| Helppo

Resepti: suklaa-appelsiinikakku

Festivon tämän vuoden kakkureseptissä maistuu klassikkoyhdistelmä; suklaa ja appelsiini! Yhdistettynä ihanan kuohkeaan voikreemiin ja kinuskikastikkeeseen, kakku maistuu kaiken ikäisille herkuttelijoille. Valmistuskaan ei ole työlästä, sillä kakun täyte ja kuorrutus koostuvat samoista aineksista; voikreemistä, suklaarouheesta ja kinuskikastikkeesta!

Tämä kakku kannattaa esivalmistella tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä kakku vaatii vähintään 4 tunnin vetäytymisajan. Esivalmistelun avulla sinun ei myöskään tarvitse käyttää enää juhlapäivänä aikaa muuhun kuin kakun koristeluun ja juhlapäivästä nauttimiseen.

Ainesosat

POHJA

5 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori

kostutukseen appelsiinimehua

TÄYTE JA KUORRUTUS

Voikreemi

225 g pehmeää voita
350 g tomusokeria
2–3 rkl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

n. 150 g appelsiinilla maustettua suklaata
n. 1 dl kinuskikastiketta
(sormisuolaa)

 

 

Valmistusohje

Pohja

  • Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää keskenään siivilöidyt ja sekoitetut kuivat aineet ja appelsiinin kuori vaahtoon esim. nuolijan avulla käännellen.
  • Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun (tai voideltuun & jauhotettuun) vuokaan (18 cm) ja paista 175 asteessa uunin alatasolla 35–45min. Anna jäähtyä vuoassa ja halkaise kahteen osaan vasta kokonaan jäähtyneenä (voit valmistaa pohjan etukäteen).

Voikreemi

  • Tee voikreemi vaahdottamalla ensin pehmeä voi yksinään vaaleaksi, lisää tomusokeri ja vaniljasokeri ja jatka vaahdotusta, kunnes seos on yhtenäistä. Lisää joukkoon kermaa vähitellen, ja vaahdota kunnes kreemi on vaaleaa ja kuohkeaa.

Tee voikreemi vaahdottamalla ensin pehmeä voi yksinään vaaleaksi

Kakun kokoaminen

  • Kostuta pohjalevy appelsiinimehulla. Laita täytteeksi 1/3 voikreemistä (laita loput valmiiksi pursotinpussiin ja nosta viileään), valuta päälle noin puoli desiä kinuskikastiketta (ripauta kastikkeen päälle vielä sormisuolaa halutessasi) ja ripottele sen päälle tasaisesti rouhittua appelsiinisuklaata (n. 75 g).
  • Laita päälle toinen kakkulevy ja kostuta myös se. Anna vetäytyä vähintään 4 tuntia. Mieluiten seuraavaan päivään.

Täytä suklaa-appelsiinikakku voikreemillä, suklaata ja kinuskia

Kakun koristelu

  • Ota voikreemi huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Kuorruta kakku makusi mukaan voikreemillä ja koristele kinuskikastikkeella ja suklaarouheella. Säilytä kakku viileässä, mutta ota hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

Suklaa-appelsiinikakun koristelu kinuskilla ja suklaarouheella

Vinkit

✔ Jos käytät suolatonta voita, lisää voikreemiin ripaus suolaa.

✔ Jos teet kakun 20 cm vuokaan, paistoaika lyhenee ja kakku on hiukan matalampi. Ohjeen kuorrutus riittää silti, sen määrää ei tarvitse lisätä.

✔ Kreemiä valmistettaessa on tärkeää, että tuotteet ovat huoneenlämpöisiä. Lisää kermaa varoen ja tarkkaile, että kreemi ei pääse leikkaamaan loppuvaiheessa, voin hyvä vaahdotus jo yksinään auttaa estämään tätä.

Festivon suklaa-appelsiinikakku on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata Instagramissa @kaviaarista_arkeen sekä Facebookissa.

Katso myös omena-kinuskikakun resepti!