Bella Tablen keittiösuunnitelman lähtökohta oli kotimainen Festivo Trio

Bella Table -ruokayhteisöstä ja viikoittaisista podcasteistaan tutut Kia Arpia ja Petra Wettenranta valitsivat Bella Kitcheniin kotimaisen Festivo Trion eli kylmiön, pakastimen ja viinikaapin yhdistelmän. Bella Table on Kian ja Petran perustama ruokayhteisö, joka kokoaan yhteen kokit kaiken tasoisista keittiöistä rakastamaan ruokaa ja kaikkea ruokaan liittyvää. Bella Kitchenissä tullaan kuvaamaan muun muassa Bellojen ruokasisältöjä. Elintarvikkeita rakastava ja huolella säilyttävä kylmälaite oli siis tärkeässä osassa keittiösuunnittelua.

Bellat kertovat blogikirjoituksessaan ”Festivo & Bella Kitchen” miten Festivo valikoitui keittiön kylmälaitteeksi ja Hollolan tehdaskierrokselta opittuja asioita, kuten kylmiön ja jääkaapin eroja.

Voit seurata Bella Tablen ruokafiilistelyä muun muassa heidän Instagram-sivultaan @bella.table.

Bella Table -ruokayhteisön Petra ja Kia Bella Kitchenissä.
Bella Table -ruokayhteisön Petra ja Kia Bella Kitchenissä. Kuva: Bella Table.

Tuttu Festivo Trio oli ensimmäinen Bella Kitchenin keittiösuunnitelmaan piirretty asia

Festivon kylmälaitteet olivat jo ennestään Belloille tuttuja, sillä Petralla Festivon kylmiöpakastin löytyy jo mökkikeittiöstä ja Kialle Festivo oli tuttu isovanhempien luota. Kia kertoo, kuinka isovanhempien kylmiössä säilytettiin aina suuria kiisselikulhoja ja jouluisin kylmiö kätki sisälleen koko suvun jouluherkut, nolla-vetolaatikossa oli aina vaarin kanssa kalastettuja kaloja.

Jo ennestään tutun Festivon kotimaisuus ja muut tärkeimmät ominaisuudet vaikuttivat kylmälaitteen valintaan:

”Kotimaisuus, vastuullisuus, ruokahävikin vähentäminen ja pitkäikäisyys sekä varaosien saaminen jopa 20 vuotta vanhoihin laitteisiin ovat Festivon tärkeimpiä ominaisuuksia ja arvoja kylmälaitteiden valmistukselle. Festivon laitetrio oli ensimmäinen asia, joka piirrettiin Bella Keittiön pohjaan.”

Kuvassa Bella Kitchenissä oleva rosterinen Festivo Trio -kokonaisuus, joka koostuu 75cm leveästä kylmiöstä, 195 litran pakastimesta ja 70 pullon vetoisesta viinikaapista. Kokonaisleveys 165 cm. Kuva: Bella Table.

Omiin tarpeisiin sopivan kylmälaitteen suunnittelumahdollisuus herätti kiinnostuksen

Innostusta keittiösuunnittelussa herätti erityisesti se, että he pääsivät rakentamaan tuotevalitsimella oman kylmiökokonaisuuden. Myös laitteiden suuri säilytyskapasiteetti oli tärkeä valintakriteeri.

”Kaappi varusteltiin meidän tarpeisiin sopivaksi. Halusimme paljon säilytystilaa vihanneksille ja hedelmille ja kylmiöön lisättiin myös toinen HEVI-laatikko. Nämä laatikot ovat n. +5 astetta lämpimämpiä kuin kylmiö. Näiden lisäksi tuli kolmas vetolaatikko, jossa on sama lämpötila kuin kylmiössä.”

Suunnittele oma Festivo

Bella Kitchenin kylmiöstä löytyy yhden HEVI-vetolaatikon lisäksi lisävarusteena saatava toinen HEVI-vetolaatikko sekä KYLMÄ-vetolaatikko jääkaappilämpötilaan. Kuva: Bella Table.

