Resepti: Festivon savulohi-pastasalaatti

Savulohta, salaattisekoitusta, kurkkua ja punasipulia sisältävä pastasalaatti maistuu varmasti niin juhlien alkuruokana kuin lounaallakin! Täyteläinen kastike syntyy majoneesista, ranskankermasta, parmesaanista, valkosipulinkynnestä, dijon-sinapista ja sitruunanmehusta.

Mikä parasta, voit valmistaa salaatin jo edellisenä päivänä sekoitusta vaille valmiiksi! Valmistele ainekset säilytysrasioihin ja nosta yön ylitse kylmiöön. Jos keittiöstäsi löytyy Festivo, ainekset säilyvät erinomaisesti useammankin päivän esivalmisteltuina. Hyödynnä myös NOLLA-vetolaatikkoa, joka on optimaalinen säilytyspaikka kalatuotteille.

Resepti: Festivon sitruunainen briossipiiras

Kuohkean pehmeät briossileivokset ovat kahvipöydästä tuttuja runsaasti voita, kananmunia ja maitoa sisältäviä hiivataikinaleivoksia. Ranskalaisesta keittiöstä alkunsa saaneista briosseista löytyy monenlaisia versioita, joko pullana tai leipänä.

Festivon sitruunainen briossipiiras valmistetaan nimensä mukaisesti piiraan muotoon, tästä saat kahvipöytääsi uudenlaisen version!

Resepti: Herukka-valkosuklaalevykakku

Herukka-valkosuklaakakku on raikas piristys juhlapöytään. Tällä reseptillä loihdit levykakun isompiinkin juhliin!

Festivon raikkaassa herukka-valkosuklaalevykakussa on käytetty pakastettuja herukoita, valkosuklaata ja kinuskikermavaahtoa. Kirpeät marjat yhdistettynä makeaan valkosuklaaseen luovat ihanan raikkaan ja makean yhdistelmän.

Festivon maukkaassa herukka-valkosuklaakakun reseptissä valkosuklaa lisätään taikinan joukkoon ja taikinan päälle ripotellaan herukoita. Näyttävä koristelu luodaan pursottamalla sormisuolalla maustettu kinuskikermavaahto kauniiksi kuvioiksi kakun päälle ja lisäämällä vielä väleihin herukoita. Koristeluun käytetyt herukat mehevöittävät kakkua sen vetäytyessä, joten voit valmistaa kakun huoletta hyvissä ajoin ennen tarjoilua – vaikka jo edellisenä päivänä!

Resepti: koko perheen chili sin carne (vegaaninen)

Festivon chili sin carne on vegaaninen versio tutustu mausteisesta chili con carnesta.

Festivon chili sin carne on vegaaninen versio tutusta mausteisesta texmex-ruoasta chili con carnesta. Chili sin carne on helppo, nopea ja maukas arkiruoka, josta riittää useammallekin syöjälle ja mikä parasta, maku vain paranee seuraavina päivinä valmistuksesta.

Tässä tuhdissa ja maukkaassa meksikolaishenkisessä reseptissä on käytetty tuoreita vihanneksia ja juureksia, kikherneitä ja kidneypapuja sekä tomaattimurskaa. Voit tuunata reseptiä korvaamalla osan aineksista esimerkiksi tavallista ranskankermalla ja lisätä juustoraastetta. Jos korvaat aineksia, ruoka ei enää ole vegaaninen.

Tarjoile chili sin carne riisin kanssa tai syö sellaisenaan leipäpalojen kanssa!

Resepti: Festivon mausteinen graavisiika

Festivon mausteinen graavisiika sopii tarjoiltavaksi esimerkiksi tumman leivän kaverina ja sopii erinomaisesti juhlapöytäänkin. Ranskankerma, tuore tilli ja sitruuna kruunaavat makuelämyksen.

Valmista graavisiika edellisenä päivänä viipalointia vaille valmiiksi, niin se ehtii graavautumaan ja maustumaan meheväksi ennen tarjoilua.

Resepti: suussa sulavat sapakset

Sapakset ovat suomalainen versio ulkomailta tutuista tapaksista. Festivon sapaksissa maistuvatkin suomalaiset maut lanttu, poro ja lohi yhdistettynä herkullisiin komponentteihin.

Loppuvuosi on loistavaa sapas-aikaa, sillä nämä makupalat sopivat oivasti esimerkiksi itsenäisyyspäivän tai joulun juhlien pikkusuolaisiksi tarjoiltaviksi tai alkupaloiksi.

Resepti: suklaa-appelsiinikakku

Festivon tämän vuoden kakkureseptissä maistuu klassikkoyhdistelmä; suklaa ja appelsiini! Yhdistettynä ihanan kuohkeaan voikreemiin ja kinuskikastikkeeseen, kakku maistuu kaiken ikäisille herkuttelijoille. Valmistuskaan ei ole työlästä, sillä kakun täyte ja kuorrutus koostuvat samoista aineksista; voikreemistä, suklaarouheesta ja kinuskikastikkeesta!

Tämä kakku kannattaa esivalmistella tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä kakku vaatii vähintään 4 tunnin vetäytymisajan. Esivalmistelun avulla sinun ei myöskään tarvitse käyttää enää juhlapäivänä aikaa muuhun kuin kakun koristeluun ja juhlapäivästä nauttimiseen.

Resepti: verigreippi-tiramisu

Klassinen tiramisu raikkaalla twistillä! Festivon tiramisu saa makunsa verigreipistä ja valkoisesta rommista.
Jälkiruoka koostuu kahdesta erikseen valmistettavasta osasta: verigreippi-curdista eli tahnasta ja itse tiramisusta. Voit esivalmistaa curdin jo edellisenä päivänä kylmiöön valmiiksi, silloin se saa täyteläisemmän maun!

Kokoa tiramisu jälkiruokamaljoihin tai isoon vuokaan ja anna vetäytyä viileässä vähintään 4 tuntia.

Resepti: omenainen karjalanpaisti

Karjalanpaisti on suomalaista ruokaa parhaimmillaan ja sopii niin juhlaan kuin arkeenkin. Festivon reseptissä karjalanpaisti on höystetty omenasiiderillä sekä tuoreilla omenoilla, jotka tuovat uutta twistiä tähän perinneruokaan.

Karjalanpaisti vaatii oman hetkensä uunissa hautuakseen suussasulavan meheväksi, voit nopeuttaa ruoanvalmistusta valmistelemalla ainekset jo edellisenä päivänä kylmiöön valmiiksi.

Resepti: sienilasagne

Lasagne on koko perheelle maistuva arkiruoka, josta riittää kerralla herkuteltavaa isommallekin joukolle. Festivon lasagne on tehty sienisesonkia ajatellen maukkaista metsän antimista: sienistä.

Voit käyttää reseptissä oman maun mukaan erilaisia metsäsieniä joko metsästä tai kaupasta haettuina. Lisäpotkua reseptiin saat käyttämällä sienien lisäksi esimerkiksi kantarellin makuista tuorejuustoa!