Eroina tavanomaisiin jääkaappeihin Festivon kylmiöissä ja pakastimissa on kylmätekniikka, koko ja säilytyskapasiteetti, elintarvikkeiden säilyvyys, laitteiden muunneltavuus sekä laitteiden huollettavuus.

Kylmätekniikka ja elintarvikkeiden säilyvyys. Festivon kylmiöissä jäähdytys on selvästi tehokkaampi, tasaisempi ja nopeampi kuin tavanomaisissa jääkaapeissa. Ammattilaistekniikan ansiosta ruokatuotteiden säilyvyysajat ovat huomattavasti pidemmät. Festivo auttaa myös vähentämään ruokahävikkiä ruokatuotteiden säilyessä tuoreena pidempään.

Suuri säilytyskapasiteetti. Festivoissa on suuri litratilavuus. Festivoissa pienimmän kylmiön (55 CM) litratilavuus on 338 litraa ja suurimman (120 CM) jopa 847 litraa. Tilavaan ja korkeaan kylmiöön sijoitat helposti isot tarjoiluvadit- ja astiat, ruokakattilat ja padat kuin juuressäkitkin.

Laitteiden muunneltavuus. Kodin kylmälaitemallistossa on 11 kylmälaitetta, joista voi modulaarisuuden ansiosta rakentaa erilaisia kylmäkokoonpanoja käyttökohteen ja tarpeiden mukaan. Laitteiden keskinäisen järjestyksen voi päättää itse, sisätiloihin voi valita haluamansa määrän vetolaatikoita ja laitteiden oviin ja runkoihin saa valita sopivimmat värit.

Pitkäikäisyys. Festivo on kestävä hankinta. Toimivan ja nopean huollon lisäksi varaosia on saatavilla jopa 20 vuotta vanhoihin kylmälaitteisiin. Huoltoliikkeitä on ympäri Suomen.

Voit lukea Festivon ja tavanomaisien jääkaappien eroista täältä.

Suunnittele oma Festivo

Festivot auttavat vähentämään tehokkaasti ruokahävikkiä ruokatuotteiden oikeaoppisien säilytyslämpötilojen ansiosta. Kylmiön puolella vallitsee tasainen kylmyys, jonka ansiosta jääkaappilämpötilaa tarvitsevien elintarvikkeiden sijoittelu on vapaampaa. Korkea ilmankosteus taas mahdollistaa esimerkiksi hedelmien ja vihannesten säilytyksen ilman tuotepakkauksia niiden laadun heikkenemättä.

Festivon kylmiöpakastimissa on huomioitu erilaisten ruokatuotteiden tarpeet neljällä eri lämpötila-alueella:

  • jääkaappilämpötilainen kylmiö +2…+7-astetta
  • hedelmille- ja vihanneksille HEVI-vetolaatikko, jonka lämpötila on +5-astetta kylmiötä korkeampi (n. +7…+12-astetta)
  • NOLLA-vetolaatikko (± 0-asteinen) tuoresäilytystä vaativille elintarvikkeille kuten lihalle, kanalle ja kalalle
  • tehokas automaattisulatteinen pakastin -18…-24-asteen lämpötilalla.

Lue lisää elintarvikkeiden säilytyksestä Festivossa.

Katso lähin jälleenmyyjäsi

Festivon kylmälaitemalliston moduulirakenne mahdollistaa yhdistelyn kylmiöiden, pakastimen ja viinikaapin välillä. Tämä tarkoittaa sitä, että kylmiöt, pakastimet ja viinikaapit rakentuvat erillisistä moduuleista, joita voi yhdistää toisiinsa haluamallaan tavalla. Laitteet voidaan sijoitella puolelta toiselle oman keittiön toimintojen mukaan. Laitteisiin voi myös valita keittiöön sopivimmat värit laitteen runkoon ja oviin.

Myös sisätilat ovat muokattavissa. Festivon yksiovisiin kylmiöihin ja pakastimiin on mahdollista valita tehdasvalmisteisina lisävarusteina lisää vetolaatikoita. Kylmiön puolelle voi valita 1–3 kiinteää vetolaatikkoa ja pakastimen puolelle 1–2 NOLLA-vetolaatikkoa.

Laitteiden keskinäinen järjestys on vaihdettavissa muuttuneiden tarpeiden ja elämäntilanteen mukaan. Myös ovien kätisyys voidaan vaihtaa jälkikäteen, mikä mahdollistaa aina sopivan oven avautumissuunnan. Sisätilojen kiinteitä varusteita ei ole mahdollista muokata enää jälkikäteen.

Tutustu vaihtoehtoihin tuotevalitsimella.

Festivon kylmiöissä täyskorkeiden ovien takana on vakiona yksi hedelmille ja vihanneksille tarkoitettu HEVI-vetolaatikko. Pakastimien täyskorkean oven takana vakiona on yksi tuoresäilytykseen suunniteltu NOLLA-vetolaatikko. Suurempaan viinikaappiin kuuluu laadukas puinen varustekappa, johon voi sijoittaa viinien käsittelyyn ja nautiskeluun liittyviä tarvikkeita. Voit kokeilla lisävarusteita Festivon kylmälaitteisiin tuotevalitsimellamme.

