Festivon edut erilaisten ruokien säilytyksessä

Vihannekset ja juurekset ovat suomalaisten keittiöissä eniten pilaantuvia elintarvikkeita, mikä johtuu useimmiten niiden sijoittamisesta väärään paikkaan jääkaapissa tai kylmiössä. Tiedät varmasti kuinka helposti vihannekset kuten kurkku tai salaatti paleltuvat jääkaapissa ja banaanit tummuvat alta aikayksikön. Erityisesti juhlakausina tila saattaa loppua kesken tavanomaisissa jääkaapeissa ja esimerkiksi leipomusten säilyvyys voi askarruttaa.

Festivon kylmiöpakastimissa on neljä eri lämpötila-aluetta, jotka on suunniteltu eri elintarvikkeiden säilytykseen. Festivon kylmiöissä käytettävän lamellihöyrystimen ansiosta kylmiön jäähdytys on tehokkaampi, tasaisempi ja nopeampi kuin tavanomaisissa jääkaapeissa. Kylmyys jakautuu tasaisesti kylmiön sisällä ja tekee elintarvikkeiden säilytyksestä siten helpompaa ja säilytyskapasiteetista mahdollisimman suuren. Festivon kylmiöihin mahtuvat niin uunivuoat kuin täytekakutkin, eikä säilyvyydestä tai ruokatuotteiden sijoittelusta tarvitse olla huolissaan!

Tavanomaisissa jääkaapeissa kylmyys ei jakaudu niin tasaisesti kuin kylmiöissä, ja siksi elintarvikkeiden säilyvyys niissä ei ole yhtä hyvä. Tehokkaan toimintansa ansiosta lamellihöyrystin käy hyvin vähän pakkasen puolella. Se tuottaa korkean suhteellisen kosteuden kaapin sisään, joka edesauttaa elintarvikkeiden säilyvyyttä. Voit lukea Festivoiden kylmätekniikasta ja ominaisuuksista esimerkiksi täältä.

Elintarvikkeiden säilytys Festivon kylmiössä

Juuresten kuten perunoiden ja porkkanoiden säilytys voi olla hankalaa niiden viedessä tilaa jääkaapin hyllyiltä. Juurekset on säilytettävä kylmiön puolella jääkaappilämpötilassa, jotta ne säilyvät mahdollisimman pitkään hyvinä. Festivon kylmiöissä voit säilyttää juurekset niille tarkoitetussa juureskorissa, joka on mahdollista hankkia lisävarusteena kylmiöihin.

Festivon 120 CM kylmiössä riittää tilaa tuoreena säilytettäville elintarvikkeille. Alahyllyllä näkyy puinen juureskappa.

Festivon kylmiöpakastimen alaosassa sijaitsevat HEVI-vetolaatikot ovat tarkoitettu kosteutta vaativille tuorevihanneksille ja hedelmille. Näitä vetolaatikoita on Festivon kylmiöissä vakiona yksi, mutta voit valita niitä jopa kolme siten, että yksi niistä voi sijiaita jääkaappilämpötilassa! Vetolaatikon lämpötila-alue on +8–10 astetta, joka on ihanteellinen lämpötila heviosaston eli hedelmien ja vihannesten osaston elintarvikkeille. Heviosaston lämpötila säätyy automaattisesti kylmiön lämpötilan mukaan noin 5 astetta lämpimämmäksi kuin itse kylmiön puoli.  Vihanneslaatikossa olevan oikean lämpötilan ja kosteuden ansiosta elintarvikkeet säilyvät pidempään tuoreina. Esimerkiksi banaani ja avokado eivät kypsy yhtä nopeasti kuin huoneenlämmössä, jolloin ne säilyvät tuoreina pidempään. Salaattituotteet taas saavat tarvitsemaansa kosteutta, joka pitää salaatinlehdet tuoreina.

Festivon kylmiöihin kuuluu vakiovarusteena yksi HEVI-vetolaatikko. Modulaarisen malliston ansiosta voit valita vetolaatikoita jopa kolme siten, että yksi niistä sijaitsee jääkaappilämpötilassa!
45FM pakastin NOLLA2
Festivon pakastimen puolella sijaitsevat NOLLA-vetolaatikot ovat optimaalinen säilytyspaikka lihalle, kanalle ja kalalle. NOLLA-vetolaatikoita on vakiona yksi, mutta voit valita pakastimeesi niitä kaksi.

Entä sitten liha, kala ja kana? Esimerkiksi suomalaisten rakastama jauheliha tulisi säilyttää +2 asteen lämpötilassa ja tuore kala vaatii myös 0 – +2 asteen lämpötilan säilyäkseen tuoreena. Monesti nämä tuotteet laitetaan pakkaseen, jos niitä ei ole tarkoitus kypsentää samana tai seuraavan päivänä. Festivon pakastimen puolella sijaitseva vetolaatikko on tuoresäilytystila, joka on +0-asteinen eli niin kutsuttu nollatila. Näitä NOLLA-vetolaatikoita voi valita pakastimeen kaksi kappaletta. Tuoresäilytystila on kylmempää säilytystä vaativille elintarvikkeille, kuten lihalle, kalalle ja kanalle suunniteltu säilytystila. Säilyttämällä tuotteen nollatilassa esimerkiksi jauheliha ei ala tummumaan keskeltä, ja se saa useamman päivän lisää käyttöikää. Samalla vältyt tuotteiden lyhytaikaiselta pakastamiselta ja kenties kiireessä jauhelihan tai kanan pikasulattamiselta mikrossa.

Festivon pakastimet  ovat kapeita ja täyskorkeita, mikä edesauttaa pakasteiden lajittelua. Pakasteet voi lajitella kahden ylösnostettavan luukun hyllyille sekä neljään ulosvedettävään pakastelaatikkoon. Festivon pakastimissa on automaattisulatus, joka helpottaa niiden käyttöä. Pakastusteho on huikea, 18 kg/vrk. Suuren säilytyskapasiteetin ansiosta pakastimeen mahtuvat niin ruokatuotteet kuin herkutteluunkin sopivat elintarvikkeet.

Festivon täyskorkean pakastimen käyttötilavuus on huikeat 195 litraa.

Kokeile tuotevalitsimella millainen olisi sinun unelmiesi kotimainen kylmälaite

Sivuillamme olevalla tuotevalitsimella pääset personoimaan kylmiön, kylmiöpakastimen, pakastimen tai viinikaapin sopimaan kotisi sävymaailmaan ja sen sisätilat vastaamaan taloutesi tarpeita. Kokeile erilaisia väriyhdistelmiä laitteiden oviin ja runkoihin ja valitse sopiva määrä vetolaatikoita. Festivoiden modulaarisen rakenteen ansiosta kylmälaiteet voidaan yhdistää yhtenäiseksi laitteeksi tai sijoittaa vaikka eripuolille keittiötä. Kokeile miltä kylmälaitteesi näyttäisi erilaisilla kokoonpanoilla!

Katso jälleenmyyjät