| Helppo

Resepti: Pääsiäislohi

Festivon pääsiäislohi on maustettu tuoreilla yrteillä, sitruunalla, punasipulilla sekä valkoviinillä. Pääsiäislohen tarjoiluun uutta potkua tuo wasabi-rucolakastike, joka valmistuu nopeasti kalan ollessa uunissa. Wasabi-rucolakastikkeessa sekoitetaan ranskankerma, villirucola, wasabi ja hunaja keskenään, mistä syntyy herkullinen lisuke lohen kanssa tarjoiltavaksi.

Kotimaisessa Festivossa kala pysyy tuoreena pidempään säilyttäen kalan maun ja rakenteen! Festivon kylmiöpakastin tarjoaa erityisiä etuja kalan säilytykseen: tuoresäilytykseen suunnitellusa NOLLA-vetolaatikossa lämpötila on nollan asteen tienoilla, joka on ihanteellinen säilytyslämpötila kalalle. Tuoresäilytyslaatikossa säilytät kalaherkut- ja saaliit isommallekin joukolle!

Lue lisää NOLLA-laatikosta

Ainesosat

PÄÄSIÄISLOHI

  • 1,5 kg lohi(filee)
  • 1 sitruuna
  • 1 punasipuli
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • suolaa, pippuria

WASABI-RUCOLAKASTIKE

  • 250 g ranskankermaa
  • 1 ruukku villirucolaa kevyesti hienonnettuna
  • 1 tl wasabia
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa, sitruunamehua

Festivo pääsiäislohen ainekset

Valmistusohje

  • Voit tehdä ruoan kokonaisesta kalasta tai fileestä. Nosta kala ajoissa huoneenlämpöön. Jos käytät fileetä, varmista, että siinä ei ole ruotoja.
  • Mausta kala suolalla ja pippurilla. Viipaloi sitruuna ja punasipuli ohuiksi renkaiksi.
  • Nosta kala uunipellille ison leivinpaperipalan päälle (tai käytä kahta ristikkäin laitettua palaa). Leivinpaperin tulee olla niin iso, että kalan saa kokonaan suljettua sen sisään.
  • Fileetä käytettäessä lado kalan päälle ensin sipuli ja hienonnetut yrtit, viimeiseksi sitruunaviipaleet. Jos käytät kokonaista kalaa, lado ainekset kalan sisään kerroksittain.
  • Kaada kalan päälle viini ja sulje se tiukasti leivinpaperin sisään (näin kala höyrystyy viinin avulla uunissa).

Festivo pääsiäislohi valmistus

  • Kuumenna uuni 170-asteiseksi ja nosta kala uuniin keskitasolle. Paista n. 30 min, kunnes kala on halutun kypsää (suosittelemme sisälämpötilaksi 50). Paistoaika riippuu paljon käytetyn kalan paksuudesta ja siitä käytetäänkö fileetä vai kokonaista kalaa. Suosittelemme myös tarkistamaan kypsyyden ensimmäisen kerran 20 min paiston jälkeen.
  • Kalan ollessa uunissa, valmista kastike sekoittamalla kaikki wasabi-rucolakastikkeen ainekset yhteen. Tarkista maku ja lisää wasabin määrää tarvittaessa. Voit tehdä kastikkeesta salaattimaisen lisukkeen jättämällä rucolan hienontamatta. Mikäli tarjoat lohen pelkästään tämän lisukkeen kanssa, tee kastiketta silloin tupla-annos.
  • Ota kypsä lohi uunista ja avaa leivinpaperi. Voit tarjota kalan haaleana kylmän wasabi-rucolakastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera tai antaa sen vetäytyä jääkaapissa ja tarjota kylmänä samoilla lisukkeilla.

Pääsiäislohen ja wasabi-rucolakastikkeen resepti

Haluatko säilyttää kalan parhaalla mahdollisella tavalla? Hanki Festivon kylmiöpakastin!

Katso lähin jälleenmyyjäsi

Festivon pääsiäislohi -resepti on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata Instagramissa @kaviaarista_arkeen, Facebookissa Kaviaarista arkeen sekä TikTokissa @kaviaarista_arkeen.