Resepti: Kuohuviinihyytelö marjoilla

Festivon kuohuviinihyytelö valmistuu helposti: hyydytä kuohuviini laseihin kesän suosikkimarjojesi kanssa ja koristele kermavaahdolla. Muista tehdä nämä ajoissa, sillä kuohuviinihyytelö tarvitsee vähintään 6h hyytyäkseen.

Huomiothan, että tämä jälkiruoka sisältää alkoholia eli ei sovi lapsille. Voit halutessasi valmistaa kuohuviinihyytelön alkoholittomasta kuohuviinistä.

 

Resepti: Voileipäkääretorttu kerroskakkuna

Festivon voileipäkakkuun tulee kahta eri täytettä, savulohta ja tuoreita yrttejä. Perinteisen voileipäkakun sijasta leivät ja täytteet kääritään rullalle kääretortun tapaan ja leikataan siivuiksi, joista kasataan noin viiden kerroksen korkuinen torni. Väliin pursotetaan täytteestä ruusukkeita ja kakku koristellaan savulohella, kananmunalla ja tuoreilla yrteillä. Vain luovuus on rajana tämän voileipäkakun koristelussa!

Resepti: Yön yli kohotettavat donitsit

Nämä donitsit esivalmistetaan jo edellisenä päivänä paistoa ja koristelua vaille valmiiksi. Nosta pellit tiiviisti kelmulla peitettyinä yöksi kylmiöön tai jääkaappiin ja uppopaista seuraavana päivänä. Festivon isoimpaan kylmiöön uunipellilliset donitseja mahtuvat mainiosti odottelemaan paistoa. Tästä reseptistä ei myöskään ruokahävikkiä synny, sillä donitsien reikäpaloista paistetaan pieniä munkkipalloja!

HUOM! Donitsitaikina ei ole erityisen makea, koska tässä reseptissä ne kuorrutetaan reilulla määrällä tomusokerilla. Jos haluat kuorruttaa donitsit esimerkiksi tummalla suklaalla tai muulla vähemmän makealla kuorrutteella, voit lisätä huoletta taikinan sokerimäärää 0,25 dl.

Resepti: Pääsiäislohi

Festivon pääsiäislohi on maustettu tuoreilla yrteillä, sitruunalla, punasipulilla sekä valkoviinillä. Pääsiäislohen tarjoiluun uutta potkua tuo wasabi-rucolakastike, joka valmistuu nopeasti kalan ollessa uunissa. Wasabi-rucolakastikkeessa sekoitetaan ranskankerma, villirucola, wasabi ja hunaja keskenään, mistä syntyy herkullinen lisuke lohen kanssa tarjoiltavaksi.

 

Resepti: Laskiaispullavanukas

Festivon laskiaispullavanukas on helppo toteuttaa jo hieman kuivahtaneista pullista, pilkot vain pullat ja lisäät täytteet uunivuokaan. Laskiaispullavanukkaaseen tulee perinteisiä laskiaispullien täytteitä: mantelirouhetta- ja lastuja sekä vadelmahilloa.

Kokoa kaikki reseptin ainekset uunivuokaan paistoa vaille valmiiksi, nosta yöksi kylmään vetäytymään ja paista seuraavana päivänä. Tarjoile kermavaahdon kanssa.

Pullavanukkaassa voi käyttää myös leipää

Jokaisen tulisi kiinnittää huomiota ruokahävikkiin, monesti jo hieman kuivahtaneet pullat ja leivät päätyvät roskiin. Festivon pullavanukkaassa hyödynnät ylijääneet tai kuivahtamaan päässeet pullapitkot, pikkupullat ja myös jo valmiiksi täytetyt laskiaispullat. Reseptissä voit hyödyntää myös esimerkiksi kuivahtanutta ranskanleipää tai croissanteja.

Resepti: Kasvissyöjän enchiladat

Festivon enchiladoissa täytteenä on käytetty kypsää kasviproteiinia, joka sopii kasvissyöjän ruokavalioon. Tarjoile nachojen, ranskankerman ja salsan kanssa niin texmex makuelämys on taattu!

