Resepti: verigreippi-tiramisu

Klassinen tiramisu raikkaalla twistillä! Festivon tiramisu saa makunsa verigreipistä ja valkoisesta rommista.
Jälkiruoka koostuu kahdesta erikseen valmistettavasta osasta: verigreippi-curdista eli tahnasta ja itse tiramisusta. Voit esivalmistaa curdin jo edellisenä päivänä kylmiöön valmiiksi, silloin se saa täyteläisemmän maun!

Kokoa tiramisu jälkiruokamaljoihin tai isoon vuokaan ja anna vetäytyä viileässä vähintään 4 tuntia.

Resepti: omenainen karjalanpaisti

Karjalanpaisti on suomalaista ruokaa parhaimmillaan ja sopii niin juhlaan kuin arkeenkin. Festivon reseptissä karjalanpaisti on höystetty omenasiiderillä sekä tuoreilla omenoilla, jotka tuovat uutta twistiä tähän perinneruokaan.

Karjalanpaisti vaatii oman hetkensä uunissa hautuakseen suussasulavan meheväksi, voit nopeuttaa ruoanvalmistusta valmistelemalla ainekset jo edellisenä päivänä kylmiöön valmiiksi.

Resepti: sienilasagne

Lasagne on koko perheelle maistuva arkiruoka, josta riittää kerralla herkuteltavaa isommallekin joukolle. Festivon lasagne on tehty sienisesonkia ajatellen maukkaista metsän antimista: sienistä.

Voit käyttää reseptissä oman maun mukaan erilaisia metsäsieniä joko metsästä tai kaupasta haettuina. Lisäpotkua reseptiin saat käyttämällä sienien lisäksi esimerkiksi kantarellin makuista tuorejuustoa!

 

Resepti: Juustolla täytetty raakamakkarakierre

Kääri raakamakkarakierteen ympärille juustoa ja pekonia ja mausta halutessasi tuoreella basilikalla. Grillaa kypsäksi. 

Voit tehdä raakamakkarakierteet jo edellisenä päivänä kylmiöön valmiiksi ja laittaa suoraan grilliin tai pannulle h-hetken tullessa.  

Resepti: Kuohuviinihyytelö marjoilla

Festivon kuohuviinihyytelö valmistuu helposti: hyydytä kuohuviini laseihin kesän suosikkimarjojesi kanssa ja koristele kermavaahdolla. Muista tehdä nämä ajoissa, sillä kuohuviinihyytelö tarvitsee vähintään 6h hyytyäkseen.

Huomiothan, että tämä jälkiruoka sisältää alkoholia eli ei sovi lapsille. Voit halutessasi valmistaa kuohuviinihyytelön alkoholittomasta kuohuviinistä.

 

Resepti: Voileipäkääretorttu kerroskakkuna

Festivon voileipäkakkuun tulee kahta eri täytettä, savulohta ja tuoreita yrttejä. Perinteisen voileipäkakun sijasta leivät ja täytteet kääritään rullalle kääretortun tapaan ja leikataan siivuiksi, joista kasataan noin viiden kerroksen korkuinen torni. Väliin pursotetaan täytteestä ruusukkeita ja kakku koristellaan savulohella, kananmunalla ja tuoreilla yrteillä. Vain luovuus on rajana tämän voileipäkakun koristelussa!

Resepti: Yön yli kohotettavat donitsit

Nämä donitsit esivalmistetaan jo edellisenä päivänä paistoa ja koristelua vaille valmiiksi. Nosta pellit tiiviisti kelmulla peitettyinä yöksi kylmiöön tai jääkaappiin ja uppopaista seuraavana päivänä. Festivon isoimpaan kylmiöön uunipellilliset donitseja mahtuvat mainiosti odottelemaan paistoa. Tästä reseptistä ei myöskään ruokahävikkiä synny, sillä donitsien reikäpaloista paistetaan pieniä munkkipalloja!

HUOM! Donitsitaikina ei ole erityisen makea, koska tässä reseptissä ne kuorrutetaan reilulla määrällä tomusokerilla. Jos haluat kuorruttaa donitsit esimerkiksi tummalla suklaalla tai muulla vähemmän makealla kuorrutteella, voit lisätä huoletta taikinan sokerimäärää 0,25 dl.

Resepti: Pääsiäislohi

Festivon pääsiäislohi on maustettu tuoreilla yrteillä, sitruunalla, punasipulilla sekä valkoviinillä. Pääsiäislohen tarjoiluun uutta potkua tuo wasabi-rucolakastike, joka valmistuu nopeasti kalan ollessa uunissa. Wasabi-rucolakastikkeessa sekoitetaan ranskankerma, villirucola, wasabi ja hunaja keskenään, mistä syntyy herkullinen lisuke lohen kanssa tarjoiltavaksi.

 

Resepti: Laskiaispullavanukas

Festivon laskiaispullavanukas on helppo toteuttaa jo hieman kuivahtaneista pullista, pilkot vain pullat ja lisäät täytteet uunivuokaan. Laskiaispullavanukkaaseen tulee perinteisiä laskiaispullien täytteitä: mantelirouhetta- ja lastuja sekä vadelmahilloa.

Kokoa kaikki reseptin ainekset uunivuokaan paistoa vaille valmiiksi, nosta yöksi kylmään vetäytymään ja paista seuraavana päivänä. Tarjoile kermavaahdon kanssa.

Pullavanukkaassa voi käyttää myös leipää

Jokaisen tulisi kiinnittää huomiota ruokahävikkiin, monesti jo hieman kuivahtaneet pullat ja leivät päätyvät roskiin. Festivon pullavanukkaassa hyödynnät ylijääneet tai kuivahtamaan päässeet pullapitkot, pikkupullat ja myös jo valmiiksi täytetyt laskiaispullat. Reseptissä voit hyödyntää myös esimerkiksi kuivahtanutta ranskanleipää tai croissanteja.

Resepti: Kasvissyöjän enchiladat

Festivon enchiladoissa täytteenä on käytetty kypsää kasviproteiinia, joka sopii kasvissyöjän ruokavalioon. Tarjoile nachojen, ranskankerman ja salsan kanssa niin texmex makuelämys on taattu!

Voit tehdä enchiladojen esivalmistelut jo edellisenä päivänä paistoa vaille valmiiksi. Nosta uunivuoka peitettynä yöksi kylmiöön tai jääkaappiin ja paista seuraavana päivänä. Festivon kylmiöihin uunivuoka mahtuu hyvin hyllylle odottelemaan paistoa.