Johanna Koskiranta: Musta kylmiöpakastin Villa Krauman mustaan avokeittiöön

Hellan ja viinilasin välissä -blogia pitävä Johanna Koskiranta valitsi uuden kotinsa, Villa Krauman keittiöön kotimaisen Festivon kylmiöpakastimen. Kylmälaitesuunnitelmissa oli alun perin integroitava jääkaappipakastin, mutta musta Festivon 120 CFM kylmiöpakastin istui mustaan avokeittiöön täydellisesti ja hurmasi ominaisuuksillaan.

Johanna kertoo blogikirjoituksessaan keittiön kylmälaitevalinnasta ja miksi hän päätyi juuri Festivon kylmiöpakastimeen. Koko blogin voit lukea täältä.

Kotimainen kylmiöpakastin valikoitui integroitavan jääkaappipakastimen tilalle

Johannan kodissa keittiö on avoin läpi talon. Siksi jääkaappipakastimen ulkoasulla on suuri merkitys, jotta keittiö näyttää mahdollisimman tyylikkäältä. Siksi alun perin suunnitelmissa oli integroitava jääkaappipakastin, mutta mittailujen tuloksena ei löytynyt sopivaa integroitavaa mallia, joka istuisi täydellisesti keittiökalusteisiin ja tarjoaisi riittävästi kylmäsäilytystilaa.

Intuitioni huusi – “et voi ostaa integroitua, koska parhaimmillaankin se oli 70 litraa pienempi kuin kunnon kokoinen jääkaappi”. 70 litraan mahtuu aika lailla ruokaa, joten jatkoin tutkintalinjalla.”

Kotimainen Festivo oli jo ennestään tuttu edellisestä keittiöostosta, mutta 16 vuoden takaa muistikuvien mukaan Festivo ei olisi sopinut keittiöön tyyliltään. Vuonna 2020 uuden ulkoasun saanut Festivon nykyinen malli näyttikin tyylikkäältä eikä lainkaan vanhojen muistikuvien mukaisilta, ja Johanna päätti, ettei integroitavaa jääkaappipakastinta oteta.

Miksi Festivo? Hollolassa valmistetut tilavat ja aikaa pelkäämättömät kylmälaitteet ihastuttivat

Johanna tilaa kerran viikossa ruokaostokset kotiinsa, joka luo jääkaapille vaatimuksen – kylmäsäilytystilaa on oltava riittävästi. Kerralla koko viikon ruokaostoksien tilaaminen säästää Johannan sanoin aikaa, estää heräteostoksia ja viikon ruoat tulee suunnitelluksi kerralla. Festivon suuri säilytyskapasiteetti olikin yksi tärkeimmistä syistä Johannan keittiön valinnaksi.

Pidin ajatuksesta kotimaisesta Hollolassa valmistetusta laadukkaasta tilavasta kylmiöpakastimesta, joka ei pelkää aikaa, siihen saa varaosia ja se mahduttaa sisäänsä kaikki ruokaostokseni ja pienentää ruokahävikkiä.”

Villa Krauman keittiöön räätälöitiin vihanneksia ajatellen sopiva kylmiöpakastin

Johannan keittiöön valittiin Festivo 120 CFM kylmiöpakastin. Itsestäänselvyytenä Johannalle oli, että vihannekset tarvitsevat paljon tilaa. Niitä kun löytyy aina paljon perheen jääkaapista. Festivon kylmälaitteet voidaan räätälöidä aina tarpeita vastaaviksi ja Johannan kylmiöpakastimeen valittiin HEVI2-vetolaatikot eli kaksi lisävarusteena saatavaa vetolaatikkoa hedelmille ja vihanneksille sekä KYLMÄ-vetolaatikko, jossain voi säilyttää esimerkiksi juomia jääkaappilämpötilassa.

”Meille valittiin 2 HEVI vetolaatikkoa ja niiden päälle matalampi KYLMÄ vetolaatikko, johon mahtuu purkkeja, purnukoita, tölkkejä ja muuta tärkeää. KYLMÄ vetolaatikko on muuten aivan ehdoton ja siihen mahtuu julmetusti tavaraa. Vihanneslaatikot liukuvat kauniisti sisään, eikä niitä tarvitse tönäillä turhia.”

Pakastimen puolella taas tuoresäilytykseen tarkoitettu NOLLA-laatikko oli Johannalle uusi tuttavuus, joka ihastutti ja herätti heti ajatuksia ensi kesään ja kalastukseen.

”NOLLA-laatikko on huikea. Siinä on nimensä mukaisesti nolla-astetta eli siihen laitetaan lihat, kanat ja kalat tai tarpeen vaatiessa nopeasti kylmäksi saatava viinipullo. Voitte kuvitella, miten hyvää tämä laatikko tekee esim. kalan säilyvyydelle tai kesällä grillipihvipinolle.”

Festivon pelkistetty ja tyylikäs ulkonäkö oli täydellinen avokeittiöön

Heti kun Festivon kylmiöpakastin oli paikallaan keittiössä, ei Johanna voinut kuvitellakaan, että integroitavat kylmälaitteet olisivat olleet paremman näköiset. Puolen vuoden käytön jälkeen myös Festivon ominaisuudet ovat todettu lyömättömiksi.

”Onneksi Festivoiden ulkonäkö on nyt juuri oikean pelkistetty ja tyylikäs, joten en voisi kuvitellakaan, että integroidut, olisivat olleet paremman näköiset tässä kokonaisuudessa vai mitä mieltä olette? Tämän lisäksi tilat ja tekniset ominaisuudet on todettu kerrassaan lyömättömiksi puolen vuoden aikana. Voin siis todellakin suositella lämpimästi Festivoa.”

Johanna oli ennen Festivon hankintaa kysellyt Facebook-ryhmästä kokemuksia Festivosta. Yllätyksenä Johanna oli saanut paljon positiivista palautetta Festivosta, mutta puolen vuoden käyttökokemuksen jälkeen tämä ei enää tuntunut ihmeelliseltä.

”En enää yhtään ihmettele miksi Facebook-ryhmässä kysyessäni Festivosta, sain aivan valtavan vastausryöpyn, miten mahtavina niitä pidettiin. Kaikki, jotka ovat kerran ostaneet Festivon, tuntuvat olevan lähes fanaattisia kannattajia ja se kertoo aika paljon.”

Käy lukemassa Johannan blogikirjoitus kokonaisuudessaan Hellan ja viinilasin välissä -blogista ja nappaa samalla herkullinen resepti paahdettuihin rosmariini-hunajasaksanpähkinöihin!