Resepti: Festivon kalatacot

Pehmeitä tortilloja ja marinoitua kalaa – niistä syntyy maukkaat Festivon kalatacot. Tacoihin sopii kalaksi mikä tahansa vaalea kala, kuten hauki, kuha tai puna-ahven. Reseptin kuvissa on käytetty haukea. Kalan lisäksi täytteenä pikkelöityjä kasviksia sekä täyteläinen kurkkukastike ja marinadi.

Itsevalmistettu helppo kurkkukastike ja pikapikkelöidyt kasvikset tuovat tacoihin säväyksen kirpeyttä ja raikkautta. Kalatacot sopivat niin arkeen kuin vaikka illanistujaisten tarjoiltavaksikin.

Tämän reseptin voi myös esivalmistella jo edellisenä päivänä kylmiöön odottamaan. Kylmiössä kalan säilytys ja marinointi hoituu kätevästi NOLLA-tilassa! NOLLA-laatikossa kala säilyy pidempään ja maustuu marinadin kanssa säilytykselle täydellisessä lämpötilassa.

Lue lisää Festivon kylmiön ja NOLLA-tilan eduista ruoan säilytyksessä.

 

Resepti: Festivon paahtovanukas

Festivon paahtovanukas (Crème caramel) on klassinen ihanan kermainen jälkiruoka, johon on helppo yhdistää raikkaita marjoja oman maun mukaan. Täyteläisen vanukkaan valmistukseen tarvitset vain muutaman ainesosan! Vanukkaan kruunaa makean paahteinen karamellikastike.

Paahtovanukkaan voi valmistaa jo edellisenä päivänä kylmään valmiiksi ja kumota sitten tarjoiluhetkellä lautaselle. Tarjoile paahtovanukas sellaisenaan tai tuoreiden marjojen kera.

Resepti: Festivon täytetty antipasto-eväsleipä

Festivon täytetty antipasto-eväsleipä on erinomainen makuelämys kesäherkuksi niin piknikille, grillijuhlien tarjoiltavaksi kuin vaikkapa lounaaksi. Antipasto-eväsleivän täytteenä on paahdettuja paprikoita, punasipulia, tomaattia, basilikaa, mozzarellaa sekä kinkkua ja marinoitua munakoisoa. Saat reseptistä helposti myös kasvisruokaversion jättämällä kinkun pois!

Valmista antipasto-eväsleipä jo edellisenä päivänä valmiiksi ja nosta yön ylitse jääkaappiin tai kylmiöön tekeytymään. Seuraavaan päivänä leikkaa leipä kolmion muotoisiksi paloiksi, tarjoile ja ihastu makuun! Antipasto-eväsleipä sopii myös grillaukseen!

Resepti: Festivon paistettu mokkajuustokakku

Paistetussa mokkajuustokakussa maistuvat klassinen kahvin ja suklaan yhdistelmä. Makunsa kakku saa kahvista, fariinisokerista ja suklaasta. Täyteläinen mokkajuustokakku on erinomainen tarjoiltava juhliin tuomaan piristystä täytekakkujen rinnalle. Voit myös tuunata kakkua oman maun mukaan reseptin lopussa olevien vinkkien avulla.

Paistetut juustokakut ovat parhaimmillaan vasta seuraavina päivinä valmistuksesta, joten täyteläisimmän maun saat, kun valmistat kakun jo edellisenä päivänä valmiiksi kylmiöön. Festivon tilavassa kylmiössä kakut voi säilyttää millä tahansa hyllyllä jääkaappilämpötilassa – myös ilman kupua!

Resepti: Festivon pääsiäisen uuniperunabuffet

Festivon uuniperunat koverretaan ja täytetään uudelleen: näin saat ne pysymään mehevinä, vaikka valmistaisit ne tarjoilua varten jo edellisenä päivänä!

Nämä perunat onnistuvat helposti myös vegaanisina, tuplaa vain tofutäytteen määrä ja vaihda maitopohjaiset tuotteet kasvisversioihin. Tai jos kalatäyte ei ole makuusi, tee jotain muuta! Vaihda halutessasi kastikkeen yrtti basilikaan ja korvaa kala tai tofu aurinkokuivatuilla tomaateilla ja fetalla.

 

Resepti: Festivon Glögi-trifle

Erimakuiset triflet ovat erityisesti joulun aikaan suosittuja jälkiruokia juhlapöydässä. Perinteisesti triflet kasataan kerroksittain kulhoon tai lasiin ja täytteenä ovat kermavaahto, keksit ja hedelmät tai marjat.

Festivon glögi-triflen voi tarjoilla perinteisellä tavalla korkeassa kulhossa tai laakealla tarjoiluastialla. Voit myös käyttää omaa mielikuvitustasi tarjoiluastian valinnassa ja luoda omanlaisesi triflen! Makuina Festivon triflessä ovat ajan hengen mukaisesti vadelma-glögihyytelö, mascarpone-glögimousse sekä kanelikinuski.

Juhlapäivän valmisteluja helpottaaksesi voit esivalmistaa triflen hyytelön jo edellisenä päivänä valmiiksi tarjoiluastiaan. Festivon kylmiöissä etuina juhlakausina on niiden suuri tilavuus, juhlatarjoilut (kuten korkea tai suuren laakean astian trifle) mahtuvat vaivatta kylmiön hyllyille.

Resepti: Festivon halloween jäätelökakku

Jäätelökakku yhdistettynä suklaakakkuun tuo vaihtelua perinteisille jäätelökakuille. Twistinä tässä reseptissä on myös jäätelöön sekoitetut keksit ja suklaapatukat, yllätä vieraasi herkullisella makuelämyksellä!

Koristelun suhteen voi käyttää vapaasti mielikuvitusta. Jäätelökakut ovat usein lastenjuhlien suosikkeja, mutta sopivat erinomaisesti aikuiseenkin makuun! Festivon jäätelökakku on koristeltu halloweeniin sopivaksi minidonitseilla, vaahtokarkeilla sekä teemaan sopivilla tikkareilla ja karkeilla.

Resepti: Festivon sadonkorjuukeitto

Festivon sadonkorjuukeitossa maistuvat muun muassa porkkana, ruusukaali ja purjo yhdistettynä maukkaaseen kasvisliemeen ja tuorejuustoon. Raikas yrttilisuke tarjoiluun tuo halutessa lisämakua sadonkorjuukeitolle.

Resepti: Festivon savulohi-pastasalaatti

Savulohta, salaattisekoitusta, kurkkua ja punasipulia sisältävä pastasalaatti maistuu varmasti niin juhlien alkuruokana kuin lounaallakin! Täyteläinen kastike syntyy majoneesista, ranskankermasta, parmesaanista, valkosipulinkynnestä, dijon-sinapista ja sitruunanmehusta.

Mikä parasta, voit valmistaa salaatin jo edellisenä päivänä sekoitusta vaille valmiiksi! Valmistele ainekset säilytysrasioihin ja nosta yön ylitse kylmiöön. Jos keittiöstäsi löytyy Festivo, ainekset säilyvät erinomaisesti useammankin päivän esivalmisteltuina. Hyödynnä myös NOLLA-vetolaatikkoa, joka on optimaalinen säilytyspaikka kalatuotteille.