Festivoiden valmistus – paljon käsityötä ja erikoisosaamista

Avainlippu-merkki Festivolla on ollut vuodesta 1996 lähtien ja Festivon kodin kylmälaitteiden kotimaisuusaste onkin huikeat 80 prosenttia.

Suomalaisen Käsityön Päivää vietetään jälleen 23.10.2022. Tämä päivä herättää miettimään käsin tehtävän työn merkitystä ja kädentaitoja myös kylmälaitealalla. Festivon kodin kylmälaitteet valmistuvat käsityönä Hollolassa sijaitsevalla tehtaalla ja jokaisen laitteen valmistusprosessiin tarvitaan erikoisosaamista. Kylmälaitteiden valmistuksessa osa työvaiheista on automatisoitu, mutta silti jokainen Festivon kylmiö, pakastin ja viinikaappi vaatii paljon käsityötä.

Mauri pitää huolta, että Festivon takaseinä on siisti, vaikka ei sitä kukaan koskaan näe.

Kaikkia kylmälaitteisiin tarvittavia komponentteja ja osia emme pysty valmistamaan itse ja suosimmekin niissä lähialueemme ammattilaisia ja kotimaisia tavarantoimittajia. Esimerkiksi kylmälaitteisiin tarvittavat elementit, kuten lasiovet, pakastimien lankakorit ja muoviosat tulevat kaikki lähialueen kotimaisilta toimittajilta.

”Yhden Festivo kylmiöpakastimen valmistaminen vie noin 18 tuntia. Vuoden aikana Hollolan tehtaalla valmistetaan yhteensä noin 7000 kylmälaitteita. Ennen kuin Festivo on valmis ja odottaa tehtaalla kuljetusta uuteen kotiinsa, se koekäytetään ja varmistetaan, että laite kylmenee kuten pitää. Kylmälaitetehtaan tuotannossa työskentelee noin 40 tuotantotyöntekijää.”

Festivon valmistuksen voi jakaa työvaiheisiin:

  • ohutlevytyö
  • runkovalu
  • pääkokoonpano
  • koneistus ja täyttö
  • sähköturvallisuus
  • koekäyttö
  • lopputarkastus.

Miten Festivot valmistuvat? Kirjoitimme aiheesta muutama vuosi sitten. Lue Festivoiden valmistuksen työvaiheista ja valmistusprosessin kulusta tilauksesta kotikeittiöön!

Vaikka osa työvaiheista on automatisoitu, vaatii jokainen Festivo paljon käsityötä ja erikoisosaamista. Kuvassa kylmälaiteasentaja Toni.

Katso lähin jälleenmyyjäsi