Resepti: Festivon Glögi-trifle

Erimakuiset triflet ovat erityisesti joulun aikaan suosittuja jälkiruokia juhlapöydässä. Perinteisesti triflet kasataan kerroksittain kulhoon tai lasiin ja täytteenä ovat kermavaahto, keksit ja hedelmät tai marjat.

Festivon glögi-triflen voi tarjoilla perinteisellä tavalla korkeassa kulhossa tai laakealla tarjoiluastialla. Voit myös käyttää omaa mielikuvitustasi tarjoiluastian valinnassa ja luoda omanlaisesi triflen! Makuina Festivon triflessä ovat ajan hengen mukaisesti vadelma-glögihyytelö, mascarpone-glögimousse sekä kanelikinuski.

Juhlapäivän valmisteluja helpottaaksesi voit esivalmistaa triflen hyytelön jo edellisenä päivänä valmiiksi tarjoiluastiaan. Festivon kylmiöissä etuina juhlakausina on niiden suuri tilavuus, juhlatarjoilut (kuten korkea tai suuren laakean astian trifle) mahtuvat vaivatta kylmiön hyllyille.

Resepti: Festivon juustopallot rapealla pekoni-pähkinämurulla

Rapealla pekoni-pähkinämurulla kuorrutetut juustopallot toimivat oivasti niin osana juustotarjottimen antimia kuin sellaisenaan pikkusuolaisena tarjoiltavana. Juustopallot valmistuvat helposti tuorejuustosta ja rapea kuorrute pekonimurusta ja pähkinöistä.

Resepti: Festivon halloween jäätelökakku

Jäätelökakku yhdistettynä suklaakakkuun tuo vaihtelua perinteisille jäätelökakuille. Twistinä tässä reseptissä on myös jäätelöön sekoitetut keksit ja suklaapatukat, yllätä vieraasi herkullisella makuelämyksellä!

Koristelun suhteen voi käyttää vapaasti mielikuvitusta. Jäätelökakut ovat usein lastenjuhlien suosikkeja, mutta sopivat erinomaisesti aikuiseenkin makuun! Festivon jäätelökakku on koristeltu halloweeniin sopivaksi minidonitseilla, vaahtokarkeilla sekä teemaan sopivilla tikkareilla ja karkeilla.

Resepti: Festivon sadonkorjuukeitto

Festivon sadunkorjuukeitossa maistuvat muun muassa porkkana, ruusukaali ja purjo yhdistettynä maukkaaseen kasvisliemeen ja tuorejuustoon. Raikas yrttilisuke tarjoiluun tuo halutessa lisämakua sadonkorjuukeitolle.

Resepti: Festivon savulohi-pastasalaatti

Savulohta, salaattisekoitusta, kurkkua ja punasipulia sisältävä pastasalaatti maistuu varmasti niin juhlien alkuruokana kuin lounaallakin! Täyteläinen kastike syntyy majoneesista, ranskankermasta, parmesaanista, valkosipulinkynnestä, dijon-sinapista ja sitruunanmehusta.

Mikä parasta, voit valmistaa salaatin jo edellisenä päivänä sekoitusta vaille valmiiksi! Valmistele ainekset säilytysrasioihin ja nosta yön ylitse kylmiöön. Jos keittiöstäsi löytyy Festivo, ainekset säilyvät erinomaisesti useammankin päivän esivalmisteltuina. Hyödynnä myös NOLLA-vetolaatikkoa, joka on optimaalinen säilytyspaikka kalatuotteille.

Resepti: Festivon sitruunainen briossipiiras

Kuohkean pehmeät briossileivokset ovat kahvipöydästä tuttuja runsaasti voita, kananmunia ja maitoa sisältäviä hiivataikinaleivoksia. Ranskalaisesta keittiöstä alkunsa saaneista briosseista löytyy monenlaisia versioita, joko pullana tai leipänä.

Festivon sitruunainen briossipiiras valmistetaan nimensä mukaisesti piiraan muotoon, tästä saat kahvipöytääsi uudenlaisen version!

Resepti: Herukka-valkosuklaalevykakku

Herukka-valkosuklaakakku on raikas piristys juhlapöytään. Tällä reseptillä loihdit levykakun isompiinkin juhliin!

Festivon raikkaassa herukka-valkosuklaalevykakussa on käytetty pakastettuja herukoita, valkosuklaata ja kinuskikermavaahtoa. Kirpeät marjat yhdistettynä makeaan valkosuklaaseen luovat ihanan raikkaan ja makean yhdistelmän.

Festivon maukkaassa herukka-valkosuklaakakun reseptissä valkosuklaa lisätään taikinan joukkoon ja taikinan päälle ripotellaan herukoita. Näyttävä koristelu luodaan pursottamalla sormisuolalla maustettu kinuskikermavaahto kauniiksi kuvioiksi kakun päälle ja lisäämällä vielä väleihin herukoita. Koristeluun käytetyt herukat mehevöittävät kakkua sen vetäytyessä, joten voit valmistaa kakun huoletta hyvissä ajoin ennen tarjoilua – vaikka jo edellisenä päivänä!

Resepti: koko perheen chili sin carne (vegaaninen)

Festivon chili sin carne on vegaaninen versio tutustu mausteisesta chili con carnesta.

Festivon chili sin carne on vegaaninen versio tutusta mausteisesta texmex-ruoasta chili con carnesta. Chili sin carne on helppo, nopea ja maukas arkiruoka, josta riittää useammallekin syöjälle ja mikä parasta, maku vain paranee seuraavina päivinä valmistuksesta.

Tässä tuhdissa ja maukkaassa meksikolaishenkisessä reseptissä on käytetty tuoreita vihanneksia ja juureksia, kikherneitä ja kidneypapuja sekä tomaattimurskaa. Voit tuunata reseptiä korvaamalla osan aineksista esimerkiksi tavallista ranskankermalla ja lisätä juustoraastetta. Jos korvaat aineksia, ruoka ei enää ole vegaaninen.

Tarjoile chili sin carne riisin kanssa tai syö sellaisenaan leipäpalojen kanssa!

Resepti: Festivon mausteinen graavisiika

Festivon mausteinen graavisiika sopii tarjoiltavaksi esimerkiksi tumman leivän kaverina ja sopii erinomaisesti juhlapöytäänkin. Ranskankerma, tuore tilli ja sitruuna kruunaavat makuelämyksen.

Valmista graavisiika edellisenä päivänä viipalointia vaille valmiiksi, niin se ehtii graavautumaan ja maustumaan meheväksi ennen tarjoilua.

Resepti: suussa sulavat sapakset

Sapakset ovat suomalainen versio ulkomailta tutuista tapaksista. Festivon sapaksissa maistuvatkin suomalaiset maut lanttu, poro ja lohi yhdistettynä herkullisiin komponentteihin.

Loppuvuosi on loistavaa sapas-aikaa, sillä nämä makupalat sopivat oivasti esimerkiksi itsenäisyyspäivän tai joulun juhlien pikkusuolaisiksi tarjoiltaviksi tai alkupaloiksi.