Suosituimmat Festivo-värit – Musta pakastin ja valkoiset kylmiöt suosiossa

Vuoden 2022 suosituin Festivo-väri oli kaiken kaikkiaan valkoinen, vaikka eniten tilattu laite olikin musta pakastin. Erot valkoisten ja mustien laitteiden tilausmäärissä eivät olleet suuria. Mustan suosio jatkui viime vuonnakin vahvana. Festivoita tilattiin vuonna 2021 eniten mustina perinteisemmän ”jääkaappivärin” valkoisen sijaan. Valkoista suositaan paljon jääkaapeissa ja pakastimissa.

Vuoden 2022 keittiötrendeissä korostui rauhallinen värimaailma ja skandinaavisuus, joka varmasti ohjasi värivalintaa myös kylmälaitteiden kohdalla, Festivo-Porkka Groupin markkinointipäällikkö Noora Englund sanoo.

Hollolan tehtaan valmistuskapasiteetti on noin 7000 kylmälaitetta vuodessa.

Valkoinen väri on suosittu niin keittiöissä kuin kylmälaitteissakin, sillä vaaleat pinnat tuovat keittiöön avaruutta ja valoisuutta. Monessa kodissa keittiön kylmäsäilytysratkaisuksi valitaan perinteinen valkoinen jääkaappipakastin – niin myös viime vuonna Festivon laitteista. Kuitenkin mustan suosio kylmiöissä ja pakastimissa on näkynyt hyvin vahvana jo muutaman vuoden ajan: Festivolta viime vuonna tilatuista laitteista 35 % oli valkoisia ja 34 % mustia.

– Vaaleasävyinen keittiö ei tarkoita sitä, että kylmälaitteenkin pitäisi olla välttämättä valkoinen. Etenkin mustat kylmälaitteet ovat nostaneet huimasti suosiotaan keittiösuunnittelussa, Englund sanoo.

Englundin mukaan musta on erinomainen valinta kylmälaitteen väriksi, kun keittiöön halutaan upea katseenvangitsija ja RST puolestaan sopii erinomaisesti skandinaaviseen sisustukseen. Voit katsoa keittiökuvagalleriastamme miltä eri väriset Festivot näyttävät keittiöissä.

Suosituimmat Festivot ja värit vuonna 2022

Suosituimmat värit Festivon laitteiden ovissa vuonna 2022. Valkoinen 35 %, musta 34 % ja RST 31 %.

Edellisenä 2021 vuonna Festivoita valmistettiin eniten mustina, vuonna 2022 valkoisen suosio piti pintansa ja Festivoita valmistui näin ollen eniten valkoisina! Valkoisten ja mustien suosiossa ei kuitenkaan ollut suurta eroa laitteiden välillä.  Kaiken kaikkiaan eniten laitteista Hollolan tehtaalta lähti mustia 45 FM pakastimia.

Kuitenkin määrällisesti eniten tilattiin valkoisia laitteita. Valkoisina valmistettiin eniten 45FM pakastimia ja toiseksi eniten 75CM kylmiöitä, jotka ovat yhdistettävissä pakastimeen. Samoja laitteita valmistettiin eniten muissakin väreissä.

Yksiovisissa kylmiöissä tasainen suosio valkoisten, mustien ja RST laitteiden kohdalla

Yksiovisien kylmiöiden suosituin väri on valkoinen. Myös musta ja RST suosittuja.

Festivon yksiovisien kylmiöiden eli 55CM- ja 75CM-kylmiöiden kohdalla värijakauma valkoisten, mustien ja RST-värien kohdalla oli hyvin tasainen. Hyvin pienellä erolla muihin tilatuin laitteen väri oli valkoinen.

Kaksioviset kylmiöt tilatuimpia valkoisina

Kaksiovien kylmiöiden suosituin väri on valkoinen.

Kaksiovisia kylmiöitä eli 90CM-, 100CM- ja 120CM-kylmiöitä tilattiin eniten valkoisina.

– Valkoinen väri yhdistetään puhtauteen ja raikkauteen keittiössä ja ehkä siksi onkin suosituin leveimmissä kylmiöissä, kun keittiön pinta-alasta menee suurempi osa kylmälaitteelle, Englund pohtii.

Mustan ja RST:n välillä ei ollut tilauksissa suurta eroa, toiseksi suosituin väri kaksiovissa kylmiössä oli musta.

Viinikaapin suosituin väri on musta

Suosituin viinikaappiväri oli musta.

