Festivon modulaarisuus monipuolistaa keittiösuunnittelun mahdollisuuksia – lue ammattilaisten vinkit onnistuneeseen keittiöremonttiin

Lahden Puustelli Tomi Hämäläinen
Tomi Hämäläinen.

Keittiöremontti osuu yleensä kohdalle vain kerran tai kaksi elämässä. Ajankohtaiseksi keittiöremontti tulee esimerkiksi silloin, kun jokin kodinkone menee rikki tai on aika vaihtaa kokonaan asuntoa.
– Pääsääntöisesti kimmokkeena keittiön uusimisille on elämäntilanteen muutos, kuten perheenlisäys, asunnonvaihto tai yksinkertaisesti huonokuntoinen keittiö. Uusi keittiö halutaan suunnitella perheen tarpeet ja toiveet huomioiden, Puustelli Lahden kauppias Tomi Hämäläinen sanoo.
Keittiöiden uusiminen ja elämän virstanpylväät kulkevat käsi kädessä.

Vesa Ulmanen.

Lahden Keittiömaailman kauppias Vesa Ulmanen kertoo, että alan sesongit elävät muiden elämänmerkkipaalujen mukaan. Joululahjaksi ostetaan uusi keittiö kotiin tai keväällä uusitaan keittiö, kun kesän kynnyksellä halutaan juhlia uutta ylioppilasta uudessa keittiössä.
– Myös alkuvuosi on selvästi aikaa, jolloin keittiöremontti on mielessä. Se johtunee siitä, että ihmiset ovat viettäneet paljon aikaa keittiössä joulun pyhien aikaan, Ulmanen sanoo.
Etätyöaikana keittiösuunnittelussa ergonomia on ottanut myös yhä isomman roolin, kun keittiöremontti pohditaan sitä silmällä pitäen, että keittiö toimii välillä toimistonakin.

Lahden Puustellin mallikeittiössä on Festivo-kylmälaitteiden lisäksi keittiösaareke, joka on monelle asiakkaalle nykypäivänä tärkeä, jopa ehdoton vaatimus. ”Keittiösaareke on pidetty ratkaisu, varsinkin kun nykyisin tuuletin on pääsääntöisesti keittotasossa eikä saarekkeen yläpuolelle sijoitettuja tuulettimia tarvita”, Lahden Puustellin kauppias Tomi Hämäläinen kertoo.

Keittiösuunnittelijoiden vinkit keittiöremonttiin

Puustelli

Tomi Hämäläinen:
”Tee toivelista ja laita toiveesi tärkeysjärjestykseen. Usein käy niin, että ihan kaikkia toiveita ei voida toteuttaa, mutta lista auttaa tekemään oikeita valintoja ja ratkaisuja.  Toteuta omat keittiöunelmasi, älä turhaan mieti mitä muut sanovat. Keittiön ilmettä voi päivittää väritrendien mukaan tekstiileillä. Nykyään suositun aamiaiskaapin sijaan voi valita myös avohyllyt ja kaapit. Näin esimerkiksi pienkoneet ovat myös heti käyttövalmiina.”

Vesa Ulmanen:
”Toiminnallisuus ja vastuullisuus ovat ikuisia trendejä, joihin kannattaa panostaa. Ammattitaitoinen keittiösuunnittelija kartoittaa tarpeet ja osaa myös kertoa uusista mahdollisuuksista.
Innokkaille kokeille on tarjolla altaita, joissa mahtuu helposti pesemään uunin pellin ja hienoja telineitä sekä laatikoita yrttien ja mausteiden kasvattamiseen. ”

Lahden Keittiömaailman Vesa Ulmanen suunnitteli tangokuningas Aki Samulin keittiön, johon tuli iso tiskiallas.

Keittiöremontti alkaa suunnittelusta – vältä remonttiväsymys

Keittiöremontin ja keittiön suunnittelu on yllättävän vaikeaa ja valintoja on tehtävä paljon. Ammattilainen auttaa selviytymään ilman, että remonttiväsymys uuvuttaa ennen kuin on päästy edes keittiön altaan tai tasojen valintaan.
– Pelkästään keittiöaltaita on tarjolla kymmeniä erilaisia, siksi keittiöremontin kustannuskin vaihtelee paljon, Hämäläinen sanoo.
Ammattitaitoinen suunnittelija osaa ottaa toiveet huomioon, ja kertoa keittiön toiminnallisuuden kannalta parhaimmat käytännöt.
– Ammattilainen osaa myös kertoa, jos keittiöremontin yhteydessä kannattaakin esimerkiksi maalata katto tai seinät, Ulmanen täydentää.

