Ruokatuotteiden oikeaoppinen sijoittelu vähentää ruokahävikkiä

Nyt eletään aikoja, kun moni on vähentänyt ruokakaupassa käyntejä ja ruokaa ostetaan kerralla enemmän. Isompien ruokamäärien säilyttäminen saattaa johtaa siihen, että ruokahävikki kasvaa. Vihannekset paleltuvat pilalle helposti, jos ne säilytetään liian kylmässä. Valmistetut ruoat vetistyvät jääkaapissa ja ne heitetään roskiin. Liha- ja kanatuotteet taas siirretään pakkaseen myöhempää käyttöä varten, ja ne unohtuvat sinne.

Moni varmasti syyllistyy myös siihen, että ruokaostokset sullotaan jääkaappiin sikin sokin sinne missä on sillä hetkellä tilaa. Ruokatuotteiden säilyvyyden kannalta tämä ei ole hyvä ratkaisu. Oikeaoppinen elintarvikkeiden sijoittelu ja jääkaapin siisteys ja järjestys auttavat vähentämään ruokahävikkiä.

Tavanomaisissa jääkaapeissa lämmin ilma nousee ylöspäin, jolloin elintarvikkeiden sijoittelussa on oltava tarkkana. Festivon kylmiöissä taas lamellihöyrystimen tuottaman tasaisen kylmän ansiosta kylmyys pysyy tasaisena koko kylmiössä, jolloin ruokatuotteiden sijoittelu on kylmiön sisällä vapaampaa.

Ruokatuotteet Festivon kylmiössä

Mihin eri ruokatuotteet tulisi sijoittaa ja mikä on oikea lämpötila – vinkkejä elintarvikkeiden säilytykseen

Jokainenhan tietää, että jääkaapissa säilytetään esimerkiksi tuotteet, jotka ovat ruokakaupassakin kylmässä. Maito- ja lihatuotteita ei jätetä lämpimään lojumaan, mutta tiedätkö mihin mikäkin elintarvike tulisi oikeaoppisesti sijoittaa jääkaapissa? Seuraavat vinkit koskevat lähinnä tavanomaisia jääkaappeja, sillä Festivoissa kylmyys jakaantuu tasaisesti kylmiön puolella.

Hedelmien- ja vihannesten säilytys jääkaapissa ja kylmiössä

Pahin virhe mitä hedelmien ja vihannesten (hevi) säilytyksessä voi tehdä, on niiden säilytys liian kylmässä, jolloin ne paleltuvat pilalle helposti. Hevi-tuotteet tuleekin sijoittaa niille tarkoitettuun lokeroon, jossa lämpötila on niille suotuisampi. Useimmille hedelmille- ja vihanneksille normaali jääkaappilämpötila eli noin +4 astetta on sopiva lämpötila. Kuitenkin esimerkiksi kurkku, paprika ja tomaatti paleltuvat herkästi ja siksi ne tuli säilyttää lämpimämmässä.

Festivon kylmiöissä hevi-tuotteille on vakiona oma vetolaatikkonsa, jossa lämpötila asettuu automaattisesti aina viisi astetta kylmiönpuolta lämpimämmäksi.

 

Liha, kala- ja kanatuotteiden säilytys jääkaapissa ja kylmiössä

Lihan, kalan- ja kanan säilyvyys saattaa yllättää. Liha on herkästi pilaantuva elintarvike, joka tulee säilyttää jääkaapissa alle +4 asteessa. Esimerkiksi sianliha säilyy +2–+6 asteessa vain 2–3 vuorokautta ja naudanliha 4–5 vuorokautta. Erityisen tarkkana tulee olla myymälässä jauhetun jauhelihan kanssa, joka säilyy vain yhden vuorokauden. Tuore siipikarja säilyy avaamattomassa pakkauksessa 1–2 vuorokautta pakkauksen viimeisen myyntipäivän jälkeen. Ruokakaupan palvelupisteestä ostettu siipikarja kannattaa kypsentää aina viimeistään seuraavan päivänä.

Kalatuotteiden säilyvyydestä ollaan yleisesti paljon tietoisempia. Jääkaapin +2–+6 lämpötilassa tuore kala säilyy hyvänä vain yhden vuorokauden, savustettu ja hiillostettu kala 1–2 vuorokautta. Kalasäilykkeet kuten lohi- ja tonnikala säilyvät avattuina 1–2 vuorokautta ja sillisäilykkeet 3–4 kuukautta avaamattomana.

Festivon kylmiöissä näille on olemassa oma säilytyspaikkansa: pakastimen alaosassa sijaitseva tuoresäilytysvetolaatikko, joka on niin kutsuttu nollatila. Nollatilassa liha, kala- ja kanatuotteet säilyvät +/- 0 asteen lämpötilassa pidempään.  Jos et vielä omista Festivoa, sijoita liha, kala- ja kanatuotteet jääkaapin kylmimmälle alueelle, joka on usein jääkaapin alaosa.

 

Jääkaapin ja kylmiön ovi

Säilytätkö maitotölkit jääkaapin ovessa – väärin! Oveen sijoitetut elintarvikkeet altistuvat eniten lämpimälle ilmalle joka kerta, kun jääkapin ovi avataan. Siksi jääkaapin, kuten kylmiönkin, oveen tulisi sijoittaa maitotuotteiden sijasta tuotteet, jotka eivät mene pilalle lämmöstä. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi mehut, ketsuppi, maustekastikkeet ja hillot. Myös margariinit ja kananmunat voi säilyttää jääkaapin tai kylmiön ovessa. Kananmunien säilytyksessä on tärkeää tehdä valinta, säilytätkö niitä huoneenlämmössä vai jääkaappikylmässä sillä lämpötilavaihtelut vaikuttavat niiden säilyvyyteen.

Maitotuotteiden säilytys jääkaapissa ja kylmiössä

Maitotuotteet kuten jogurtit, viilit, piimät ja useimmat juustot tulisi säilyttää korkeintaan +8 asteessa. Maito ja kerma vaativat muita maitotuotteita viileämmät (noin +6 asteen) olosuhteet ja siksi niitäkään ei tulisi sijoittaa jääkaapin tai kylmiön oveen, kuten edellä mainitsimme. Sijoita siis maito ja kerma sekä muut maitotuotteet jääkaapissa sisäosan hyllyille.

Tähteiden ja valmisruokien säilytys jääkaapissa ja kylmiössä

Kertaalleen lämmitetyille ja itse valmistetuille ruuille paras paikka on jääkaapin ylähylly. Tämä siksi, koska ylähyllyllä tähteet eivät pääse siirtämään hajua ja makua muihin ruokiin niin herkästi. Lisäksi, jos kylmään laitettava ruoka on vielä hieman lämmintä, ylähyllyllä se ei pääse nostamaan koko jääkaapin lämpötilaa. Myös esimerkiksi valmisruoat voidaan säilyttää ylähyllyillä.

ruokatähteiden säilytys jääkaapissa

Personoi Festivo talouteesi sopivaksi

Festivon uuteen mallistoon on saatavilla lisävarusteita, jotka helpottavat ruokatuotteiden säilytyksen organisointia ja siten ruokahävikkiä. KIRA-säilytyssarjan erikokoiset kannelliset säilytysrasiat ovat suunnattu pienempien elintarvikkeiden säilytykseen ja tuovat järjestystä kylmiöön. Lisäksi juureksille on saatavilla puinen KAPPA-juureslaatikko, joka helpottaa juureksien säilytystä kylmiössä. Juureslaatikko sopii myös oivasti esimerkiksi juomatölkkien säilytykseen.

