Festivon kylmiöissä täyskorkeiden ovien takana on vakiona yksi hedelmille ja vihanneksille tarkoitettu HEVI-vetolaatikko. Pakastimien täyskorkean oven takana vakiona on yksi tuoresäilytykseen suunniteltu NOLLA-vetolaatikko. Suurempaan viinikaappiin kuuluu laadukas puinen varustekappa, johon voi sijoittaa viinien käsittelyyn ja nautiskeluun liittyviä tarvikkeita. Voit kokeilla lisävarusteita Festivon kylmälaitteisiin tuotevalitsimellamme.

Voit halutessasi tilata lisävetolaatikoita tai lisähyllyjä. Lisävarusteina voi ostaa KAPPA-juureskorin tai KIRA-säilytinsarjan.

Tutustu myös Festivon ostajan muistilistaan!

Kodinkoneiden energialuokitukset muuttuivat maaliskuussa 2021. Voit lukea muutoksesta lisää blogistamme.

Käsityksemme mukaan tällä hetkellä ei löydy yhtään A-luokkaan pääsevää kylmälaitetta. Energialuokitusten muutos tehtiin siitä syystä, että jatkossa kehitettäisiin vielä energiatehokkaampia ratkaisuja.

Esimerkiksi 120 CFM kylmiöpakastin (koostuu kahdesta laitteesta: 75 CM kylmiö ja 45 FM pakastin) kuluttavat yhteensä vuodessa n. 400 kWh, joka on vuodessa suurin piirtein 60 € luokkaa. Todelliset sähkönkuluttajat kotitalouksissa ovat lämmitys ja vesi, ei niinkään kylmälaitteet.

Festivon etuna taas on se, että erilaisen kylmätekniikan ja eri säilytyslämpötilojen ansiosta ruokahävikki pienenee. Kun säilytyslitrat ovat suuret, voidaan kaupassakäyntien määrää rajoittaa, kun kerralla voidaan ostaa isompi määrä ruokaa ilma, että säilyvyyden osalta tarvitsee olla huolissaan.

Festivon huolto- ja varaosapalvelu toimii Hollolassa tehtaan kupeessa. Parhaiten saat avun sähköisesti huolto@festivo.fi tai soittamalla 03 553 8681.

Ennen yhteydenottoa, otathan kuvan laitteesi arvokilvestä (sijaitsee kylmiön oikeassa sisäseinässä), jotta tiedämme mistä ja minkä ikäisestä laitteesta on kyse. Vuosikymmenten aikana laitteisiin on kuitenkin tullut se verran muutoksia, että tarvitsemme tuon sarjanumerotiedon.

Huoltoon ja varaosiin liittyvän tiedon sekä lähimmät huoltoliikkeesi löydät täältä.

Kodin kylmälaitteilla on 2 vuoden takuu. Vuodesta 2019 alkaen olemme myöntäneet ns. kylmän komponenteille (höyrystin, lauhdutin, kompressori) 5 vuoden varaosatakuun. Pienenä kotimaisena valmistajana käsittelemme toki kaikki reklamaatiotapaukset omina tapauksinaan. Takuuajan huoltoihin meillä on käytössämme kattava verkosto valtuutettuja huoltoliikkeitä. Kaikki huollon yhteystiedot löydät täältä.

Ongelmatilanteessa suosittelemme kuitenkin olemaan ensin yhteydessä Festivo huoltoon, josko osaisimme auttaa jo puhelimessa.

Festivo tuotteita ei ole saatavilla integroituna. Yksinkertainen ja selkeä ulkoasu toimii hyvin keittiössä myös integroitujen kodinkoneiden kanssa.

Festivo on suunniteltu vapaasti seisovaksi, jolloin laite ei tarvitse kalustevuorausta vaan näyttää tyylikkäältä myös sellaisenaan.

Festivo on suunniteltu suomalaiseen keittiömitoitukseen ja korkeutensa ansiosta laitteiden säilytyskapasiteetti on suuri. Lisätietoa laitteiden asennuksesta sekä mitata kuten korkeus, leveys ja syvyys löytyy tästä esitteestä.

Suomen Kotikylmiö Oy valmistaa Festivo-merkkiset kylmälaitteet Hollolan tehtaassa. Olemme ainoa kotimainen kodin kylmälaitteita valmistava yritys. Kotimaisuusasteemme on huikeat 80 prosenttia ja meillä on käytössä Suomalaisen Työn Liiton myöntämän Avainlippu ja Design from Finland -merkkien käyttöoikeus.

Festivot myydään kattavan jälleenmyyjäverkoston kautta. Tähän verkostoon kuuluvat isoimmat kodinkoneliikkeet sekä keittiövalmistajat. Festivon kylmiöitä, pakastimia ja viinikaappeja myyvät siis niin suuret valtakunnalliset liikkeet kuten Gigantti, Power, Euronics ja Netrauta kuin myös pienemmätkin kodinkone- ja keittiöliikkeetkin.

Useilla jälleenmyyjillä on myös Festivo-mallit esillä myymälöissä. Sinua lähimmän myymälämallin ja ostopaikan löydät verkkosivuiltamme kohdasta osta.

Festivon kodin kylmälaitteet on valmistettu testatuista ja laadukkaista suurtalouspuolelta tutuista komponenteista, joilla saadaan laitteille mahdollisimman pitkä käyttöikä. Käyttäjästä riippuen tämä käyttöikä on jotain 15–25 vuotta.

Toki Festivokin tarvitsee välillä varaosia, joita Festivo huollosta on saatavilla jopa 20 vuotta vanhoihin laitteisiin. Tämä on yksi laitteidemme etu, että komponentit ovat vaihdettavissa uusiin ja näin ollen myös käyttöikää saadaan pitkitettyä.

Suurin ero löytyy kylmälaitteiden tekniikasta. Tavallisessa jääkaapissa kylmä tuotetaan jääkaapin takaseinässä olevasta levyhöyrystimestä. Festivo kylmiössä kylmä tuotetaan laitteen yläosassa olevasta lamellihöyrystimestä. Lamellihöyrystin on kooltaan ja tehoiltaan levyhöyrystintä isompi ja tehokkaampi, joka takaa tasaisen lämpötilan kylmiön sisälle.

Käyttäjälle näkyvin ero on siinä, ettei Festivon seiniin saa mitään jäätymään, vaikka kuinka yrittäisi. Tasainen kylmä taas edesauttaa sitä, etteivät elintarvikkeet pilaannu niin helposti ja näin ollen saadaan hävikkiä pienennettyä, tai jopa poistettua.

Lamellihöyrystin käy hyvin vähän pakkasen puolella, jolloin kylmiön suhteellinen kosteus on jopa 90 %. Tämän suhteellisen kosteuden tarkoituksena on johtaa kylmää tasaisesti kaapin sisällä.

Festivo kylmiössä ei näin ollen tarvita erillistä puhallinta (joka aina kuivattaa ilmaa) johtamaan kylmää eri hyllytasoille, vaan tämä kosteus toimii ns. kylmän johtimena.