Resepti: Festivon sitruunainen briossipiiras

Kuohkean pehmeät briossileivokset ovat kahvipöydästä tuttuja runsaasti voita, kananmunia ja maitoa sisältäviä hiivataikinaleivoksia. Ranskalaisesta keittiöstä alkunsa saaneista briosseista löytyy monenlaisia versioita, joko pullana tai leipänä.

Festivon sitruunainen briossipiiras valmistetaan nimensä mukaisesti piiraan muotoon, tästä saat kahvipöytääsi uudenlaisen version! Festivon kylmiössä mahdut säilyttämään piiraan kokonaisena oikeanlaisessa säilytyslämpötilassa.

Suunnittele oma Festivo

Resepti: Omena-kinuskikakku

Festivon omena-kinuskikakku -reseptissä on käytetty kuutioituja omenia ja omenasosetta, jotka tuovat raikkautta makealle kinuskille. Yhdistettynä mascarpone-kermavaahtoon ja mehevään kakkupohjaan herkullinen makuelämys on taattu. Festivon omena-kinuskikakku sopii oivasti aikuisempaan makuun ja juhlapöytien tähdeksi!

Näyttävyyttä kakulle saat lisäämällä kakun päälle omenasipsejä ja kinuskikastiketta. Koristele kakusta niin korkea kun haluat, korkeampikin kakku nimittäin mahtuu Festivon kylmiöön.

Suunnittele oma Festivo

Resepti: Yön yli kohotettavat donitsit

Nämä donitsit esivalmistetaan jo edellisenä päivänä paistoa ja koristelua vaille valmiiksi. Nosta pellit tiiviisti kelmulla peitettyinä yöksi kylmiöön tai jääkaappiin ja uppopaista seuraavana päivänä. Festivon isoimpaan kylmiöön uunipellilliset donitseja mahtuvat mainiosti odottelemaan paistoa. Tästä reseptistä ei myöskään ruokahävikkiä synny, sillä donitsien reikäpaloista paistetaan pieniä munkkipalloja!

Tutustu Festivon kylmiöihin

HUOM! Donitsitaikina ei ole erityisen makea, koska tässä reseptissä ne kuorrutetaan reilulla määrällä tomusokerilla. Jos haluat kuorruttaa donitsit esimerkiksi tummalla suklaalla tai muulla vähemmän makealla kuorrutteella, voit lisätä huoletta taikinan sokerimäärää 0,25 dl.

Resepti: Pääsiäislohi

Festivon pääsiäislohi on maustettu tuoreilla yrteillä, sitruunalla, punasipulilla sekä valkoviinillä. Pääsiäislohen tarjoiluun uutta potkua tuo wasabi-rucolakastike, joka valmistuu nopeasti kalan ollessa uunissa. Wasabi-rucolakastikkeessa sekoitetaan ranskankerma, villirucola, wasabi ja hunaja keskenään, mistä syntyy herkullinen lisuke lohen kanssa tarjoiltavaksi.

Kotimaisessa Festivossa kala pysyy tuoreena pidempään säilyttäen kalan maun ja rakenteen! Festivon kylmiöpakastin tarjoaa erityisiä etuja kalan säilytykseen: tuoresäilytykseen suunnitellusa NOLLA-vetolaatikossa lämpötila on nollan asteen tienoilla, joka on ihanteellinen säilytyslämpötila kalalle. Tuoresäilytyslaatikossa säilytät kalaherkut- ja saaliit isommallekin joukolle!

Lue lisää NOLLA-laatikosta

Resepti: Kasvissyöjän enchiladat

Festivon enchiladoissa täytteenä on käytetty kypsää kasviproteiinia, joka sopii kasvissyöjän ruokavalioon. Tarjoile nachojen, ranskankerman ja salsan kanssa, niin texmex-makuelämys on taattu!

Voit tehdä enchiladojen esivalmistelut jo edellisenä päivänä paistoa vaille valmiiksi. Nosta uunivuoka peitettynä yöksi kylmiöön tai jääkaappiin ja paista seuraavana päivänä. Festivon kylmiöihin uunivuoka mahtuu hyvin hyllylle odottelemaan paistoa ja ruoan aromit pysyvät raikkaana.

