| Helppo

Resepti: Festivon mausteinen graavisiika

Festivon mausteinen graavisiika sopii tarjoiltavaksi esimerkiksi tumman leivän kaverina ja sopii erinomaisesti juhlapöytäänkin. Ranskankerma, tuore tilli ja sitruuna kruunaavat makuelämyksen.

Valmista graavisiika edellisenä päivänä viipalointia vaille valmiiksi, niin se ehtii graavautumaan ja maustumaan meheväksi ennen tarjoilua.

Ainesosat

2 siikafileetä (yht. noin 300 g)

1 rkl rosépippuria

½ rkl kuminan siemeniä

½ rkl korianterin siemeniä

3–5 kokonaista valkopippuria

1 rkl karkeaa merisuolaa

1 tl sokeria

½ ruukkua tuoretta tilliä

2 rkl hienonnettua fenkolia

Tarjoiluun ranskankermaa, tuoretta tilliä, sitruunaa (tummaa leipää)

Valmistusohje

  • Puhdista tarvittaessa fileet ja poista ruodot, jos niitä on.
  • Paahda kuivalla pannulla rosépippuri, kuminan ja korianterin siemenet sekä valkopippuri. Paahda mausteet kunnolla tuoksuviksi, noin muutaman minuutin ajan. Vahdi pannua, että mausteet eivät pääse palamaan.
  • Anna paahtuneiden mausteiden jäähtyä hetki, kaada ne huhmareeseen yhdessä suolan ja sokerin kanssa ja hienonna yhtenäiseksi seokseksi. Seos voi olla karkeahkoa, mutta varmista että pippurit hienontuvat.
  • Hienonna tilli ja fenkoli ja sekoita ne yhteen.
  • Pyyhi kalafileet kuiviksi ja hiero niiden päälle mausteseosta tasaisesti. Levitä toisen fileen päälle tilli-fenkoliseos ja nosta toinen filee tämän päälle siten, että nahkapuoli jää ylimmäksi. Kääri fileepaketti kelmuun ja anna graavautua ja maustua viileässä seuraavaan päivään.

Graavisiika saa makunsa mausteseoksesta ja tilli-fenkoliseoksesta.

  • Seuraavana päivänä pyyhi kalan pinnasta mauste- ja tillifenkoliseos ja leikkaa fileet ohuiksi siivuiksi.

Kun graavisiika on graavautunut, poista mauste- ja tillifenkoliseos ja viipaloi kala.

Tarjoa kalalautasella ranskankerman, tillin ja sitruunan kera, kumppaniksi sopii hyvin myös ruisleipä.

Tarjoa graavisiika kalalautasella ranskankerman, tillin ja sitruunan kera, kumppaniksi sopii hyvin myös ruisleipä.

Festivon graavisiika on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata Instagramissa @kaviaarista_arkeen sekä Facebookissa Kaviaaristaarkeen.