Osta työtä Suomeen päivää vietetään 1.12.– Ostamalla kotimaisen Festivon tuet suomalaista työtä

Juttu julkaistu alun perin 2.12.2021 ja päivitetty kauttaaltaan 27.11.2023.

Osta työtä Suomeen -päivää vietetään joulukuun ensimmäisenä perjantaina 1.12.2023 jo yhdeksättä kertaa.

Osta työtä Suomeen -päivä on Suomalaisen Työn Liiton vuosittainen kampanja. Päivän tarkoituksena on muistuttaa pohtimaan omia valintojaan sekä niiden vaikutuksia.  Liitto on laskenut, että jos jokainen suomalainen ostaisi 10 eurolla suomalaisia tuotteita, syntyisi 10 000 työpaikkaa. Nyt inflaation myötä oikea summa voi olla noin 12 euroa, mutta ajatus on sama: pieni kuukausittainen teko luo suomalaista työtä!

Osta työtä Suomeen -päivä haastaa ihmiset hankkimaan teemapäivänä kotimaisia tuotteita tai hyödyntämään kotimaisia palveluita.

Jälleenmyyjät

Kotimaisuus takaa laadun, nopean saatavuuden ja toimivan asiakaspalvelun – Festivot valmistetaan Hollolassa

Festivon kaikki kylmälaitteet eli kylmiöt, pakastimet, kylmiöpakastimet ja viinikaapit valmistetaan Hollolassa. Kylmälaitteet valmistuvat käsityönä Hollolan tehtaallamme ja valmistusprosessissa tarvitaan aina erikoisosaamista, jota työntekijöiltämme löytyykin monien vuosien takaa. Kaikkia kylmälaitteisiin tarvittavia komponentteja ja osia emme pysty itse valmistamaan ja suosimmekin siinä useita lähialueemme ammattilaisia ja kotimaisia tavarantoimittajia.

 

Hollolan tehtaallamme ei ole suuria varastoja, vaan kylmiöitä, pakastimia, kylmiöpakastimia ja viinikaappeja valmistetaan tilauskannan mukaan. Vuodessa kodin kylmälaitteita valmistetaan noin 3 000 kappaletta. Osa työvaiheista on automatisoitu, mutta jokainen Festivo vaatii paljon käsityötä ja erikoisosaamista.

Kodinkonemarkkinoilta löytyy lukuisia eri valmistajia, mutta jääkaappien ja jääkaappipakastimien osalta olemme markkinoiden ainoa kotimainen vaihtoehto, joka valmistaa kodin kylmälaitteita. Kaikkien kodin kylmälaitteiden kohdalla kotimaisuusaste on huikea 80 prosenttia. Suomalaisista tuotteista ja työstä laitteissamme viestii jo vuonna 1996 myönnetty  Avainlippu . Design From Finland -merkki  Festivolla on ollut vuodesta 2014 lähtien. Avainlippumerkki on Suomalaisen Työn liiton myöntämä merkki, joka kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu on tuotettu Suomessa ja työllistää Suomessa.

Osa työvaiheista on automatisoitu, mutta jokainen Festivo vaatii paljon käsityötä ja erikoisosaamista.

Laitteemme ovat myös jääkaappi- ja pakastinmarkkinoilla ainoita kylmälaitteita, joita pystytään huoltamaan. Varaosia löytyykin jopa 20 vuotta vanhoihin laitteisiin. Huollettavuuden ja muokkausmahdollisuuksien ansiosta Festivo-kylmiöt ovat myös ekologinen ja sen kautta vastuullinen valinta kodin jääkaapiksi.

Rakenna omasi

Festivo on osa kotimaista kylmälaitekonserni Festivo-Porkka Groupia. Porkka Finland on kansainvälisesti tunnettu suomalainen ammattikylmälaitteiden ja kylmä- ja puhdastilaratkaisujen suunnittelija ja valmistaja. Tutustu Porkan sivuilla tarkemmin!