Festivon sadonkorjuukeitossa maistuvat muun muassa porkkana, ruusukaali ja purjo yhdistettynä maukkaaseen kasvisliemeen ja tuorejuustoon. Raikas yrttilisuke tarjoiluun tuo halutessa lisämakua sadonkorjuukeitolle.
Reseptit
Festivon reseptit on suunniteltu erityisesti ruoanlaittajille, joilla on keittiössään tilava Festivon kylmälaite. Näitä ohjeita noudattamalla saat aina varmasti maistuvaa illallista ja valmistat suussa sulavat herkut!
Resepti: Festivon savulohi-pastasalaatti
Savulohta, salaattisekoitusta, kurkkua ja punasipulia sisältävä pastasalaatti maistuu varmasti niin juhlien alkuruokana kuin lounaallakin! Täyteläinen kastike syntyy majoneesista, ranskankermasta, parmesaanista, valkosipulinkynnestä, dijon-sinapista ja sitruunanmehusta.
Mikä parasta, voit valmistaa salaatin jo edellisenä päivänä sekoitusta vaille valmiiksi! Valmistele ainekset säilytysrasioihin ja nosta yön ylitse kylmiöön. Jos keittiöstäsi löytyy Festivo, ainekset säilyvät erinomaisesti useammankin päivän esivalmisteltuina. Hyödynnä myös NOLLA-vetolaatikkoa, joka on optimaalinen säilytyspaikka kalatuotteille.
Resepti: Festivon sitruunainen briossipiiras
Kuohkean pehmeät briossileivokset ovat kahvipöydästä tuttuja runsaasti voita, kananmunia ja maitoa sisältäviä hiivataikinaleivoksia. Ranskalaisesta keittiöstä alkunsa saaneista briosseista löytyy monenlaisia versioita, joko pullana tai leipänä.
Festivon sitruunainen briossipiiras valmistetaan nimensä mukaisesti piiraan muotoon, tästä saat kahvipöytääsi uudenlaisen version!
Resepti: Herukka-valkosuklaalevykakku
Herukka-valkosuklaakakku on raikas piristys juhlapöytään. Tällä reseptillä loihdit levykakun isompiinkin juhliin!
Festivon raikkaassa herukka-valkosuklaalevykakussa on käytetty pakastettuja herukoita, valkosuklaata ja kinuskikermavaahtoa. Kesällä kakussa toimivat erinomaisesti tuoreet marjat! Kirpeät marjat yhdistettynä makeaan valkosuklaaseen luovat ihanan raikkaan ja makean yhdistelmän.
Festivon maukkaassa herukka-valkosuklaakakun reseptissä valkosuklaa lisätään taikinan joukkoon ja taikinan päälle ripotellaan herukoita. Näyttävä koristelu luodaan pursottamalla sormisuolalla maustettu kinuskikermavaahto kauniiksi kuvioiksi kakun päälle ja lisäämällä vielä väleihin herukoita. Koristeluun käytetyt herukat mehevöittävät kakkua sen vetäytyessä, joten voit valmistaa kakun huoletta hyvissä ajoin ennen tarjoilua – vaikka jo edellisenä päivänä!
Resepti: koko perheen chili sin carne (vegaaninen)

Festivon chili sin carne on vegaaninen versio tutusta mausteisesta texmex-ruoasta chili con carnesta. Chili sin carne on helppo, nopea ja maukas arkiruoka, josta riittää useammallekin syöjälle ja mikä parasta, maku vain paranee seuraavina päivinä valmistuksesta.
Tässä tuhdissa ja maukkaassa meksikolaishenkisessä reseptissä on käytetty tuoreita vihanneksia ja juureksia, kikherneitä ja kidneypapuja sekä tomaattimurskaa. Voit tuunata reseptiä korvaamalla osan aineksista esimerkiksi tavallista ranskankermalla ja lisätä juustoraastetta. Jos korvaat aineksia, ruoka ei enää ole vegaaninen.
Tarjoile chili sin carne riisin kanssa tai syö sellaisenaan leipäpalojen kanssa!
Resepti: Festivon mausteinen graavisiika
Festivon mausteinen graavisiika sopii tarjoiltavaksi esimerkiksi tumman leivän kaverina ja sopii erinomaisesti juhlapöytäänkin. Ranskankerma, tuore tilli ja sitruuna kruunaavat makuelämyksen.
Valmista graavisiika edellisenä päivänä viipalointia vaille valmiiksi, niin se ehtii graavautumaan ja maustumaan meheväksi ennen tarjoilua.
Resepti: suussa sulavat sapakset
Sapakset ovat suomalainen versio ulkomailta tutuista tapaksista. Festivon sapaksissa maistuvatkin suomalaiset maut lanttu, poro ja lohi yhdistettynä herkullisiin komponentteihin.
Loppuvuosi on loistavaa sapas-aikaa, sillä nämä makupalat sopivat oivasti esimerkiksi itsenäisyyspäivän tai joulun juhlien pikkusuolaisiksi tarjoiltaviksi tai alkupaloiksi.
Resepti: suklaa-appelsiinikakku
Festivon tämän vuoden kakkureseptissä maistuu klassikkoyhdistelmä; suklaa ja appelsiini! Yhdistettynä ihanan kuohkeaan voikreemiin ja kinuskikastikkeeseen, kakku maistuu kaiken ikäisille herkuttelijoille. Valmistuskaan ei ole työlästä, sillä kakun täyte ja kuorrutus koostuvat samoista aineksista; voikreemistä, suklaarouheesta ja kinuskikastikkeesta!
Tämä kakku kannattaa esivalmistella tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä kakku vaatii vähintään 4 tunnin vetäytymisajan. Esivalmistelun avulla sinun ei myöskään tarvitse käyttää enää juhlapäivänä aikaa muuhun kuin kakun koristeluun ja juhlapäivästä nauttimiseen.
Resepti: verigreippi-tiramisu
Klassinen tiramisu raikkaalla twistillä! Festivon tiramisu saa makunsa verigreipistä ja valkoisesta rommista.
Jälkiruoka koostuu kahdesta erikseen valmistettavasta osasta: verigreippi-curdista eli tahnasta ja itse tiramisusta. Voit esivalmistaa curdin jo edellisenä päivänä kylmiöön valmiiksi, silloin se saa täyteläisemmän maun!
Kokoa tiramisu jälkiruokamaljoihin tai isoon vuokaan ja anna vetäytyä viileässä vähintään 4 tuntia.
Resepti: omenainen karjalanpaisti
Karjalanpaisti on suomalaista ruokaa parhaimmillaan ja sopii niin juhlaan kuin arkeenkin. Festivon reseptissä karjalanpaisti on höystetty omenasiiderillä sekä tuoreilla omenoilla, jotka tuovat uutta twistiä tähän perinneruokaan.
Karjalanpaisti vaatii oman hetkensä uunissa hautuakseen suussasulavan meheväksi, voit nopeuttaa ruoanvalmistusta valmistelemalla ainekset jo edellisenä päivänä kylmiöön valmiiksi.