Design from Finland -merkki 10-vuotias – Festivolla merkki ollut vuodesta 2014

Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki syntyi tarpeesta tehdä muotoilu menestystekijänä näkyväksi, ja merkki otettiin käyttöön elokuussa vuonna 2011.
Tuttu tummansininen pyöreä merkki ei ole kuitenkaan aina ollut tämän näköinen, vaan se sai nykyisen muotonsa jäsenyrityksien toiveesta loppuvuonna 2013. Tätä aiemmin merkki oli vaaleamman sininen, jossa oli Suomen ääriviivat yhdistettynä lippumaiseen elementtiin.

Suomessa valmistetut kylmiöt, pakastimet ja viinikaapit

Festivolla Design from Finland -merkin käyttöoikeus kodin kylmälaitteissa on ollut jo vuodesta 2014 lähtien. Suomen Kotikylmiö Oy:n Festivo-tuotemerkin kylmiöt, pakastimet ja viinikaapit valmistetaan käsityönä Hollolassa sijaitsevalla tehtaalla. Osa työvaiheista on automatisoitu, mutta jokainen Festivo vaatii paljon käsityötä ja erikoisosaamista. Myös Festivoihin tarvittavat elementit, kuten lasiovet, pakastimien lankakorit ja muoviosat tulevat kaikki lähialueen kotimaisilta toimittajilta. Avainlippu-merkki Festivolla on ollut vuodesta 1996 lähtien ja Festivoiden kotimaisuusaste onkin huikeat 80 prosenttia.

Design from Finland -merkki tuo näkyväksi tuotteet ja palvelut, jotka ovat muotoiltu Suomessa ammattimaisesti, vastuullisesti ja käyttäjälähtöisesti. Design from Finland -merkkiyritykset viestivät avoimesti tuotantoketjunsa rakenteesta ja valmistusmaasta. Toisin sanoen Design from Finland -merkki tekee suomalaisen muotoiluosaamisen näkyväksi ja kertoo tuotteen tai palvelun olevan muotoiltu Suomessa ja että sen ammattimaiseen muotoiluun on investoitu.

Suomalaisen työn arvostus näkyy myös kuluttajien kohdalla, sillä Design from Finland -merkki sijoittui sijalle 104 Taloustutkimuksen ja Alma Median Brändien arvostus 2021-tutkimuksessa. Samaiselta listalta löytyy sijalta 12 Suomalaisen Työn Liiton toinenkin kotimaisuuden merkki, Avainlippu.

Muotoilussa otettu huomioon erilaiset käyttötarpeet ja kestävyys

Festivoiden muotoilussa on otettu huomioon erilaiset kodit ja tuotekehitystä tehdään jatkuvasti. Onhan tärkeää, että jokaiseen kotiin löytyy sopivanlainen kylmälaiteratkaisu. Suurimpia uudistuksia jo myytäviin tuotteisiin oli vuoden 2020 aikana tehty täydellinen laiteuudistus, jossa Festivot muuttuivat rakenteeltaan modulaarisiksi ja sisäosista tehtiin räätälöitäviä.

Modulaarinen rakenne monipuolistaa myös keittiösuunnittelun mahdollisuuksia laitteiden ollessa muokattavissa ja sijoitettavissa käyttötarpeen mukaan. Kylmiöiden, pakastimen ja viinikaappien valikoimasta voi valita kotiinsa sopivat laitteet valitsemalla niihin mieluiset värit. Laitteiden sijoittelussa vain mielikuvitus on rajana, sillä voit sijoittaa kylmiön ja pakastimen vaikka eripuolille keittiötä ja tehdä laitteista erilaisia yhdistelmiä. Lisäksi laitteiden sisäosien varusteluita voi muokata talouden tarpeen mukaan. Festivon tuotevalitsin auttaa rakentamaan jokaiseen kotiin sopivan kylmälaiteratkaisun!

Kotimaisuus, vastuullisuus, ruokahävikin vähentäminen ja pitkäikäisyys sekä varaosien saaminen jopa 20 vuotta vanhoihin laitteisiin ovat Festivon tärkeimpiä ominaisuuksia ja arvoja kylmälaitteiden valmistukselle.

Festivon tuotevalitsin auttaa rakentamaan juuri tarpeisiisi sopivan kodin kylmälaitteen.