan sopivat eleganttina valintana skandinaaviseen sisustukseen.

Mustat Festivot kuvagalleriassa

Uusi mattamusta pinta lisäsi kiinnostusta

Kaikki Festivon kodin kylmälaitteet valmistetaan Hollolan tehtaalla, ja jokaisen laitteen kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia. Uusi mattamusta pinta on ollut tuotannossa 2023 keväästä lähtien.

Englund uskoo, että yksi tekijä mustan värin suurimpaan valmistusmäärään keittiösuunnittelutrendien lisäksi on kylmälaitteiden uusi mattamusta pinta.

Festivon kiiltävä musta vaihtui viime keväänä mattamustaan.

– Halusimme uudistuksella vastata tämän hetken keittiösuunnittelun vaatimuksiin.

Uuden mustan kiiltoaste on 35 prosenttia, kun sitä ennen kiiltoaste oli 85 prosenttia. Voit lukea huhtikuun 2023 uudistuksesta aiemmasta kirjoituksesta.

– Uudistimme syksyllä 75-mallin kylmiöpakastimen, ja varsinkin niissä musta on ollut erityisen suosittu värivalinta. Myydyistä laitteista noin puolet oli mustia, Englund kertoo.

Uudistuksessa 75 senttimetriä leveään kylmiöpakastimeen tuli lisää muokkausmahdollisuuksia ja uutena vakio-ominaisuutena KYLMÄ-vetolaatikko sekä automaattisulatteinen pakastin. Täältä voit tutustua 75-mallin kylmiöpakastimeen tarkemmin.

Yksiovinen 75 CF0 ja 75 CFF -kylmiöpakastin valmistetaan kolmessa eri värissä: musta, valkoinen ja RST-ovi eli ruostumaton teräs.

Kylmiö korvaa keittiössä jääkaapin

Festivon kylmiö eroaa jääkaapista tekniikalla. Kylmiössä kylmä tuotetaan samalla tekniikalla kuin suurtalouskeittiössä eikä erillinen puhallin kuivata ruokaa!

Musta ja valkoinen ovat lähes yhtä suosittuja värivalintoja, kun kotiin valitaan jääkaappipakastimeksi ruoan paremmin säilyttävä kylmiöpakastin. Festivon kylmälaitteet ovat vapaasti sijoitettavia eli ne voi tarvittaessa sijoittaa eri puolille keittiötä. Festivo-kylmiö palvelee keittiössä jääkaapin tavoin.

Jääkaappipakastimen korvaava kylmiöpakastin sijoitetaan yleensä aina kylmiö ja pakastin vierekkäin, vaikka moduuleihin perustuva toteutustapa mahdollistaisi muutkin mahdollisuudet.

– Vielä en ole myöskään kuullut yhdeltäkään keittiösuunnittelijalta, että kukaan olisi valinnut kylmiöpakastimensa niin, että kylmiö on musta ja pakastin valkoinen tai päinvastoin, Englund sanoo.

Festivon kylmiöiden, pakastimien ja viinikaappien oviin ja runkoon saa valita eri värit. Värivaihtoehtoina laitteiden oviin on valkoinen, musta ja RST eli ruostumaton teräs ja runkoon valkoinen, musta ja harmaa. Tilaajat ovat suosineet kuitenkin eniten samoja värejä laitteiden ovissa ja rungoissa.

Englund huomauttaa, että tilastoista puuttuu kokonaan vetolaatikkomallinen Citycold, jota myydään enimmäkseen integroituna.  Esimerkiksi tason alle sijoitettava jääkaappi- ja pakastinlämpötilan sisältävä, markkinoiden ainoa kylmäpakkanen, on mahdollista saada kolmella eri värisellä tehdasasenteisella etulevyllä.

– Suuret, kaksioviset kylmiöt taas halutaan edelleen pääosin valkoisella pinnalla.

Lisävetolaatikoita valmistettiin kolmannekseen yksiovisista kylmiöistä

Kuvassa lisävaruste HEVI2KYLMÄ eli kaksi hedelmä- ja vihanneslaatikkoa sekä jääkaappilämpötilainen KYLMÄ vetolaatikko.

Festivon yksiovisiin kylmiöihin kuuluu vakiona yksi hedelmille ja vihanneksille tarkoitettu vetolaatikko (NOLLA1). Kylmiöihin on mahdollista saada lisävarusteena useampi vetolaatikko (NOLLA2).

Lisävetolaatikot olivat suosittuja viime vuonna. Lisävetolaatikoita valmistettiin noin kolmannekseen kylmiöistä!

Festivo-kylmiöpakastimessa on neljä eri lämpötila-aluetta.

 • Kylmiö (jääkaappilämpötila) +2…+7
 • No frost -pakastin -18…-24
 • HEVI hedelmä- ja vihanneslaatikko +8…+10 (Laatikon lämpötila säätyy automaattisesti kylmiön lämpötilan mukaan noin 5 astetta korkeammaksi)
 • NOLLA tuoresäilytyslaatikko esimerkiksi kalalle ja lihalle, +/- 0.

Kylmiön tasainen suhteellinen kosteus edistää elintarvikkeiden säilyvyyttä.

Millaisen kylmälaitteen sinä suunnittelisit? – Testaa tuotevalitsemalla

Festivon tuotevalitsin auttaa suunnittelemaan perheellesi sopivan kodin kylmälaitteen.

Festivon tuotevalitsimella kokeilet erilaisia väriyhdistelmiä laitteiden oviin ja runkoihin ja pääset testaamaan erilaisia lisävarusteita pakastimeen ja kylmiöihin.

Oviväreissä vaihtoehtoina on musta, valkoinen ja RST, eli ruostumaton teräs.

Festivon kylmiöt, pakastimet, kylmiöpakastimet ja viinikaapit ovat markkinoiden ainoita kylmälaitteita, joita voi mukauttaa haluamallaan tavalla.

Kokeile millainen olisi sinun unelmiesi kotimainen kylmälaite!

Suunnittele oma Festivo

 

Keittiötrendit 2024 – käytännöllisyyttä, luonnon­materiaaleja ja vahvoja värisävyjä

Kuva: Puustelli

Keittiötrendeissä vastuullisuus ja toiminnallisuudet ovat suosittuja myös vuonna 2024. Näiden lisäksi trendeissä korostuu tilojen esteettisyys sekä käytön helppous.

Käytännöllisyys korostuu keittiösuunnittelussa

Ruoanlaiton lisäksi keittiöt nousevat tulevana vuonna yhä selkeämmin tiloiksi, joissa vietetään aikaa perheen ja ystävien kanssa. Jotta keittiössä on mukavampi viettää entistäkin enemmän aikaa, vaatii se keittiöltä käytännöllisyyttä sekä selkeyttä.