Suunnittele oma kylmiöpakastin

Resepti: verigreippi-tiramisu

Klassinen tiramisu raikkaalla twistillä! Festivon tiramisu saa makunsa verigreipistä ja valkoisesta rommista.
Jälkiruoka koostuu kahdesta erikseen valmistettavasta osasta: verigreippi-curdista eli tahnasta ja itse tiramisusta. Voit esivalmistaa curdin jo edellisenä päivänä kylmiöön valmiiksi, silloin se saa täyteläisemmän maun!

Kokoa tiramisu jälkiruokamaljoihin tai isoon vuokaan ja anna vetäytyä viileässä vähintään 4 tuntia.

Resepti: Festivon vuohenjuustokakku ja paahdetut tomaatit

Festivon vuohenjuustokakku on yhdistelmä suomalaisten rakastamaa juustokakkua ja voileipäkakkua. Vuohenjuustokakun pohjaksi paahdetaan ruis- ja saaristolaisleipää, täytteeksi tulee levitettävää vuohenjuustoa ja pinnalle herkullisia paahdettuja kirsikkatomaatteja.

Tämä aikuiseen makuun sopiva vuohenjuustokakku sopii erinomaisesti loppuvuoden juhliin tai illanistujaisiin.

Tasainen viileys on erityisen tärkeää vuohenjuustokakun kaltaisissa herkissä juustokakuissa niin säilytyksessä kuin valmistuksessakin. Festivon kylmiössä vallitsee tasainen kylmyys ja ruokatuotteiden säilyvyyttä edistävä korkea suhteellinen ilmankosteus, jotka takaavat erinomaiset olosuhteet leipomuksille. Festivon kylmiöissä etuina on myös juhlakausina niiden suuri tilavuus, juhlatarjoilut mahtuvat vaivatta kylmiön hyllyille.

Suunnittele oma Festivo

Resepti: Festivon lobiopata

Kokeile makumatkaa georgialaiseen keittiöön Festivon lobiopadan parissa! Lobio on georgialainen pataruoka, jonka pääraaka-aineena on pavut. Pavuista valmistettu, täyteläinen pataruoka saa makunsa muun muassa sipulista, korianterista, basilikasta ja tomaattipyreestä. Saksanpähkinät tuovat ruokaan tekstuuria ja herkullista lisämakua.

Viimeistele annos tuoreella korianterilla tai lehtipersiljalla ja nauti sellaisenaan tai osana ateriakokonaisuutta. Lobiopata on helppo valmistaa ja sopii erinomaisesti myös vegaaniseen ruokavalioon.

Pata kestää hyvin pakastamista ja uudelleen lämmitystä. Lamellihöyrystimen tekniikan ja sijainnin ansiosta Festivon kylmiössä ruoat säilyvät tavallista pidempään mehukkaina.  Tilavuutensa ansiosta Festivon hyllyille mahtuu suurempikin pataruoka vaivatta.

Resepti: Festivon kalatacot

Pehmeitä tortilloja ja marinoitua kalaa – niistä syntyy maukkaat Festivon kalatacot. Tacoihin sopii kalaksi mikä tahansa vaalea kala, kuten hauki, kuha tai puna-ahven. Reseptin kuvissa on käytetty haukea. Kalan lisäksi täytteenä pikkelöityjä kasviksia sekä täyteläinen kurkkukastike ja marinadi.

Itsevalmistettu helppo kurkkukastike ja pikapikkelöidyt kasvikset tuovat tacoihin säväyksen kirpeyttä ja raikkautta. Kalatacot sopivat niin arkeen kuin vaikka illanistujaisten tarjoiltavaksikin.

Tämän reseptin voi myös esivalmistella jo edellisenä päivänä kylmiöön odottamaan. Kylmiössä kalan säilytys ja marinointi hoituu kätevästi NOLLA-tilassa! NOLLA-laatikossa kala säilyy pidempään ja maustuu marinadin kanssa säilytykselle täydellisessä lämpötilassa.

Lue lisää Festivon kylmiön ja NOLLA-tilan eduista ruoan säilytyksessä.

 

Resepti: Festivon paahtovanukas

Festivon paahtovanukas (Crème caramel) on klassinen ihanan kermainen jälkiruoka, johon on helppo yhdistää raikkaita marjoja oman maun mukaan. Täyteläisen vanukkaan valmistukseen tarvitset vain muutaman ainesosan! Vanukkaan kruunaa makean paahteinen karamellikastike.

Paahtovanukkaan voi valmistaa jo edellisenä päivänä kylmään valmiiksi ja kumota sitten tarjoiluhetkellä lautaselle. Tarjoile paahtovanukas sellaisenaan tai tuoreiden marjojen kera.