Lisävarusteiden lisäksi uudessa mallistossa voit valita oman tarpeesi mukaan sopivan määrän vetolaatikoita. Uuden malliston Festivo 55 CM ja 75 CM kylmiöissä vakiona on yksi HEVI-laatikko, jonka lämpötila on +5-astetta korkeampi kuin itse kylmiössä. Voit valita maksimissaan kolme vetolaatikkoa, joista yksi voi sijaita kylmiön puolella ja sopii silloin erinomaisesti juomien säilytykseen. Myös tuoresäilytykseen NOLLA-vetolaatikoiden määrän voit valita yhdestä kahteen.

Sivuillamme voit myös suunnitella juuri sinun keittiöösi ja tarpeeseesi sopivan kylmälaitteen, käy testaamassa Festivon tuotevalitsinta!

 

Mitä muutoksia uusi mallisto toi tullessaan?

Helmikuussa aloitettiin Festivon uuden FK10 Tuotesarjan kylmälaitteiden valmistus asiakkaille. Uudessa mallistossa muutokset koskettavat kylmälaitteiden ulkomuotoa ja muunneltavuutta. FK10 Tuotesarjan kylmiöt ja pakastimet rakentuvat toisiinsa liitettävistä itsenäisistä ja tehokkaista moduuleista, joka tarkoittaa sitä, että voit yhdistää esimerkiksi kylmiön, viinikaapin ja pakastimen yhtenäiseksi laitteeksi. Suurin huomattava muutos kuitenkin oli hedelmä- ja vihanneslaatikon sekä tuoresäilytyslaatikon siirtyminen täyskorkeiden ovien taakse. Näin saatiin kylmälaitteiden etusivuista yhtenäinen, skandinaaviseen keittiöön entistäkin paremmin sopiva kokonaisuus.

Uuden malliston 120CFM kylmiöpakastin, 75CM kylmiö, 45FM pakastin ja 45VLM viinikaappi.
Uuden malliston 120CFM kylmiöpakastin, 75CM kylmiö, 45FM pakastin ja 45VLM viinikaappi.
Vanhan malliston 120CF kylmiöpakastin, 75CFF kylmiö, 45F pakastin ja 45VL viinikaappi.
Vanhan malliston 120CF kylmiöpakastin, 75CFF kylmiö, 45F pakastin ja 45VL viinikaappi.

Kylmätekniikka ei muutu

Kylmälaitteidemme erinomaiseksi todettu kylmätekniikka pysyy täysin ennallaan. Lamellihöyrystimen ansiosta kylmiön jäähdytys säilyy uudessakin mallistossa tehokkaampana, tasaisempana ja nopeampana kuin tavanomaisissa jääkapeissa. Kylmälaitteen sisällä oleva korkea kosteus ja tasainen kylmän jakautuminen ovat edelleen pitämässä huolta elintarvikkeidesi säilyvyydestä!

Yhdistelmän neljä eri lämpötila-aluetta säilyvät myös ennallaan, mutta vetolaatikoiden määrään voi kuluttaja nyt itse vaikuttaa!

 • HEVI-vetolaatikon lämpötila viisi astetta kylmiötä korkeampi
 • NOLLA-vetolaatikko ± 0 astetta
 • Kylmiön lämpötila +2…+7 astetta
 • Pakastimen lämpötila taas -18…-24 astetta

Kylmälaitteiden värivaihtoehdot ovat: runkoväreiksi voit valita harmaan, mustan ja valkoisen. Ovien väriksi voit valita mustan, valkoisen sekä rst-pintaiset ovet.

Vanhan malliston 120CF kylmiöpakastin.
Vanhan malliston 120CF kylmiöpakastin.
Uuden malliston 120CFM kylmiöpakastin.
Uuden malliston 120CFM kylmiöpakastin.

 

HEVI vetolaatikko

Aiemmin hedelmä- ja vihanneslaatikko oli kylmiön oven alapuolella erillisinä kiinteinä vetolaatikoina. Uudessa mallistossa HEVI-vetolaatikko siirtyi kylmiön ovien taakse uuden, yhtenäisen ilmeen saamiseksi. Tämä merkitsee myös sitä, että voit nyt valita oman tarpeesi mukaan sopivan määrän vetolaatikoita. Uuden malliston Festivo 55 CM ja 75 CM kylmiöissä vakiona on yksi HEVI-laatikko, jonka lämpötila on +5-astetta korkeampi kuin itse kylmiössä. Voit valita maksimissaan kolme vetolaatikkoa. Yksi niistä voi olla KYLMÄ-vetolaatikko, joka voi sijaita kylmiölämpötilan puolella. KYLMÄ-vetolaatikko soveltuu oivasti juomien säilytykseen, vetolaatikkoon mahtuu esimerkiksi 40 kappaletta 0,3L juomatölkkejä.

Vanhan malliston hedelmä- ja vihanneslaatikko.
Vanhan malliston hedelmä- ja vihanneslaatikko.
Uuden malliston hedelmä- ja vihanneslaatikko.
Uuden malliston hedelmä- ja vihanneslaatikko.

Tuoresäilytystila eli NOLLA-vetolaatikko

Vanhemmissa kylmiöpakastimissa ja pakastimissa tuoresäilytykseen tarkoitettu vetolaatikko sijaitsi erillisenä pakastimen ovien alapuolella. Uudessa mallistossa NOLLA-vetolaatikko siirtyi pakastimen täyskorkeiden ovien taakse. Uudessa pakastimessa vakiona on yksi lihalle ja kalalle tarkoitettu NOLLA-vetolaatikko. Nyt vetolaatikoita voidaan asentaa 1-2 kpl vaimennetuilla kiskoilla varustettuina, yhden kiinteän sijaan.

Vanhan malliston tuoresäilytystila.
Vanhan malliston tuoresäilytystila.
Uuden malliston tuoresäilytystila.
Uuden malliston tuoresäilytystila.

Festivon viinikaappi ­­ – aina oikea lämpötila viinille

Myös Festivon 70 pullon viinikaapeissa oli aiemmin erillinen vetolaatikko, joka oli tarkoitettu esimerkiksi viinitarvikkeille.

Uudistuneeseen 70 pullon viinikaappiin 45 VLM lisättiin pohjalle erillisen vetolaatikon tilalle vakiovarusteeksi laadukas puinen varustekappa, johon voi sijoittaa viinien käsittelyyn ja nautiskeluun liittyviä tarvikkeita. Lisäksi viinikaappi muuttui täyskorkeaksi. Myös pienempi, keittiötason alle sijoitettava, 25 pullon 50VL Viinikaappi säilyy edelleen Festivon valikoimassa.

Uuden malliston viinikaapin pohjalla oleva varustekappa.
Uuden malliston viinikaapin pohjalla oleva varustekappa.
Festivon malliston 25 pullon 50VL Viinikaappi.
Festivon malliston 25 pullon 50VL Viinikaappi.

