TV:stä tuttu Villa Sammalrinne: Musta kylmiö ja viinikaappi täyttivät odotukset

Sami Liukkonen aloitti mökkiprojektin viime vuoden alussa Padasjoella. Mökinrakentaja.fi -blogissa seurattua rakennusprojektia pääsimme seuraamaan televisiossakin Grand Designs
-ohjelmassa. Voit lukea Samin mietteitä mökkiprojektin alussa Festivosta aiemmassa blogikirjoituksessamme.

Päijät-Hämeessä sijaitsevalle upealle unelmien mökille, Villa Sammalrinteeseen valittiin keittiöön Festivon 75 CM kylmiö sekä 45 VLM viinikaappi. Keittiöön kaivattiin paljon kylmäsäilytystilaa, sillä sienestys, marjastus ja ruonlaitto on lähellä Samin sydäntä. Festivon kylmiössä ruokatuotteet säilyvät tuoreena pidempään, joten kylmiö oli erinomainen valinta mökkikeittiöön – metsän antimet säilyvät siellä paremmin kuin tavanomaisessa jääkaapissa.

Nyt pääsemme lukemaan Samin kokemuksia Festivosta ja kurkkaamaan uuteen keittiöön noin puoli vuotta Villa Sammalrinteen valmistumisen jälkeen.

Voit lukea Samin koko blogikirjoituksen ”Miten keittiön kylmätilaratkaisut ovat toimineet?” Mökinrakentaja-blogista.

”Nyt tiedän jo aika hyvin, miten odotuksissa on onnistuttu”

Villa Sammalrinteen persoonallisessa keittiössä on Festivon musta kylmiö ja viinikaappi.

Reilu vuosi sitten mökkiprojektin alkaessa Samilla oli neljä odotusta Festivon kylmiölle: tilavuus, ruokatuotteiden järjesteltävyys, ruokatuotteiden parempi säilyvyys korkeamman ilmankosteuden ansiosta sekä kylmälaitteiden upea ulkoasu.

Samin suurimpia odotuksia Festivolle oli tilavuus, joka helpottaa ruoan säilytystä ja kokkailua sekä lisää tilaa ja järjestystä ruokatuotteiden säilöntään.

”Meille valittu Festivon kylmiössä on riittänyt tila kaikkiin tarpeisiin. Kaapissa on aina ollut sen verran tilaa, että sinne on helppo laittaa tavaraa ja samoin sieltä saa tarvittavat tavarat pois ilman ylimääräistä tavaroiden siirtelyä. Tätä arvostan todella paljon. Esimerkiksi aterialta yli jääneet ruoat mahtuvat lähes poikkeuksetta kaappiin ruoanvalmistusastioissaan, jolloin ruokia ei tarvitse säilytystilan puutteen takia laittaa erillisiin säilytysrasioihin.”

Kylmiön normaalia korkeampi ilmankosteus yllätti toimivuudellaan

Kylmiössä riittää tilaa ruokatuotteille ja juomille. Kylmiössä yksi hedelmä- ja vihanneslaatikko sekä yksi vetolaatikko kylmiön puolella.

Festivon kylmiön ominaisuuksista kiinnosti erityisesti kosteampi ilma kylmiössä, joka edesauttaa ruokatuotteiden pidempää säilyvyyttä. Paljon kiinnostava kysymys Samilla olikin, että vaikuttaako kylmiön ilmankosteus oikeasti tuoretuotteiden säilymiseen.

”Tähän kyllä sanoisin, että vaikuttaa. Tuntuu, että kylmiössä ruoat säilyvät normaalia kauemmin tuoreen tuntuisina. Kylmiön markkinoinnissa sanotaan, että kylmiössä ilma on tavallista jääkaappia kosteampaa, joka edistää säilymistä. Arkisen puolen vuoden käytön jälkeen sanoisin, että tämä vaikuttaa pitävän paikkansa.”

Sami on huomannut eroa etenkin vihanneksien ja juureksien kohdalla, kun esimerkiksi salaatit eivät nahistu niin nopeasti ja hedelmien kimmoisuus säilyy pidempään.

”Paremman säilyvyyden takia olen myös huomannut vähän laiskistuneeni eli en enää aina peitä ruokia kelmulla tai kansilla, kun heitän ruoan kylmiöön. Ruoat pysyvät kaapissa hyvin seuraavaan päivään ilman, että pinta kuivuu, vaikka kippoa ei aina peitäkään.”

Mustan kylmiön ja viinikaapin ulkoasu täytti myös odotukset – sopii erinomaisesti mökkikeittiöön

Festivon musta kylmiön ja viinikaapin yhdistelmä Villa Sammalrinteen keittiössä.

Keittiösuunnittelussa tärkeänä toiveena oli, että kylmiö ja viinikaappi olisivat hyvän näköiset ja istuisivat kauniisti keittiöön.

”Vaatimuslistan viimeinen kohta oli, että viinikaappi & kylmiö -kokonaisuuden tulisi olla hyvän näköinen. Mielestäni Festivon kokonaisuus on sitä. Tykkään tosi paljon Festivon muotoilusta ja musta väri sopii meidän keittiöön erinomaisen hyvin.”

Katso lähin jälleenmyyjäsi