Yhä useampi haluaa mustat keittiön kylmälaitteet – Festivon suosituimmat värit

Musta ja valkoinen ovat viime vuosina olleet lähes yhtä suosittuja värejä keittiön Festivon kylmälaitteissa.

Hollolan tehtaalla valmistettiin viime vuonna eniten mustia kodin kylmälaitteita. Valmistetuista laitteista 38 prosenttia oli mustia ja 34 prosenttia valkoisia.

– Vuosittaiset vaihtelut mustien ja valkoisten laitteiden osalta ovat viime vuosina olleet muutaman prosenttiyksikön verran. Reilu kolmannes valmistetuista kodin kylmälaitteista on siis mustaa tai valkoista, Festivo-Porkka Groupin markkinointipäällikkö Noora Englund sanoo.

Jo usean vuoden ajan neljännes kylmälaitteista on myyty RST-ovilla eli ruostumattomalla teräsovella. Viinikaapeissa vuodesta toiseen suosituin väri on musta, lähes puolet valmistetuista viinikaapeista tehtiin mustina vuonna 2023.

Kaikkiaan Hollolan tehtaan valmistuskapasiteetti on noin 7 000 kylmälaitetta vuodessa.

Englundin mukaan musta on erinomainen valinta keittiön kylmälaitteen väriksi, kun keittiöön halutaan upea katseenvangitsija ja RST-ovet puolestaan sopivat eleganttina valintana skandinaaviseen sisustukseen.

Mustat Festivot kuvagalleriassa

Uusi mattamusta pinta lisäsi kiinnostusta

Kaikki Festivon kodin kylmälaitteet valmistetaan Hollolan tehtaalla, ja jokaisen laitteen kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia. Uusi mattamusta pinta on ollut tuotannossa 2023 keväästä lähtien.

Englund uskoo, että yksi tekijä mustan värin suurimpaan valmistusmäärään keittiösuunnittelutrendien lisäksi on kylmälaitteiden uusi mattamusta pinta.

Festivon kiiltävä musta vaihtui viime keväänä mattamustaan.

– Halusimme uudistuksella vastata tämän hetken keittiösuunnittelun vaatimuksiin.

Uuden mustan kiiltoaste on 35 prosenttia, kun sitä ennen kiiltoaste oli 85 prosenttia. Voit lukea huhtikuun 2023 uudistuksesta aiemmasta kirjoituksesta.

– Uudistimme syksyllä 75-mallin kylmiöpakastimen, ja varsinkin niissä musta on ollut erityisen suosittu värivalinta. Myydyistä laitteista noin puolet oli mustia, Englund kertoo.

Uudistuksessa 75 senttimetriä leveään kylmiöpakastimeen tuli lisää muokkausmahdollisuuksia ja uutena vakio-ominaisuutena KYLMÄ-vetolaatikko sekä automaattisulatteinen pakastin. Täältä voit tutustua 75-mallin kylmiöpakastimeen tarkemmin.

Yksiovinen 75 CF0 ja 75 CFF -kylmiöpakastin valmistetaan kolmessa eri värissä: musta, valkoinen ja RST-ovi eli ruostumaton teräs.

Kylmiö korvaa keittiössä jääkaapin

Festivon kylmiö eroaa jääkaapista tekniikalla. Kylmiössä kylmä tuotetaan samalla tekniikalla kuin suurtalouskeittiössä eikä erillinen puhallin kuivata ruokaa!

Musta ja valkoinen ovat lähes yhtä suosittuja värivalintoja, kun kotiin valitaan jääkaappipakastimeksi ruoan paremmin säilyttävä kylmiöpakastin. Festivon kylmälaitteet ovat vapaasti sijoitettavia eli ne voi tarvittaessa sijoittaa eri puolille keittiötä. Festivo-kylmiö palvelee keittiössä jääkaapin tavoin.

Jääkaappipakastimen korvaava kylmiöpakastin sijoitetaan yleensä aina kylmiö ja pakastin vierekkäin, vaikka moduuleihin perustuva toteutustapa mahdollistaisi muutkin mahdollisuudet.

– Vielä en ole myöskään kuullut yhdeltäkään keittiösuunnittelijalta, että kukaan olisi valinnut kylmiöpakastimensa niin, että kylmiö on musta ja pakastin valkoinen tai päinvastoin, Englund sanoo.

Festivon kylmiöiden, pakastimien ja viinikaappien oviin ja runkoon saa valita eri värit. Värivaihtoehtoina laitteiden oviin on valkoinen, musta ja RST eli ruostumaton teräs ja runkoon valkoinen, musta ja harmaa. Tilaajat ovat suosineet kuitenkin eniten samoja värejä laitteiden ovissa ja rungoissa.

Englund huomauttaa, että tilastoista puuttuu kokonaan vetolaatikkomallinen Citycold, jota myydään enimmäkseen integroituna.  Esimerkiksi tason alle sijoitettava jääkaappi- ja pakastinlämpötilan sisältävä, markkinoiden ainoa kylmäpakkanen, on mahdollista saada kolmella eri värisellä tehdasasenteisella etulevyllä.

– Suuret, kaksioviset kylmiöt taas halutaan edelleen pääosin valkoisella pinnalla.

Lisävetolaatikoita valmistettiin kolmannekseen yksiovisista kylmiöistä

Kuvassa lisävaruste HEVI2KYLMÄ eli kaksi hedelmä- ja vihanneslaatikkoa sekä jääkaappilämpötilainen KYLMÄ vetolaatikko.

Festivon yksiovisiin kylmiöihin kuuluu vakiona yksi hedelmille ja vihanneksille tarkoitettu vetolaatikko (NOLLA1). Kylmiöihin on mahdollista saada lisävarusteena useampi vetolaatikko (NOLLA2).

Lisävetolaatikot olivat suosittuja viime vuonna. Lisävetolaatikoita valmistettiin noin kolmannekseen kylmiöistä!

Festivo-kylmiöpakastimessa on neljä eri lämpötila-aluetta.

  • Kylmiö (jääkaappilämpötila) +2…+7
  • No frost -pakastin -18…-24
  • HEVI hedelmä- ja vihanneslaatikko +8…+10 (Laatikon lämpötila säätyy automaattisesti kylmiön lämpötilan mukaan noin 5 astetta korkeammaksi)
  • NOLLA tuoresäilytyslaatikko esimerkiksi kalalle ja lihalle, +/- 0.

Kylmiön tasainen suhteellinen kosteus edistää elintarvikkeiden säilyvyyttä.

Millaisen kylmälaitteen sinä suunnittelisit? – Testaa tuotevalitsemalla

Festivon tuotevalitsin auttaa suunnittelemaan perheellesi sopivan kodin kylmälaitteen.

Festivon tuotevalitsimella kokeilet erilaisia väriyhdistelmiä laitteiden oviin ja runkoihin ja pääset testaamaan erilaisia lisävarusteita pakastimeen ja kylmiöihin.

Oviväreissä vaihtoehtoina on musta, valkoinen ja RST, eli ruostumaton teräs.

Festivon kylmiöt, pakastimet, kylmiöpakastimet ja viinikaapit ovat markkinoiden ainoita kylmälaitteita, joita voi mukauttaa haluamallaan tavalla.

Kokeile millainen olisi sinun unelmiesi kotimainen kylmälaite!

Suunnittele oma Festivo