Resepti: suussa sulavat sapakset

Sapakset ovat suomalainen versio ulkomailta tutuista tapaksista. Festivon sapaksissa maistuvatkin suomalaiset maut lanttu, poro ja lohi yhdistettynä herkullisiin komponentteihin.

Loppuvuosi on loistavaa sapas-aikaa, sillä nämä makupalat sopivat oivasti esimerkiksi itsenäisyyspäivän tai joulun juhlien pikkusuolaisiksi tarjoiltaviksi tai alkupaloiksi.

Resepti: suklaa-appelsiinikakku

Festivon tämän vuoden kakkureseptissä maistuu klassikkoyhdistelmä; suklaa ja appelsiini! Yhdistettynä ihanan kuohkeaan voikreemiin ja kinuskikastikkeeseen, kakku maistuu kaiken ikäisille herkuttelijoille. Valmistuskaan ei ole työlästä, sillä kakun täyte ja kuorrutus koostuvat samoista aineksista; voikreemistä, suklaarouheesta ja kinuskikastikkeesta!

Tämä kakku kannattaa esivalmistella tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä kakku vaatii vähintään 4 tunnin vetäytymisajan. Esivalmistelun avulla sinun ei myöskään tarvitse käyttää enää juhlapäivänä aikaa muuhun kuin kakun koristeluun ja juhlapäivästä nauttimiseen.

Resepti: omenainen karjalanpaisti

Karjalanpaisti on suomalaista ruokaa parhaimmillaan ja sopii niin juhlaan kuin arkeenkin. Festivon reseptissä karjalanpaisti on höystetty omenasiiderillä sekä tuoreilla omenoilla, jotka tuovat uutta twistiä tähän perinneruokaan.

Karjalanpaisti vaatii oman hetkensä uunissa hautuakseen suussasulavan meheväksi, voit nopeuttaa ruoanvalmistusta valmistelemalla ainekset jo edellisenä päivänä kylmiöön valmiiksi.

Resepti: sienilasagne

Lasagne on koko perheelle maistuva arkiruoka, josta riittää kerralla herkuteltavaa isommallekin joukolle. Festivon lasagne on tehty sienisesonkia ajatellen maukkaista metsän antimista: sienistä.

Voit käyttää reseptissä oman maun mukaan erilaisia metsäsieniä joko metsästä tai kaupasta haettuina. Lisäpotkua reseptiin saat käyttämällä sienien lisäksi esimerkiksi kantarellin makuista tuorejuustoa!

 

Resepti: Juustolla täytetty raakamakkarakierre

Kääri raakamakkarakierteen ympärille juustoa ja pekonia ja mausta halutessasi tuoreella basilikalla. Grillaa kypsäksi. 

Voit tehdä raakamakkarakierteet jo edellisenä päivänä kylmiöön valmiiksi ja laittaa suoraan grilliin tai pannulle h-hetken tullessa.  

Resepti: Kuohuviinihyytelö marjoilla

Festivon kuohuviinihyytelö valmistuu helposti: hyydytä kuohuviini laseihin kesän suosikkimarjojesi kanssa ja koristele kermavaahdolla. Muista tehdä nämä ajoissa, sillä kuohuviinihyytelö tarvitsee vähintään 6h hyytyäkseen.

Huomiothan, että tämä jälkiruoka sisältää alkoholia eli ei sovi lapsille. Voit halutessasi valmistaa kuohuviinihyytelön alkoholittomasta kuohuviinistä.

 

Resepti: Voileipäkääretorttu kerroskakkuna

Festivon voileipäkakkuun tulee kahta eri täytettä, savulohta ja tuoreita yrttejä. Perinteisen voileipäkakun sijasta leivät ja täytteet kääritään rullalle kääretortun tapaan ja leikataan siivuiksi, joista kasataan noin viiden kerroksen korkuinen torni. Väliin pursotetaan täytteestä ruusukkeita ja kakku koristellaan savulohella, kananmunalla ja tuoreilla yrteillä. Vain luovuus on rajana tämän voileipäkakun koristelussa!

Resepti: Laskiaispullavanukas

Festivon laskiaispullavanukas on helppo toteuttaa jo hieman kuivahtaneista pullista, pilkot vain pullat ja lisäät täytteet uunivuokaan. Laskiaispullavanukkaaseen tulee perinteisiä laskiaispullien täytteitä: mantelirouhetta- ja lastuja sekä vadelmahilloa.

Kokoa kaikki reseptin ainekset uunivuokaan paistoa vaille valmiiksi, nosta yöksi kylmään vetäytymään ja paista seuraavana päivänä. Tarjoile kermavaahdon kanssa.

Pullavanukkaassa voi käyttää myös leipää

Jokaisen tulisi kiinnittää huomiota ruokahävikkiin, monesti jo hieman kuivahtaneet pullat ja leivät päätyvät roskiin. Festivon pullavanukkaassa hyödynnät ylijääneet tai kuivahtamaan päässeet pullapitkot, pikkupullat ja myös jo valmiiksi täytetyt laskiaispullat. Reseptissä voit hyödyntää myös esimerkiksi kuivahtanutta ranskanleipää tai croissanteja.

Resepti: Omena-kinuskikakku

Festivon omena-kinuskikakku -reseptissä on käytetty kuutioituja omenia ja omenasosetta, jotka tuovat raikkautta makealle kinuskille. Yhdistettynä mascarpone-kermavaahtoon ja mehevään kakkupohjaan herkullinen makuelämys on taattu. Festivon omena-kinuskikakku sopii oivasti aikuisempaan makuun ja juhlapöytien tähdeksi!

Näyttävyyttä kakulle saat lisäämällä kakun päälle omenasipsejä ja kinuskikastiketta. Koristele kakusta niin korkea kun haluat, korkeampikin kakku nimittäin mahtuu Festivon kylmiöön.

Resepti: Piimäpannacotta

Festivon pannacotta-reseptiin on lisätty piimä, joka tuo jo itsessään raikkautta ja makuja esille tässä jälkiruoassa. Rapeat piparkakut ja raikkaat marjat kruunaavat makuelämyksen!

Piimäpannacottat ovat nopeita valmistaa esimerkiksi edellisenä iltana seuraavan päivän juhliin. Voit valmistaa piimäpannacottat hyvissä ajoin valmiiksi sillä suurempikin määrä mahtuu oivasti Festivon kylmiön hyllyille hyytymään. Oikean lämpötilan ja kosteuden ansiosta jälkiruoat säilyvät Festivon kylmiössä pitkään hyvinä.