Resepti: Kasvissyöjän enchiladat

Festivon enchiladoissa täytteenä on käytetty kypsää kasviproteiinia, joka sopii kasvissyöjän ruokavalioon. Tarjoile nachojen, ranskankerman ja salsan kanssa, niin texmex-makuelämys on taattu!

Voit tehdä enchiladojen esivalmistelut jo edellisenä päivänä paistoa vaille valmiiksi. Nosta uunivuoka peitettynä yöksi kylmiöön tai jääkaappiin ja paista seuraavana päivänä. Festivon kylmiöihin uunivuoka mahtuu hyvin hyllylle odottelemaan paistoa ja ruoan aromit pysyvät raikkaana.

Suunnittele oma kylmiöpakastin

Resepti: verigreippi-tiramisu

Klassinen tiramisu raikkaalla twistillä! Festivon tiramisu saa makunsa verigreipistä ja valkoisesta rommista.
Jälkiruoka koostuu kahdesta erikseen valmistettavasta osasta: verigreippi-curdista eli tahnasta ja itse tiramisusta. Voit esivalmistaa curdin jo edellisenä päivänä kylmiöön valmiiksi, silloin se saa täyteläisemmän maun!

Kokoa tiramisu jälkiruokamaljoihin tai isoon vuokaan ja anna vetäytyä viileässä vähintään 4 tuntia.

Resepti: Festivon vuohenjuustokakku ja paahdetut tomaatit

Festivon vuohenjuustokakku on yhdistelmä suomalaisten rakastamaa juustokakkua ja voileipäkakkua. Vuohenjuustokakun pohjaksi paahdetaan ruis- ja saaristolaisleipää, täytteeksi tulee levitettävää vuohenjuustoa ja pinnalle herkullisia paahdettuja kirsikkatomaatteja.

Tämä aikuiseen makuun sopiva vuohenjuustokakku sopii erinomaisesti loppuvuoden juhliin tai illanistujaisiin.

Tasainen viileys on erityisen tärkeää vuohenjuustokakun kaltaisissa herkissä juustokakuissa niin säilytyksessä kuin valmistuksessakin. Festivon kylmiössä vallitsee tasainen kylmyys ja ruokatuotteiden säilyvyyttä edistävä korkea suhteellinen ilmankosteus, jotka takaavat erinomaiset olosuhteet leipomuksille. Festivon kylmiöissä etuina on myös juhlakausina niiden suuri tilavuus, juhlatarjoilut mahtuvat vaivatta kylmiön hyllyille.

Suunnittele oma Festivo

Resepti: Festivon lobiopata

Kokeile makumatkaa georgialaiseen keittiöön Festivon lobiopadan parissa! Lobio on georgialainen pataruoka, jonka pääraaka-aineena on pavut. Pavuista valmistettu, täyteläinen pataruoka saa makunsa muun muassa sipulista, korianterista, basilikasta ja tomaattipyreestä. Saksanpähkinät tuovat ruokaan tekstuuria ja herkullista lisämakua.

Viimeistele annos tuoreella korianterilla tai lehtipersiljalla ja nauti sellaisenaan tai osana ateriakokonaisuutta. Lobiopata on helppo valmistaa ja sopii erinomaisesti myös vegaaniseen ruokavalioon.

Pata kestää hyvin pakastamista ja uudelleen lämmitystä. Lamellihöyrystimen tekniikan ja sijainnin ansiosta Festivon kylmiössä ruoat säilyvät tavallista pidempään mehukkaina.  Tilavuutensa ansiosta Festivon hyllyille mahtuu suurempikin pataruoka vaivatta.

Resepti: Festivon kalatacot

Pehmeitä tortilloja ja marinoitua kalaa – niistä syntyy maukkaat Festivon kalatacot. Tacoihin sopii kalaksi mikä tahansa vaalea kala, kuten hauki, kuha tai puna-ahven. Reseptin kuvissa on käytetty haukea. Kalan lisäksi täytteenä pikkelöityjä kasviksia sekä täyteläinen kurkkukastike ja marinadi.

Itsevalmistettu helppo kurkkukastike ja pikapikkelöidyt kasvikset tuovat tacoihin säväyksen kirpeyttä ja raikkautta. Kalatacot sopivat niin arkeen kuin vaikka illanistujaisten tarjoiltavaksikin.

