Festivo toimittaa panimo- ja viinikaappeja myös Alkolle

Festivo on toimittanut Alkolle kylmälaitteita jo useita vuosia.

Festivo on toimittanut Alkolle kylmälaitteita jo useita vuosia. Vuodesta 2018 alkaen Festivo on ollut Alkon viini- ja panimokaappien päätoimittaja. Vuonna 2016 Alkon myymälöissä aloitettiin valtakunnallinen myymäläverkon uudistus. Festivon viini- ja panimokaappeja onkin nyt suurimmassa osassa Alkon myymälöitä.

Lahden Launeen Alkoissa on käytössä Festivon viini- ja panimokaapit. Launeen Prisman yhteydessä sijaitsevassa Alkon erikoismyymälässä on Festivolta sekä panimo- että viinikaappeja. Citymarketin Alkon lähimyymälässä on Festivon viinikaappi.

Launeen Citymarketin uusi Alko avautui lokakuussa 2021. Festivon viinikaappi on myymälässä kassan vieressä.

Festivon panimo- ja viinikaapeissa juoma säilyy oikeassa lämpötilassa

Myyjä, palvelumestari Kaisa Horkka kertoo viileiden juomien olevan osa Alkon kattavaa palvelua.

Kun tilaa on yhden viinikaapin verran, on Horkan mukaan suuri merkitys myös sillä, mitä asiakkaat toivovat viileästä löytyvän. Varsinkin kun Launeen Citymarketin Alko on ollut vasta muutaman kuukauden auki.

– Mitä enemmän saamme palautetta, sen paremmin pystymme palvelemaan, Horkka kannustaa kertomaan toiveista omassa lähi-Alkossa.

Festivon viinikaapit on suunniteltu viinien myyntikaapeiksi ja niiden säilytykseen. Suurimpaan viinikaappiin mahtuu 150 pulloa ja pienimpään 45. Ammattilaiskäytön lisäksi Festivon viinikaappi on mahdollista hankkia myös kotiin kahdessa eri koossa. Suurempaan kodin viinikaappiin mahtuu 70 viinipulloa ja pienempään 25.  Festivon viinikaappi Festivo viinikaapissa erityisen tärkeää on kaapin tasainen sisälämpötila, jolloin viinin oma lämpötila ei pääse heittelehtimään.

LED-valaistu viinikaappi on tärinävaimennettu kompressorin osalta, ja sen lasiovi on suojattu UV-säteilyltä suotuisten olosuhteiden takaamiseksi. Festivon viinikaappi vastaakin olosuhteiltaan modernia viinikellaria.

Panimokaapin säilytyskapasiteetti on 466 litraa (0,75 l pullo x 135 kpl tai 0,33 l tölkki x 385 kpl). Panimokaapin lämpötila-alue on säädettävissä 4–18 asteen välille. Esimerkiksi sahti tulee säilyttää noin 5 asteen lämpötilassa ja oluillekin lämpötilan pysyminen tasaisena on äärimmäisen tärkeää.

Launeen Prisman Alkossa on useampi Festivon panimo- ja viinikaappi. Kaksiosainen viinikaappi mahdollistaa eri säilytyslämpötilan molemmille osioille. Yläkaapin lämpötilan voi säätää 5–18 asteeseen ja alakaapin 2–18 asteeseen.

Kylmä- ja viinikaapeissa on aina myös alkoholittomia tuotteita

Prisman Alkon myyjä Niina Lunkka kertoo, että panimo- ja viinikaappien sisältö ei ole sattumanvaraista. Alkossa kuunnellaan asiakkaiden toiveita ja tärkeimpänä kriteerinä kylmään päätyvien juomien valinnassa on tasapuolisuus.

Panimo- ja viinikaappien valikoima pohditaan jokaisessa myymälässä tarkkaan. Asiakkaiden toiveiden lisäksi kylmäkaappien sisältöihin vaikuttavat sesongit ja tasapuolisuus tuotteiden välillä.

Esimerkiksi kesällä kuohuvia lähtee usein matkaan mökkituliaisiksi ja talvella panimokaappiin menee tummempaa olutta.

– Myös alkoholittomia tuotteita on aina tarjolla kylmänä. Niiden kulutus on viime vuosina selvästi lisääntynyt, Prisman Alkon myyjä Niina Lunkka kertoo.

Tällä hetkellä Alkossa on valikoimassaan yli 200 alkoholitonta tuotetta.

– Tarjontaa on tullut valtavan paljon lisää, ja varsinkin kuohuviineissä yhä useammin asiakas haluaa alkoholittoman vaihtoehdon.

Joulupöytään ei ole pakko ostaa punaviiniä

Jos olet yli 18-vuotias, klikkaamalla kuvaa pääset katsomaan, miten kuohuviinipullo avataan oikeaoppisesti Alkon YouTube-kanavalla.

Lunkka kertoo, että asiakkaiden kanssa käydään päivittäin keskusteluja juomavalinnoista.

– Asiakas pyysi joulupöytään sopivaa punaviiniä, ja totesi että ei tykkää punaviinistä! Sanoin, että eihän punaviiniä ole pakko ostaa ja päädyimme valitsemaan valkoviinin ja kuohuviiniä, Lunkka painottaakin, että mitään juomaa ei pidä ostaa vain jostain mystisestä pakosta.

Joulupöydän tarjoiluihin sopivia juomavinkkejä voi katsoa Alkon sivuilta, vinkeissä on huomioitu niin kalat, kinkku, kalkkuna kuin seitankinkku ja suklaakonvehditkin.

Myös myymälöissä autetaan ja opastetaan juomavalinnoissa.

Tiesitkö tämän Alkosta?

✔Festivo on toimittanut Alkolle viini- ja panimokaappeja vuodesta 2018 ja niitä onkin suurimmassa osassa Alkon myymälöitä.

✔Jokaisessa Alkon myymälässä on verkkokaupan noutopiste.

✔Alkolla on Suomessa yli 360 myymälää ja 140 noutopistettä.

 

Festivon sivuilla voit suunnitella kotiisi viinikaapin, tutustu tuotevalitsimeemme!