Miksi valita kodin jääkaapiksi kylmiö?

Kylmiössä säilytät samoja asioita kuin säilyttäisit jääkaapissa, miksi sitten valita kylmiö jääkaapin sijaan? Eroja löytyy muun muassa kylmätekniikasta, koosta ja säilytyskapasiteetista, elintarvikkeiden säilyvyydestä sekä kotimaisten Festivoiden kohdalla laitteiden muunneltavuudesta. Erona jääkaappiin on muun muassa se, että Festivon kylmiössä hedelmien ja vihannesten vetolaatikko sijaitsee laitteen alaosassa, eikä näin ollen vie muusta säilytystilasta kapasiteettia. Lukuun ottamatta vihannesten ja hedelmien säilytykseen suunniteltua vetolaatikkoa kylmiön hyllyt ovat vapaasti sijoiteltavissa.

Erona moniin jääkaappeihin on myös Festivoiden huollettavuus. Varaosia löytyy jopa 20 vuotta vanhoihin laitteisiin ja huoltoliikkeitä löytyy ympäri Suomen. Festivon kylmiöt, pakastimet ja viinikaapit ovat myös markkinoiden ainoat kotimaiset kylmälaitteet.

Tavanomaisen jääkaapin vs. kylmiön kylmätekniikka

Tavanomaisissa jääkaapeissa kylmätekniikkana käytetään jääkaapin takaseinässä olevaa levyhöyrystintä. Ruokatuotteiden sijoitteluun on kiinnitettävä tarkemmin huomiota – ethän halua säilyttää esimerkiksi maitotuotteita jääkaapin lämpimimmässä paikassa? Herkimmät tuotteet ovat myös vaarassa jäätyä osuessaan jääkaapin takaseinään.

Tavanomaisissa jääkaapeissa kylmyys ei jakaudu yhtä tasaisesti kuin Festivon kylmiössä, mikä johtaa siihen, ettei elintarvikkeiden säilyvyys ole yhtä hyvä. Paleltunut kurkku ja kovettuneet juustoviipaleet ovat varmasti monelle tuttuja ilmiöitä jääkaapissa.

Festivon kylmiöissä jäähdytys on selvästi tehokkaampi, tasaisempi ja nopeampi kuin tavanomaisissa jääkaapeissa.

Kylmiön avulla ruokahävikki pienenee

Festivon kylmiöissä kylmäntuottajana on suurtalouspuolelta tuttu lamellihöyrystin, joka tuottaa tasaisen kylmyyden koko kylmiöön. Tasaisen kylmyyden lisäksi lamellihöyrystin tuottaa ruokatuotteiden säilyvyyttä edistävän korkean suhteellisen kosteuden käymällä hyvin vähän pakkasen puolella. Korkea ilmankosteus ja tasainen kylmyys mahdollistavat elintarkkeiden vapaan sijoittelun, joka tekee elintarvikkeiden säilytyksestä helpompaa ja säilytyskapasiteetista suuremman. Suuren säilytyskapasiteetin ansiosta Festivoihin mahtuvat suuremmatkin uunivuoat ja kakut, eikä niiden säilyvyydestä tarvitse olla huolissaan. Samalla ruokahävikki pienenee, kun ruokatuotteet pysyvät hyvinä pidempään.

 

Miten jääkaapit ja kylmiöt eroavat elintarvikkeiden säilytyksessä?

Kylmiö on kuin iso jääkaappi, lukuun ottamatta muutamia seikkoja. Festivon kylmiöitä vertaillessa useimpiin jääkaappeihin ero korostuu niiden litratilavuuksissa. Tavanomaisia jääkaappeja, joissa tilavuus olisi suurempi kuin 400 litraa on erittäin harvassa, kun taas Festivoissa pienimmän kylmiön (55 CM) litratilavuus on 338 litraa ja suurimman (120 CM) jopa 847 litraa!

Kylmiö tarjoaa runsaasti monipuolista kylmäsäilytystilaa suuremmallekin taloudelle, eikä ruokahävikkiä pääse syntymään niin herkästi elintarvikkeiden pidemmän säilyvyyden ja oikeiden lämpötila-alueiden vuoksi. Tilavaan kylmiöön sijoitat helposti isot tarjoiluvadit- ja astiat, ruokakattilat ja padat kuin juuressäkitkin.