Tämän reseptin voi myös esivalmistella jo edellisenä päivänä kylmiöön odottamaan. Kylmiössä kalan säilytys ja marinointi hoituu kätevästi NOLLA-tilassa! NOLLA-laatikossa kala säilyy pidempään ja maustuu marinadin kanssa säilytykselle täydellisessä lämpötilassa.

Lue lisää Festivon kylmiön ja NOLLA-tilan eduista ruoan säilytyksessä.

 

Resepti: Festivon paahtovanukas

Festivon paahtovanukas (Crème caramel) on klassinen ihanan kermainen jälkiruoka, johon on helppo yhdistää raikkaita marjoja oman maun mukaan. Täyteläisen vanukkaan valmistukseen tarvitset vain muutaman ainesosan! Vanukkaan kruunaa makean paahteinen karamellikastike.

Paahtovanukkaan voi valmistaa jo edellisenä päivänä kylmään valmiiksi ja kumota sitten tarjoiluhetkellä lautaselle. Tarjoile paahtovanukas sellaisenaan tai tuoreiden marjojen kera.

Resepti: Festivon täytetty antipasto-eväsleipä

Festivon täytetty antipasto-eväsleipä on erinomainen makuelämys kesäherkuksi niin piknikille, grillijuhlien tarjoiltavaksi kuin vaikkapa lounaaksi. Antipasto-eväsleivän täytteenä on paahdettuja paprikoita, punasipulia, tomaattia, basilikaa, mozzarellaa sekä kinkkua ja marinoitua munakoisoa. Saat reseptistä helposti myös kasvisruokaversion jättämällä kinkun pois!

Valmista antipasto-eväsleipä jo edellisenä päivänä valmiiksi ja nosta yön ylitse jääkaappiin tai kylmiöön tekeytymään. Seuraavaan päivänä leikkaa leipä kolmion muotoisiksi paloiksi, tarjoile ja ihastu makuun! Antipasto-eväsleipä sopii myös grillaukseen!

Resepti: Festivon paistettu mokkajuustokakku

Paistetussa mokkajuustokakussa maistuvat klassinen kahvin ja suklaan yhdistelmä. Makunsa kakku saa kahvista, fariinisokerista ja suklaasta. Täyteläinen mokkajuustokakku on erinomainen tarjoiltava juhliin tuomaan piristystä täytekakkujen rinnalle. Voit myös tuunata kakkua oman maun mukaan reseptin lopussa olevien vinkkien avulla.

Paistetut juustokakut ovat parhaimmillaan vasta seuraavina päivinä valmistuksesta, joten täyteläisimmän maun saat, kun valmistat kakun jo edellisenä päivänä valmiiksi kylmiöön. Festivon tilavassa kylmiössä kakut voi säilyttää millä tahansa hyllyllä jääkaappilämpötilassa – myös ilman kupua!

Resepti: Festivon pääsiäisen uuniperunabuffet

Festivon uuniperunat koverretaan ja täytetään uudelleen: näin saat ne pysymään mehevinä, vaikka valmistaisit ne tarjoilua varten jo edellisenä päivänä!

Nämä perunat onnistuvat helposti myös vegaanisina, tuplaa vain tofutäytteen määrä ja vaihda maitopohjaiset tuotteet kasvisversioihin. Tai jos kalatäyte ei ole makuusi, tee jotain muuta! Vaihda halutessasi kastikkeen yrtti basilikaan ja korvaa kala tai tofu aurinkokuivatuilla tomaateilla ja fetalla.

 

Resepti: Festivon Glögi-trifle

Erimakuiset triflet ovat erityisesti joulun aikaan suosittuja jälkiruokia juhlapöydässä. Perinteisesti triflet kasataan kerroksittain kulhoon tai lasiin ja täytteenä ovat kermavaahto, keksit ja hedelmät tai marjat.

Festivon glögi-triflen voi tarjoilla perinteisellä tavalla korkeassa kulhossa tai laakealla tarjoiluastialla. Voit myös käyttää omaa mielikuvitustasi tarjoiluastian valinnassa ja luoda omanlaisesi triflen! Makuina Festivon triflessä ovat ajan hengen mukaisesti vadelma-glögihyytelö, mascarpone-glögimousse sekä kanelikinuski.

Juhlapäivän valmisteluja helpottaaksesi voit esivalmistaa triflen hyytelön jo edellisenä päivänä valmiiksi tarjoiluastiaan. Festivon kylmiöissä etuina juhlakausina on niiden suuri tilavuus, juhlatarjoilut (kuten korkea tai suuren laakean astian trifle) mahtuvat vaivatta kylmiön hyllyille.