Kuten viime vuosinakin, saarekkeet ja niemekkeet ovat suosittuja edelleen. Tilan muunneltavuus ja järkevät ratkaisut kiinnostavat ihmisiä, sillä niiden avulla voi tilaa muokata sopimaan juuri sen hetken tarpeeseen. Esimerkiksi liikuteltavat saarekkeet sekä saarekkeisiin integroitava säilytystila ja sen yhteydessä olevat tuolit luovat mahdollisuuden yhdistää ruoanlaiton, ruokailun sekä ajanvieton läheisten kanssa.

Puustellin Trendköket 2024 -tapahtumassa esitelty trendikeittiö, jonka on suunnitellut Stefan Nilsson. Trendikeittiön tarkoituksena on haastaa ja näyttää uusia tarpeita, rohkeita värivalintoja sekä näyttää uusia tapoja hyödyntää keittiötä.

Ruoanlaitosta tulee myös nopeampaa ja helpompaa, kun tietyt raaka-aineet saa kerättyä lähelle valmistuspistettä saarekkeeseen integroitavalla kylmiöllä, kuten Festivon Citycoldilla. Tämä ergonominen ratkaisu helpottaa myös esteetöntä asumista, kun tuotteet ovat helposti saatavilla.

Saarekkeet luovat keittiöön pisteen, jonka ympärillä voi laittaa ruokaa, vaihtaa kuulumiset tai tehdä töitä. Integroitu kylmiö helpottaa myös ruoanlaittoa.

Suunnittele oma Festivo

Mitä muita keittiötrendejä voimme odottaa vuonna 2024?

Lämpimät ja voimakkaat värisävyt

Luonnon inspiroimat värit, kuten vihreä, kasvattavat edelleen suosiotaan sisustuksessa. Vuonna 2024 vihreän ohella käytetään rohkeasti värejä, niin vaaleita kuin tummiakin sävyjä. Värejä yhdistää kuitenkin rauhallisuus sekä lämpö.

Suosittuihin väreihin yhdistyy mallikkaasti mattavärit, kuten mattamusta. Festivo-perheen uusin lisäys, mattamusta pinta vastaa keittiösuunnittelun vaatimuksiin. Nykyään kaikki mustat laitteet lähtevät tuotannosta tällä mattamustalla pinnalla.

Ruskea oli suosittu väri jo viime vuonna.

Esimerkiksi erilaiset ruskean ja viininpunaisen sävyt nostavat suosiotaan vihreän sävyjen ohella. Sinisen eri sävyistä povataan jopa vuoden väriä, mutta liikaa ei kannata tuudittautua vain yhteen vaihtoehtoon.

Luonnonmateriaalit

Luonnonmateriaaleja saa mukaan sisustukseen esimerkiksi asentamalla trendikkään puisen alakaton. Kohde: Talo Sensu / Lohjan Asuntomessut

Lämpimiin värisävyihin täydellisesti yhdistyvät luonnonmateriaalit jatkavat viime vuosien voitokasta kulkuaan keittiötrendeissä myös vuonna 2024. Esimerkiksi erilaiset puu- ja kivimateriaalit sekä marmori ovat suosittuja vaihtoehtoja.

Aiemmin marmori on näyttäytynyt monelle jopa hieman pelottavan materiaalina kestävyytensä takia. Nyt marmorin kaltaisia “herkkiä” materiaaleja valitaan myös keittiöiden pöytätasoihin, sillä kotien ei odoteta enää olevan täydellisiä ja mahdolliset arjen jäljet saavat näkyä.

Luonnonpuuta yhdistellään nyt myös keskenään hyödyntämällä eri puulajien värisävyjä. Lämpimiin puunsävyihin yhdistellään paljon myös kivimateriaaleja.

Lähellä luontoa

Luonnonmateriaalit ovat vain yksi esimerkki tärkeästä trendistä, joka tukee kokonaisvaltaista siirtymää kohti luonnosta inspiraationsa saanutta suunnittelua.

Ulkoilmakeittiöt ja yhteys luontoon vakiinnuttavat paikkaansa suunnittelussa. Suora yhteys keittiöstä ulos nousee yhä tärkeämmäksi elementiksi ja myös sisälle keittiöön halutaan enenevissä määrin viherkasveja.

Teknologia

Ihmisten ympäristötietouden lisääntyessä ja teknologian kehittyessä, uudet ratkaisut tekevät jokapäiväisestä elämästä helpompaa samalla säästäen energiaa.

Festivon kylmiöissä, pakastimissa ja kylmiöpakastimissa suunnittelutyön pohjana on ollut laitteiden kestävyys – laitteet on suunniteltu kestämään vuosikymmeniä. Vastuullisuus on edelleen keittiötrendeissä omana trendinään, mutta on selvää, että lähivuosien aikana vastuullisuus valtavirtaistuu eikä se ole enää trendi vaan itsestäänselvyys ja osa keittiösuunnittelun perusperiaatteita.

Ruokahävikkiä voidaan myös vähentää, sillä Festivon neljä lämpötila-aluetta on suunniteltu erityyppisten ruokatuotteiden tarpeiden mukaan. Näin raaka-aineet voidaan säilyttää niille optimaalisissa lämpötiloissa. Suurtalouskeittiöistä tuttu lamellihöyrystin pitää myös huolen, että koko kaapissa on tasainen kylmyyden ja suhteellisen kosteuden tasapaino, jolloin tuotteet säilyvät pidempään hyvinä.

Citycold kylmäpakkanen
Laatikostoon asennettava Festivo Citycold voidaan sijoittaa myös asunnon muihin huoneisiin keittiön lisäksi.

Ja maailmalla kylmälaitteet eivät jää enää ainoastaan keittiöihin. Laatikostoon asennettavat kylmälaitteet ilmestyvät nyt myös muihin huoneisiin ympäri kotia – niin kotisaleille kuin työ- ja kylpyhuoneisiinkin.

Valaistus

Myös älyvalot ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina. Eikä vähiten niiden energiansäästömahdollisuuksien takia. Älyvalot tuovat myös mukavuutta, turvallisuutta sekä tunnelmallisuutta.

Valot voidaan asettaa sammumaan automaattisesti, kun huoneessa ei ole ketään sekä käynnistymään automaattisesti, kun huoneeseen astutaan. Turvallisuuden tunnetta lisää liiketunnistimella toimivat älylaitteet ja tunnelmallisuutta voidaan lisätä säätämällä valon kirkkautta ja sävyä halutunlaiseksi.

Älyvalot toimivat myös uusimpien valaistustrendien kanssa, sillä aiempaa vähemmän halutaan tutuksi tulleita, rohkeita ja kirkkaita valoja saarekkeiden ja ruokapöytien päälle. Vuonna 2024 keittiön valaistuksen trendeinä ovatkin kerrostaminen ja monipuolisen tunnelma luominen.

