Valkoinen Harmaja: Uusi koti – Festivo kylmiöpakastin ja ensikurkistus keittiöön

Valkoinen Harmaja -sisustusblogia pitävä Suvi Melender-Lågland valitsi uuden kotinsa keittiöön kotimaisen Festivon kylmiöpakastimen. Suvi oli haaveillut Festivosta jo useamman vuoden ja nyt vihdoin uuden kodin rakentamisen yhteydessä tämä oli mahdollista. Festivo osoittautui hyväksi valinnaksi ja siihen oli monia syitä, kuten Festivon ulkonäkö, toiminnallisuus ja kotimaisuus.

Suvi kertoo nyt blogikirjoituksessaan Uusi koti: Festivo kylmiöpakastin ja ensikurkistus keittiöön Festivon valintaperusteita ja esittelee ensimmäistä kertaa vastavalmistunutta keittiötään. Voit seurata Suvin mietteitä ja uuden kodin valmistumista hänen Instagramistaan @suvim_valkoinenharmaja.

Valkoinen Harmaja -blogissa Suvi kertoo sisustamisesta ja uskoo sisustuksen rakentuvan vähitellen vuosien kuluessa huonekalujen ajottomuuden, kestävyyden ja muunneltavuutta arvostaen. Blogissa hän tuo esiin myös arjen pieniä helpotuksia ja hetkiä.

Valkoinen Harmaja -bloggari Suvi Melender-Lågland valitsi keittiöönsä rosterisen Festivon kylmiöpakastimen.

”Visuaalisesti rosterinen Festivo-kylmiöpakastin on täydellinen valinta keittiöön, mutta vaakakupissa painoivat muutkin seikat”

Uutta kotia suunnitellessaan Suvi halusi, että keittiö sopisi tyylillisesti 1800-luvun kivitaloon, mutta ei saisi olla liian maalaisromanttinen. Keittiössä Suvi halusi yhdistää sopivasti arvokkuutta ja raffimpaa rentoa fiilistä, visuaalisissa valinnoissa keittiöön Suvi halusi rosterisia pintoja.

Visuaalisesti rosterinen Festivo-kylmiöpakastin oli täydellinen valinta 1800-luvun kivitalon keittiöön.

”Etenkin Festivon toiminnallisuus oli se seikka, joka sai meidät vakuuttuneeksi”

Festivo oli Suville tuttu jo ennestään hänen siskonsa omakotitalosta ja Festivo-ihastus alkoikin jo vuosia sitten. Visuaalisuuden lisäksi Festivon toiminnallisuus oli ominaisuus, joka teki Festivon valinnan entistä selkeämmäksi kylmälaitteeksi uuteen kotiin. Toiminnallisuudessa lamellihöyrystyminen tuottama tasainen kylmyys ja kosteus tekevät Festivosta perinteistä jääkaappia paremman valinnan.

”Ihastuin Festivo-kylmiöön vuosia sitten, kun siskollani oli sellainen omakotitalossaan. Etenkin Festivon toiminnallisuus oli se seikka, joka sai meidät molemmat, minut ja Mankun, vakuuttuneeksi. Festivo ei ole tavallinen jääkaappi, vaan se on kylmiö. Tämä tarkoittaa sitä, että kylmä ilma jakautuu tasaisesti kaapin sisällä, eikä mikään voi jäätyä seiniin kiinni, kuten jääkaapissa monesti käy. Tasainen kylmä taas edesauttaa sitä, etteivät elintarvikkeet pilaannu niin helposti, mikä vähentää ruokahävikkiä.”

Visuaalisuuden lisäksi Festivon toiminnallisuus teki Festivon valinnan entistä selvemmäksi.

Festivon kylmiöpakastimet on varustettu neljällä eri lämpötila-alueella:

  • jääkaappilämpötilainen kylmiö +2…+7 astetta
  • hedelmille- ja vihanneksille HEVI-vetolaatikko, lämpötila +5 astetta kylmiötä korkeampi (n. +7…+12 astetta)
  • NOLLA-vetolaatikko (± 0 asteinen) tuoresäilytystä vaativille elintarvikkeille kuten lihalle, kanalle ja kalalle
  • automaattisulatteinen pakastin -18…-24 asteen lämpötilalla.

Lisävarusteena Suvi halusi kylmiön puolelle toisen vetolaatikon hedelmille ja vihanneksille sekä jääkaappilämpötilaisen KYLMÄ-vetolaatikon.

”Hedelmille ja vihanneksille on tarkoitettu HEVI-vetolaatikko. Me valitsimme 100 cm leveään kylmiöpakastimeemme kaksi HEVI-laatikkoa sekä yhden KYLMÄ-laatikon. KYLMÄ-laatikko on tarkoitettu esimerkiksi maitotuotteille.”

Suvi valitsi kylmiöpakastimeen HEVI2KYLMÄ varustelun, eli yhteensä kaksi HEVI-vetolaatikkoa ja yhden KYLMÄ-vetolaatikon.

Kotimaiset käsityönä valmistettavat Festivot ovat ihastuttaneet myös Valkoisen Harmajan  someseuraajia

Suvi puhuu blogikirjoituksessaan myös Festivon kotimaisuudesta ja siitä, kuinka jokainen Festivo valmistetaan käsityönä Hollolassa. Myös Festivon pitkäikäisyys suurtalouslaitteiden kylmätekniikan ansiosta on Suvilla mielessä.

”Kun kerroin Instagramissa aikeistamme hankkia Festivon, sain monta yksityisviestiä tyytyväisiltä Festivon omistajilta, jotka suosittelivat Festivoa lämpimästi. Monella viestin lähettäneellä Festivo oli palvellut käytössä jo parisen kymmentä vuotta, ja moni oli valinnut sen uudestaan kotia vaihtaessa.”

Suvi uskoo Festivosta olevan heillekin iloa vuosikauksiksi ja palaa blogissaan myöhemmin myös kylmiöpakastimensa käyttökokemuksiin.

Käy lukemassa Suvin blogikirjoitus kokonaisuudessaan Valkoinen Harmaja -blogista!