Voit tehdä enchiladojen esivalmistelut jo edellisenä päivänä paistoa vaille valmiiksi. Nosta uunivuoka peitettynä yöksi kylmiöön tai jääkaappiin ja paista seuraavana päivänä. Festivon kylmiöihin uunivuoka mahtuu hyvin hyllylle odottelemaan paistoa.

Resepti: Omena-kinuskikakku

Festivon omena-kinuskikakku -reseptissä on käytetty kuutioituja omenia ja omenasosetta, jotka tuovat raikkautta makealle kinuskille. Yhdistettynä mascarpone-kermavaahtoon ja mehevään kakkupohjaan herkullinen makuelämys on taattu. Festivon omena-kinuskikakku sopii oivasti aikuisempaan makuun ja juhlapöytien tähdeksi!

Näyttävyyttä kakulle saat lisäämällä kakun päälle omenasipsejä ja kinuskikastiketta. Koristele kakusta niin korkea kun haluat, korkeampikin kakku nimittäin mahtuu Festivon kylmiöön.

Resepti: Piimäpannacotta

Festivon pannacotta-reseptiin on lisätty piimä, joka tuo jo itsessään raikkautta ja makuja esille tässä jälkiruoassa. Rapeat piparkakut ja raikkaat marjat kruunaavat makuelämyksen!

Piimäpannacottat ovat nopeita valmistaa esimerkiksi edellisenä iltana seuraavan päivän juhliin. Voit valmistaa piimäpannacottat hyvissä ajoin valmiiksi sillä suurempikin määrä mahtuu oivasti Festivon kylmiön hyllyille hyytymään. Oikean lämpötilan ja kosteuden ansiosta jälkiruoat säilyvät Festivon kylmiössä pitkään hyvinä.

Resepti: Esivalmistettava rapeapohjainen sienipiirakka

Syksyisen metsänantimista saa aikaan esimerkiksi tämän helpon sienipiirakan. Sienipiirakka sopii hyvin arkeen ja juhlaan tai vaikka evääksi töihin. Isosta pellillisestä riittää jaettavaksi tai useamman illan suolaiseksi iltapalaksi.

Voit esivalmistaa tämän reseptin sienipiirakan jo edellisenä päivänä. Nosta pelti peitettynä yöksi kylmiöön tai jääkaappiin ja paista piirakka seuraavana päivänä. Festivon isoimmassa kylmiössä uunipelti mahtuu hyvin hyllylle odottelemaan paistoa.

Sienien ystävänä voit myös pakastaa isojakin sienimääriä, sillä Festivon kylmiöpakastimissa riittää loistavasti pakastustehoa! Automaattisulatteisen Festivo-pakastimen pakastusteho on korkea,  18 kg/vrk.

Pehmeät, yön yli kylmiössä kohotetut, ”ei vaivaa”-sämpylät

Aamuisin, jos ei ole viikonloppu tai loma, on harvemmin vain aikaa tehdä sämpylätaikina ja vielä kohottaa sämpyläpullaset moneen kertaan kunnon kuohkeuden takaamiseksi. Tai viikonloppuisin haluaa vain nauttia pitkistä rauhallisista aamuista.

Aamiaissämpylät saat helposti ja nopeasti kohottamalla ne yön yli jääkaapissa tai kylmiössä. Kylmäkohotus takaa vaivattomat, uunituoreet ja pehmoiset aamiaissämpylät. Etenkin, kun sämpylätaikina kohoaa yön juuri oikeanlämpöisessä ja tiiviissä Festivo-kylmiössä! Suurikin taikinakulho mahtuu hyvin tilavaan Festivoon.

”Ei vaivaa” -kylmäkohotussämpylöiden resepti (10–18 kpl)

VINKKI! Voit myös valmistaa sämpylät tai kierteet täysin paistovalmiiksi edellisenä päivänä kylmään: Anna tällöin taikinan kohota sekoittamisen jälkeen huoneenlämmössä noin 1 tunnin ajan, leivo se sämpylöiksi/pestokierteiksi, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin/kylmiöön yöksi. Aamulla voit nostaa pellin huoneenlämpöön siksi aikaa, kun odotat uunin lämpeämistä ja voitelun jälkeen paistaa leipomukset suoraan.

Suunnittele oma Festivo