Luotamme kotimaiseen osaamiseen!

Festivon kylmäsäilytyslaitteiden ja kodinkoneiden kotimaisuusaste on huikean korkea 80 prosenttia. Teemme yhteistyötä useiden kotimaisten tavarantoimittajien ja ammattilaisten kanssa.

Puiset juureslaatikot ja hyllyt syntyvät käsityönä

Festivon kylmiöpakastimien vakiovarusteena on juureslaatikko, joista jokainen valmistetaan käsityönä Oitin kylässä Mäntsälässä. Puupaja Niemelä Oy:n tekemien laatikoiden pohjat ovat suomalaista koivuvaneria. Vuodesta 1998 asti toimineessa puusepänverstaassa syntyy 100 laatikkoa noin 30 tunnissa.

Myös Hollolan Puuosa Oy:llä on yli 20 vuoden kokemus korkealaatuisista puusepäntöistä. Yrityksessä hallitaan niin puukalusteiden kuin mittatilaustuotteidenkin valmistus kestävästi ja ekologisesti. Festivolle Puuosa valmistaa viinikaappien puuhyllyjä ja ovien wenge-, pähkinä- ja tammikehyksiä sekä tarvittaessa muitakin kylmälaitteiden puuosia

Vuodessa kuluu 300 tonnia terästä

Maailmanlaajuisesti toimivalla teräsyhtiö SSAB:llä eli entisellä Rautaruukilla on Suomessa kaksi suurta tehdasta, Raahessa ja Hämeenlinnassa, sekä pienempää tuotantoa usealla paikkakunnalla. Käytämme kylmälaitteissamme vuosittain yli 300 tonnia SSAB:n toimittamia maalattuja ja ruostumattomasta teräksestä valmistettuja teräslevyjä.

Vahvat muoviosat kolmelta kotimaiselta

Kausalalainen Taitomuovi Oy on kokenut muovivalmistaja, joka hallitsee koko ketjun aina tuotteiden suunnittelusta tuotantoon. Taitomuovi toimittaa Festivo-kylmiöihin ovilokeroita, joiden kestävyyden takaa yksin se tieto, että sama valmistaja tekee muovista myös hevosenkenkiä!

Aivan Hollolan tehtaamme naapurissa toimii kotimainen muovilevyjen, -kalvojen, -putkien ja -profiilien valmistaja MitroPlast Oy. MitroPlast toimittaa Festivolle kylmälaitteiden puristemuovikomponentteja, kuten vankkoja pakastimien luukkuja, korien etulevyjä ja ovisaranoita.

Suomen johtava muoviprofiilien valmistaja Oy Primo Finland Ab tuottaa käyttöömme useita tuhansia vetolaatikkotiivisteitä joka vuosi. Vaasassa valmistettuja muovikomponentteja tarvitaan niin kotien kuin ammattilaistenkin kylmäsäilytyslaitteissa.

 

Lasihyllyjä ja metallilankakoreja Lahdesta

Lahden Lasipalvelu Oy on vuonna 1975 perustettu perheyhtiö, joka pystyy valmistamaan lasista melkein mitä tahansa aina liukuovista suihku- ja saunatilojen lasielementteihin. Festivolle Lasipalvelu toimittaa muun muassa kylmiöpakastimien vakivarusteisiin kuuluvia lasihyllyjä.

Metallialan asiantuntija Lankapaja Corporation valmistaa Lahdessa ja Nummelassa teräsosia esimerkiksi ohutlevystä, kalusteputkesta ja teräslangasta. Meidän käyttöömme Lankapaja toimittaa kylmälaitteiden osia, kuten suuret määrät pakastimien metallisia lankakoreja.