Aamuisin, jos ei ole viikonloppu tai loma, on harvemmin vain aikaa tehdä sämpylätaikina ja vielä kohottaa sämpyläpullaset moneen kertaan kunnon kuohkeuden takaamiseksi. Tai viikonloppuisin haluaa vain nauttia pitkistä rauhallisista aamuista.
Aamiaissämpylät saat helposti ja nopeasti kohottamalla ne yön yli jääkaapissa tai kylmiössä. Kylmäkohotus takaa vaivattomat, uunituoreet ja pehmoiset aamiaissämpylät. Etenkin, kun sämpylätaikina kohoaa yön juuri oikeanlämpöisessä ja tiiviissä Festivo-kylmiössä! Suurikin taikinakulho mahtuu hyvin tilavaan Festivoon.
”Ei vaivaa” -kylmäkohotussämpylöiden resepti (10–18 kpl)
VINKKI! Voit myös valmistaa sämpylät tai kierteet täysin paistovalmiiksi edellisenä päivänä kylmään: Anna tällöin taikinan kohota sekoittamisen jälkeen huoneenlämmössä noin 1 tunnin ajan, leivo se sämpylöiksi/pestokierteiksi, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin/kylmiöön yöksi. Aamulla voit nostaa pellin huoneenlämpöön siksi aikaa, kun odotat uunin lämpeämistä ja voitelun jälkeen paistaa leipomukset suoraan.
Suunnittele oma Festivo