Keittiötrendit vuodelle 2022 – Lue Keittiömaailman ja Puustellin trendivinkit

Vuoden 2022 keittiötrendeissä on paljon samoja piirteitä kuin edellisvuosien keittiötrendeissä. Trendeissä korostuvat pitkäikäisyys, vastuullisuus ja maanläheiset värit. Skandinaavinen sisustus on edelleen trendikästä ja keittiöstä kuin kodistakin halutaan luoda hyvin palveleva kokonaisuus erilaisiin tarpeisiin.

Kotimaisten ja laadukkaiden materiaalien valinta keittiöön takaavat kotisi sydämen pitkäikäisyyden ja trendikkyyden moniksi vuosiksi. Myös keittiölaitteiden valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, jotta ne palvelisivat sinua monia vuosia. Festivo kylmiöiden, pakastimen ja viinikaappien etuina onkin se, että oikein huollettuna Festivot ovat keittiösi kylmälaitteina jopa yli 20 vuotta.

Modulaarisen mallistomme ansiosta Festivot ovat muokattavissa keittiösi tai tarpeidesi vaihtuessa! Voit lukea Festivoiden muunneltavuudesta ja huollettavuudesta aiemmasta blogikirjoituksestamme.

Kun teetät keittiösuunnitelman keittiöliikkeellä, sinulla on mahdollisuus sisällyttää suunnitelmaasi Festivon kylmälaite. Etuna kylmälaitteen tilauksessa keittiösuunnitelman yhteydessä on, että kylmälaite on silloin tarkoin valittu ja mitoitettu juuri sinun keittiöösi sopivaksi. Voit katsoa sivuiltamme muun muassa lähimmän Keittiömaailman tai Puustellin myymäläsi.

Keittiötrendeissä korostuvat pitkäikäisyys, vastuullisuus ja maanläheiset värit. Skandinaavisen ilmeen suosioon vaikuttaa Puustellin mukaan sen helppous, väsymättömyys ja ajattomuus. Kuva: Puustelli

Keittiömaailma: Keittiötrendeinä hybridikoti, elämää kestävä keittiö ja rauhallinen värimaailma

Keittiömaailmalta kerrotaan, että vuonna 2022 keittiö edustaa edistyksellistä hyvinvointia ja rauhaa. Teemana keittiöissä on moneksi taipuva hybridikoti, elämää kestävä keittiö ja rauhalliset värit yllättävillä yksityiskohdilla. Persoonallisuus, laatu, ajaton design, pehmeät muodot, rauhalliset värit sekä luonnolliset ja antibakteeriset materiaalit ovat mukana keittiötrendien suunnittelussa. Festivon  kylmälaitteiden vedin ja säädinpaneeli on helmikuusta lähtien ollut pinnoitettu itsedesinfioituvalla, Nanoksi Fotonit -valokatalyysipinnoitteella, joka tuhoaa pinnoilta virukset ja muut mikrobit nopeasti ja tehokkaasti!

Keittiötrendeissä korostuvat tänäkin vuonna vastuullisuus keittiön ostajien halutessa tehdä valintoja, jotka ovat kestäviä ja terveellisiä itselle sekä ympäristölle. Lyhytaikaiset sekä sesonkiluontoiset ajattelutavat ovat jäämässä pois keittiötrendeistä ja tilalle ovat astumassa yhä vahvemmin kestävämmät Premium-tason tuotteet. Suosituiksi materiaaleiksi Keittiömaailma kertoo kivi- ja kvartsitasot. Uudelleenkäytettävyys ja huollettavuus sekä korjattavuus ovat tärkeitä ominaisuuksia 2022-vuoden keittiötrendeissä.

Keittiömaailman vaaleasävyinen keittiö
Keittiöiden värityksellä halutaan vuonna 2022 kuvastaa omaa persoonaa ja trendiväreinä ovat maanläheiset värit kuten beige. Kuva: Keittiömaailma

Keittiön trendiväreiksi Keittiömaailma listaa muun muassa beigen, lämpimän harmaan ja luontoon yhdistettävät maanläheiset värit. Keittiöiden värityksellä halutaan vuonna 2022 kuvastaa omaa persoonaa. Erityisesti kodin harmoninen kokonaisuus korostuu trendeissä, mutta värityksessä suositaan myös rohkeita värivalintoja, joilla piristetään kokonaisilmettä.

Vuoden 2022 kattaustrendit
Myös kattaustrendeissä näkyy keittiötrendien vaikutus, maanläheiset värit ovat nyt suosittuja. Kuva: Keittiömaailma
Keittiötrendinä vuodelle 2022 on muun muassa karpalon väri
Esimerkiksi rohkeista, kokonaisilmettä piristävistä väreistä Keittiömaailma vinkkaa myös karpalon värin, joka on raikas ja näyttävä valkoisen rinnalla ja pehmeämpi yhdistelmä puun sävyjen kanssa. Kuva: Keittiömaailma

Sisustuksessa trendeinä vuonna 2022 ovat orgaaniset materiaalit, kuten bambu, korkki-materiaali, hamppu ja puu.

