Keittiötrendit vuonna 2020 – muutakin kuin ulkomuoto

Aiemmassa blogikirjoituksessamme kerroimme keittiöremontista, ja Festivo-kylmälaitteiden pitkäikäisyydestä ja muunneltavuudesta. Festivo voi olla seuranasi jopa 20 vuotta. Vaikka kylmälaitteesi pysyykin samana, keittiötrendit vaihtelevat aika-ajoin, ja jo pienillä tuunauksilla saat keittiöösi uutta ilmettä.

Valitsemalla kotimaisia ja laadukkaita materiaaleja keittiösi pysyy trendikkäänä vuodesta toiseen, kotimainen design on aina trendikästä! Mitä tulee keittiötrendien muutoksiin, Festivo on moderni ja kaunis elementti keittiöön, joka sopii monenlaisten tyylien kanssa ja on muunneltavissa tarpeesi mukaan. Keittiötrendit ovat muutakin kuin keittiön ulkonäölliset seikat.

Vastuullisuus ja terveellisyys keittiötrendeinä

Tämän hetken keittiötrendeissä vastuullisuus ja terveellisyys ovat lähtökohtia uuden keittiön suunnittelulle tai vanhan muokkaukselle keittiöremontin yhteydessä. Vastuullisuus on esillä vastuullisen ja ekologisen keittiötoimittajan ja materiaalien valinnassa, keittiön toiminnoiden suunnittelussa sekä kotimaisen suosimisessa. On hienoa, että ympäristön ja luonnon ajatteleminen sekä ekologisten valintojen tärkeys ovat muuttuneet merkityksellisimmiksi suomalaisten valinnoissa. Käy tutustumassa Keittiömaailman kirjoitukseen aiheesta.

 

Ruokahävikki minimiin

Ruokahävikin vähentämiseksi keittiöihin kannattaa suunnitella kuivatuotteille riittävästi tilaa ja noudattaa oikeaoppisia säilytysmenetelmiä. Festivon kylmiöt ja kylmiöpakastimet ovat oivallisia valintoja ruokahävikin torjumiseen kylmätekniikkansa ansiosta. Tasainen kylmyys takaa mahdollisimman pitkän säilyvyyden elintarvikkeille. Lisäksi Festivon eri elintarvikkeille suunnitellut lämpötila-alueet mahdollistavat paitsi optimaaliset säilytysolosuhteet, myös runsaasti tilaa ja järjestystä kylmiöön.

Festivon rosterinen 120CFM kylmiöpakastin
Festivon 120CFM kylmiöpakastimen neljä eri lämpötila-aluetta tarjoavat runsaasti säilytystilaa elintarvikkeille.

Kotimaisen suosiminen

Kotimaisten keittiö- ja kodinkonetoimittajien suosiminen ovat monelle lähtökohta keittiösuunnittelussa, varsinkin nyt kun eletään poikkeuksellisia aikoja, jolloin moni kotimainen valmistaja tarvitsee tukeasi. Keittiöiden ja kodinkoneiden valinta työllistää Suomessa ja minimoi ympäristöhaittoja tuotteiden tullessa läheltä. Kotimaisuuden hyötynä on myös suomalaisten tuotteiden laadun ja valmistusmenetelmien valvonta, että ne vastaavat suosituksia. Sen lisäksi, että keittiön toteuttamisessa halutaan suosia kotimaisia valmistajia, on kotimaisuus kasvava trendi myös ruoassa.

Festivoja valmistava Suomen Kotikylmiö on ainoa kotimainen kylmälaitevalmistaja.  Tehtaallamme ei ole suuria varastoja, vaan Festivot valmistetaan Hollolassa yksilöllisesti tilauskannan mukaan.

Kotimaisuus takaa myös nopean huollon ja varaosat: kotimaisena valmistajan sijaitsemme lähellä asiakkaitamme ja vastaukset kysymyksiin saa aina helposti ja nopeasti. Kylmälaitteidemme valmistuksessa suosimme lähialueiden toimittajia, ja iso osa komponenteista tuleekin sadan kilometrin sääteellä täältä Hollolasta.

 

Ekologisuus ja terveellisyys

Ekologisuus on ollut pinnalla jo useamman vuoden ja ohjaa ihmisten valintoja yhä enemmän. Keittiöiden terveellisyys nousee esiin niin terveellisten elintarvikkeiden käytössä kuin turvallisten keittiömateriaalien valinnassakin. Turvallisten keittiöiden valmistustavat ja materiaalit ovat puhtaita ja myrkyttömiä, jolloin varmistat keittiöösi puhtaan ja terveellisen sisäilman. Käy tutustumassa ekologisiin ja sisäilmatestattuihin Puustelli Miinus -keittiöihin!