Kerroksellisuutta saadaan luotua asentamalla valoja keittiön kaappien alareunoihin sekä seinille niin, että valoa saadaan ohjattua tiettyyn kohteeseen halutulla tavalla.

Oman unelmiesi keittiön suunnittelun avuksi olemme koonneet kattavan kuvagallerian Festivon kylmälaitteista erilaisissa keittiöissä, ja tuotevalitsimellamme suunnittelet juuri tarpeeseesi sopivan kylmiön, pakastimen tai kylmiöpakastimen!

Löydä lähin jälleenmyyjäsi

Jutun lähteinä on käytetty Elle Decor -sisustuslehteä, Architectural Digest -arkkitehtijulkaisua sekä ruokaintoilijoiden Delish -sivuston artikkelia.

Suosituimmat Festivo-värit – Musta pakastin ja valkoiset kylmiöt suosiossa

Vuoden 2022 suosituin Festivo-väri oli kaiken kaikkiaan valkoinen, vaikka eniten tilattu laite olikin musta pakastin. Erot valkoisten ja mustien laitteiden tilausmäärissä eivät olleet suuria. Mustan suosio jatkui viime vuonnakin vahvana. Festivoita tilattiin vuonna 2021 eniten mustina perinteisemmän ”jääkaappivärin” valkoisen sijaan. Valkoista suositaan paljon jääkaapeissa ja pakastimissa.

Vuoden 2022 keittiötrendeissä korostui rauhallinen värimaailma ja skandinaavisuus, joka varmasti ohjasi värivalintaa myös kylmälaitteiden kohdalla, Festivo-Porkka Groupin markkinointipäällikkö Noora Englund sanoo.

Hollolan tehtaan valmistuskapasiteetti on noin 7000 kylmälaitetta vuodessa.

Valkoinen väri on suosittu niin keittiöissä kuin kylmälaitteissakin, sillä vaaleat pinnat tuovat keittiöön avaruutta ja valoisuutta. Monessa kodissa keittiön kylmäsäilytysratkaisuksi valitaan perinteinen valkoinen jääkaappipakastin – niin myös viime vuonna Festivon laitteista. Kuitenkin mustan suosio kylmiöissä ja pakastimissa on näkynyt hyvin vahvana jo muutaman vuoden ajan: Festivolta viime vuonna tilatuista laitteista 35 % oli valkoisia ja 34 % mustia.

– Vaaleasävyinen keittiö ei tarkoita sitä, että kylmälaitteenkin pitäisi olla välttämättä valkoinen. Etenkin mustat kylmälaitteet ovat nostaneet huimasti suosiotaan keittiösuunnittelussa, Englund sanoo.

Englundin mukaan musta on erinomainen valinta kylmälaitteen väriksi, kun keittiöön halutaan upea katseenvangitsija ja RST puolestaan sopii erinomaisesti skandinaaviseen sisustukseen. Voit katsoa keittiökuvagalleriastamme miltä eri väriset Festivot näyttävät keittiöissä.

Suosituimmat Festivot ja värit vuonna 2022

Suosituimmat värit Festivon laitteiden ovissa vuonna 2022. Valkoinen 35 %, musta 34 % ja RST 31 %.

Edellisenä 2021 vuonna Festivoita valmistettiin eniten mustina, vuonna 2022 valkoisen suosio piti pintansa ja Festivoita valmistui näin ollen eniten valkoisina! Valkoisten ja mustien suosiossa ei kuitenkaan ollut suurta eroa laitteiden välillä.  Kaiken kaikkiaan eniten laitteista Hollolan tehtaalta lähti mustia 45 FM pakastimia.

Kuitenkin määrällisesti eniten tilattiin valkoisia laitteita. Valkoisina valmistettiin eniten 45FM pakastimia ja toiseksi eniten 75CM kylmiöitä, jotka ovat yhdistettävissä pakastimeen. Samoja laitteita valmistettiin eniten muissakin väreissä.

Yksiovisissa kylmiöissä tasainen suosio valkoisten, mustien ja RST laitteiden kohdalla

Yksiovisien kylmiöiden suosituin väri on valkoinen. Myös musta ja RST suosittuja.

Festivon yksiovisien kylmiöiden eli 55CM- ja 75CM-kylmiöiden kohdalla värijakauma valkoisten, mustien ja RST-värien kohdalla oli hyvin tasainen. Hyvin pienellä erolla muihin tilatuin laitteen väri oli valkoinen.

Kaksioviset kylmiöt tilatuimpia valkoisina

Kaksiovien kylmiöiden suosituin väri on valkoinen.

Kaksiovisia kylmiöitä eli 90CM-, 100CM- ja 120CM-kylmiöitä tilattiin eniten valkoisina.

– Valkoinen väri yhdistetään puhtauteen ja raikkauteen keittiössä ja ehkä siksi onkin suosituin leveimmissä kylmiöissä, kun keittiön pinta-alasta menee suurempi osa kylmälaitteelle, Englund pohtii.

Mustan ja RST:n välillä ei ollut tilauksissa suurta eroa, toiseksi suosituin väri kaksiovissa kylmiössä oli musta.

Viinikaapin suosituin väri on musta

Suosituin viinikaappiväri oli musta.

Viinikaappien kohdalla suosituin väri oli musta. Sekä suurempi 75 pullon viinikaappi että pienempi 45 pullon viinikaappi olivat tilattiin useimmiten mustana. Viinikaapeissa toiseksi suosituin väri oli RST.

Korkeamman 45VL viinikaapin voi yhdistää Festivon kylmiöön ja pakastimeen, mutta viinikaapit ovat varmasti Festivon valikoimassa eniten yksittäin sijoitettavia laitteita.

– Kaikki kylmälaitteemme ovat vapaasti sijoitettavia eli tarvittaessa laitteemme voi vaikka sijoittaa eri puolille keittiöitä.

Matalamman 50VLM viinikaapin voi sijoittaa joko keittiö- tai muun pöytätason alle tai vapaasti seisovaksi.

Tilausmäärältään korkeampi 75 pullon viinikaappi oli suositumpi kuin 45 pullon viinikaappi.

Eri värit laitteen oviin ja runkoon suosituimpia yksiovissa kylmiöissä ja pakastimissa

Suosituimmat värit Festivon kylmälaitteiden ovissa ja rungossa.

Festivon kylmiöiden, pakastimien ja viinikaappien oviin ja runkoon saa valita eri värit. Värivaihtoehtoina laitteiden oviin on valkoinen, musta ja RST eli ruostumaton teräs ja runkoon valkoinen, musta ja harmaa. Tilaajat ovat suosineet kuitenkin eniten samoja värejä laitteiden ovissa ja rungoissa.

Suhteessa tilauksien määriin suurimmalla prosentilla tilattiin pakastimia ja 75CM kylmiöitä, joissa oven värinä oli RST ja rungossa musta tai ovessa RST ja rungossa valkoinen.

