Resepti: Esivalmistettava rapeapohjainen sienipiirakka

Syksyisen metsänantimista saa aikaan esimerkiksi tämän helpon sienipiirakan. Sienipiirakka sopii hyvin arkeen ja juhlaan tai vaikka evääksi töihin. Isosta pellillisestä riittää jaettavaksi tai useamman illan suolaiseksi iltapalaksi.

Voit esivalmistaa tämän reseptin sienipiirakan jo edellisenä päivänä. Nosta pelti peitettynä yöksi kylmiöön tai jääkaappiin ja paista piirakka seuraavana päivänä. Festivon isoimmassa kylmiössä uunipelti mahtuu hyvin hyllylle odottelemaan paistoa.

Sienien ystävänä voit myös pakastaa isojakin sienimääriä, sillä Festivon kylmiöpakastimissa riittää loistavasti pakastustehoa! Automaattisulatteisen Festivo-pakastimen pakastusteho on korkea,  18 kg/vrk.

Pehmeät, yön yli kylmiössä kohotetut, ”ei vaivaa”-sämpylät

Aamuisin, jos ei ole viikonloppu tai loma, on harvemmin vain aikaa tehdä sämpylätaikina ja vielä kohottaa sämpyläpullaset moneen kertaan kunnon kuohkeuden takaamiseksi. Tai viikonloppuisin haluaa vain nauttia pitkistä rauhallisista aamuista.

Aamiaissämpylät saat helposti ja nopeasti kohottamalla ne yön yli jääkaapissa tai kylmiössä. Kylmäkohotus takaa vaivattomat, uunituoreet ja pehmoiset aamiaissämpylät. Etenkin, kun sämpylätaikina kohoaa yön juuri oikeanlämpöisessä ja tiiviissä Festivo-kylmiössä! Suurikin taikinakulho mahtuu hyvin tilavaan Festivoon.

”Ei vaivaa” -kylmäkohotussämpylöiden resepti (10–18 kpl)

VINKKI! Voit myös valmistaa sämpylät tai kierteet täysin paistovalmiiksi edellisenä päivänä kylmään: Anna tällöin taikinan kohota sekoittamisen jälkeen huoneenlämmössä noin 1 tunnin ajan, leivo se sämpylöiksi/pestokierteiksi, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin/kylmiöön yöksi. Aamulla voit nostaa pellin huoneenlämpöön siksi aikaa, kun odotat uunin lämpeämistä ja voitelun jälkeen paistaa leipomukset suoraan.

Suunnittele oma Festivo