Sisustustrendit vuodelle 2022
Keittiötrendit seuraavat sisustustrendejä ja orgaaniset materiaalit ovat nyt sisustuksessa voimakas trendi. Kuva: Keittiömaailma

Keittiömaailman mukaan nyt keittiösuunnittelussa inspiraatiota haetaan kodin ulkopuolelta kahviloista, ravintoloista, spasta ja toimistosta sekä luonnosta. Keittiön ja kodin halutaan palvelevan eri käyttötarkoituksissa, kuten ravintolana, työpisteenä ja rauhan tyyssijana.

Jotta keittiössä voidaan viettää laatuaikaa ystävien ja perheen kanssa sekä luoda ravintolakokemuksia omaan kotiin käytetään keittiösuunnittelussa luovasti erilaisia tilaratkaisuja. Aamiaiskaapit, taittuvat taskuovet ja sokkelilaatikot tuovat runsaasti huomaamatonta säilytystilaa ja seinä- tai kattohyllyillä saadaan kätevästi lisää tilaa keittiön yläosaan.

Keittiömaailman trendikäs keittiö
Jotta keittiössä voidaan viettää laatuaikaa ystävien ja perheen kanssa sekä luoda ravintolakokemuksia omaan kotiin käytetään keittiösuunnittelussa luovasti erilaisia tilaratkaisuja. Kuva: Keittiömaailma

Puustelli: Skandinaavisuus ja vastuullisuus jatkavat yhä keittiötrendeissä

Puustellilta sanotaan, että skandinaavisuus on trendi, joka säilyy vuodesta toiseen keittiösuunnittelussa. Skandinaavisen ilmeen suosioon vaikuttaa Puustellin mukaan sen helppous, väsymättömyys ja ajattomuus.

Usein skandinaavisessa sisustuksessa yhdistetään keittiössä valkoinen ja vaalea puu, jolloin ilmettä on helppo muuttaa tekstiilein ilman suurempia remontteja. Puustellilta kuitenkin painotetaan valitsemaan aina omaan kotiin juuri se oma tyyli- ja värimieltymys!

Puustellin mukaan vastuullisuus on nyt monen keittiöremontin tekijän lähtökohta ja tärkeä arvo tekemisessä. Kuva: Puustelli

Puustelli painottaa myös vastuullisuutta keittiövalinnoissa, oli trendi sitten mikä tahansa. Valitsemalla mahdollisimman vähän ympäristöä rasittavia materiaaleja ja myrkyttömiä valmistustapoja omaavia tuotteita mahdollistetaan se, että tuotteet eivät myöskään aiheuta kodissa sisäilmaongelmia.

”Kestävän kehityksen tuotesuunnittelu ei ole pelkkään kestävyyteen ja tuotteen ikään tähtäävää, vaan kokonaisvaltaista tuotteen elinkaarisuunnittelua, jossa jo materiaalivalinnoista alkaen huomioidaan sen ympäristövaikutukset sekä alkuperä.”

Puustellin skandinaavisessa keittiössä Festivo
Festivolta kylmiöitä ja kylmiöpakastimia löytyy monessa koossa, ja mikä parasta, jokaisen laitteen ovien värin saa valita RST:n, mustan ja valkoisen väliltä. Kuva: Puustelli

Festivon tuotevalitsin auttaa keittiösuunnittelussa

Kun suunnittelet keittiötäsi, olennainen osa suunnitelmaa on kylmälaite. Jääkaappeja ja kylmiöitä on monen kokoisia, värisiä ja eri ominaisuuksilla varustettuja kokonaisuuksia. Festivolta kylmiöitä ja kylmiöpakastimia löytyy monessa koossa, ja mikä parasta, jokaisen laitteen oven värin saa valita RST:n, mustan ja valkoisen väliltä.

Tuotevalitsemalla pääset kokeilemaan erilaisia väriyhdistelmiä kylmiöihin, pakastimeen ja viinikaappiin, voit valita vaikkapa laitteen oviin ja runkoon eri värit! Värien lisäksi tuotevalitsimella pääset kokeilemaan kylmälaitteen sisätilojen muokkausta eri määrillä tehdasasenteisia vetolaatikoita. Näin ollen kylmälaitteeksi päästään valitsemaan keittiöön sopiva kokonaisuus.

Siirry suunnittelemaan keittiöösi ja taloudellesi sopiva kylmiö, kylmiöpakastin tai viinikaappi!

Festivon tuotevalitsin auttaa rakentamaan juuri tarpeisiisi sopivan kodin kylmälaitteen.