Kylmiöiden ja kylmiöpakastimien valttikorttina onkin niiden kylmätekniikan ja säilytyskapasiteetin ansiosta ekologisuus, jota edesauttavat eri lämpötila-alueet, joita Festivon kylmiöpakastimista löytyy neljä, jokainen suunniteltuna eri elintarvikkeiden säilytykseen:

  • jääkaappilämpötilainen kylmiö +2…+7 astetta
  • hedelmille- ja vihanneksille HEVI-vetolaatikko, jonka lämpötila on +5 astetta kylmiötä korkeampi (n. +7…+12 astetta)
  • NOLLA-vetolaatikko (± 0 asteinen) tuoresäilytystä vaativille elintarvikkeille kuten lihalle, kanalle ja kalalle
  • tehokas automaattisulatteinen pakastin -18…-24 asteen lämpötilalla.

Festivon kylmiöiden poikkeava mitoitus ja muunneltavuus

Festivon kylmiöiden vahvuutena on muusta tarjonnasta poikkeava mitoitus kylmälaitteissa, muunneltavuus sekä laitteiden yhdistelymahdollisuudet. Festivon kylmiöitä on saatavilla viiden eri levyisinä; 55 cm, 75 cm, 90 cm, 100 cm ja 120 cm. Litratilavuudet ovat näissä 338 litran ja 847 litran välillä. Festivon kylmiöpakastimet rakentuvat 55 tai 75 cm leveän kylmiön ja 45 cm leveän pakastimen yhdistelmästä siten, että kokoja on kaksi; 120 cm ja 100 cm leveä kylmiöpakastin. Mallistoon kuulu myös niin sanottu perusmallinen 75 cm levyinen kylmiöpakastin, jossa vetolaatikkopakastin ja nollatila ovat kylmiön alapuolella.

Yksiovisiin kylmiöihin voidaan valita lisävarusteina useampia hedelmä- ja vihanneslaatikoita tai yksi kylmiölämpötilainen vetolaatikko. Pakastimen puolelle voit lisätä toisen tuoresäilytykseen tarkoitetun nolla-asteisen vetolaatikon. Laitteen rungon ja ovien värin sekä kätisyyden saa valita itse. Runkomoduulien ansiosta kylmiö ja pakastin voivat sijaita vaikka keittiön eri seinustoilla, eivät siis välttämättä vierekkäin. Näin jokaisesta kylmiöstä ja kylmiöpakastimesta saadaan juuri sinun keittiösi tarpeita vastaava kokonaisuus.

Festivon musta kylmiö, pakastin ja viinikaappi AINA-keittiössä.

Kylmiöiden ja kylmiöpakastimien mitoituksessa huomioitu suomalaiset keittiöt

Kun ajatellaan esimerkiksi side by side -jääkaappipakastimia, niiden syvyys ja leveys ovat usein suomalaisiin keittiöihin liian suuria. Kohdataan ongelma, että side by side -jääkaappipakastin tulee ulos keittiön kaapistosta tai laitteen ovet tarvitsevat ympärilleen reilun tilan auetakseen kokonaan. Poikkeuksiakin varmasti löytyy, sillä kylmälaitebisnes kehittyy jatkuvasti. Onko sinulle käynyt niin, että side-by-side -jääkaappipakastin ei mahdukaan aukeamaan esimerkiksi nurkkaan sijoitettuna?

Festivon kylmiöpakastimien (kuten muidenkin laitteiden) ovet ovat mitoitettu niin, että vältyttäisiin edellä mainitulta ongelmalta. Festivon ovet tarvitsevat vain 40 milliä seinästä tilaa, jotta ovet pääsevät avautumaan ja vetolaatikot saadaan vedettyä ulos. Myös Festivon laitteiden syvyysmitta ja leveys on suunniteltu siten, että jokaiseen keittiöön löytyy sopivan kokoinen laite.

Testaa tuotevalitsimella erilaisia kokoonpanoja kylmiöistä ja kylmiöpakastimista

Tuotevalitsimellamme voit suunnitella keittiöösi sopivan kylmiön, kylmiöpakastimen, pakastimen tai viinikaapin kokeilemalla eri väriyhdistelmiä laitteen runkoon ja oviin sekä valitsemalla eri määriä lisävarusteita. Tilausvaiheessa saat päättää myös laitteiden kätisyyden ja yhdistää vaikkapa kylmiön, pakastimen ja viinikaapin yhtenäiseksi laitteeksi!

Tuotevalitsimeen pääset tästä!