Mökki- ja rakennusbloggari valitsi mökilleen Festivon kylmiön ja viinikaapin – Esittelyssä Villa Sammalrinne

Mökkirakentaja.fi -blogia kirjoittavalla Sami Liukkosella on Päijät-Hämeessä luonnontilainen tontti metsän keskellä, johon on rakentumassa unelmien mökki, Villa Sammalrinne. Unelmien mökki tarvitsee myös unelmien keittiön, joka palvelee sienestyksestä, marjastuksesta ja ruoanlaitosta kiinnostunutta Samia.

Keittiöremontin suunnittelu alkoi kylmälaitteiden valinnalla. Uusi keittiö oli tulossa mökille ja innokkaana luonnonantimien hyödyntäjänä ja ruoanlaittajana kylmälaitteen valinta oli tietysti tärkeimpiä asioita. Säilönnän lisäksi kylmälaitteissa tulisi siis olla riittävästi tilaa päivittäiseen käyttöön ruokatarvikkeille ja juomille. Tämän vuoksi Samille päivänselvä valinta oli Festivon 75 CM kylmiö ja kylmiön rinnalle 45 VLM viinikaappi.

Keittiön rakennusta ja Festivoiden saapumista odotetaan jo innolla. Voit lukea Samin blogikirjotuksesta ”Keittiön suunnittelu käynnistyi kylmälaitteiden valinnalla” asioita, joita on otettu huomioon kylmälaitteen vallinnassa mökkikeittiöön.

Villa Sammalrinteen keittiöstä havainnekuva, jonka on tehnyt projektin pääsuunnittelija, arkkitehti Jaana Helli.

Kylmiön 500 litran säilytystila ilahduttaa

Festivon kylmiössä erityisesti ilahdutti sen 500 litran säilytystila, sillä varsinkin syksyisin kylmäsäilytystilalle on tarvetta. Syksyisin jääkaappiin pitää mahtua muun muassa puolukoita, suolasieniä sekä erilaisia mehuja ja hilloja. Kesäisin taas tarvitaan runsaasti säilöntätilaa itse tehdyille suolakurkuille, joita kylmiöön tuleekin Samin mukaan toistakymmentä. Myös Festivon kylmiön muunneltavuus toi mahdollisuuksia säilytyskapasiteetin valintaan.

”Nyt meillä on ollut käytössä vain kodin korkea jääkaappi, joten mökin uuden Festivon myötä säilöntätilaa tulee huomattavasti lisää. On myös mahtavaa, että tulevaisuudessa jääkaappi ei ole aina syksyn alussa ääriään myöten täynnä.”

Hedelmä- ja vihanneslaatikoiden määrät valittiin huolella

Kylmiön muokkaaminen omiin tarpeisiin oli helppoa, sillä Sami kävi tutustumassa Festivoon Hollolan tehtaalla. Kahden HEVI-laatikon sijaan todettiin, että yksi vetolaatikko on riittävä sen säilytystilan vuoksi.

”Hedelmä- ja vihanneslaatikko on meillä yleensä aina täynnä, joten kaksi laatikkoa kuulosti houkuttelevasta. Onneksi kävimme vielä tarkemmin tutustumassa kylmiöön paikan päällä, koska tajusimme, että jo se yksi laatikko on selvästi isompi kuin nykyisen jääkaappimme hedelmä- ja vihanneslaatikko.”

”Vaihdoimme toisen hedelmä- ja vihanneslaatikon tilalle ulosvedettävän kylmälaatikon. Kylmälaatikko on täydellisen kokoinen esimerkiksi juomatölkkien säilytykseen. Ulosvedettävästä laatikosta juomien ottaminen on helppoa ja kaappi pysyy hyvässä järjestyksessä.”

Kun toista HEVI-laatikkoa ei tarvinnutkaan ja jotain extraa oli kiva saada, jäi erinomaisesti tilaa jääkaappilämpötilaiselle ulosvedettävälle KYLMÄ-vetolaatikolle.

”Kylmälaatikko on täydellisen kokoinen esimerkiksi juomatölkkien säilytykseen. Ulosvedettävästä laatikosta juomien ottaminen on helppoa ja kaappi pysyy hyvässä järjestyksessä.”

Kylmiöön tulee alin hevi-laatikko ja sen yläpuolelle kylmä-laatikko.

 

Viinikaappi ihastutti ulkonäöllään ja valikoitui kylmiön rinnalle keittiöön

Festivon täyskorkea 45 VLM viinikaappi oli säilytyskapasiteetiltaan ehkä turhankin tilava Samin tarpeisiin, mutta kylmiön ja viinikaapin yhdistelmä oli keittiöön niin hieno ja täydellisesti istuva ratkaisu, ettei sitä voinut jättää ottamatta. Väriksi molempiin laitteisiin valikoitui musta, joka oli tyyliltään juuri sopiva uuteen keittiöön.

”Festivolla olisi ollut tarjolla myös matalampi viinikaappi, joka olisi kokonsa puolesta ollut meille sopivamman kokoinen, mutta visuaalisesti korkea kaappi kylmiön kyljessä tuntui kuitenkin paljon houkuttelevammalta ratkaisulta.”

Lue Mökkirakentaja-blogista Samin koko blogikirjoitus, jossa hän kertoo kylmälaitteen valinnasta ja suurimmista odotuksistaan kylmäsäilytystiloille. Käy samalla tutustumassa tähän Villa Sammalrinteen mökkiprojektiin ja jää myös kuulolle, sillä saamme kuluvan vuoden aikana kuulla lisää tästä mielenkiintoisesta projektista!

Festivon viinikaappi ja kylmiö sijoitetaan Villa Sammalrinteen keittiöön vierekkäin.