| Keskitaso

Resepti: Festivon savulohi-pastasalaatti

Savulohta, salaattisekoitusta, kurkkua ja punasipulia sisältävä pastasalaatti maistuu varmasti niin juhlien alkuruokana kuin lounaallakin! Täyteläinen kastike syntyy majoneesista, ranskankermasta, parmesaanista, valkosipulinkynnestä, dijon-sinapista ja sitruunanmehusta.

Mikä parasta, voit valmistaa salaatin jo edellisenä päivänä sekoitusta vaille valmiiksi! Valmistele ainekset säilytysrasioihin ja nosta yön ylitse kylmiöön. Jos keittiöstäsi löytyy Festivo, ainekset säilyvät erinomaisesti useammankin päivän esivalmisteltuina. Hyödynnä myös NOLLA-vetolaatikkoa, joka on optimaalinen säilytyspaikka kalatuotteille.

Ainesosat

(6–8 hengelle pääruoaksi, 14 hengelle noutopöydän osana)

500 g kuivapastaa (esim. penne)
2 kurkkua
500–600 g lämminsavulohta
200 g (1 pkt) pientä salaattisekoitusta (tai itse tehty sekoitus erilaisista yrteistä/salaateista)
2 punasipulia
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 sitruunan mehu

Kastike

2,5 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
1,5–2 dl hienoksi raastettua parmesanjuustoa (n. 30–40 g)
1–2 valkosipulinkynttä
1 tl dijon-sinappia
½ sitruunan mehu
n. 2 rkl oliiviöljyä
suolaa, pippuria

Valmistusohje

  • Voit valmistella salaatin sekoitusta vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä.
  • Keitä pasta al dente -kypsyyteen paketin ohjeen mukaan, muista lisätä keitinveteen suolaa. Huuhtele pasta kylmällä vedellä ja jäähdytä. Siirrä kannelliseen astiaan, lisää hiukan öljyä, sekoita ja siirrä viileään kannella peitettynä.
  • Puolita ja halkaise kurkut. Koverra keskusta pois lusikan avulla. Leikkaa ohuehkoiksi viipaleiksi, siirrä kannelliseen astiaan ja nosta viileään.
  • Pese salaatti ja ravistele kuivaksi, käytä apuna puhdasta keittiöpyyhettä tai salaattilinkoa. Laita säilytysastian pohjalle pala talouspaperia, nostele salaatti astiaan (älä paina liian tiiviisti), laita päällimmäiseksi pala talouspaperia. Peitä kannella ja nosta viileään.
  • Kuori punasipulit ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Laita sipulit kulhoon, jossa on tiivis kansi. Lisää kulhoon sitruunanmehu, suola ja sokeri. Laita kansi kiinni ja ravistele hyvin. Anna maustua, mieluiten viileässä seuraavaan päivään välillä sekoitellen.
  • Putsaa ja lohko savulohi isohkoiksi paloiksi, siirrä kannelliseen astiaan ja säilytä viileässä (Festivon nollatila on optimaalinen herkille kalatuotteille).

Kastike

  • Laita kaikki kastikkeen ainekset oliiviöljyä ja mausteita lukuun ottamatta sauvasekoittimen kulhoon. Aja sauvasekoittimella sileäksi, lisää öljyä tarpeen/maun mukaan, samoin mausteita (sekoita myös nämä mukaan sauvasekoittimen avulla, voit myös säätää sitruunamehun määrää maun mukaan). Siirrä kannelliseen astiaan ja säilytä viileässä.

Salaatin sekoitus

  • Sekoita ensin pasta ja kastike. Lisää joukkoon kurkut ja nostele mukaan sipulit (säästä liemi loppumaustamista varten). Lisää kalapalat ja lopuksi nostellen mukaan myös salaatti. Tarkista maku, voit hyödyntää sipulien marinointiliemen tai tuoretta sitruunaa loppumaustamisessa.

Savulohi-pastasalaatti juhlien alkuruoaksi

Vinkit

  • Voit valmistaa salaatin myös saman tien, punasipuleiden kannattaa kuitenkin antaa marinoitua vähintään 2 h ennen käyttöä.
  • Säilytä valmis salaatti viileässä.
  • Lisää salaattiin sesongin mukaisia kasviksia, esim. puolitettuja kirsikkatomaatteja tai ohueksi viipaloitua retiisiä.
  • Koverretun kurkun keskustan voi käyttää vaikka vihersmoothieen!

Festivon savulohi-pastasalaatti on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata Instagramissa @kaviaarista_arkeen sekä Facebookissa Kaviaaristaarkeen.

Katso myös nämä reseptit juhlaan:

Haluaisitko paljon kylmäsäilytystilaa juhlakausille? Kokeile suunnitella oma unelmiesi kylmälaite!

Suunnittele oma Festivo