| Helppo

Resepti: verigreippi-tiramisu

Klassinen tiramisu raikkaalla twistillä! Festivon tiramisu saa makunsa verigreipistä ja valkoisesta rommista.
Jälkiruoka koostuu kahdesta erikseen valmistettavasta osasta: verigreippi-curdista eli tahnasta ja itse tiramisusta. Voit esivalmistaa curdin jo edellisenä päivänä kylmiöön valmiiksi, silloin se saa täyteläisemmän maun!

Kokoa tiramisu jälkiruokamaljoihin tai isoon vuokaan ja anna vetäytyä viileässä vähintään 4 tuntia.

Ainesosat

(10 hengelle)

Verigreippi-curd (tahna)

1 verigreipin mehu ja kuori
4 dl tomusokeria
2 kananmunaa
75 g voita pieneksi kuutioituna

Tiramisu

1 pkt Savoiardi-keksejä (tai vastaavia)
0,5 dl valkoista rommia
1 verigreipin mehu ja kuori
0,5 dl hienoa sokeria
500 g (2pkt) Mascarpone-juustoa
0,75 dl verigreippi-curdia
2 kananmunaa, valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna
1,5 dl kuohukermaa
kerroksiin ja päälle verigreippi-curdia

 

 

Valmistusohje

Verigreippi-curd

  • Tee ensin (tai edellisenä päivänä) verigreippi-curd.
  • Laita paksupohjaiseen kattilaan kaikki ainekset voita lukuun ottamatta. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee ja kiehahtaa. Anna kuplia hetken, koko ajan sekoittaen, jotta kanamuna kypsyy.
  • Ota kattila liedeltä ja lisää voi pieninä kuutioita erissä, koko ajan sekoittaen. Anna curdin jäähtyä huoneenlämpöiseksi tai yön yli viileässä.

Verigreippi-curd valmistuu verigreipin mehusta, tomusokerista, kananmunasta ja voista.

Tiramisu

  • Sekoita tiramisua varten ensin greippimehu, puolet sokerista ja rommi. Sekoita kunnes sokeri sulaa ja nosta hetkeksi sivuun.
  • Vaahdota kerma. Vaahdota erotellut valkuaiset. Vatkaa mascarpone, keltuaiset, raastettu greipin kuori, loppu sokeri ja 0,75 dl verigreippi-curdia kuohkeaksi. Kääntele joukkoon vaahdot.

Yhdistä tiramisun ainekset

  • Kasaa tiramisu joko isoon vuokaan tai jälkiruokamaljoihin. Dippaa keksejä verigreippi-rommiseoksessa (älä anna kostua liikaa) ja aseta astian pohjalle kokonaisena tai puolitettuina.
  • Lusikoi päälle mascarponevaahtoa ja tämän päälle lisää curdia. Lisää seuraavaksi kerros keksejä, sitten taas vaahtoa ja lopuksi curdia. Anna vetäytyä viileässä vähintään 4 tuntia.

Kasaa tiramisu joko isoon vuokaan tai jälkiruokamaljoihin.

Tarjoile yhdessä vahvan kahvin kanssa!

Tarjoile verigreippi-tiramisu yhdessä vahvan kahvin kanssa.

Vinkit

✔ Säilytä tiramisut viileässä.

✔ Lisää verigreippi-curdia kerroksiin ja päälle maun mukaan, jos sitä jää yli, se säilyy n. viikon hyvänä viileässä. Jos valmistat curdin edellisenä päivänä ja annat vetäytyä viileässä, on se kasatessa lusikoitavampaa (samana päivänä huoneenlämpöisenä juoksevampaa).

✔ Rommin voi korvata esim. kirpeällä alkoholittomalla sitrusjuomalla.

Festivon verigreippi-tiramisu on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata Instagramissa @kaviaarista_arkeen sekä Facebookissa.

Verigreippi säilyy kylmiössä pitkään hyvänä. Kuten Riku Rantala toteaa: ”HEVI-vetolaatikoissa hedelmät ja vihannekset ovat säilyneet selvästi paremmin kuin ennen, koska niissä ei ole liian kylmä.” Lue koko kirjoitus!
Festivon kaikki kylmälaitteet eli kylmiöt, pakastimet, kylmiöpakastimet ja viinikaapit valmistetaan Hollolassa.

Katso jälleenmyyjät

Päivitetty 19.1.2024. Julkaistu alun perin 13.10.2020.