Festivo osaksi loppuelämän kotia

Hanne Bräysy rakentaa perheensä kanssa loppuelämän hirsikotia Pohjois-Pohjanmaalle. Keittiöön on valittu kotimainen Festivo kylmiöpakastin. Kolmessa blogikirjoituksessa Hanne kertoo rakennusprojektin ja uuden keittiön etenemisestä. Hannen rakennusprojektia voi seurata myös Hannen Instagramissa @huippurakennustehtava

Kesällä 2020 se starttasi, projekti haaveidemme hirsikodista. Mummulan maista meille lohkottiin puolen hehtaarin pääosin peltotontti pienellä metsäkaistaleella. Lapsemme ovat viides sukupolvi, joka noita samoja mantuja pääsevät tulevaisuudessa kulkemaan. Raksalla ollaan nyt siinä vaiheessa, että sekä talon että autotallin rungot ovat pystyssä ja talon puolella on lattia juuri valettu. Syksyllä on tarkoitus päästä muuttamaan uuteen, loppuelämämme kotiin.

Hanne Bräysyn / @huippurakennustehtava hirsitalo ja peltotontti.

Suunnittelun lähtökohtina arjen sujuvuus, valintojen pitkäikäisyys ja kestävyys

Kun aloimme taloamme suunnittelemaan, varsin pian suunnittelun lähtökohdiksi nousivat arjen sujuvuus, valintojen pitkäikäisyys ja kestävyys. Talomme rakentuu pääosin avaimet käteen -periaatteella paikallisin voimin.

Hirret ja muut puuosat toimittaa oululainen hirsifirma. Pystytyksestä ja rakentamisesta vastaa alusta loppuun toinen oululainen yritys.

Puolisoni on koulutukseltaan puuseppä ja muotoilija. Vaikka hän nykyisin työskenteleekin muissa tehtävissä, puusepän töistä hänellä on kokemusta 20 vuoden ajalta. Tämän vuoksi puusepän työt, kuten kaikkien kiintokalusteiden suunnittelu ja valmistus, on meidän itsemme vastuulla. Suurimpana ja arjessa näkyvimpänä näistä on totta kai keittiö.

Hanne Bräysy / @huippurakennustehtava hirsitalo

Keittiön suunnittelua ohjasivat laadukkaat valinnat ja visuaalisuus

Keittiötä suunnitellessa olemme halunneet ottaa huomioon arjen sujuvuuden ja laadukkaiden valintojen lisäksi myös visuaalisuuden. Kotimme sydän tulee olemaan oleskelutilat, joissa toiseen päähän asettuu keittiö ja toiseen olohuone.

Korkeimmillaan yli 4,5 metrin huonekorkeus ja isot etelään suuntautuvat ikkunat luovat avaran ja valoisan tilan. Sisätiloissa värimaailma tulee olemaan pääosin vaalea ja mustaa käytetään tehosteena.

Kokomusta keittiö

Koska haluamme kokomustan keittiön, kodinkoneiden tulee myös olla mustat tai integroidut.

Festivon mustarunkoinen, mustilla ovilla oleva kylmiöpakastin on tyylikkään linjakas ja tulee sopimaan hyvin moderniin keittiöömme.

Keittiön mitoitus rakentuu Festivon ympärille

Kun mieheni alkoi suunnitella keittiön kalusteita, kodinkoneiden valinta oli edessä jo varhaisessa vaiheessa. Erityisesti kylmäkalusteiden mitoitus vaikuttaa koko keittiön mitoitukseen. Visuaalisesti yhtenäisten linjojen löytyminen on ollut tärkeä osa keittiömme suunnittelua.

Festivon yli kahden metrin korkeus sopii hyvin kalusteiden korkeusmitoituksen kanssa yksiin.Voikin sanoa, että koko keittiömme mitoitus rakentuu Festivon ympärille. Festivon korkeus on myös yhteneväinen väliovien ja oleskelutilamme korkeiden ikkunoiden kanssa.

Pelkän ulkonäön ja saati korkeuden takia emme Festivon 120 cm leveää kylmiöpakastinta kuitenkaan ole valinneet. Suosimme mielellämme kotimaista ja mikäpä on suosiessa, kun saamme vielä monipuolisen, tarpeitamme vastaavan tuotteen.

 

Kaikelle oma paikkansa, hedelmät viihtyvät Festivossa

Hanne Bräysyn / @huippurakennustehtava keittiösuunnitelma rakentui Festivon ympärille.
Uutta kotia suunnitellessa olemme kiinnittäneet huomiota siihen, että kaikilla tavaroille tulee oma paikkansa. Festivon myötä ylimääräiset työtason nurkissa ja alakaapeissa piilossa olevat hedelmät pääsevät säilytykseen niille tarkoitettuun, jääkaappilämpötilaa hiukan lämpimämpään vetolaatikkoon.

Kylmäkalusteiden käytettävyyttä parantaa, se että Festivossa kylmiön ja pakastimen sijoittumisen ja kätisyydet voi valita, tuote kun valmistetaan tilauksesta Hollolan tehtaalla. Meillä kylmälaitteet tulevat olemaan aivan L-muotoisen keittiömme oikeassa reunassa.

Kylmiö asettuu meillä vasemmalle ja pakastin oikealle ja molemmat avautuvat oikeakätisenä. Tällöin on näppärä nostaa tavarat vieressä olevalla tasolle.

Kylmiö on Festivossa myös tilava!

Kun maaliskuussa juhlimme esikoisen synttäreitä ja tuskastelin miten kakun saa mahtumaan jääkaappiin – tätä ongelmaa en usko tulevaisuudessa olevan.

Rakenna oma Festivosi tuotevalitsimellamme!