Järjestystä tuovat irralliset lisävarusteet

Uusi mallisto toi tullessaan myös kylmiöiden sisälle saatavia irrallisia lisävarusteita. Nyt sinun on mahdollista varustella kylmälaitettasi elämäntilanteesi mukaan kylmiön sisälle järjestystä luovilla laadukkailla lisävarusteilla. Kokonaisuutena myytävä KIRA-säilytyssarja, joka pitää sisällään kannellisilla säilytysrasioita pienempien elintarvikkeiden säilytykseen kylmiössä sekä KAPPA-juureslaatikko, joka on kylmiön jääkaappilämpötilaan sijoitettava juuresten säilytykseen tarkoitettu puinen laatikko.

Uudistuneisiin kylmälaitteisiimme voit tutustua tarkemmin FK10 Tuotesarjan esitteestä!

Testatusti kestävä Festivo takaa laadun ja suuren säilytyskapasiteetin juhlakausille

 

Haluamme Festivon tehtaalta Hollolassa pitää kiinni laadusta ja taata asiakkaillemme toimivan laitteen. Kodin kylmälaitteet valmistetaan tilauskannan mukaan eikä tehtaallamme ei ole suuria varastoja. Kun valmistamme kylmiöt ja kylmiöpakastimet tilauksien mukaan meidän on mahdollista ylläpitää korkea laatu ja jokaisen laittaan yksilöllinen tarkastaminen ennen Festivon toimitusta tehtaalta uuden kotinsa keittiöön.

Juhlakausina kuten lähestyvänä jouluna juhlaruokien säilytys tuottaa päänvaivaa monissa talouksissa eikä olla välttämättä varmoja, missä lämpötilassa mikäkin ruoka ja elintarvike tulisi säilyttää. Myös keittiön jääkaapin säilytyskapasiteetti vai aiheuttaa päänvaivaa. Tätä ongelmaa ei Festivo-kylmiön omistajilla ole: kylmälaitteen sisälle mahtuu suurempikin ruokamäärä ja vaikka kookas kakku helposti. Nappaa blogistamme juhlapöytään herkullisen omena-kinuskinkakun resepti.

Festivon kylmälaitteet koekäytetään ja tarkistetaan ennen asiakkaalle lähetystä

Laadun ylläpitämiseksi ja toimivan laitteen takaamiseksi jokainen kylmälaite koekäytetään tehtaallamme ennen niiden toimitusta uuteen kotiin.

Koekäytön aikana tietokoneohjelma tallentaa kylmälaitteen toimintaa ja lämpötiloja vähintään 3-4 tuntia. Ohjelman lokitietojen perusteella tehdyt lämpötilakäyrät tarkistetaan huolellisesti ja varmistetaan, että laite on saavuttanut asetetun lämpötilan oikeassa ajassa.

Festivon kylmälaitteissa käytettävät komponentit ovat monipuolisesti testattuja ja ammattikäytössäkin hyväksi todettuja. Esimerkiksi kompressorit ovat markkinoiden tunnetuimman valmistajan luotettavia laatutuotteita. Optimaalisen kosteuden ja tasaisen kylmyyden kylmiöihimme luo lamellihöyrystin. Nämä takaavat elintarvikkeiden säilyvyyden.

Festivon kylmälaitteen koekäyttö.
Kuvassa aloitetaan Festivon 75 CF kylmiöpakastimen testausta.

Jouluruokien säilytys Festivossa

Kuinka jouluruoat tulisi säilyttää? Kinkku ja erilaiset joululaatikot kuten lanttulaatikko, perunalaatikko ja porkkanalaatikko vievät kaiken tilan jääkaapissa. Tilanpuute tuottaa päänvaivaa monessa taloudessa jo pelkän kinkun viedessä suuren osan tilasta, jos se edes mahtuu jääkaappiin. Kinkun lisäksi jääkaappiin pitäisi mahtua vielä laatikkoruoat, jälkiruoat ja muut tarjoiltavat.  Juhlakausina huolenaiheena ovat myös leivonnaiset ja jälkiruoat niiden sisältäessä maitotuotteita ja kananmunaa, jotka ovat tunnetusti helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Entä sitten juhlajuomat, mihin ne mahtuvat?

Joulukinkku ja kala: Festivon kylmiöpakastimissa on erikseen tuoresäilytys- eli nollatila liha- kala- ja kanatuotteille, joka on suunniteltu juurikin kylmempää säilytystä vaativille elintarvikkeille. Festivon kylmiöiden jääkaappilämpötilassa kylmiön puolella myöskään kinkku ei pääse kuivumaan niin herkästi kuin perinteisissä jääkaapeissa, koska kylmiöissä on suuri suhteellinen kosteus, joka edesauttaa elintarvikkeiden säilyvyyttä.

Jouluruoka: Joululaatikot, juustot, leivonnaiset, jälkiruoat ja muut joulun herkut säilyvät kylmiön puolella jääkaappilämpötilassa. Kylmiön puolella vallitsee tasainen viileys ja kosteus, joten voit sijoitella nämä täysin vapaasti kylmiön hyllyille.

Joulun hedelmät ja vihannekset: Festivon kylmiöpakastimen alaosan vetolaatikoista toinen on tarkoitettu kosteutta vaativille tuorevihanneksille ja hedelmille. Niin sanotulla heviosastolla hedelmät ja vihannekset säilyvät tuoreina ja raikkaina viemättä tilaa kylmiön puolelta.

Juhlajuomat: Festivon 70 tai 25 pullon viinikaappiin mahtuu oivasti juhlajuomat isommallekin juhlaseurueelle. Viinin säilyvyyden kannalta yksi, tasainen säilytyslämpötila riittää. Isommassa 45 VL viinikaapissamme on kuitenkin kaksi säädettävää lämpötila-aluetta: +9–14-asteinen alue valkoviineille sekä +14–18-asteinen alue punaviineille. Näin ollen viinit ovat valmiiksi tarjoilulämpötilassa. Viinikaapeissa voit säilyttää myös kuohuvat juomat kuten samppanja ja kuohuviini.

Joulukinkku säilyy Festivon kylmiössä suotuisimmassa lämpötilassa.
Isompikin joulukinkku mahtuu hyvin Festivo kylmiöön, joka takaa sille suotuisan säilytyslämpötilan ja –olosuhteet.

Jouluruokien säilytyksessä on oltava tarkkana, sillä ne eivät säily sen paremmin kuin tavallisetkaan ruoat.  Perinteisissä jääkaapeissa lämpötila vaihtelee eri hyllyjen välillä, kun taas Festivon kylmiössä lamellihöyrystin takaa tasaisen viileyden kaikilla kylmiön hyllyillä. Kinkku ja muut liha- ja kalatuotteet tulisi säilyttää jääkaapin viileimmässä osassa, joka on jääkaapeissa useimmiten alimpien hyllyjen takaosassa. Joulun laatikkoruoat säilyvät jääkaapeissa parhaiten keski- tai yläosassa.

Festivon kylmiöissä riittää säilytyskapasiteettia isoihinkin juhliin, juhlaruoat säilyvät niille suotuisimmissa lämpötiloissa ilman suurta pähkäilyä mihin mikäkin ruoka tulisi sijoittaa. Kylmiöihimme mahtuvat niin uunivuoat, jälkiruoat kuin vaikka kokonainen joulukinkku.