Festivon 45 FM pakastin, jossa musta runko ja RST ovet.

Lisävetolaatikoita valmistettiin 25 % laitteista, joihin niitä oli mahdollista saada

Kuvassa lisävaruste HEVI2+KYLMÄ eli kaksi hedelmä- ja vihanneslaatikkoa sekä jääkaappilämpötilainen vetolaatikko.

Festivon yksiovisiin kylmiöihin, pakastimiin ja kylmiöpakastimiin on mahdollista valita tehdasvalmisteisina lisävarusteina lisää vetolaatikoita kylmiön ja pakastimen puolelle. Irrallisina eli erikseen myytävinä lisävarusteina myydään puista KAPPA-juuressäilytintä ja KIRA-säilytinsarjaa.

Suosituin tehdasasenteinen lisävaruste oli HEVI2 eli yksi ylimääräinen hedelmä- ja vihanneslaatikko kylmiöön.

– Olemme hienosti onnistuneet kertomaan asiakkaillamme muokkaamismahdollisuuksista. Suomalaisten into syödä kasviksia ja vihanneksia näkyy hedelmä- ja vihanneslaatikkomme suosiossa. Ruokahävikin vähentäminen on monelle tärkeä asia ja säilyttämällä arat ruoat oikeassa lämpötilassa vähentää tietenkin hävikkiäkin, Englund toteaa.

Toiseksi suosituin lisävaruste oli HEVI2+KYLMÄ eli yksi ylimääräinen HEVI-laatikko sekä yksi jääkaappilämpötilainen vetolaatikko.

Erikseen myytävistä lisävarusteita KAPPA-juuressäilytin oli KIRA-säilytinsarjaa suositumpi; sitä tilattiin suoja-altaiden jälkeen eniten.

– Suosittelemme aina hankkimaan suoja-altaan kylmälaitteen alle. Se on usein myös kotivakuutusehdoissa korvausehtona.

Millaisen kylmälaitteen sinä rakentaisit – Testaa tuotevalitsemalla

Festivon tuotevalitsin auttaa rakentamaan juuri tarpeisiisi sopivan kodin kylmälaitteen.

Festivon tuotevalitsimella pääset kokeilemaan erilaisia väriyhdistelmiä laitteiden oviin ja runkoihin sekä testaamaan erilaisia lisävarusteita. Festivon kylmiöt, pakastimet, kylmiöpakastimet ja viinikaapit ovat markkinoiden ainoita kylmälaitteita, joita voi mukauttaa haluamallaan tavalla.

Kokeile millainen olisi sinun unelmiesi kotimainen kylmälaite!
Suunnittele oma Festivo

 

Katso lähin jälleenmyyjäsi

Keittiötrendit 2023 – selkeälinjaista, kotimaista ja kestävää

Festivon musta kylmiön, pakastimen ja viinikaapin yhdistelmä Puustellin keittiössä.

Keittiön trendit eivät elä erillään muista sisustuksen tai muiden elämän osa-alueiden trendeistä, vaan ne muokkautuvat ympäröivän maailman mukaan.

Keittiön sisustuksessa ja ratkaisuissa trendit liikkuvat hyvin hitaasti, sillä suomalaiset uusivat keittiönsä noin 15–20 vuoden välein. Käytännöllisinä ihmisinä haluamme, että keittiömme kestää aikaa ja on ennen kaikkea käytännöllinen, monikäyttöinen ja toiminnallisuuksiltaan toimiva ratkaisu, joka toimii kodin keskuksena.

Trendien syklit eivät sisustuksessa ole lyhyitä muutaman kuukauden tai vain vuoden mittaisia pyrähdyksiä kuten muodin trendit, vaan ne kestävät jopa 20 vuotta. Ensin 10 vuotta edelläkävijöiden keittiöissä, sitten ne tulevat osaksi valtavirran keittiösuunnittelua noin kymmeneksi vuodeksi, kunnes hiljalleen hiipuvat pois. Tämän huomaat myös aiemmista keittiötrendeistä kertovista jutuistamme, kuten tästä keittiötrendit 2022 -jutusta.

Keittiösuunnittelussa yhä suurempi merkitys on vastuullisuudella ja kestävyydellä. Festivon kylmiö, pakastin, kylmiöpakastin ja viinikaappi ovat kotimaisia tuotteita, joilla on sekä Avainlippu että Design From Finland -tunnukset. Tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia.

Festivot ovat huollettavia kodin kylmälaitteita, jotka kestävät arjessasi pitkään.

Vuoden 2023 keittiötrendeissä korostuvat kestävä kehitys, yksilöllisyys, toiminnallisuus ja luonnonläheiset materiaalit. Tähän artikkeliin olemme poimineet myös pieniä sisustukseen liittyviä trendiseikkoja, joilla saat keittiösi hetkessä trendien aallonharjalle!

Skandinaavisuus ja japandi keittiöissä

Citycold kylmäpakkanen aamiaiskaapissa. Kuvassa kylmäsäilytysvetolaatikko.
Festivon Citycold, kylmäpakkanen vetolaatikossa, on helppo yhdistää osaksi skandinaavista keittiösuunnittelua.

Skandinaavinen sisustustyyli on usein aika minimalistinen, ja se on ollut pitkään läsnä suomalaisessa sisustuksessa: sen selkeälinjaisuus, käytännöllisyys ja luonnonmateriaalien käyttö vetoaa suomalaisiin.
Skandinaavinen keittiö on ajaton ja toimiva valinta, joka tarjoaa rauhallisen ja viihtyisän ympäristön ruuanlaittoon ja yhdessäoloon. Skandinaavisissa keittiöissä säilytystilaa on tarpeeksi ja keittiökalusteissa suositaan selkeälinjaisia ratkaisuja.

Ratkaisuissa suositaan vaaleita sävyjä ja luonnollisia materiaaleja, kuten puuta, kiveä, metallia ja lasia. Keittiön ilmeessä on vaikutteita pohjoismaisesta luonnosta ja valosta, jotka ovat erityisen tärkeä osa skandinaavista estetiikkaa.

Japandi-tyyli taas yhdistää japanilaisen ja skandinaavisen muotoilun ja sisustuksen elementtejä. Tämä tyyli on kasvattanut suosiotaan myös keittiöissä, ja se näkyy esimerkiksi minimalistisena ja luonnonläheisenä sisustuksena, joka yhdistää puuta, betonia ja muita luonnonmateriaaleja.

Japandi-tyylin keittiöissä näkyy vielä skandinaavista tyyliä tiukemman minimalistisuuden lisäksi myös siisteys ja toiminnallisuus, jossa kaikki tarpeellinen on käden ulottuvilla. Keittiöissä käytetään yleensä vaaleita värejä, kuten valkoista, harmaata ja beigeä, ja yksinkertaisia linjoja ja muotoja, jotka korostavat tilan avaruutta.