Keittiöremonttiin vaikuttavat keittiössä:
• pistorasiat ja valaisinratkaisut
• viemäröinti ja vesipiste
• huoneen pohjaratkaisu
• tarvittava kaappi- ja laskutila
• mahdollinen ilmanvaihto
Jokainen asunto on oma yksilönsä, johon ammattilainen osaa ehdottaa parhaat ratkaisut tarpeiden mukaan.

Festivon modulaarisuus monipuolistaa keittiösuunnittelun mahdollisuudet

Festivon tuotevalitsin auttaa rakentamaan juuri tarpeisiisi sopivan kodin kylmälaitteen.

Festivon edustama arvomaailma on Ulmasen ja Hämäläisen mukaan monelle asiakkaalle hankintojen ohjaava tekijä. Kotimaisuus, vastuullisuus, ruokahävikin vähentäminen ja pitkäikäisyys sekä varaosien saaminen jopa 15 vuotta vanhoihin laitteisiin ovat kodin kylmälaitteiden hankinnassa paljon painavia asioita.

Kun hankkii kodin jääkaapiksi Festivon kylmiön, kodin jääkaappina onkin ammattilaiskäytön tekniikka ja erinomaisten säilytysominaisuuksien kylmiö!

Keittiösuunnittelijoiden näkökulmasta Festivon uudistus, jossa kylmälaitteet voi valita itselleen sopivana kombinaationa, on erittäin tervetullut. Kylmiö ja pakastin voidaan modulaarisuuden ansiosta sijoittaa vaikka kokonaan erihuoneeseen.
– Side-by-side-ratkaisut ovat käteviä, mutta vievät helposti paljon tilaa. Kun pakastiminen voikin sijoittaa, vaikka kodinhoitohuoneeseen, säästyy paljon tilaa, Ulmanen sanoo.
Yksi iso etu modulaarisuudesta on logistiikassa. Aiemmin Festivon hankinnan saattoi estää se, että Festivo olisi pitänyt toimittaa esimerkiksi kerrostaloasuntoon ikkunan kautta nosturin avulla. Nyt pakastimen ja kylmiön kuljetus onnistuu porraskäytävänkin kautta.
– Modulaarisuus mahdollistaa myös suuriin keittiöihin näyttävien kokonaisuuksien rakentamisen, yhdistelmän voi toteuttaa vaikka niin, että mukana on viinikaappi ja yhdistelmä näyttää yhdeltä suurelta laitteelta, Hämäläinen sanoo.

Koko keittiö remonttiin tai vain päivitystä joihinkin osiin

Keittiön remontointi ei aina tarkoita kaiken uusimista vaan jo esimerkiksi tasojen, altaan ja kaapin ovien päivityksellä saa näyttävästi uutta ilmettä kotiin.
Keittiöremontin kimmokkeena voi olla myös kierrättämisen vaikeus nykyisessä keittiössä. Monessa keittiöremontissa yksi tärkeimmistä asioista onkin, että kierrättäminen on remontin jälkeen helppoa ja yksinkertaista.

Keittiöremontti ja keittiösuunnittelun trendit

Keittiö on kodin huoneista paikka, jossa yleensä vietetään makuuhuoneen jälkeen eniten aikaa. Keittiösuunnittelussa näkyvät megatrendit, joissa painottuvat ruoanlaitto kotona, kotimaisuus, vastuullisuus ja yksilöllisyys. Aikaisemmasta blogistamme voit lukea vuoden 2020 keittiötrendeistä tarkemmin.
Sekä Hämäläinen että Ulmanen painottavat, että keittiösuunnittelun alkukohtana ovat aina asiakkaan tarpeet.

– Vaikka muualla näkisi kuinka hienoja ratkaisuja, pitää oman keittiön kohdalla miettiä vain omia tarpeita ja oman kodin tyyliin sopivia ratkaisuja.

Hämäläinen kehottaakin remonttia suunnitellessa ottamaan jo aikaisessa vaiheessa yhteyttä keittiöammattilaiseen. Keittiösuunnittelija tulee kotiin tutustumaan kohteeseen ja keskustelemaan asiakkaan keittiötoiveista ja tarpeista. Suunnittelutapaaminen onnistuu myös verkkopalaverina.

Keittiötrendeissä värit vaihtelevat ja viime vuosina musta keittiö on yleistynyt varsinkin uudiskohteissa. Valtaosa kodin keittiöuudistuksista on kuitenkin jo olemassa olevan keittiön remontteja. Remonttikohteissa suositaan usein valkoista tai murrettua vaaleaa väriä, esim. kashmirista on tullut suosittu väri Hämäläisen mukaan. Vetimissä näkyy taas retro; nupit ja vetimet ovat tulossa takaisin.

– Euroopan keittiötrendit rantautuvat Suomeen muutaman vuoden viiveellä.

Suunnitelmissa keittiöremontti? Inspiroidu Festivon kuvagallerian avulla!