Hedelmät ja vihannekset ovat usein ensimmäiset elintarvikkeet, jotka siirretään huoneenlämpöön tilan loppuessa kesken. Näin ei pääse Festivon kylmiöpakastimissa käymään, sillä Festivon alaosan vetolaatikoista toinen on varattu kokonaan tuorevihanneksille ja hedelmille. Festivon kylmiöiden jääkaappilämpötilassa on lamellihöyrystimen ansiosta tasainen kylmyys jokaisella hyllyllä.

Festivon kylmiöpakastin ja viinikaappi yhdistelmä.
Festivon kylmiöpakastimen ja viinikaapin yhdistelmä luo ihanteellisen tilan eri elintarvikkeiden säilytykselle.

Voit lukea lisää erilaisten ruokien säilytyksestä edellisestä blogikirjoituksestamme.

Festivon edut erilaisten ruokien säilytyksessä

Vihannekset ja juurekset ovat suomalaisten keittiöissä eniten pilaantuvia elintarvikkeita, joka johtuu useimmiten niiden sijoittamisesta väärään paikkaan jääkaapissa tai kylmiössä. Tiedät varmasti kuinka helposti vihannekset kuten kurkku paleltuu jääkaapissa ja banaanit tummuvat alta aikayksikön. Erityisesti juhlakausina tila saattaa loppua kesken tavanomaisissa jääkaapeissa ja esimerkiksi leipomusten säilyvyys voi askarruttaa.

Festivon kylmiöpakastimissa on neljä eri lämpötila-aluetta, jotka ovat suunniteltu eri elintarvikkeiden säilytykseen. Festivon kylmiöissä käytettävän lamellihöyrystimen ansiosta kylmiön jäähdytys on tehokkaampi, tasaisempi ja nopeampi kuin tavanomaisissa jääkaapeissa. Kylmyys jakautuu tasaisesti kylmiön sisällä ja tekee elintarvikkeiden säilytyksestä siten helpompaa ja säilytyskapasiteetista mahdollisimman suuren. Festivon kylmiöihin mahtuvat niin uunivuoat kuin täytekakutkin, eikä säilyvyydestä tarvitse olla huolissaan!

Tavanomaisissa jääkaapeissa kylmyys ei jakaudu niin tasaisesti kuin kylmiöissä, ja siksi elintarvikkeiden säilyvyys ei ole yhtä hyvä. Tehokkaan toimintansa ansiosta lamellihöyrystin käy hyvin vähän pakkasen puolella. Se tuottaa korkean suhteellisen kosteuden kaapin sisään, joka edesauttaa elintarvikkeiden säilyvyyttä.

Elintarvikkeiden säilytys Festivon kylmiöissä

Juureksien kuten perunoiden ja porkkanoiden säilytys voi olla hankalaa niiden viedessä tilaa jääkaapin hyllyiltä. Juurekset on säilytettävä kylmiön puolella jääkaappilämpötilassa, jotta ne säilyvät mahdollisimman pitkään hyvinä. Festivon kylmiöissä voit säilyttää juurekset niille tarkoitetussa juureskorissa, joka on mahdollista hankkia lisävarusteena kylmiöihin.

Festivon tilavaan kylmiöön saa lisävarusteena juureskorin.
Festivon kylmiössä riittää oivasti tilaa elintarvikkeiden säilytykseen. Kuvassa näkyvillä juureskori, joka kuuluu kylmiön vakiovarustukseen.

Festivon kylmiöpakastimen alaosan vetolaatikoista toinen (oikeanpuoleinen) on tarkoitettu kosteutta vaativille tuorevihanneksille ja hedelmille. Vetolaatikon lämpötila-alue on +8–10 astetta, joka on ihanteellinen lämpötila heviosaston eli hedelmien ja vihannesten osaston elintarvikkeille. Heviosaston lämpötila säätyy automaattisesti kylmiön lämpötilan mukaan noin 5 astetta lämpimämmäksi kuin itse kylmiön puoli.  Vihanneslaatikossa olevan oikean lämpötilan ja kosteuden ansiosta elintarvikkeet säilyvät pidempään tuoreina. Esimerkiksi banaani ja avokado eivät kypsy yhtä nopeasti kuin huoneenlämmössä, jolloin ne säilyvät tuoreina pidempään. Salaattituotteet taas saavat tarvitsemaansa kosteutta, joka pitää salaatinlehdet tuoreina.

Festivon kylmiön vihanneslaatikko tuorevihanneksille ja hedelmille
Kuvassa tuorevihanneksille ja hedelmille tarkoitettu vetolaatikko.

Entä sitten liha, kala ja kana? Esimerkiksi suomalaisten rakastama jauheliha tulisi säilyttää +2 asteen lämpötilassa ja tuore kala vaatii myös 0 – +2 asteen lämpötilan säilyäkseen tuoreena. Monesti nämä tuotteet laitetaan pakkaseen, jos niitä ei ole tarkoitus kypsentää samana tai seuraavan päivänä. Festivon kylmiöpakastimen toinen vetolaatikko on tuoresäilytystila, joka on +0 -asteinen eli niin kutsuttu nollatila. Tuoresäilytystila on kylmempää säilytystä vaativille elintarvikkeille, kuten lihalle, kalalle ja kanalle suunniteltu säilytystila. Säilyttämällä tuotteen nollatilassa esimerkiksi jauheliha ei ala tummumaan keskeltä, ja se saa useamman päivän lisää käyttöikää. Samalla vältyt tuotteiden lyhytaikaiselta pakastamiselta ja kenties kiireessä jauhelihan tai kanan pikasulattamiselta mikrossa.

Festivon tuoresäilytystila lihalle, kalalle ja kanalle.
Festivon tuoresäilytystilaan mahtuvat oivasti liha,- kala,- ja kanatuotteet.

Festivon pakastimet  ovat kapeita ja täyskorkeita, mikä edesauttaa pakasteiden lajittelua. Pakasteet voi lajitella kahden ylösnostettavan luukun hyllyille sekä neljään ulosvedettävään pakastelaatikkoon. Festivon pakastimissa on automaattisulatus, joka helpottaa niiden käyttöä. Pakastusteho on huikea, 18 kg/vrk. Suuren säilytyskapasiteetin ansiosta pakastimeen mahtuvat niin ruokatuotteet kuin herkutteluunkin sopivat elintarvikkeet.

Jos et ole vielä tutustunut Festivon vuonna 2020 helmikuussa tulevaan uuteen mallistoon, käy ihmeessä tutustumassa. Testaa myös tuotevalitsimella miltä unelmiesi kylmälaite näyttäisi!

 

 

Ekologinen Festivo helpottaa arjen pyörittämistä

 

Hollolassa valmistettavat Festivo-kylmälaitteet ovat monella tavalla ekologinen valinta keittiön kylmälaitteeksi. Suomen Kotikylmiö on valmistanut Festivo-tuotemerkillä jo 25 vuoden ajan kodin kylmälaitteita, joten jopa parikymmentä vuotta vanhoihin laitteisiin löytyy varaosia.

