Ekologinen Festivo helpottaa arjen pyörittämistä

Juttua päivitetty ruokahävikin tietojen osalta 10.9.2021.

Hollolassa valmistettavat Festivo-kylmälaitteet ovat monella tavalla ekologinen valinta keittiön kylmälaitteeksi. Suomen Kotikylmiö on valmistanut Festivo-tuotemerkillä jo 25 vuoden ajan kodin kylmälaitteita, joten jopa parikymmentä vuotta vanhoihin laitteisiin löytyy varaosia.

Festivon omistajan ruokahävikki pienenee

Kotimainen Festivo on hankintana ekologinen, sillä tilava ja valoisa kylmiö auttaa vähentämään tehokkaasti ruokahävikkiä. Kun valitsee kodin jääkaapiksi Festivo-kylmiön, jossa on neljä eri lämpötila-aluetta, säilyvät ruoat pidempään, koska niitä on mahdollista säilyttää oikeassa lämpötilassa.

Suurtalouspuolelta tuttu ja testattu tekniikka, lamellihöyrystin muodostaa kylmiöön elintarvikkeiden säilymisen kannalta optimaalisen kosteuden ja tasaisen kylmyyden. Tehokas lamellihöyrystin käy hyvin vähän pakkasen puolella, joten se pystyy tuottamaan korkean suhteellisen kosteuden kaapin sisään.

Kaapin sisällä oleva kosteus taas toimii kylmän johtimena tuottaen tasaista kylmää kaapin sisälle. Tästä syystä ei tarvita erillistä puhallinta ohjaamaan kylmään tasaisemmin kaapin sisällä. Kun jääkaapeista tuttua puhallinta ei tarvita, eivät kylmiössä olevat elintarvikkeetkaan kuivu.

– Kun kotona on Festivo, voi kaupassa käydä vain kerran viikossa. Tilavasta kylmiöstä näkee yhdellä silmäyksellä ruokatilanteen ja välttyy myös useamman kauppakerran mahdollisilta heräteostoksilta, myynti- ja markkinointipäällikkö Noora Englund huomauttaa.

Asiakaspalautteet ovat kertoneet, että kuukauden ruokalasku on pienentynyt, kun kodin Festivoon voi hankkia kerralla suuremman määrän ruokaa ilman, että tarvitsee huolehtia ruoan säilyvyydestä. Kuvassa uuden Festivo-sarjan tuote, joiden valmistus aloitettiin helmikuussa 2020.

Valtakunnallisen Hävikkiviikon mukaan ruokaketjussa kotitaloudet synnyttävät noin kolmanneksen ruokahävikistä. Ruokaketjussa esimerkiksi kauppa tuottaa ruokahävikistä 16 prosenttia ja ravintolat 17 prosenttia.

Kiloissa ruokahävikin määrä on Suomessa henkilöä kohden keskimäärin 20–25 kiloa vuodessa. Suomalaisten kotitalouksien ruokahävikki vastaa noin 100 000 keskivertohenkilöauton vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä.

Kotimaista osaamista jo parikymmentä vuotta

Festivo on Avainlippu-tuote
Festivo on Avainlippu-tuote. Ostaessasi Festivon ostat myös työtä Suomeen.

Suomen Kotikylmiö Oy on valmistanut Festivo-tuotemerkillä kodin kylmälaitteita jo vuodesta 1994 lähtien. Valmistuksen pitkän historian ansiosta on jopa 20 vuotta vanhoihin kylmälaitteisiin olemassa varaosia. Lisäksi yhteistyökumppaneina suositaan lähialueiden tuottajia. Lue tarkemmin kuinka kotimaisen käsityön taidonnäyte Festivo valmistuu! 

Energiankulutukseltaan Festivon energialuokka on E, mikä tarkoittaa, että Festivo käyttää noin 40–50 euron edestä sähköä vuodessa.

– Pääsisimme energialuokissa ylöspäin, jos eristäisimme kaappia lisää, mutta silloin sisätilan säilytystila pienenisi merkittävästi, Englund kertoo.

Kaikissa Festivo-kylmälaitteissa on käytössä ympäristöystävälliset kylmäaineet ja energiatehokkaat sekä pitkäikäiset led-valaisimet.

Vinkkejä elintarvikkeiden säilytykseen

  • Anna lämpimien ruokien ja juomien jäähtyä ennen kuin panet ne kylmiöön.
  • Pakkaa tai peitä elintarvikkeet, mikäli mahdollista. Pakattuna ruoan maku, kosteus ja tuoreus säilyvät parhaiten, eivätkä muut elintarvikkeet saa vierasta makua.
  • Pakkaamatta voi säilyttää vihanneksia, hedelmiä ja salaattia vihanneslaati