| Keskitaso

Resepti: Festivon vuohenjuustokakku ja paahdetut tomaatit

Festivon vuohenjuustokakku on yhdistelmä suomalaisten rakastamaa juustokakkua ja voileipäkakkua. Vuohenjuustokakun pohjaksi paahdetaan ruis- ja saaristolaisleipää, täytteeksi tulee levitettävää vuohenjuustoa ja pinnalle herkullisia paahdettuja kirsikkatomaatteja.

Tämä aikuiseen makuun sopiva vuohenjuustokakku sopii erinomaisesti loppuvuoden juhliin tai illanistujaisiin.

Tasainen viileys on erityisen tärkeää vuohenjuustokakun kaltaisissa herkissä juustokakuissa niin säilytyksessä kuin valmistuksessakin. Festivon kylmiössä vallitsee tasainen kylmyys ja ruokatuotteiden säilyvyyttä edistävä korkea suhteellinen ilmankosteus, jotka takaavat erinomaiset olosuhteet leipomuksille. Festivon kylmiöissä etuina on myös juhlakausina niiden suuri tilavuus, juhlatarjoilut mahtuvat vaivatta kylmiön hyllyille.

Suunnittele oma Festivo

Ainesosat

Pohja

100 g ruisleipää
100 g saaristolaisleipää
50 g sulatettua voita
1–3 rkl vettä
(suolaa)

Täyte

125 g levitettävää vuohenjuustoa
250 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa vaahdotettuna
suolaa, pippuria, juoksevaa hunajaa

Päälle

300 g kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
2–3 rkl balsamicoa
1–2 hienonnettua valkosipulinkynttä
tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa

Valmistusohje

  • Vuoraa irtopohjavuoka (20–22 cm) kelmulla tai leivinpaperilla.
  • Hienonna leivät yleiskoneessa hienoksi, lisää voisula ja vettä tarpeen mukaan niin, että saat kakun pohjalle paineltavan pohjamassan. Mausta suolalla, mikäli tarpeen.
  • Sekoita levitettävä vuohenjuusto ja tuorejuusto keskenään ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimen avulla. Vaahdota kerma ja kääntele se juustomassan sekaan vähän kerrallaan. Maista ja mausta ja levitä vuokaan pohjan päälle. Anna vetäytyä ja kiinteytyä viileässä yön yli.

 

  • Valmista tarjoilupäivänä tomaatit: laita tomaatit uunin kestävään vuokaan, lorauta sekaan oliiviöljyä ja mausta tomaatit balsamicolla, suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi mausteeksi myös tuoretta valkosipulia.
  • Paahda 200 asteisessa uunissa kunnes tomaatit saavat väriä ja alkavat halkeilemaan, noin 10–20 min.
  • Anna jäähtyä ja koristele kakku tomaateilla ja tuoreilla yrteillä tai tarjoa tomaatit erikseen kakun rinnalla.

Haluaisitko säilyttää leipomukset oikeaoppisesti niille suotuisimmassa lämpötilassa? Festivon KYLMÄ-vetolaatikko on erinomainen säilytyspaikka juhlakausina esimerkiksi matalille kakuille. KYLMÄ-vetolaatikossa säilytät leivonnaiset juuri oikeassa lämpötilassa ja irrallaan muusta jääkaapin sisällöstä. Tutustu Festivon kylmiöön ja lisävarusteena saatavaan KYLMÄ-laatikkoon Festivon uudessa esitteessä!

Lataa esite

Huomiot vuohenjuustokakun valmistukseen

  • Levitettävä vuohenjuusto on maultaan miedompaa kuin kiinteämpi, leikattava versio. Levitettävällä vuohenjuustolla mausta ei tule liian intensiivistä.

Festivon vuohenjuustokakun resepti on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata Instagramissa @kaviaarista_arkeen, Facebookissa Kaviaarista arkeen sekä TikTokissa @kaviaarista_arkeen.