Festivon omistajan ruokahävikki pienenee

Kotimainen Festivo on hankintana ekologinen, sillä tilava ja valoisa kylmiö auttaa vähentämään tehokkaasti ruokahävikkiä. Kun valitsee kodin jääkaapiksi Festivo-kylmiön, jossa on neljä eri lämpötila-aluetta, säilyvät ruoat pidempään, koska niitä on mahdollista säilyttää oikeassa lämpötilassa.

Suurtalouspuolelta tuttu ja testattu tekniikka, lamellihöyrystin muodostaa kylmiöön elintarvikkeiden säilymisen kannalta optimaalisen kosteuden ja tasaisen kylmyyden. Tehokas lamellihöyrystin käy hyvin vähän pakkasen puolella, joten se pystyy tuottamaan korkean suhteellisen kosteuden kaapin sisään.

Kaapin sisällä oleva kosteus taas toimii kylmän johtimena tuottaen tasaista kylmää kaapin sisälle. Tästä syystä ei tarvita erillistä puhallinta ohjaamaan kylmään tasaisemmin kaapin sisällä. Kun jääkaapeista tuttua puhallinta ei tarvita, eivät kylmiössä olevat elintarvikkeetkaan kuivu.

– Kun kotona on Festivo, voi kaupassa käydä vain kerran viikossa. Tilavasta kylmiöstä näkee yhdellä silmäyksellä ruokatilanteen ja välttyy myös useamman kauppakerran mahdollisilta heräteostoksilta, myynti- ja markkinointipäällikkö Noora Englund huomauttaa.

: Uuden Festivo-sarjan tuote, joiden valmistus aloitetaan helmikuussa 2020.
Asiakaspalautteet ovat kertoneet, että kuukauden ruokalasku on pienentynyt, kun kodin Festivoon voi hankkia kerralla suuremman määrän ruokaa ilman, että tarvitsee huolehtia ruoan säilyvyydestä. Kuvassa uuden Festivo-sarjan tuote, joiden valmistus aloitetaan helmikuussa 2020.

Valtakunnallisen Hävikkiviikon mukaan ruokaketjussa kotitaloudet synnyttävät noin kolmanneksen ruokahävikistä. Ruokaketjussa esimerkiksi kauppa tuottaa ruokahävikistä 18 prosenttia ja ravintolat 20 prosenttia.

Kiloissa ruokahävikin määrä on Suomessa henkilöä kohden keskimäärin 20–25 kiloa vuodessa. Suomalaisten kotitalouksien ruokahävikki vastaa noin 100 000 keskivertohenkilöauton vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä.

Kotimaista osaamista jo parikymmentä vuotta

Festivo on Avainlippu-tuote
Festivo on Avainlippu-tuote. Ostaessasi Festivon ostat myös työtä Suomeen.

Suomen Kotikylmiö Oy on valmistanut Festivo-tuotemerkillä kodin kylmälaitteita jo vuodesta 1994 lähtien. Valmistuksen pitkän historian ansiosta on jopa 20 vuotta vanhoihin kylmälaitteisiin olemassa varaosia. Lisäksi yhteistyökumppaneina suositaan lähialueiden tuottajia. Lue tarkemmin kuinka kotimaisen käsityön taidonnäyte Festivo valmistuu! 

Energiankulutukseltaan Festivon energialuokka on A+, mikä tarkoittaa, että Festivo käyttää noin 40–50 euron edestä sähköä vuodessa.

– Pääsisimme energialuokissa ylöspäin, jos eristäisimme kaappia lisää, mutta silloin sisätilan säilytystila pienenisi merkittävästi, Englund kertoo.

Kaikissa Festivo-kylmälaitteissa on käytössä ympäristöystävälliset kylmäaineet ja energiatehokkaat sekä pitkäikäiset led-valaisimet.

Vinkkejä elintarvikkeiden säilytykseen

 • Anna lämpimien ruokien ja juomien jäähtyä ennen kuin panet ne kylmiöön.
 • Pakkaa tai peitä elintarvikkeet, mikäli mahdollista. Pakattuna ruoan maku, kosteus ja tuoreus säilyvät parhaiten, eivätkä muut elintarvikkeet saa vierasta makua.
 • Pakkaamatta voi säilyttää vihanneksia, hedelmiä ja salaattia vihanneslaati

Luotamme kotimaiseen osaamiseen!

Festivon kylmäsäilytyslaitteiden ja kodinkoneiden kotimaisuusaste on huikean korkea 80 prosenttia. Teemme yhteistyötä useiden kotimaisten tavarantoimittajien ja ammattilaisten kanssa.

Puiset juureslaatikot ja hyllyt syntyvät käsityönä

Festivon kylmiöpakastimien vakiovarusteena on juureslaatikko, joista jokainen valmistetaan käsityönä Oitin kylässä Mäntsälässä. Puupaja Niemelä Oy:n tekemien laatikoiden pohjat ovat suomalaista koivuvaneria. Vuodesta 1998 asti toimineessa puusepänverstaassa syntyy 100 laatikkoa noin 30 tunnissa.

Myös Hollolan Puuosa Oy:llä on yli 20 vuoden kokemus korkealaatuisista puusepäntöistä. Yrityksessä hallitaan niin puukalusteiden kuin mittatilaustuotteidenkin valmistus kestävästi ja ekologisesti. Festivolle Puuosa valmistaa viinikaappien puuhyllyjä ja ovien wenge-, pähkinä- ja tammikehyksiä sekä tarvittaessa muitakin kylmälaitteiden puuosia

Vuodessa kuluu 300 tonnia terästä

Maailmanlaajuisesti toimivalla teräsyhtiö SSAB:llä eli entisellä Rautaruukilla on Suomessa kaksi suurta tehdasta, Raahessa ja Hämeenlinnassa, sekä pienempää tuotantoa usealla paikkakunnalla. Käytämme kylmälaitteissamme vuosittain yli 300 tonnia SSAB:n toimittamia maalattuja ja ruostumattomasta teräksestä valmistettuja teräslevyjä.

Vahvat muoviosat kolmelta kotimaiselta

Kausalalainen Taitomuovi Oy on kokenut muovivalmistaja, joka hallitsee koko ketjun aina tuotteiden suunnittelusta tuotantoon. Taitomuovi toimittaa Festivo-kylmiöihin ovilokeroita, joiden kestävyyden takaa yksin se tieto, että sama valmistaja tekee muovista myös hevosenkenkiä!

Aivan Hollolan tehtaamme naapurissa toimii kotimainen muovilevyjen, -kalvojen, -putkien ja -profiilien valmistaja MitroPlast Oy. MitroPlast toimittaa Festivolle kylmälaitteiden puristemuovikomponentteja, kuten vankkoja pakastimien luukkuja, korien etulevyjä ja ovisaranoita.

Suomen johtava muoviprofiilien valmistaja Oy Primo Finland Ab tuottaa käyttöömme useita tuhansia vetolaatikkotiivisteitä joka vuosi. Vaasassa valmistettuja muovikomponentteja tarvitaan niin kotien kuin ammattilaistenkin kylmäsäilytyslaitteissa.

 

Lasihyllyjä ja metallilankakoreja Lahdesta

Lahden Lasipalvelu Oy on vuonna 1975 perustettu perheyhtiö, joka pystyy valmistamaan lasista melkein mitä tahansa aina liukuovista suihku- ja saunatilojen lasielementteihin. Festivolle Lasipalvelu toimittaa muun muassa kylmiöpakastimien vakivarusteisiin kuuluvia lasihyllyjä.