Keittiön trendivärit ja monokromaattinen keittiö

Novart on sisällyttänyt keittiöihin vaaleita sävyjä kuten tammea, valkoista ja beigeä.kuvateksti: Novart on sisällyttänyt keittiöihin vaaleita sävyjä kuten tammea, valkoista ja beigeä.

Vuoden 2023 keittiöissä nähdään monipuolisesti erilaisia värejä. Valkoisen ylivoima alkaa hiljalleen väistyä ja voimakkaampia värejä otetaan mukaan pintoihin – pastellisävyjä unohtamatta. Keittiöissä uskalletaan käyttää värejäkin: tummanvihreä, sininen, terrakotta ja ruskea ovat keittiöissä näkyviä värejä.

Skandinaavisten valmistajien kohdalla vaaleat, luonnolliset ja maanläheiset sävyt ovat edelleen suosiossa. Esimerkiksi Puustellin keittiöissä korostuvat vaaleanpuhuvat sävyt kuten valkoinen, vaaleanharmaa ja vaaleanruskea. Myös Novart on sisällyttänyt keittiöihin vaaleita sävyjä kuten tammea, valkoista ja beigeä.

Vuonna 2023 muotokieli on pehmeä ja pyöreä. Kuva Novart.

Tummat värit ovat myös yhä pinnalla, musta ja tummaharmaa ovat suosittuja värejä. Esimerkiksi Noblessa käyttää keittiöissään mustaa, harmaata ja tummansinistä. Novartin uusissa malleissa on yhdistetty vaaleita ja tummia sävyjä.

Suosittuja ovat myös yksiväriset keittiöt, joissa käytetään samaa väriä kaapistoissa, lattioissa, seinissä ja jopa vetimissä. Mustissa keittiöissä monokromaattisuus on ollut jo pitkään pinnalla.

Suunnittele oma Festivo 

Sisustuksen trendit keittiöissä, älä unohda näitä

Sisustuspainotteista Instagramin Life Like Vino -sisustustiliä julkaisevan Annamarian keittiössä on nähty viherkasveja jo viime vuonna. Lue lisää Annamarian keittiöstä!

Valaistus

Hyvä valaistus on tärkeää keittiössä, jotta ruoanlaitto onnistuu ja keittiössä on miellyttävä olla. Vuoden 2023 trendeissä korostetaan erilaisia valaistusratkaisuja, kuten upotettuja led-valoja ja kaappien sisävaloja.

Yksilöllisyys

Vuoden 2023 trendeissä keittiöissä korostuu yksilöllisyys ja persoonallisuus. Keittiö suunnitellaan omaan makuun ja tarpeisiin sopivaksi ja valitaan esimerkiksi yksilöllisiä yksityiskohtia, kuten erilaisia vetimiä tai epätavallisia säilytysratkaisuja.

Liesituuletin

Iso trendi on, että liesituuletinta ei enää näy keittiössä, modernit liesituulettimet ovat huomaamattomia elementtejä tasoihin upotettuina. Yhtenä trendinä on myös sijoittaa liesitaso niemekkeeseen tai saarekkeeseen.

Pantry

Amerikkalaisista keittiöistä tuttu pantry (ruokakomero) on yleensä erillinen säilytystila, jossa säilytetään ruokatarvikkeita, astioita ja muita keittiötarvikkeita. Pantryjen koko vaihtelee, mutta pääsääntöisesti pantryt ovat walk in -mallisia.

Niemeke ja saareke

Saarekkeet ja niemekkeet ovat yhä suosittuja, koska ne lisäävät laskutilaa ja toimivat hyvin myös tilanjakajina. Usein niissä on integroitu liesi ja liesituuletin.

Avohyllyt ja kaapit

Bella Table -ruokayhteisön Petra ja Kia Bella Kitchenissä.
Bella Tablen keittiöissä saarekkeeseen on sijoitettu kirjoja. Tutustu Bella Tablen keittiöön täällä!

Avohyllyt ovat trendikkäitä vuonna 2023, sillä ne avaavat keittiötä ja tekevät siitä avaramman näköisen. Keittiöissä nähdään myös yhä enemmän laatikostoja, sillä ne tarjoavat käytännöllisen säilytystilan. Matalat kaapit ovat yleistymässä, sillä ne sopivat paremmin avokeittiöihin ja pieniin tiloihin. Keittiö toimiikin yhä useammin olohuoneen jatkeena.

Viherkasvit

Viherkasvien suosio on kasvanut merkittävästi viime vuosina. Sen lisäksi, että ne piristävät keittiön ilmettä ne parantavat sisäilman laatua. Keittiöön voikin sijoittaa esimerkiksi yrttejä, kaktuksia tai riippuvia viherkasveja.

Tasot ja välitilat

Keittiön ilmeen muuttaminen ei aina vaadi kaiken laittamista uusiksi. Vaihtamalla tasot tai kaappien välitilat saa nopeasti uutta ilmettä!

Aamiaiskaappi

AINA-keittiöt Oulun suunnittelemassa keittiössä musta Festivon kylmiöpakastin. Kuva: AINA-keittiö.

Kun minimalistisuus ja selkeälinjaisuus ovat tärkeitä asioita keittiösuunnittelussa on selvää, että aamiaiskaappi on yhä suositumpi ratkaisu, kun kaikki leivänpaahtimesta kahvinkeittimeen saa oven taakse piiloon.

Oman unelmiesi keittiön suunnittelun avuksi olemme koonneet kattavan kuvagallerian Festivon kylmälaitteista erilaisissa keittiöissä ja tuotevalitsimellamme suunnittelet juuri tarpeeseesi sopivan kylmiön, pakastimen tai kylmiöpakastimen!

 

Katso lähin jälleenmyyjäsi

Kotimaisten Festivon kylmiöpakastimien vanha ja uusi ulkoasu – Katso kuvat 1970-luvulta moderniin 2022 vuoteen

Vuosikymmenten varrella kylmälaitteet ovat uudistuneet niin ulkoasun kuin ominaisuuksiensakin osalta. Hollolassa kodin kylmälaitteiden valmistus aloitettiin vuonna 1994. Vuosikymmenien aikana Festivon kylmiöpakastimet ovat kehittyneet kauniiksi, skandinaavisiin keittiöihin istuviksi moderneiksi kylmälaitteiksi.

Kylmiöiden ja pakastimien ulkoasun kehittyessä myös kylmälaitteiden tekniikka on mennyt eteenpäin ja energiatehokkuus parantunut vuosien saatossa. Laitteiden kestävyys ja korkea laatu on ollut keskiössä alusta asti: Festivon kylmälaitteet kestävät käytössä jopa vuosikymmeniä – niin vanhemmat kuin nykyisetkin laitteet.

Festivolle suuri ylpeyden aihe on myös se, että kaikki kylmiöt, pakastimet ja viinikaapit valmistetaan käsityönä Hollolan tehtaallamme ja Festivo on edelleenkin markkinoiden ainoa kotimainen kodin kylmälaite.