Suunnittele oma Festivo

Voit halutessasi tilata lisävetolaatikoita tai lisähyllyjä. Lisävarusteina voi ostaa KAPPA-juureskorin tai KIRA-säilytinsarjan.

Tutustu myös Festivon ostajan muistilistaan!

Kodinkoneiden energialuokitukset muuttuivat maaliskuussa 2021. Voit lukea muutoksesta lisää blogistamme.

Käsityksemme mukaan tällä hetkellä ei löydy yhtään A-luokkaan pääsevää kylmälaitetta. Energialuokitusten muutos tehtiin siitä syystä, että jatkossa kehitettäisiin vielä energiatehokkaampia ratkaisuja.

Esimerkiksi 120 CFM kylmiöpakastin (koostuu kahdesta laitteesta: 75 CM kylmiö ja 45 FM pakastin) kuluttavat yhteensä vuodessa n. 400 kWh, joka on vuodessa suurin piirtein 60 € luokkaa. Todelliset sähkönkuluttajat kotitalouksissa ovat lämmitys ja vesi, ei niinkään kylmälaitteet.

Festivon etuna taas on se, että erilaisen kylmätekniikan ja eri säilytyslämpötilojen ansiosta ruokahävikki pienenee. Kun säilytyslitrat ovat suuret, voidaan kaupassakäyntien määrää rajoittaa, kun kerralla voidaan ostaa isompi määrä ruokaa ilma, että säilyvyyden osalta tarvitsee olla huolissaan.

Festivon huolto- ja varaosapalvelu toimii Hollolassa tehtaan kupeessa. Parhaiten saat avun sähköisesti huolto@festivo.fi tai soittamalla 03 553 8681.

Ennen yhteydenottoa, otathan kuvan laitteesi arvokilvestä (sijaitsee kylmiön oikeassa sisäseinässä), jotta tiedämme mistä ja minkä ikäisestä laitteesta on kyse. Vuosikymmenten aikana laitteisiin on kuitenkin tullut se verran muutoksia, että tarvitsemme tuon sarjanumerotiedon.

Huoltoon ja varaosiin liittyvän tiedon sekä lähimmät huoltoliikkeesi löydät täältä.

Kodin kylmälaitteilla on 2 vuoden takuu. Vuodesta 2019 alkaen olemme myöntäneet ns. kylmän komponenteille (höyrystin, lauhdutin, kompressori) 5 vuoden varaosatakuun. Pienenä kotimaisena valmistajana käsittelemme toki kaikki reklamaatiotapaukset omina tapauksinaan. Takuuajan huoltoihin meillä on käytössämme kattava verkosto valtuutettuja huoltoliikkeitä. Kaikki huollon yhteystiedot löydät täältä.

Ongelmatilanteessa suosittelemme kuitenkin olemaan ensin yhteydessä Festivo huoltoon, josko osaisimme auttaa jo puhelimessa.

Festivo tuotteita ei ole saatavilla integroituna. Yksinkertainen ja selkeä ulkoasu toimii hyvin keittiössä myös integroitujen kodinkoneiden kanssa.

Festivo on suunniteltu vapaasti seisovaksi, jolloin laite ei tarvitse kalustevuorausta vaan näyttää tyylikkäältä myös sellaisenaan.

Festivo on suunniteltu suomalaiseen keittiömitoitukseen ja korkeutensa ansiosta laitteiden säilytyskapasiteetti on suuri. Lisätietoa laitteiden asennuksesta sekä mitata kuten korkeus, leveys ja syvyys löytyy tästä esitteestä.

Suomen Kotikylmiö Oy valmistaa Festivo-merkkiset kylmälaitteet Hollolan tehtaassa. Olemme ainoa kotimainen kodin kylmälaitteita valmistava yritys. Kotimaisuusasteemme on huikeat 80 prosenttia ja meillä on käytössä Suomalaisen Työn Liiton myöntämän Avainlippu ja Design from Finland -merkkien käyttöoikeus.

Katso lähin jälleenmyyjäsi

Festivot myydään kattavan jälleenmyyjäverkoston kautta. Tähän verkostoon kuuluvat isoimmat keittiövalmistajat ja kodinkoneliikkeet. Festivon kylmiöitä, pakastimia ja viinikaappeja myyvät siis niin suuret valtakunnalliset liikkeet kuten Gigantti, Power, Euronics ja Netrauta kuin myös pienemmätkin kodinkone- ja keittiöliikkeetkin.

Useilla jälleenmyyjillä on myös Festivo-mallit esillä myymälöissä. Sinua lähimmän myymälämallin ja ostopaikan löydät verkkosivuiltamme kohdasta osta.

Katso lähin jälleenmyyjäsi