Metallialan asiantuntija Lankapaja Corporation valmistaa Lahdessa ja Nummelassa teräsosia esimerkiksi ohutlevystä, kalusteputkesta ja teräslangasta. Meidän käyttöömme Lankapaja toimittaa kylmälaitteiden osia, kuten suuret määrät pakastimien metallisia lankakoreja.

Festivo on suomalaisen käsityön taidonnäyte

 

Suomen Kotikylmiö on valmistanut jo 25 vuoden ajan Festivo-tuotemerkillä kodin kylmälaitteita Hollolassa. Vaikka osa työvaiheista on automatisoitu, vaatii jokainen Festivo paljon käsityötä ja erikoisosaamista. Suomen Kotikylmiö on ainoa kotimainen kodin kylmälaitteiden valmistaja.
Suomalaisen käsityön päivää vietetään 23.10.2019.

Yhden Festivo kylmiöpakastimen valmistaminen vie noin 18 tuntia. Vuoden aikana Hollolan tehtaalla valmistetaan yhteensä noin 7000 kylmälaitteita. Suomen Kotikylmiön valikoimiin kuuluu kodin kylmälaitteiden lisäksi myös ammattikäyttöön tarkoitettuja suurkeittiöiden kylmälaitteita sekä tarjoilukalusteita. Näiden lisäksi valikoimassa on lääkesäilytyslaitteita eli laboratoriojääkaappeja ja lääkejääkaappeja.

Markkinoiden ainoa kotimainen kodin kylmälaite

Ennen kuin Festivo on valmis ja odottaa tehtaalla kuljetusta uuteen kotiinsa, se koekäytetään ja varmistetaan, että laite kylmenee kuten pitää. Kylmälaitetehtaan tuotannossa työskentelee noin 40 tuotantotyöntekijää. Tuotannon lisäksi toimihenkilöitä on kymmenkunta.

Kotimainen Festivo on Avainlippu-tuote, jonka kotimaisuusaste on huikeat 80 prosenttia. Avainlipun voi saada, jos tuote on 50 prosenttisesti kotimainen.

Joitakin kylmälaitteeseen vaadittavia kylmäteknisiä osia tulee Euroopasta, mutta niistäkin jokainen vaatii vielä käsityötä Hollolan tehtaalla. Kylmiöissä kylmää tekevät tekniset komponentit: kompressorit, lauhduttimet, höyrystimet ovat tuontitavaraa, mutta nekin vaativat käsityötä esimerkiksi kupariputkitusten ja liitosten osalta.

Festivon valmistuksessa käytettävä ohutlevytyökone on vuodelta 2007.
Festivon valmistuksessa käytettävä ohutlevytyökone on vuodelta 2007.

Kylmiöitä ja pakastimia valmistetaan tilauskannan mukaan

Palataanpa valmistuksen alkuun. Festivon valmistus alkaa ohutlevyjen työstämisestä. Festivossa käytetty Pelti tulee SSAB:lta (ent. Rautaruukki) Raahesta. Ennen Hollolaan saapumista pelti käy SSAB:n Hämeenlinnan tehtaalla maalattavana. Levyt leikataan ja rei’itetään Finnpower-koneella. Kone on hankittu vuonna 2007 Pohjanmaalla sijaitsevalta tehtaalta.

Hollolan tehtaalla ei ole suuria varastoja, kodin kylmälaitteita valmistetaan tilauskannan mukaan. Jos tilauksia on paljon, siirtyvät levyntyöstökoneen käyttäjät kahteen vuoroon.

Festivon kylmälaiteasentaja Toni hitsaa.
Kylmälaiteasentaja Toni hitsaa.

Kesän aikana tehtaalla on pidempi seisokki, jotta tehtaan kaikki laitteet päästään huoltamaan. Kesään osuu usein ruuhkapiikki töiden osalta, sillä valtaosa koulujen suurtalouskeittiöiden tarjoilukalusteista kuten tarjoiluvaunuista ja jakeluvaunuista valmistetaan kesän aikana. Kokemuksella ja ammattitaidolla myös tästä ruuhka-ajasta selvitään.

Festivon sähköasentaja valmistaa festivon runkoa
Jani on koulutukseltaan sähköasentaja. Tässä valmistuu Festivon runko, joka menee seuraavaksi valuun.
Runkovalussa Festivo saa sisäänsä polyuretaania, joka toimii kaapin eristeenä ja sitoo peltirungon ja muovisisustan yhteen. Valun ajan kaapin sisällä on myös puinen kehikko.
Marko on koulutukseltaan puuseppä. Nykyisessä työssään hän käyttää 12 rullaa maalarinteippiä päivässä.
Jorma on ollut Suomen Kotikylmiöllä töissä noin 30 vuotta. Tässä oviin kiinnitetään tiivisteitä.

Festivon valmistuksen voi jakaa työvaiheisiin:

 • runkovalu
 • pääkokoonpano
 • koneistus ja täyttö
 • sähköturvallisuus
 • koekäyttö
 • lopputarkastus.

Jokaisessa Festivossa on myös lopputarkastuksen aikana mahdollista katsoa, kuka tehtaan työntekijöistä on ollut tekemässä valmista kaappia.

Jokaisessa Festivossa on noin 200 ruuvia. Kaikki käsin ruuvattuja.
Festivon sähköosat syntyvät käsityönä.
Festivon sähköosat syntyvät käsityönä.

Kun laitevalmistajalla on pitkä historia, varaosia löytyy myös iäkkäämpiin laitteisiin.

Jos jokin kuluva osa rikkoontuu, saa Festivon huollosta parhaimmillaan seuraavaksi päiväksi uuden osan vanhan tilalle.

Koska Festivot ovat pitkäikäisiä, on tärkeää muistaa kertoa yhteydenoton yhteydessä oman laitteensa sarjanumero, jotta saa varmasti oikean osan.

Festivon kylmiö viilenee lamellihöyrystimen avulla. Festivo on kylmiö, joka toimii keittiön jääkaappina

Festivo on kylmiö, joka toimii keittiön jääkaappina

Festivo ei ole jääkaappi vaan kylmiö. Ero tulee laitteen viilennystekniikasta. Festivon jääkaappilämpötila syntyy lamellihöyrystimellä, joka sijaitsee kylmiön yläosassa.

Tavanomaisesti jääkaapin viilennys hoituu takaseinän levyhöyrystimellä. Siksi ruoka jäätyy, mikäli sitä säilyttää kiinni jääkaapin takaseinässä.

Festivon jääkaappilämpötilan synnyttävä lamellihöyrystin on kookkaampi kuin levyhöyrystin, joten se tuottaa tehokkaammin ja enemmän kylmää kuin levyhöyrystin.

Lamellihöyrystin jäähdyttää tehokkaammin, tasaisemmin ja nopeammin kuin levyhöyrystin. Kylmiössä on suuri suhteellinen kosteus, joka toimii tehokkaana kylmän johtimena eikä kylmiössä tarvita erillistä puhallinta ohjaamaan kylmää tasaisemmin kaapin sisällä.