Festivolle reseptejä tekevä ruokablogisti Ella Ristkari-Pohjalainen (Kaviaarista Arkeen) kävi tehdasvierailulla Hollolassa tutustumassa vanhoihin Festivoihin. Katso videolta miltä Festivo on näyttänyt vuosien saatossa!

Kylmiöiden ja pakastimien matka 1970-luvulta vuoteen 2022

Festivon tehtaalla Hollolassa Showroomissa on nähtävillä uusimpia kylmälaitteita, mutta säilöstä löytyy myös vuosikymmeniä vanhoja malleja. Kylmiöiden, pakastimien ja viinikaappien ulkoasu on vaihdellut paljon, mutta laitteiden tilavuus on pysynyt yhtenä ominaisuutena alusta lähtien.

Nykyisten Festivon värivaihtoehtojen valkoisen, mustan ja teräksen sijaan vanhemmissa malleissa väreinä oli maanläheisempiä värejä, kuten sen ajan trendeihin kuului.
Kylmälaitteen vetimet olivat usean vuoden oveen upotettuja malleja.
Materiaalina ovissa ja vetimissä oli pääasiassa muovi. 1970-luvun mallissa materiaali oli metalli.
Tältä näytti Festivon kylmiöpakastin ja viinikaappi vuonna 1988.

Kylmälaitteiden kehittyessä lähemmäs nykyistä mallia värivaihtoehtoihin tulivat valkoisen lisäksi musta ja RST eli ruostumaton teräs. Samalla ulkoasu uudistettiin täysin modernimpaan suuntaan ja hedelmä- ja vihanneslaatikot ja tuotesäilytysvetolaatikot siirtyivät vetolaatikoiksi laitteen alaosaan.

Kylmiöpakastin vuodelta 2007.

Vuonna 2014 kylmälaitteiden ulkonäköä muokattiin moderneihin keittiöihin istuviksi. Muun muassa kylmiön ovien ulkoasu uudistettiin ulko- ja sisäpuolelta ja hygieeniset lasihyllyt tulivat vakiohyllyiksi.

Tältä näytti Festivon 120 CFM kylmiöpakastin ja viinikaappi vuosina 2014–2020.

Helmikuussa 2020 alussa Hollolassa aloitettiin uuden ja nykyisen kylmälaitemalliston valmistus, Festivo FK10 -mallisto. Mallistouudistuksen myötä kylmälaitteiden muokattavuus lisääntyi, ovista tuli täyskorkeat ja runkojen modulaarisuus mahdollistaa uudenlaisen yhdistelyn laitteiden kohdalla.

Vuoden 2020 alusta lähtien Festivon kylmiöt, pakastimet ja viinikaapit ovat rakentuneet toisiinsa liitettävistä itsenäisistä ja tehokkaista moduuleista ja sisätilat ovat muunneltavissa muun muassa vetolaatikoiden määrällä.

Kylmälaitteen etusivusta tuli yhtenäinen, kun hedelmä- ja vihanneslaatikot sekä tuoresäilytyslaatikot siirtyivät täyskorkeiden ovien taakse.
Nykyisessä mallistossa laitteiden keskinäinen järjestys voidaan valita sekä muuttaa käyttötarpeen mukaan.

Festivo tekee jatkuvasti  tuotekehitystä. Siitä erinomaisena esimerkkinä on vuonna 2022 lanseerattu Citycold kylmäpakkanen, joka on pakkas- ja jääkaappilämpötilan kylmälaite vetolaatikossa.

Citycold kylmäpakkanen on keittiökalusteisiin mitoitettu, työtason alle sijoitettava vetolaatikosto, joka tuo uuden ajatustavan keittiöiden suunnitteluun ja kylmäsäilytykseen.

Citycold on markkinoiden ainoa vetolaatikkomallinen kylmälaite, jossa on samassa kylmälaitteessa sekä jääkaappilämpötila että pakkanen.
Citycold on omiaan pieniin asuntoihin, keittiösaarekkeisiin tai loma-asuntoihin. Suomalaista designia edustava vetolaatikkomallinen kylmälaite on integroitavissa keittiön tason alle.

Festivon yrityshistoria – Festivo-Porkka Group

Kodin kylmälaitteiden historia ulottuu 1960-luvulle asti. Festivoita valmistava Suomen Kotikylmiö perustettiin vuonna 1994. Noin neljä vuotta aiemmin Huurre ja Porkka yhdistyivät ja päättivät luopua kodin kylmälaitteiden valmistuksesta. Suomen Kotikylmiö sai oikeuden käyttää Huurteen ja Porkan vanhoja tuotemerkkejä kymmenen vuotta uuden yrityksen perustamisen jälkeen. Vuonna 2003 tuotemerkin muutos tuli ajankohtaiseksi ja päädyimme käyttämään ainoastaan Festivo-tuotemerkkiä.

Vuoden 2019 lopulla tapahtui viimeisin yrityskauppa, jonka seurauksena Festivo ja Porkka palasivat jälleen yhteen. Festivo Finland Oy osti Porkka Finland Oy:n ja sen tytäryhtiöt Ruotsissa, Norjassa ja Englannissa.

Suunnittele oma Festivo

Testatusti kestävä Festivo takaa laadun ja suuren säilytyskapasiteetin juhlakausille

Juhlakausina kuten lähestyvänä jouluna juhlaruokien säilytys tuottaa päänvaivaa monissa talouksissa eikä olla välttämättä varmoja, missä lämpötilassa mikäkin ruoka ja elintarvike tulisi säilyttää. Myös keittiön jääkaapin säilytyskapasiteetti vai aiheuttaa päänvaivaa. Tätä ongelmaa ei Festivo-kylmiön omistajilla ole: kylmälaitteen sisälle mahtuu suurempikin ruokamäärä ja vaikka kookas kakku helposti.

Nappaa blogistamme juhlapöytään nämä reseptit:

Haluamme Festivon tehtaalta Hollolassa pitää kiinni laadusta ja taata asiakkaillemme toimivan laitteen. Kodin kylmälaitteet valmistetaan tilauskannan mukaan eikä tehtaallamme ei ole suuria varastoja. Kun valmistamme kylmiöt ja kylmiöpakastimet tilauksien mukaan meidän on mahdollista ylläpitää korkea laatu ja jokaisen laittaan yksilöllinen tarkastaminen ennen Festivon toimitusta tehtaalta uuden kotinsa keittiöön.

