Energiamerkintöjen muutokset – Festivo on ekologinen ja pitkäikäinen valinta keittiöön

Maaliskuun alussa astuivat voimaa Energiaviraston uudet energiamerkinnät. Uudistuksessa kolme ylintä luokkaa eli A+, A++ ja A+++ poistuvat vaiheittain maliskuun alusta lähtien.

Jatkossa energialuokitukset ovat A–G ja plus-luokat tulevat poistumaan vuoteen 2025 mennessä. Uudistuksessa alussa A-luokka jää suurimmassa osassa tuoteryhmiä tyhjäksi, eli hetkellisesti joidenkin laitteiden kohdalla ei ole mahdollista ostaa laitetta, jonka energialuokitus on parempi kuin B tai C.

A-luokan tyhjäksi jättäminen antaa tilaa tuotekehitykselle yhä energiatehokkaammille laitteille skaalan yläpäässä. Esimerkkinä laitteet, joiden energiamerkintä on ollut A+++, vaihtuvat ne B- tai jopa E-luokkaan riippuen tuoteryhmästä, toisin sanoen A+, A++ ja A+++ -merkityt laitteet tulevat sijoittumaan uuden skaalan keskitasolle.

Muutoksessa huomioitavaa on se, että vaikka laitteen energialuokitus laskeekin alempaan luokkaan, se ei tarkoita sitä, että laitteen laatu tai energiatehokkuus olisi laskenut!

Voit lukea energiamerkintöjen uudistuksesta lisää muun muassa Energiaviraston kirjoituksesta ”Energiamerkintä uudistuu vuonna 2021”.

Energiamerkintöjen muutokset Festivon laitteissa

Energiamerkintöjen muutokset tulevat vaiheittain eri tuoteryhmille. Nyt maaliskuussa uudistuviin tuoteryhmiin kuuluvat muun muassa jääkaapit ja pakastimet sekä viinikaapit, eli kaikki Festivon kodin kylmälaitteet. Festivon kylmiöiden ja kylmiöpakastimien A+ luokitus muuttuu E-luokkaan, pakastimien A+-luokka F-luokkaan sekä viinikaapit A+ ja B -luokista F-luokkaan.

Merkintöjen ulkoasu tulee muuttumaan. Jääkaapeissa ja pakastimissa eroja vanhaan merkkiin ovat uudistettu pakaste- ja kylmälokeroiden kuvake sekä eri merkintä melupäästöille ja lisätieto melupäästöluokasta.

Viinikaappien kohdalla erona vanhaan merkkiin ovat uusi kuvake viinipulloille sekä samat muutokset melupäästöihin kuin jääkaapeissa ja pakastimissa.

Festivon uudistunut energiamerkintä kylmiöissä.
Kuvassa oikealla Festivon 75 CM -kylmiön vanha energiamerkki ja vasemmalla uudistunut.

Festivo on ekologinen ja pitkäikäinen valinta keittiöösi

Energiamerkintöjen muutoksista huolimatta, Festivon kylmiöt, pakastimet ja viinikaapit ovat edelleen yhtä ekologisia kylmälaitteita kuin aiemminkin – mikään ei ole siis laitteissa muuttunut. Esimerkiksi suuresta koostaan huolimatta Festivon 120 CFM kylmiöpakastin -yhdistelmä kuluttaa vuodessa noin 400kWh, joka on euroissa noin 50 €. Lisäksi kaikissa Festivoissa on käytössä ympäristöystävälliset kylmäaineet ja energiatehokkaat ja pitkäikäiset led-valaisimet.

Festivoiden ekologisuus tulee esiin monilla eri tavoilla, sillä laitteet ovat suunniteltu nimenomaan pitkäikäisiksi keittiön elementeiksi, jotka tarjoavat suuren säilytyskapasiteetin ja optimaaliset säilytysolosuhteet kaikille kylmässä säilytettäville elintarvikkeille.

Festivon kylmälaiteyhdistelmä Puustellin keittiössä.
Festivon kylmiö-, pakastin- ja viinikaappiyhdistelmä Puustellin keittiössä.

Ammattilaitteiden kylmätekniikka

Festivon kylmiöissä ja pakastimissa kylmän tuottajana on suurtalouspuolelta tuttu lamellihöyrystin, jota käytetään esimerkiksi suurkeittiöiden kylmä- ja pakastehuoneissa sekä kylmäkellareissa. Lamellihöyrystin muodostaa optimaalisen kosteuden ja tasaisen kylmyyden elintarvikkeiden säilytykseen.   Lamellihöyrystimen ansiosta kylmiön jäähdytys on tehokkaampi, tasaisempi ja nopeampi kuin tavanomaisissa jääkaapeissa – elintarvikkeet säilyvät hyvinä pidempään.

Festivon kylmiöissä ja pakastimissa kylmän tuottajana on suurtalouspuolelta tuttu lamellihöyrystin

Ruokahävikki minimiin neljällä ei lämpötila-alueella

Oikeissa lämpötiloissa säilytettävät elintarvikkeet säilyvät pitkään ja ruokahävikki vähenee tehokkaasti. Festivon kylmiöpakastimien neljä eri lämpötila-aluetta ovat suunniteltu eri elintarvikkeiden säilytykseen:

  • jääkaappilämpötilainen kylmiö +2…+7 astetta
  • hedelmille- ja vihanneksille HEVI-vetolaatikko, jonka lämpötila on +5 astetta kylmiötä korkeampi (n. +7…+12 astetta)
  • NOLLA-vetolaatikko (± 0 asteinen) tuoresäilytystä vaativille elintarvikkeille kuten lihalle, kanalle ja kalalle
  • automaattisulatteinen pakastin -18…-24 asteen lämpötilalla.

Eri lämpötila-alueiden lisäksi elintarvikkeiden säilyvyyttä tehostaa tasainen kylmyys, jonka ansiosta tuotteiden säilytys on helpompaa ja säilytyskapasiteetti on mahdollisimman suuri.

Festivon kylmiöpakastimissa on neljä eri lämpötila-aluetta

Käyttöikä ja huollettavuus

Festivot ovat pitkäikäisiä kumppaneita keittiöösi, oikein huollettuna Festivon käyttöikä on jopa yli 20 vuotta. FK10-tuotemallistomme laitteet ovat muunneltavissa käyttötarpeen mukaan, muunneltavuus mahdollistaa mm. kylmälaitteen sijoittelun uudelleen käyttötarpeen muuttuessa.

Festivon kylmiöt, pakastimet ja viinikaapit valmistetaan yksilöllisesti tilauksien mukaan Hollolassa. Kylmälaitteiden valmistuksessa luotamme kotimaiseen osaamiseen ja suosimmekin lähialueiden toimittajia ja ammattilaisia. Voit käydä tutustumassa kotimaisiin yhteistyökumppaneihimme aiemmasta blogikirjoituksestamme!

Kotimaisen valmistajan etuna on myös nopeat huollot ja varaosat jopa 20 vuotta vanhoihin laitteisiin. Laitteemme valmistetaan samoista komponenteista kuin suurtalouspuolen laitteet, tämän vuoksi Festivoiden käyttöikä on mahdollisimman pitkä.

 

Voit käydä suunnittelemassa tuotevalitsimellamme keittiöösi sopivan kotimaisen ja ekologisen kylmälaitteen! Jos keittiöstäsi löytyy jo Festivo, muista osallistua keittiökuvakilpailuumme!