Festivo-kylmiöpakastin yhdistelmässä on neljä eri lämpötila-aluetta:

 • Kylmiö (jääkaappilämpötila) +2…+7
 • No frost -pakastin -18…-24
 • Hedelmä- ja vihanneslaatikko +8…+10 (Laatikon lämpötila säätyy automaattisesti kylmiön lämpötilan mukaan noin 5 astetta korkeammaksi)
 • Tuoresäilytyslaatikko esimerkiksi kalalle ja lihalle, ”nollatila” +/- 0

Neljä eri lämpötila-aluetta ruokien säilytykseen pidentävät ruokien käyttöikää ja ehkäisevät ruokahävikkiä.

Mauri pitää huolta, että Festivon takaseinä on siisti, vaikka ei sitä kukaan koskaan näe.
Festivoissa käytetään Danfossin kylmäkompressoreita.
Tuukka kiinnittää Festivon sivuseinää.
Valmis Festivo odottamassa testausta.
Festivon lasihyllyt tulevat läheltä, Lahden Lasipalvelusta. Kari kiinnittää kylmiön hyllyihin listoja.

Suomen Kotikylmiö toimii yhteistyössä lähialueiden yritysten kanssa. Arvovalintana on päätetty käyttää lähialueen toimittajia. Viinikaappien hyllyt valmistaa Hollolan Puuosa, Lahden Lasipalvelu valmistaa kodin kylmän hyllyt, Proplasticpartner (ent. Taitomuovi Oy Kausala) toimittaa kylmiöpakastimien ovilokerot ja Mitroplast Oy Hollolalta tulevat pakastimien luukut, korien maskit ja saranat.

Löydä lähin Festivo-mallipisteesi!

 

Festivon valmistus kiinnosti väkeä

– Molempina päivinä ihmisiä kävi kauempaa ja lähempää. Uusien asiakkaiden lisäksi oli todella mukavaa tavata Festivon nykyisiä omistajia. Moni Festivon hankkinut halusi tulla tutustumaan, kuinka oman keittiön kylmälaitteet ovat syntyneet, myynti- ja markkinointipäällikkö Noora Englund kertoo.

Festivon kylmiö-pakastimen kaikissa työvaiheissa menee noin 18 tuntia, sillä laitteet valmistetaan suurimmaksi osaksi käsityönä. Suomen Kotikylmiö on ainoa kotimainen kodin kylmälaitteiden valmistaja ja jokaisen Festivon kotimaisuusaste on huikeat 80 prosenttia.

Ensi vuonna uusi tapahtuma

– Järjestämme ensi vuoden puolella uuden tapahtuman näillä näkymin lauantaina, jotta mahdollisimman moni pääsee halutessaan tutustumaan tehtaaseemme Hollolassa ja Festivon valmistukseen, Englund lupaa.

Festivo laitteet ovat saaneet Avainlippu- sekä Design from Finland -tunnukset. Avainlippu-tunnus myönnetään yritykselle, jonka tuote valmistetaan Suomessa. Design from Finland -tunnus osoitetaan yritykselle, joka muotoilee tuotteensa Suomessa.

Suomalaisen Työn Liiton jokavuotinen syksyn tempaus Tervetuloa meille esittelee suomalaisten yritysten osaamista kuluttajille. Festivo-kylmälaitetehtaan ovet olivat avoinna keskiviikkona 2.10. ja torstaina 3.10.2019.

Tulevista tapahtumista pysyt parhaiten perillä, kun tykkäät Festivosta Facebookissa tai otat Festivon seurantaan Instagramissa.

Uudistettu Festivo kelpaisi jopa olohuoneeseen – lue mielipiteitä uudistuksesta

Festivon mallisto uudistuu: sisätilojen muokattavuus lisääntyy, ovesta tulee täyskorkea ja runkojen modulaarisuus mahdollistaa uudenlaisen yhdistelyn. Nyt Festivon kylmiöt, pakastin ja viinikaappi voidaan räätälöidä tarpeittesi ja keittiösi tilojen mukaan.

Uuden malliston valmistaminen alkaa Hollolassa tammikuussa 2020. Voit tutustua uudistuvaan mallistoomme Festivo2020.fi-sivulla.

Kysyimme mielipiteitä uudistuneesta Festivosta. Kommenteissa korostuivat vastaajien laadun ja designin arvostaminen sekä tyytyväisyys modulaarisuuteen ja sisätilojen muunneltavuuteen.

Voit tulla tutustumaan uudistuneeseen mallistoomme ja kylmälaitetehtaaseemme keskiviikkona 2.10. ja torstaina 3.10. kello 10–18. Lue lisää Tervetuloa meille -tempauksesta!

Modulaarisuus herätti innostusta

Modulaarinen rakenne – vihdoinkin!

Selkeän skandinaavinen ulkonäkö, sekä modulaarisuus: entistä helpompi hankinta suomalaiseen selkeälinjaiseen, mutta usein ahtaaseen keittiöön.

Muunneltavuus! Ehdottomasti hyvä uutuus, muutenhan Festivot ovat jo parhautta.

Tuotteista voi muokata juuri itselleen sopivan laitteen, joka palvelee täydellisesti omia tarpeita.

Muotoilu ja se, että jokaisessa moduulissa on oma tehokas kylmäelementti ja lämpötilan säätö.

Moni arvosti designia

Muotoilu ja laatu. Selkeä harppaus tyylikkäämpään toteutukseen.

Kaikki yhden oven takana, tyylikäs.

Ajaton ja näyttävä, jokaisen unelma.

Se, että se on Festivo. Se herättää jo sanana kunnioitusta, ei tarvitse lähteä luettelemaan sivuseikkoja. Laatu!

Ulkonäkö, mallit ovat paljon tyylikkäämpiä täyskorkealla ovella kuin vanhat erillisillä laatikoilla. Kaikki on nähtävillä yhdellä oven avauksella, eikä tarvitse enää etsiä ruokia monen oven ja lokeron takaa.

Tyylikkäät tuotteet. Sopii kaikenlaisiin keittiöihin.

Upea muotoilu! Tosin vihannesten säilyttäminen muuta kylmiötä lämpimämmässä lokerossa sekä lihan ja kalan 0-asteen säilytys pakastimessa ovat myös ominaisuuksia, jotka haluaisin itsellekin.

Sisällön muokattavuus oli tervetullut uudistus

NOLLA-vetolaatikko, jonka ± 0C -lämpötila.

Mahdollisuus valita järjestys, kätisyydet ja laatikkomäärät omien tarpeiden mukaiseksi. Selkeä design.

Upeinta uudessa mallistossa on se, että kaikki toiminta saman oven takana ja silti muunneltavissa omiin tarpeisiin!

NOLLA-laatikko on todella hyvä juttu, jotta pystyy herkästi pilaantuvia säilyttämään oikeassa lämpötilassa. Tämä myös minimoi hävikkiä, kun tuotteille saa optimaalisen säilytys lämpötilan. Iso plussa kotimaisuudesta.

Uudet sisälaatikkoratkaisut ym. lisävarusteet sekä moduulirakenne.

”Festivo on aina Festivo, eikä mikään muovikaappi”

Meillä kokemusta Festivosta jo 15 vuotta. Parasta toimintavarmuus ja käytännöllisyys sekä ajattomuus

Festivo on aina Festivo, eikä mikään muovikaappi.