Jouluruokien säilytys Festivossa

Kuinka jouluruoat tulisi säilyttää? Kinkku ja erilaiset joululaatikot kuten lanttulaatikko, perunalaatikko ja porkkanalaatikko vievät kaiken tilan jääkaapissa. Tilanpuute tuottaa päänvaivaa monessa taloudessa jo pelkän kinkun viedessä suuren osan tilasta, jos se edes mahtuu jääkaappiin. Kinkun lisäksi jääkaappiin pitäisi mahtua vielä laatikkoruoat, jälkiruoat ja muut tarjoiltavat. Juhlakausina huolenaiheena ovat myös leivonnaiset ja jälkiruoat niiden sisältäessä maitotuotteita ja kananmunaa, jotka ovat tunnetusti helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Entä sitten juhlajuomat, mihin ne mahtuvat?

Festivon kylmiöissä riittää säilytyskapasiteettia isoihinkin juhliin. Kuvassa Festivo 120 CM kylmiö.

Joulukinkku ja kala: Festivon kylmiöpakastimissa on pakastimen puolella erikseen tuoresäilytys- eli nollatila liha- kala- ja kanatuotteille, joka on suunniteltu juurikin kylmempää säilytystä vaativille elintarvikkeille. Festivon kylmiöiden jääkaappilämpötilassa kylmiön puolella myöskään kinkku ei pääse kuivumaan niin herkästi kuin perinteisissä jääkaapeissa, koska kylmiöissä on suuri suhteellinen kosteus, joka edesauttaa elintarvikkeiden säilyvyyttä.

Jouluruoka: Joululaatikot, juustot, leivonnaiset, jälkiruoat ja muut joulun herkut säilyvät kylmiön puolella jääkaappilämpötilassa. Kylmiön puolella vallitsee tasainen viileys ja kosteus, joten voit sijoitella nämä täysin vapaasti kylmiön hyllyille.

Joulun hedelmät ja vihannekset: Festivon kylmiön vetolaatikko on tarkoitettu kosteutta vaativille tuorevihanneksille ja hedelmille. Niin sanotulla heviosastolla hedelmät ja vihannekset säilyvät tuoreina ja raikkaina viemättä tilaa kylmiön puolelta.

Juhlajuomat: Festivon 70 tai 25 pullon viinikaappiin mahtuu oivasti juhlajuomat isommallekin juhlaseurueelle. Viinin säilyvyyden kannalta yksi, tasainen säilytyslämpötila riittää. Isommassa 45 VL viinikaapissamme on kuitenkin kaksi säädettävää lämpötila-aluetta: +9–14-asteinen alue valkoviineille sekä +14–18-asteinen alue punaviineille. Näin ollen viinit ovat valmiiksi tarjoilulämpötilassa. Viinikaapeissa voit säilyttää myös kuohuvat juomat kuten samppanja ja kuohuviini.

Jos sinulla ei ole Festivon viinikaappia, mutta kylmiön puolelta löytyy KYLMÄ-vetolaatikko, toimii se erinomaisesti juomien säilytykseen ilman, että juomat olisivat kylmiön hyllyillä pyörimässä. Vastaavasti pakastimen puolella oleva NOLLA-vetolaatikko toimii erinomaisesti juomien nopeaan viilennykseen!

Festivon kylmiön HEVI-laatikoihin mahtuu suuri määrä hedelmiä ja vihanneksia. KYLMÄ-vetolaatikossa säilytät kätevästi juhlajuomat.

Jouluruokien säilytyksessä on oltava tarkkana, sillä ne eivät säily sen paremmin kuin tavallisetkaan ruoat.  Perinteisissä jääkaapeissa lämpötila vaihtelee eri hyllyjen välillä, kun taas Festivon kylmiössä lamellihöyrystin takaa tasaisen viileyden kaikilla kylmiön hyllyillä. Kinkku ja muut liha- ja kalatuotteet tulisi säilyttää jääkaapin viileimmässä osassa, joka on jääkaapeissa useimmiten alimpien hyllyjen takaosassa. Joulun laatikkoruoat säilyvät jääkaapeissa parhaiten keski- tai yläosassa.

Festivon kylmiöissä riittää säilytyskapasiteettia isoihinkin juhliin, juhlaruoat säilyvät niille suotuisimmissa lämpötiloissa ilman suurta pähkäilyä mihin mikäkin ruoka tulisi sijoittaa. Kylmiöihimme mahtuvat niin uunivuoat, jälkiruoat kuin vaikka kokonainen joulukinkku.

Isompikin joulukinkku mahtuu hyvin Festivo kylmiöön, joka takaa sille suotuisan säilytyslämpötilan ja –olosuhteet.

Hedelmät ja vihannekset ovat usein ensimmäiset elintarvikkeet, jotka siirretään huoneenlämpöön tilan loppuessa kesken. Näin ei pääse Festivon kylmiöpakastimissa käymään, sillä Festivon kylmiön alaosan vetolaatikko on varattu kokonaan tuorevihanneksille ja hedelmille. Festivon kylmiöiden jääkaappilämpötilassa on lamellihöyrystimen ansiosta tasainen kylmyys jokaisella hyllyllä.

Festivon kylmiöpakastimen ja viinikaapin yhdistelmä Festivo Trio luo ihanteellisen tilan eri elintarvikkeiden säilytykselle.

Voit lukea lisää erilaisten ruokien säilytyksestä edellisestä blogikirjoituksestamme.

Festivon kylmälaitteet koekäytetään ja tarkistetaan ennen asiakkaalle lähetystä

Laadun ylläpitämiseksi ja toimivan laitteen takaamiseksi jokainen kylmälaite koekäytetään tehtaallamme ennen niiden toimitusta uuteen kotiin.

Koekäytön aikana tietokoneohjelma tallentaa kylmälaitteen toimintaa ja lämpötiloja vähintään 3-4 tuntia. Ohjelman lokitietojen perusteella tehdyt lämpötilakäyrät tarkistetaan huolellisesti ja varmistetaan, että laite on saavuttanut asetetun lämpötilan oikeassa ajassa.

Festivon kylmälaitteissa käytettävät komponentit ovat monipuolisesti testattuja ja ammattikäytössäkin hyväksi todettuja. Esimerkiksi kompressorit ovat markkinoiden tunnetuimman valmistajan luotettavia laatutuotteita. Optimaalisen kosteuden ja tasaisen kylmyyden kylmiöihimme luo lamellihöyrystin. Nämä takaavat elintarvikkeiden säilyvyyden.

Festivon kylmälaitteen koekäyttö.
Kuvassa aloitetaan Festivon 75 CF kylmiöpakastimen testausta.

Artikkelia päivitetty 13.12.2022. Artikkeli julkaistu alun perin 1.4.2020. 

Suunnittele oma Festivo

Jääkaapin ja pakastimen siivous – näin pidät kylmälaitteesi puhtaana ja raikkaana

Jääkaapin ja kylmiön puhdistus ei ole monenkaan lempipuuhaa, mutta on tärkeää siinä missä muukin kodin siivoaminen. Pyyhitkö usein vain jääkaapin tai kylmiön ulkopuolelta? Puhdista pinnat myös sisältä, jotta kylmälaitteesi pysyy puhtaana ja raikkaana!