Viinikaappien kohdalla suosituin väri oli musta. Sekä suurempi 75 pullon viinikaappi että pienempi 45 pullon viinikaappi olivat tilattiin useimmiten mustana. Viinikaapeissa toiseksi suosituin väri oli RST.

Korkeamman 45VL viinikaapin voi yhdistää Festivon kylmiöön ja pakastimeen, mutta viinikaapit ovat varmasti Festivon valikoimassa eniten yksittäin sijoitettavia laitteita.

– Kaikki kylmälaitteemme ovat vapaasti sijoitettavia eli tarvittaessa laitteemme voi vaikka sijoittaa eri puolille keittiöitä.

Matalamman 50VLM viinikaapin voi sijoittaa joko keittiö- tai muun pöytätason alle tai vapaasti seisovaksi.

Tilausmäärältään korkeampi 75 pullon viinikaappi oli suositumpi kuin 45 pullon viinikaappi.

Eri värit laitteen oviin ja runkoon suosituimpia yksiovissa kylmiöissä ja pakastimissa

Suosituimmat värit Festivon kylmälaitteiden ovissa ja rungossa.

Festivon kylmiöiden, pakastimien ja viinikaappien oviin ja runkoon saa valita eri värit. Värivaihtoehtoina laitteiden oviin on valkoinen, musta ja RST eli ruostumaton teräs ja runkoon valkoinen, musta ja harmaa. Tilaajat ovat suosineet kuitenkin eniten samoja värejä laitteiden ovissa ja rungoissa.

Suhteessa tilauksien määriin suurimmalla prosentilla tilattiin pakastimia ja 75CM kylmiöitä, joissa oven värinä oli RST ja rungossa musta tai ovessa RST ja rungossa valkoinen.

Festivon 45 FM pakastin, jossa musta runko ja RST ovet.

Lisävetolaatikoita valmistettiin 25 % laitteista, joihin niitä oli mahdollista saada

Kuvassa lisävaruste HEVI2+KYLMÄ eli kaksi hedelmä- ja vihanneslaatikkoa sekä jääkaappilämpötilainen vetolaatikko.

Festivon yksiovisiin kylmiöihin, pakastimiin ja kylmiöpakastimiin on mahdollista valita tehdasvalmisteisina lisävarusteina lisää vetolaatikoita kylmiön ja pakastimen puolelle. Irrallisina eli erikseen myytävinä lisävarusteina myydään puista KAPPA-juuressäilytintä ja KIRA-säilytinsarjaa.

Suosituin tehdasasenteinen lisävaruste oli HEVI2 eli yksi ylimääräinen hedelmä- ja vihanneslaatikko kylmiöön.

– Olemme hienosti onnistuneet kertomaan asiakkaillamme muokkaamismahdollisuuksista. Suomalaisten into syödä kasviksia ja vihanneksia näkyy hedelmä- ja vihanneslaatikkomme suosiossa. Ruokahävikin vähentäminen on monelle tärkeä asia ja säilyttämällä arat ruoat oikeassa lämpötilassa vähentää tietenkin hävikkiäkin, Englund toteaa.

Toiseksi suosituin lisävaruste oli HEVI2+KYLMÄ eli yksi ylimääräinen HEVI-laatikko sekä yksi jääkaappilämpötilainen vetolaatikko.

Erikseen myytävistä lisävarusteita KAPPA-juuressäilytin oli KIRA-säilytinsarjaa suositumpi; sitä tilattiin suoja-altaiden jälkeen eniten.

– Suosittelemme aina hankkimaan suoja-altaan kylmälaitteen alle. Se on usein myös kotivakuutusehdoissa korvausehtona.

Millaisen kylmälaitteen sinä rakentaisit – Testaa tuotevalitsemalla

Festivon tuotevalitsin auttaa rakentamaan juuri tarpeisiisi sopivan kodin kylmälaitteen.

Festivon tuotevalitsimella pääset kokeilemaan erilaisia väriyhdistelmiä laitteiden oviin ja runkoihin sekä testaamaan erilaisia lisävarusteita. Festivon kylmiöt, pakastimet, kylmiöpakastimet ja viinikaapit ovat markkinoiden ainoita kylmälaitteita, joita voi mukauttaa haluamallaan tavalla.

Kokeile millainen olisi sinun unelmiesi kotimainen kylmälaite!
Suunnittele oma Festivo

 

Katso lähin jälleenmyyjäsi