Keittiön kylmälaitteiden yleisin väri sai vahvan haastajan – suosituimmat Festivo-värit

Keittiön kylmälaitteen valinnassa on useita huomioon otettavia seikkoja, kuten jääkaapin ja pakastimen tilavuus, energiankulutus ja tietenkin kylmälaitteen muotoilu ja väri. Varsinkin keittiösuunnittelussa kylmälaitteen värillä on väliä ja kerromme tässä kirjoituksessa, mitkä värit olivat viime vuonna suosituimpia Festivon kylmiössä, pakastimessa ja viinikaapissa.

Suomessa yleisin väri jääkaappipakastimessa on valkoinen, joka sopii erinomaisesti monenlaisiin keittiötyyleihin. Viime vuosina mustat jääkaapit ja pakastimet ovat nostaneet suosiotaan keittiösuunnittelussa, sillä musta kylmälaite on jykevän tyylikäs ja laadukkaan mielikuvan antava väri kodinkoneissa.

Myös erilaiset teräksen väriset kodin kylmälaitteet kuin muutkin keittiölaitteet ovat nostaneet suosiota suomalaisissa kodeissa. Teräksiset keittiölaitteet antavat usein laadukkaan ja kestävän sekä modernin vaikutelman. Ulkomailla erilaiset teräksiset jääkaapit ja jääkaappipakastimet ovat olleet jo pitkään suosittuja. On ollut ilo seurata, että pohjoismaissakin uskalletaan kokeilla keittiön kylmälaitteeksi rohkeampiakin värejä perinteikkään valkoisen rinnalle.

Suosituimmat Festivot ja värit vuonna 2021

Jääkaapeissa ja jääkaappipakastimissa suositun ja ehkä se perinteisin väri on valkoinen. Festivon kylmälaitteita valmistettiin kuitenkin eniten vuoden 2021 aikana mustina! Mustina valmistettiin eniten 45FM pakastimia ja toiseksi eniten 75CM kylmiöitä, jotka ovat yhdistettävissä pakastimeen. Samoja laitteita valmistettiin myös kaiken kaikkiaan eniten Festivon kodin kylmälaitteista. Mustan suosio on näkynyt jo useamman vuoden keittiösuunnittelussa. Jo vuoden 2020 keittiötrendeissä mustaa näkyi keittiöissä lähes kaikkialla; työtasoissa ja vetimissä kuin myös hanoissa ja tiskialtaissa.

Musta Festivon kylmiöpakastin ruskeansävyisessä Puustellin keittiössä

Valkoinen suosituin väri kaksiovisissa kylmiöissä

Kaksiovisissa kylmiöissä (90CM, 100CM ja 120CM) ylivoimaisesti suosituin väri oli valkoinen. Näistä kapeimmassa ja leveimmässä toiseksi suosituin väri oli rst, 100CM kohdalla suosio mustan ja rst:n välillä oli sama.

Rosteri tasaisen suosittu pintaväriksi kylmälaitteisiin

Rosteriset kylmälaitteet eivät ole vielä rantautuneet suomalisiin keittiöihin niin vakaasti kuin valkoiset ja mustat kylmälaitteet, mutta rosterin suosio on Festivoiden kohdalla hyvin tasainen kaikkien eri laitteiden välillä. Rosteria valittiin eniten yksioviseen kylmiöpakastimeen, pakastimeen ja 75CM kylmiöön. Yksiovisen kylmiöpakastimen (75CF) kohdalla rosteri oli jopa valkoista suositumpi väri!

Viinikaappien suosituin väri on musta

Viinikaappien kohdalla erot värien suosiossa eivät olleet niin suuria, mutta mustat viinikaapit niin pienemmässä koossa (45VLM) kuin suuremmassakin (50VL) olivat ostetuimmat.

Viinikaapeista korkea 75 pullon kaappi on yhdistettävissä Festivon kylmiöihin ja pakastimeen, mutta viinikaapit ovat varmasti yleisimmät näistä laitteista, jotka sijoitetaan erilleen muista laitteista. Tilausmääriltään 75 pullon viinikaappi on aavistuksen 45 pullon viinikaappia suositumpi.

Erilaiset väriyhdistelmät valituimpia kaksiovisiin kylmiöihin

Festivon kylmiöiden, pakastimen ja viinikaappien oviin ja runkoon saa valita eri värit. Suosituin tapa on kuitenkin valita samat värit oviin sekä runkoon. Suhteessa tilauksien määriin suurimmalla prosentilla tilattiin kaksiovisia kylmiöitä 100CM ja 90CM eri väriyhdistelmillä, joita olivat valkoinen ja rst sekä musta ja rst.

Lisävetolaatikoita valmistettiin joka neljänteen laitteeseen

Festivon kylmälaitteisiin on saatavilla monenlaisia kiinteitä kuin irrallisiakin lisävarusteita. Irrallisista eli erikseen myytävistä lisävarusteista suosituin oli puinen KAPPA-juuressäilytin; sitä tilattiin suoja-altaiden jälkeen eniten. Festivon yksiovisiin kylmiöihin kuuluu vakiona yksi hedelmille ja vihanneksille tarkoitettu vetolaatikko. Kylmiöihin on mahdollista saada lisää vetolaatikoita ja ne olivatkin erittäin suosittuja viime vuonna; lisävetolaatikoita valmistettiin noin joka neljänteen tilattuun kylmiöön, joihin niitä oli mahdollista saada!

Kuvassa kaksi lisävarusteena saatavaa vetolaatikkoa yhden hedelmä- ja vihanneslaatikon lisäksi
Lisävarusteena saatava puinen KAPPA-juuressäilytin.

Kokeile tuotevalitsimella eri värejä Festivoihin

Jokainen Festivon kylmiö, pakastin ja viinikaappi on saatavissa oviltaan kaikissa kolmessa värissä; valkoisena, mustana ja rst eli ruostumattomana teräksenä. Jokaisen laitteen runkoon saa myös valita haluamansa värin valkoisesta, mustasta ja harmaasta.

Testaa tuotevalitsimella erilaisia väriyhdistelmiä ja lisävarasteita!