Jääkaapissa ja kylmiössä säilytät ruokaa, jota aiot syödä eli jääkaapin ja kylmiön puhdistus olisi hyvä tehdä aina tasaisin väliajoin. Jääkaapin ja kylmiön säännöllinen puhdistus varmistaa hyvän hygienian ja vaikuttaa myös elintarvikkeiden säilyvyyteen ja bakteerien syntyvyyteen.

Puhdista jääkaappi ja kylmiö sisältä kuukausittain

Hyvä aikaväli jääkaapin ja kylmiön puhdistamiselle on noin kerran kuukaudessa ja jääkaapin sulatuksen voi tehdä puolen vuoden tai vuoden välein riippuen käytöstä ja laitteesta. Jääkaapin ja kylmiön puhdistus kannattaa ajoittaa siihen, että kylmälaitteesi on mahdollisimman tyhjänä, eli älä käy ruokakaupassa juuri ennen kylmiön tai jääkaapin pesua!

Jääkaapin ja kylmiön puhdistus kannattaa tehdä ennen ruokakaupassa käyntiä, kun kaappi on tyhjimmillään.

Jääkaapin pikasiivousta varten jääkaappia ei tarvitse sulattaa, vaan voit tyhjentää kaapin purkeista ja purnukoista ja pyyhkiä sisäpinnat haalealla vedellä ja pesuaineella. Kunnollista pesua varten tavanomainen jääkaappi tarvitsee sulatuksen ja tyhjennyksen.

Kun jääkaappi on sulanut niin irrota jääkaapin hyllyt ja laatikot ja pese kaikki huolellisesti. Hyvä vinkki esimerkiksi ovilokeroiden pesuun on käyttää tiskiharjaa, joka menee helposti pieniinkin väleihin!

Hyvä pesuaine jääkaapin ja kylmiön puhdistukseen, ruokasoodalla ja etikalla hajut pois

Pesuaineeksi soveltuu erinomaisesti astianpesuaine ja jos jääkaapissasi tai kylmiössäsi on epämiellyttäviä tuoksuja ja kaipaa raikastusta, käytä pesuaineena esimerkiksi veden ja etikan sekoitusta. Bakteerit poistuvat parhaiten aineilla, joilla on joko hyvin korkea tai matala pH-arvo.

Kotikeittiöstäsi saattaa löytyä esimerkiksi ruokasoodaa, sitruunamehua tai viinietikkaa, jotka soveltuvat erinomaisesti jääkaapin ja kylmiön hajujen poistoon – sekoita jotain näistä pieni tilkka pesuveteen.

Siististä jääkaapista ruoat löytyvät helposti eikä ruokahävikkiä synny niin helposti. Kuvassa Festivon 120 CM kylmiö.

Festivon kylmiön ja pakastimen puhdistus

Festivon kylmiöt ja pakastimet ovat automaattisulatteisia. Sulatustoiminto kytkeytyy päälle aina tarpeen mukaan. Kylmiön puolella sulatuksen aikana kylmiön lämpötila saattaa tilapäisesti kohota muutamia asteita, lämpötila palaa asetteluarvoon aina sulatuksen päätyttyä. Myös pakastimen puolella lämpötila saattaa kohota energiatehokkaan sulatuksen aikana.

Lataa Festivon esite

Näin puhdistat Festivo kylmiön:  

 • Sisäosat olisi hyvä puhdistaa noin kerran kuukaudessa.
 • Puhdistusvettä ei saa päästää säätölaitteisiin tai valaistukseen.
 • Kaikki sisäpinnat, oven tiivistettä lukuun ottamatta voi puhdistaa haalealla vedellä, johon on lisätty hieman astianpesuainetta.
 • Ovilokeron saa pois paikoiltaan puhdistusta varten nostamalla sitä ylöspäin, jolloin lokero vapautuu kiinnikkeistä. Ovilokerot ovat konepesun kestäviä!
 • Voit irrottaa myös HEVI, KYLMÄ ja NOLLA laatikon puhdistusta varten. Katso tähän ohjeet alempana olevasta käyttöohjeesta!
 • Älä käytä hankaavia tai liuottavia pesuaineita!
 • Oven tiiviste tulee puhdistaa pelkällä vedellä.
 • Kuivaa sisätilat ja tiiviste aina pesun jälkeen.
 • Puhdista höyrystinallas kerran vuodessa.
Festivon kylmiön suuren säilytystilan vuoksi elintarvikkeiden säilytys ja kaapin puhdistus on helppoa. Kuvassa Festivo 100 CM kylmiö.

Festivon pakastin on automaattisulatteinen No Frost -pakastin. Silti pakastin tulisi siivota kunnolla kerran vuodessa ja käytännössä tätä siivousta on mahdotonta tehdä laitteen ollessa päällä. Näin ollen myös pakastin suositellaan sulatettavaksi ja siivottavaksi kerran vuodessa.

Näin puhdistat Festivon pakastimen:

 • Sulata ja puhdista pakastinosan sisäosat vähintään kerran vuodessa.

  Festivon pakastimen hyllytasot ja ulosvedettävät lankakorit ovat helppo puhdistaa. Kuvassa Festivo 45 FM pakastin.
 • Puhdista samalla myös laitteen takana olevan lauhdutin.
 • Ota puhdistuksen ajaksi pakasteet pois pakastimesta koreineen ja tyhjennä NOLLA-laatikko tavaroista. Voit siirtää tavarat siksi aikaa kylmiöön tai talvella ulos.
 • Käytä puhdistukseen haaleaa vettä, johon on lisätty hieman astianpesuainetta.
 • Voit asettaa pakastimen pohjalle esimerkiksi pyyhkeen, johon mahdollisesti seiniä pitkin valuva vesi voi imeytyä. Suojaa myös lattia tarvittaessa.
 • Puhdista ja kuivaa pakastin ja NOLLA-laatikko huolellisesti ja käynnistä pakastin uudelleen.

Muista myös imuroida pölyt pakastimen takaa

Festivo kylmälaitteet eivät sinällään kaipaa erillistä vuosihuoltoa, mutta kerran vuoteen nämäkin tuotteet olisi hyvä huoltaa. Lasi- ja muovipintojen peruspuhdistuksen lisäksi samalla on hyvä puhdistaa myös itse koneisto.

Irrota kaatumisenestoruuvi ja vedä laite irti seinästä. Tämän jälkeen poista pöly ja muut epäpuhtaudet kompressoritilasta ja lauhduttimesta imuroimalla ne varovasti pölyimurin harjasuulakkeella. Puhdista samalla kompressorin päällä oleva haihdutusallas.

Katso tarkemmat ohjeet kylmiön ja pakastimen puhdistukseen käyttöohjeesta!

Katso lähin jälleenmyyjäsi