Keittiöiden ekologisuuteen vaikuttavat monet tekijät, kuten keittiöremontista aiheutuva materiaalijäte, keittiön elinkaari ja materiaalien ekologisuus. Voisiko vanhoja keittiönrunkoja käyttää uudelleen tai olisivatko keittiön kaapinovet mahdollista tuunata uuteen uskoon? Keittiöt ovat kodin sydämiä, ja niihin halutaan panostaa. Keittiöremonttia ei tehdä joka vuosi uudestaan vaan halutaan kestäviä, pitkän elinkaaren keittiöitä. Panostamalla keittiömateriaaleihin ja laatuun keittiösi on pitkäikäinen kumppani.

Sama pätee myös kodinkoneisiin: valitsemalla laadukkaat ja kestävät laitteet keittiöösi, kestävät ne monia vuosia. Esimerkiksi Festivo voi olla kumppanisi jopa 20 vuotta!

 

Keittiötrendit nyt – pehmeitä, murrettuja sävyjä, puuta ja metallisia yksityiskohtia

Viimevuosina yksi keittiöiden hittitrendeistä on ollut mattamusta. Mattamustaa näkyy lähes kaikkialla keittiössä: työtasoissa ja vetimissä kuin myös hanoissa ja tiskialtaissa. Näyttäisi siltä, että musta on tullut jäädäkseen keittiötrendeihin!

Nyt mustan, harmaan ja valkoisen rinnalle on tullut pehmeitä, murrettuja sävyjä, jotka tuovat keittiöön tietynlaista raikkautta ja elävyyttä. Murrettujen sävyjen rinnalle kontrastia tuovat tänä vuonna erilaiset puulajit, erityisesi tumma pähkinä on kasvattanut suosiotaan. Voit käydä tutustumassa näihin trendeihin Topi-Keittiöiden ”Vuoden 2020 trendit” -kirjoituksessa.

Myös muut luonnonmateriaalit kuten erilaiset kivitasot ovat suosittuja, ja ne luovat yhdessä puun ja murrettujen sävyjen kanssa tunnelmallisen ilmeen. Metalliset yksityiskohdat kuten vetimet, hanat ja altaat ovat pitäneet pintansa ja niitä yhdistetäänkin rohkeasti eri sävyjen sekä puun kanssa. Käy inspiroitumassa Puustellin keittiögallerian upeista keittiökuvista!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Puustelli keittiö (@puustelli) jakama julkaisu

Selkeälinjaisuus ja tehokas tilankäyttö

Tällä hetkellä keittiöissä arvostetaan selkeälinjaisuutta ja tehokasta tilankäyttöä. Samalla kuitenkin keittiöiden yläkaapittomuus on kasvava trendi. Leveillä laatikostoilla luodaan säilytystilaa keittiöön, jolloin keittiön ilme jää keveän ja kutsuvan näköiseksi.

Tilankäyttöä tehostetaan ja säilytystilaa suurennetaan, kuitenkin mahdollisimman huomaamattomasti. Suurilla selkeälinjaisilla laatikostoilla sekä liuku- ja taitto-ovilla saadaan keittiöön runsaasti säilytystilaa ja ilme säilyy yhtenäisenä. Tutustu tarkemmin näihin trendeihin AINA-keittiöiden kirjotuksessa ”Keittiötrendit 2020”.

Tänä keväänä toteutuneessa Festivon mallistouudistuksessa otettiin huomioon yhtenäisyys ja selkeälinjaisuus. Kylmiöidemme vetolaatikot siirtyivät kaikki kylmiön täyskorkeiden ovien taakse, jotta kylmiön etusivusta saatiin yhtenäinen, skandinaaviseen keittiöön entistäkin paremmin sopiva kokonaisuus.

Kuva: Topi-Keittiöt

Suunnittele ja voita keittiöösi trendejä vastaava kylmälaite

Päivitys 28.10.2020: kilpailu on päättynyt 30.9.2020. Voittaja on Riikka Salovaara. Hän valitsi Festivon 120 CFM kylmiöpakastimen.

Käy suunnittelemassa tuotevalitsimellamme unelmiesi kylmälaite, joka sopii täydellisesti juuri sinun keittiöösi. Osallistu samalla kilpailuun, jossa voit voittaa suunnittelemasi kylmälaitteen omaksi. 

Suunnittele #unelmiefestivo ja osallistu kilpailuun 30.9.2020 mennessä!

Käy myös tutustumassa valtakunnallisesti toimiviin jälleenmyyjiimme sekä useisiin pienempiin kodinkone- ja keittiöliikkeisiin.