Muotoilu, laatu ja kotimaisuus. Kerran, kun Festivon on hankkinut, niin paluuta ei ole.

Kahden Festivo-kaapin kokemuksella paras kokonaisuus. Kompakti jääkaappi, pakastin ja erinomainen ”kylmälaatikko”.

Festivo on nyt aina ollut jotenkin niin luotettava ja turvallinen merkki. Ja jos tulee uusi malli niin ihmettelee mitä voi vielä parantaa. Ulkonäkö on niin tyylikäs, suoraviivainen. Kahva on uusiutunut vielä paremmaksi, tukevampi. Kaikki on niin vimpan päälle, että laittaisin tuollaisen vaikka olohuoneen nurkkaan.

10 vuoden kokemus Festivosta. Parasta on sen käytettävyys ja se että se kestää ja toimii! Sitten kun vielä tietää, että kyse on kotimaisesta tuotteesta niin eihän siitä muuta voi olettaakaan.

Meillä on ollut vuosia Festivo ja tyytyväisiä ollaan oltu. Muutettu pariin otteeseen ja aina valinta ollut Festivo. Nyt menossa keittiöremontti uudessa kodissa ja kylmäkoneiden osto edessä. Uudessa Festivossa pidän erityisesti tyylikkäästä ulkoasusta sekä modulaarisuudesta.

Uudenlainen linjakkuus yhdistettynä vanhaan, hyvään perinteikkääseen tapaan toimia osana ruoan hävikin minimointia!

Meillä Festivon jääviileäkaappi ja on aivan ehdoton jääkaappien Rolls Royce!

Itselläni ollut Festivon jääkaappi/pakastin yhdistelmä reilu pari vuotta. Edelleenkin vieraat jaksavat ihmetellä kuinka suuri ja komea se on. Mahtavaa kotimaista laatutyötä. Olen todella tyytyväinen sijoitukseeni.

Tutustuin ensimmäistä kertaa mallistoon ja ihastuin! Tulevaisuuden hankintalistalle ehdottomasti ainakin kylmiö.

Parasta on, että ulkonäkö on ollut ja pysyy melko samanlaisena. Siitä tulee arvokkaan klassinen fiilis. Pieni muutos on välillä hyväksi – nyt suorat pinnat, kulmikkaat reunat ja laatikot sisällä ovien takana ovat upeita uudistuksia.

Aikaisemmasta blogikirjoituksesta voit lukea, minkälaista palautetta uudistunut Festivo sai Habitaressa!

Uudistuva Festivo ihastutti Habitaressa

Vuoden 2020 alusta uudistuvat Festivo kylmiöpakastimet esiteltiin viime viikonloppuna Habitaressa. Uusi, erillisiin runkomoduuleihin perustuva mallisto, mahdollistaa monipuolisen muuntelun keittiön kylmäkohteissa. Kylmälaitteiden design virtaviivaistuu, kun vetolaatikot siirtyvät täyskorkeiden ovien taakse.

Kylmiöiden muunneltavuus kiinnosti

– Uuden ulkoasun lisäksi eniten tyytyväistä palautetta tuli vetolaatikoiden muunneltavuudesta. Uudessa Festivo kylmiössä on vakiona yksi HEVI laatikko ja mahdollisuus ostaa lisävarusteena 1–2 vetolaatikkoa, Festivon myynti- ja markkinointipäällikkö Noora Englund kertoo Habitaresta saadusta palautteesta.

HEVI vetolaatikko on nimensä mukaisesti suunniteltu hedelmien ja vihannesten säilytykseen, sillä laatikon lämpötila (+8–12 C) on säädetty viisi astetta korkeammaksi kuin kylmiön puolen lämpötila.

Sisätilan muunneltavuus oli monelle messukävijälle ja jälleenmyyjälle todella odotettu mahdollisuus, joka sai paljon kiitosta. Festivot tulevat olemaan ainoita kylmälaitteita, joiden sisäosien toiminnallisuutta kuluttaja voi itse muokata!

– Kodin kylmälaitteita halutaan muokata omien käyttötarpeiden ja keittiön tilojen mukaan, avainasiakasmyyjä Aila Hukkanen kuvailee.

Jokaisessa runkomoduulissa on oma kylmäelementtinsä ja lämpötilan säätömahdollisuus. Modulaarisuus mahdollistaa näin ollen kylmiön ja pakastimen sijoittamisen vaikka eri puolille keittiötä.

– Nykyisissä kaksiovisissa malleissa kylmiö on aina vasemmalla ja pakastin oikealla eikä tätä järjestystä saa muutettua. Onneksi jatkossa saa, Noora Englund kertoo.

Uusissa Festivoissa jokaisen kylmiö- tai pakastinmoduulin kätisyys voidaan vaihtaa jälkikäteen asennuskohteessa kääntämällä ovi ja vedin sekä siirtämällä logo oven yläreunaan. Moduulit liitetään toisiinsa kiinnikkeillä ja ovien väliin asennetaan peitelista.

Uudistuneessa Festivo pakastimessa on vakiovarusteena yksi NOLLA vetolaatikko, jonka ± 0 C-lämpötila on erinomainen kalan ja lihan säilytykseen. Vakiovarusteena pakastimissa on yksi NOLLA vetolaatikko, mutta asiakas voi halutessaan varustella pakastimensa myös kahdella vetolaatikolla, eli NOLLA2 lisävarusteella.

– Messuilla muutamaa kävijää mietitytti NOLLA vetolaatikon sijainti pakkasen puolella ja se, että pakkaseen pääsee lämpöä ovea avattaessa. Festivossa pakkasen hyllyt on suojattu luukulla tai vetokorin maskilla, joka estää lämmön siirtymisen pakastettuihin tuotteisiin ovea avatessa, avainasiakasmyyjä Johanna Heinonen kertoo.

Uudistunut malli veti messuosastolle väkeä

Viiden päivänä aikana Festivon messuosastolla tutustuttiin innokkaasti uudistuneeseen Festivoon.

Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma keräsi messukeskukseen noin 57 000 kävijää.

­Habitaren kävijöistä valtaosa etsii vinkkejä ja ideoita sisustukseensa. ­Habitaren kävijätutkimuksen mukaan yli kolmannes kertoo, että tärkein tekijä ostoksia tehdessä on ekologisuus ja kestävyys.

– Festivo kylmälaitteet kestävät sukupolvelta toiselle ja ainutlaatuinen kylmätekniikkamme edistää myös ekologisuutta. Kun hankkii Festivon ruokahävikki pienenee, sanoo Festivon myynti- ja markkinointipäällikkö Noora Englund.

Festivon osaston vuoden 2019 Habitareen oli suunnitellut lahtelainen Tapio Anttila Designin Hinni Korpela. Sama toimisto on suunnitellut Festivon Habitare-osaston vuodesta 2016 lähtien.Kaj Franck -muotoilupalkinnon voittaneen suunnittelijan toimiston tuotantoa esiteltiin Habitaressa Design Forumin osastolla.

Festivo FK10 sarjan tuotteita on saatavilla helmikuusta 2020 alkaen.

Tutustu uudistuvaan Festivoon ja vastaa kyselyyn 22.9.2019 mennessä, voit voittaa Festivon viinikaapin!