| Helppo

Resepti: Festivon kalatacot

Pehmeitä tortilloja ja marinoitua kalaa – niistä syntyy maukkaat Festivon kalatacot. Tacoihin sopii kalaksi mikä tahansa vaalea kala, kuten hauki, kuha tai puna-ahven. Reseptin kuvissa on käytetty haukea. Kalan lisäksi täytteenä pikkelöityjä kasviksia sekä täyteläinen kurkkukastike ja marinadi.

Itsevalmistettu helppo kurkkukastike ja pikapikkelöidyt kasvikset tuovat tacoihin säväyksen kirpeyttä ja raikkautta. Kalatacot sopivat niin arkeen kuin vaikka illanistujaisten tarjoiltavaksikin.

Tämän reseptin voi myös esivalmistella jo edellisenä päivänä kylmiöön odottamaan. Kylmiössä kalan säilytys ja marinointi hoituu kätevästi NOLLA-tilassa! NOLLA-laatikossa kala säilyy pidempään ja maustuu marinadin kanssa säilytykselle täydellisessä lämpötilassa.

Lue lisää Festivon kylmiön ja NOLLA-tilan eduista ruoan säilytyksessä.

 

Ainesosat

Tortillalettuja
700 g vaaleaa, kiinteää kalaa ruodottomina fileinä (esim. puna-ahven, hauki, kuha)

Marinadi kalalle

0,75 dl oliiviöljyä
0,5 dl sitruunanmehua
2 rkl hienonnettua basilikaa
2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1–2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
ripaus suolaa
(pippuria)

Kurkkukastike

2 dl smetanaa
1 dl valmista kaupan kurkkusalaattia
tuoreita yrttejä, esim. ruohosipuli, lehtipersilja
suolaa, pippuria
sitruunanmehua

Pikapikkelöidyt kasvikset

500 g ohueksi siivutettuja kasviksia, esimerkiksi kurkkua, porkkanaa, retiisiä, punasipulia.
0,5 rkl väkiviinaetikkaa
0,5 rkl vettä
2–3 rkl hienosokeria
ripaus suolaa
hienonnettua lehtipersiljaa, tilliä

 

 

Valmistusohje

Marinadi kalalle

  • Sekoita marinadin ainekset keskenään. Voit valmistaa marinadin valmiiksi viileään jo edellisenä päivänä. Valmistuspäivänä kaada marinadi kalapalojen päälle ja anna marinoitua viileässä 30 minuuttia.
  • Ota kalat marinadista ja paista grillissä parilatasolla tai liedellä pannulla öljyssä tai voissa. Kalat voi halutessaan kypsentää myös halsterin tai vartaiden avulla.
  • Tarjoile pehmeiden tortillalettujen täytteenä tacoina yhdessä kurkkukastikkeen ja pikapikkelöityjen kasvisten kera.

Kurkkukastike

  • Sekoita kaikki kurkkukastikkeen ainekset keskenään, mausta maun mukaan ja anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia mieluiten yön yli.
  • VINKKI: Kokeile eri tavalla maustettuja kurkkusalaatteja saadaksesi vaihtelua.

Pikapikkelöidyt kasvikset

  • Viipaloi kasvikset ohuesti esim. mandoliinin avulla.
  • Sekoita pikkeliliemen ainekset keskenään. Voit tehdä liemen valmiiksi ja viipaloida kasvikset jo edellisenä päivänä – nosta tällöin ainekset erillisissä ja tiiviissä astioissa viileään odottamaan.
  • Tarjoilupäivänä yhdistä ainekset: lisää ohueksi siivutettujen kasvisten joukkoon halutessasi yrttejä ja kaada pikkeliliemi päälle (käytä kannellista astiaa). Sekoita kaikki ainekset hyvin (kansi kiinni ja ravistus on kätevin tapa). Anna maustua 10 minuuttia ja tarjoile.

Haluatko säilyttää kalan ja lihan parhaalla mahdollisella tavalla? Hanki Festivon kylmiö ja NOLLA-laaatikko!

Katso lähin jälleenmyyjäsi

Festivon kalatacojen resepti on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata Instagramissa @kaviaarista_arkeen, Facebookissa Kaviaarista arkeen sekä TikTokissa @kaviaarista_arkeen