Resepti: Festivon mausteinen graavisiika

Festivon mausteinen graavisiika sopii tarjoiltavaksi esimerkiksi tumman leivän kaverina ja sopii erinomaisesti juhlapöytäänkin. Ranskankerma, tuore tilli ja sitruuna kruunaavat makuelämyksen.

Valmista graavisiika edellisenä päivänä viipalointia vaille valmiiksi, niin se ehtii graavautumaan ja maustumaan meheväksi ennen tarjoilua.

Resepti: suussa sulavat sapakset

Sapakset ovat suomalainen versio ulkomailta tutuista tapaksista. Festivon sapaksissa maistuvatkin suomalaiset maut lanttu, poro ja lohi yhdistettynä herkullisiin komponentteihin.

Loppuvuosi on loistavaa sapas-aikaa, sillä nämä makupalat sopivat oivasti esimerkiksi itsenäisyyspäivän tai joulun juhlien pikkusuolaisiksi tarjoiltaviksi tai alkupaloiksi.

Resepti: suklaa-appelsiinikakku

Festivon tämän vuoden kakkureseptissä maistuu klassikkoyhdistelmä; suklaa ja appelsiini! Yhdistettynä ihanan kuohkeaan voikreemiin ja kinuskikastikkeeseen, kakku maistuu kaiken ikäisille herkuttelijoille. Valmistuskaan ei ole työlästä, sillä kakun täyte ja kuorrutus koostuvat samoista aineksista; voikreemistä, suklaarouheesta ja kinuskikastikkeesta!

Tämä kakku kannattaa esivalmistella tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä kakku vaatii vähintään 4 tunnin vetäytymisajan. Esivalmistelun avulla sinun ei myöskään tarvitse käyttää enää juhlapäivänä aikaa muuhun kuin kakun koristeluun ja juhlapäivästä nauttimiseen.

Resepti: verigreippi-tiramisu

Klassinen tiramisu raikkaalla twistillä! Festivon tiramisu saa makunsa verigreipistä ja valkoisesta rommista.
Jälkiruoka koostuu kahdesta erikseen valmistettavasta osasta: verigreippi-curdista eli tahnasta ja itse tiramisusta. Voit esivalmistaa curdin jo edellisenä päivänä kylmiöön valmiiksi, silloin se saa täyteläisemmän maun!

Kokoa tiramisu jälkiruokamaljoihin tai isoon vuokaan ja anna vetäytyä viileässä vähintään 4 tuntia.

Resepti: omenainen karjalanpaisti

Karjalanpaisti on suomalaista ruokaa parhaimmillaan ja sopii niin juhlaan kuin arkeenkin. Festivon reseptissä karjalanpaisti on höystetty omenasiiderillä sekä tuoreilla omenoilla, jotka tuovat uutta twistiä tähän perinneruokaan.

Karjalanpaisti vaatii oman hetkensä uunissa hautuakseen suussasulavan meheväksi, voit nopeuttaa ruoanvalmistusta valmistelemalla ainekset jo edellisenä päivänä kylmiöön valmiiksi.

Resepti: sienilasagne

Lasagne on koko perheelle maistuva arkiruoka, josta riittää kerralla herkuteltavaa isommallekin joukolle. Festivon lasagne on tehty sienisesonkia ajatellen maukkaista metsän antimista: sienistä.

Voit käyttää reseptissä oman maun mukaan erilaisia metsäsieniä joko metsästä tai kaupasta haettuina. Lisäpotkua reseptiin saat käyttämällä sienien lisäksi esimerkiksi kantarellin makuista tuorejuustoa!

 

Resepti: Juustolla täytetty raakamakkarakierre

Kääri raakamakkarakierteen ympärille juustoa ja pekonia ja mausta halutessasi tuoreella basilikalla. Grillaa kypsäksi. 

Voit tehdä raakamakkarakierteet jo edellisenä päivänä kylmiöön valmiiksi ja laittaa suoraan grilliin tai pannulle h-hetken tullessa.  

Resepti: Kuohuviinihyytelö marjoilla

Festivon kuohuviinihyytelö valmistuu helposti: hyydytä kuohuviini laseihin kesän suosikkimarjojesi kanssa ja koristele kermavaahdolla. Muista tehdä nämä ajoissa, sillä kuohuviinihyytelö tarvitsee vähintään 6h hyytyäkseen.

Huomiothan, että tämä jälkiruoka sisältää alkoholia eli ei sovi lapsille. Voit halutessasi valmistaa kuohuviinihyytelön alkoholittomasta kuohuviinistä.

 

Resepti: Voileipäkääretorttu kerroskakkuna

Festivon voileipäkakkuun tulee kahta eri täytettä, savulohta ja tuoreita yrttejä. Perinteisen voileipäkakun sijasta leivät ja täytteet kääritään rullalle kääretortun tapaan ja leikataan siivuiksi, joista kasataan noin viiden kerroksen korkuinen torni. Väliin pursotetaan täytteestä ruusukkeita ja kakku koristellaan savulohella, kananmunalla ja tuoreilla yrteillä. Vain luovuus on rajana tämän voileipäkakun koristelussa!

Resepti: Yön yli kohotettavat donitsit

Nämä donitsit esivalmistetaan jo edellisenä päivänä paistoa ja koristelua vaille valmiiksi. Nosta pellit tiiviisti kelmulla peitettyinä yöksi kylmiöön tai jääkaappiin ja uppopaista seuraavana päivänä. Festivon isoimpaan kylmiöön uunipellilliset donitseja mahtuvat mainiosti odottelemaan paistoa. Tästä reseptistä ei myöskään ruokahävikkiä synny, sillä donitsien reikäpaloista paistetaan pieniä munkkipalloja!

HUOM! Donitsitaikina ei ole erityisen makea, koska tässä reseptissä ne kuorrutetaan reilulla määrällä tomusokerilla. Jos haluat kuorruttaa donitsit esimerkiksi tummalla suklaalla tai muulla vähemmän makealla kuorrutteella, voit lisätä huoletta taikinan sokerimäärää 0,25 dl.