”Festivo, miksi juuri se?” – Uimari Matti Mattsson kertoo

Vuoden urheilija 2021 ja Tokion olympialaisten pronssimitalisti, uimari Matti Mattsson kirjoittaa, miksi keittiöremontin yhteydessä keittiöön valittiin Festivon kylmiöpakastin. Kuva: Mattssonin kotialbumi.

Palataan nyt ihan aluksi viime kesään ja tarkemmin ottaen torstaihin 29. heinäkuuta 2021 kello 5 aamulla Suomen aikaa. Olin juuri hetki sitten lyönyt käteni altaan päätyyn kolmantena olympialaisten 200 m rintauinnissa. Tästä alkoikin elämäni kiireisin syksy. Viikon ehdin lomailla, kun alkoi kaikki mediatilaisuudet ja haastattelut. Tietäisittepä vain, kuinka monta palaa mitalikakkua söin. Kaiken tämän lisäksi päätimme tehdä keittiöremontin pitkäaikaisen yhteistyökumppanini Puustellin kanssa. Tuli aika miettiä kodinkoneita ja vaimoni ehdotti Festivon kylmiötä ja pakastinta. Meillä on kohtalaisen pitkä kokemus Festivon kylmiöstä, sillä meillä on mökillä kyseinen laite. Eihän sitä sitten kauan tarvinnut miettiä, sillä tiesimme laitteen toimivan erinomaisesti.

Keittiöremontin myötä keittiöstä tuli vaalea ja kontrastiksi valittiin musta Festivo

Matti Mattsson on 197 cm pitkä. Festivon kylmiöpakastin on 206 cm korkea. Kuva: Mattssonin kotialbumi.

Keittiö saatiin suunniteltua. Vaalean värinen siksi, että ikkunat ovat pohjoiseen ja luonnonvaloa tulee kohtalaisen vähän. Halusimme kuitenkin kontrastia kodinkoneista ja siksi valitsimmekin mustat koneet. Tai no rehellisyyden nimissä minulla nyt ei niinkään löydy silmää sisustukselle, mutta onneksi vaimo oli mukana tässä projektissa. Joka tapauksessa Festivon musta kylmiöpakastin sopi täydellisesti meidän uuteen keittiöömme. Se on ulkonäöltään todella tyylikäs ja sopii erityisesti skandinaaviseen sisustukseemme. Ulkonäöltään Festivo on selkeälinjainen ja kaunis. Juuri sellainen mitä meidän perheessä arvostetaan.

Tilava Festivo vähentää kauppareissuja

Lehmää ei sinne sisälle ei sentään mahdu, mutta maitoa kyllä senkin edestä! Kylmiön tilavuus on 700 litraa.

Perheemme on nelihenkinen. Välillä tuntuu siltä, että takapihalla saisi olla oma lypsylehmä, ettei maitoa tarvitsisi kantaa joka päivä kaupasta litratolkulla. No, Festivostahan löytyi tähänkin ratkaisu. Lehmää ei sinne sisälle ei sentään mahdu, mutta maitoa kyllä senkin edestä. Päädyimme ottamaan 120 CFM kylmiöpakastimen, jossa on tilaa melkein 700 litraa! Siis aivan älyttömän iso. Maitoa ja jugurttia mahtuu kaappiin ihan hulluja määriä, mikä tarkoittaa taas sitä, että minä selviän vähän vähemmillä kauppareissuilla.

Kylmiön suuren tilavuuden ja helpon muokattavuuden vuoksi sinne mahtuu hyvin myös eri muotoiset ja kokoiset purkit.

Minulla on keliakia, minkä vuoksi meillä tehdään yleensä kaksi ruokaa, gluteeniton ja ”tavallinen”. Tämän vuoksi meillä on myös useampi muovipurkki jääkapissa. Yhdessä gluteeniton, toisessa gluteenia, laktoositonta, laktoosia listaa voisi jatkaa loputtomiin. You name it, we got it! Festivon suuren koon ja helpon muokattavuuden vuoksi sinne mahtuu hyvin myös eri muotoiset ja kokoiset purkit.

Kylmiöpakastimen sisäosien muokattavuus vaikutti valintaan

NOLLA-laatikko helpottaa lihan ja kalan säilyttämistä.

Tiesittekö muuten, että Festivon pakastimen puolelta löytyy NOLLA-laatikot. Tai meillä niitä on vain yksi, Sinne menee meillä säilytykseen lihat ja kalat. Joita muuten niitäkin saa kaupasta raahata useamman kilon kerrallaan.

Mistä päästäänkin yhteen pääsyistä miksi me päädyttiin juuri Festivoon. Sitä saa halutessaan muokata omien tarpeidensa mukaan. Vakiona kylmiön puolella on yksi HEVI-laatikko. Halutessasi näitä vetolaatikoita voi maksimissaan olla kolme. Pakastimen puolella on vakiona yksi NOLLA-vetolaatikko, mutta niitäkin saa toisen lisävarusteena. Kuten jo aiemmin mainitsin meidän pakastimen puolelta löytyy yksi NOLLA-laatikko. Jääkaapissa meillä on kaksi HEVI-vetolaatikkoa. Huippua!

Kotimaisessa Festivossa on ripaus porilaisuutta

Minun urallani yksi hienoimmista asioista on ollut se, että saan ylpeydellä kantaa Suomen lippua ja edustaa maatani maailmalla. Erityisen ylpeä olen aina ollut kotikaupungistani Porista. Sen lisäksi, että Festivo on Suomessa valmistettu ja sen kotimaisuusaste on 80 prosenttia, mikä hienointa, sen pakastimessa käytettävät lankakorit on valmistanut porilainen perheyritys Lanka ja Muovi Oy! Voiko kylmiöpakastin tästä enää parantua? No jos minulta kysytään niin ei voi!

Matti Mattsson

Mattsson on Porin uimaseuraa edustava suomalainen uimari ja olympiamitalisti. Hänet valittiin vuoden 2021 vuoden urheilijaksi. Tokion olympialaisissa 2021 hän saavutti olympiapronssia ja paransi Suomen-ennätysaikaansa 200 metrin rintauinnissa.

Oman kotimaisen kylmälaitteesi voit suunnitella tuotevalitsimellamme!