Bellat valitsivat pakastimeen lisävarusteena saatavan, toisen NOLLA-vetolaatikon tuoreena säilytettäville elintarvikkeille, jotta tilaa riittää isompaankin tarpeeseen. 75 pullon viinikaappi herätti myös ihastusta, sillä kaapista löytyy muun muassa kaksi eri lämpötila-aluetta erilaisille viineille sekä puinen laatikko viinitarvikkeille

”45 cm leveään automaattisulatteiseen pakastimeen valittiin kaksi NOLLA-vetolaatikkoa, jotka ovat ± 0-asteisia eli täydellisiä tuoresäilytystä vaativille elintarvikkeille kuten kalalle, lihalle ja kanalle. Täyskorkea 70-pullon vetoinen viinikaappi on viinin säilytykseen suunniteltu eli se on oikeastaan moderni viinikellari.”

Bellojen pakastimeen lisättiin lisävarusteena toinen NOLLA-vetolaatikko tuoreena säilytettäville elintarvikkeille. 75 pullon viinikaappiin mahtuu niin puna- kuin valkoviinitkin pitkälle ajalle. Kuva: Bella Table.
Bellojen tarpeiden mukaa varustettu rosterinen Festivo Trio Bella Kitchenissä. Kuva: Bella Table.

Paljon opittua asiaa Festivosta – kylmiön ja jääkaapin erot

Kia ja Petra kertovat blogissaan myös kylmiön ja jääkaapin eroista.

”Kylmiön ja jääkaapin suurin ero löytyy tekniikasta. Tavallisessa jääkaapissa kylmä tuotetaan jääkaapin takaseinässä olevasta levyhöyrystimestä. Festivo kylmiössä kylmä tuotetaan laitteen yläosassa olevasta lamellihöyrystimestä.”

Lamellihöyrystimen ansiosta kylmiössä jäähdytys on tasaisempi, tehokkaampi ja nopeampi kuin tavanomaisissa jääkaapeissa. Kylmiön sisällä on täten tasainen kylmyys ja optimaalinen kosteus erilaisille elintarvikkeille eikä tuotteiden sijoittelussa tarvitse miettiä mikä on millekin oikea säilytyspaikka. Elintarvikkeet myös säilyvät kylmiössä pidempään. Kia ja Petra ovat myös huomanneet kylmiön hyödyt:

”Käyttäjälle näkyvin ero on siinä, ettei Festivon seiniin saa mitään jäätymään, vaikka kuinka yrittäisi. Tasainen kylmä taas edesauttaa sitä, etteivät elintarvikkeet pilaannu niin helposti ja näin ollen saadaan hävikkiä pienennettyä, tai jopa poistettua.”

Bella Table Kia vierailulla Hollolan tehtaalla. Kuva: Bella Table.

Bella Tablen Kia vieraili Festivon tehtaalla Hollolassa – kotimaisuus ja pitkäikäisyys ihastuttaa

Kaikki Festivon kodin kylmälaitteet eli kylmiöt, pakastimet ja viinikaapit valmistetaan käsityönä Hollolan tehtaalla, niin myös Bellojen Festivo Trio. Kia kävi vierailemassa tehtaallamme tutustumassa kylmälaitteiden valmistukseen.

”Kävelin tehtaalla aivan ällistyneenä siitä käsityön ja työvaiheiden määrästä mitä meidänkin kylmälaitteisiin on mennyt. Osa työvaiheista on automatisoitu, mutta jokainen Festivo vaatii paljon käsin tehtävää erikoisosaamista.”

Festivoiden pitkäikäisyys ja huollettavuus olivat myös Belloille kotimaisten tuotteiden suosijoina erittäin tärkeää.

”Festivot ovat pitkäikäisiä kumppaneita ja oikein huollettuna käyttöikä on käyttäjästä riippuen 15–25 vuotta. Rakenteen vuoksi saranoiden, luukkujen ja vetimien lisäksi myös kylmän komponentit ovat vaihdettavia ja Festivon huollosta saa varaosia jopa 20 vuotta vanhoihin laitteisiin.”

Käy lukemassa Kian ja Petran blogikirjoitus kokonaisuudessaan Bella Tablen -verkkosivuilta! Blogissa paljon kuvia Hollolan tehdaskierrokselta!

Kuvia Kian vierailulta Festivon tehtaalta Hollolasta. Kuva: Bella Table.