| Keskitaso

Resepti: Herukka-valkosuklaalevykakku

Herukka-valkosuklaakakku on raikas piristys juhlapöytään. Tällä reseptillä loihdit levykakun isompiinkin juhliin!

Festivon raikkaassa herukka-valkosuklaalevykakussa on käytetty pakastettuja herukoita, valkosuklaata ja kinuskikermavaahtoa. Kirpeät marjat yhdistettynä makeaan valkosuklaaseen luovat ihanan raikkaan ja makean yhdistelmän.

Festivon maukkaassa herukka-valkosuklaakakun reseptissä valkosuklaa lisätään taikinan joukkoon ja taikinan päälle ripotellaan herukoita. Näyttävä koristelu luodaan pursottamalla sormisuolalla maustettu kinuskikermavaahto kauniiksi kuvioiksi kakun päälle ja lisäämällä vielä väleihin herukoita. Koristeluun käytetyt herukat mehevöittävät kakkua sen vetäytyessä, joten voit valmistaa kakun huoletta hyvissä ajoin ennen tarjoilua – vaikka jo edellisenä päivänä!

Ainesosat

225 g pehmeää voita

3,5 dl fariinisokeria

4 kananmunaa

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

4 dl vehnäjauhoja

ripaus sormisuolaa

100 g valkosuklaata rouhittuna

200 g (pakaste)herukoita (punaisia, valkoisia, mustia tai sekoitus)

(2 tl perunajauhoja)

Kuorrutus ja koristelu

2,5 dl vaahtoutuvaa kinuskikermaa

1 tl sormisuolaa

200 g (pakaste)herukoita

Valmistusohje

  • Vaahdota pehmeä voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää kananmunat yksi kerrallaan, vatkaa taikinaa hyvin joka munan lisäämisen välissä.
  • Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Älä vatkaa liikaa, vaan kääntele taikina lopuksi lastan avulla sekaisin.
  • Lisää ¾ rouhitusta valkosuklaasta taikinan sekaan käännellen.
  • Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 20 x 30 cm).
  • Levitä päälle herukat (jos käytät pakasteherukoita, sekoita niihin perunajauhot) ja lopuksi jäljellä oleva valkosuklaarouhe.

  • Paista 175 asteisessa uunissa, tasalämmöllä, 35–50 min kunnes kakku on kypsää. Anna jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.

Kuorrutus

  • Vatkaa kuorrutteen kerma vaahdoksi ja mausta sormisuolalla. Pursota levykakun pinnalle pyöreitä kuvioita ja levitä niiden väliin herukat. Säilytä viileässä ja nosta huoneenlämpöön noin 15 min ennen tarjoilua.
  • Kakun voi pakastaa ennen kuorrutusta: sulata pakastettu kakku jääkaapissa.

 Raikas levykakku herukoista, valkosuklaasta ja kinuskikermavaahdosta

Vinkit

  • Mittaa fariinisokeri siten, että et paina sitä tiiviisti mitta-astiaan
  • Älä pelästy, jos taikina näyttää leikkaavan, kun lisäät kanamunat. Tilanne korjaantuu, kun lisäät jauhot.
  • Taikinan kuuluu olla paksua.
  • Voit korvata valmiin vaahtoutuvan kinuskikerman vaahdottamalla 2 dl kuohukermaa ja maustamalla sen kinuskikastikkeella ja sormisuolalla.
  • Koristeluun sopii mainiosti myös karpalot, niistä irtoava kosteus pitää kakun mehevänä.

Festivon herukka-valkosuklaalevykakku on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata Instagramissa @kaviaarista_arkeen sekä Facebookissa Kaviaaristaarkeen.