n. 40min | Helppo

Resepti: Kasvissyöjän enchiladat

Festivon enchiladoissa täytteenä on käytetty kypsää kasviproteiinia, joka sopii kasvissyöjän ruokavalioon. Tarjoile nachojen, ranskankerman ja salsan kanssa, niin texmex-makuelämys on taattu!

Voit tehdä enchiladojen esivalmistelut jo edellisenä päivänä paistoa vaille valmiiksi. Nosta uunivuoka peitettynä yöksi kylmiöön tai jääkaappiin ja paista seuraavana päivänä. Festivon kylmiöihin uunivuoka mahtuu hyvin hyllylle odottelemaan paistoa ja ruoan aromit pysyvät raikkaana.

Suunnittele oma kylmiöpakastin

Ainesosat

(6-8 annosta)

TÄYTE

1 sipuli ohuina lohkoina
1 (punainen) paprika ohuina siivuina
2-3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
250 g kypsää kasviproteiinia, esim. Härkis.
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
200g tacokastiketta
200 g ranskankermaa
150 g voimakasta juustoraastetta
suolaa, pippuria

VUOKAAN

6-8 kpl Tortillaa
600g tacokastiketta
150g voimakasta juustoraastetta

TARJOILUUN

fetajuustoa
nacho-sipsejä
ranskankermaa
tuoretta korianteria
salsaa

Valmistusohje

  • Valmista täyte paistamalla sipulia, paprikaa ja valkosipulia kuumalla pannulla öljyssä. Lisää loppuvaiheessa Härkis ja anna paistua muutama minuutti rapeaksi. Mausta jeeralla, suolalla ja pippurilla. Sekoita kulhossa täytteeseen loput aineet.
  • Kaada uuninkestävään vuokaan puolet (300 g) tacokastikkeesta. Täytä tortillat ja kääri ne rulliksi. Aseta rullat vuokaan kastikkeen päälle tiiviisti. Kaada loppu tacokastike (300 g) rullien päälle. HUOM! Tähän asti voit valmistella ruoan jo edellisenä päivänä kylmään odottamaan.
  • Ripottele vuoan päälle juustoraaste ja paista enchiladoja 175 asteessa 20–30min uunin keskitasolla. Vuoan voi nostaa suoraan jääkaapista uuniin, tällöin paistoaika on vain hiukan pidempi. Käännä viimeisiksi minuuteiksi uunin grillivastukset päälle, jos haluat rapeamman pinnan.
  • Tarjoa kuumana esimerkiksi murustetun fetan, nachojen, ranskankerman ja salsan kera.

Kasvissyöjän enchiladat

VINKKI! Halutessasi enchiladoista lihapitoisen vaihtoehdon, vaihda kasviproteiinin tilalle esimerkiksi jauhelihaa tai kanaa.

Festivon kasvissyöjän enchiladat -resepti on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata myös Instagramissa @kaviaarista_arkeen ja Facebookissa Kaviaarista Arkeen.

Festivon kylmiöissä on eri lämpötila-alueiden lisäksi kylmätekniikkana ruokatuotteiden säilyvyyttä edistävä suurtalouskeittiöissäkin käytettävä lamellihöyrystin, joka tuottaa Festivon kylmiöön tasaisen kylmyyden ja kosteuden. Kosteus edistää ruokien säilyvyyttä ja mehukkaana pysymistä, esimerkiksi uuniruoat kuten nämä enchiladat säilyvät herkullisena pidempään.

Tutustu kylmiöpakastimiin

Päivitetty 15.2.2024. Julkaistu alun perin 27.12.2019