Vetolaatikkomallinen kylmälaite Citycold on suomalaista insinööriosaamista ja kotimaista tuotekehitystä

Festivon uusi kylmälaite Citycold on kylmäpakkanen vetolaatikossa. Uusi kylmälaite lanseerataan markkinoille syyskuussa Helsingin Messukeskuksessa sisustus- ja designtapahtuma Habitaressa osastolla 7c120!

Kodin kylmälaitteiden mallisto laajenee, kun Citycold-kylmäpakkasen valmistus alkaa Hollolan tehtaalla lokakuussa. Vetolaatikkomallinen kylmälaite sopii alakaapistojen lisäksi esimerkiksi keittiösaarekkeisiin.

– Käsityksemme mukaan kyseessä on markkinoiden ainoa vetolaatikkomallinen kylmälaite, jossa on sekä pakkas- että jääkaappilämpötila, Festivo-Porkka Groupin tutkimuksesta ja tuotekehityksestä vastaava Markku Kukkonen sanoo.

Citycoldin patenttihakemus on tällä hetkellä käsiteltävänä Patentti- ja rekisterihallituksessa – samoin eurooppalainen patenttihakemus on vireillä. Citycold sisältää edistyksellisiä ratkaisuja. Se on monen vuoden tuotekehityksen tulos, jota varten on kehitetty myös täysin uutta tekniikkaa!

Festivo-Porkka Groupin tutkimuksesta ja tuotekehityksestä vastaavan Markku Kukkosen mukaan pienessä kylmälaitteessa pitää tasapainoilla energiatehokkuuden ja hyötytilavuuden välillä. Eristepaksuus parantaa energiatehokkuutta, mutta on heti pois säilytystilasta.

Mitoitukseltaan Citycold sopii asennettavaksi keittiöiden yleisimpiin moduuleihin (600 mm ja 800 mm).

Kukkosen mukaan Citycold on hyvin innovatiivinen tuote. Kylmäpiirin komponenttien määrä ja niiden vaatima tila on minimoitu ja silti pieneen tilaan kyetään tuottamaan sekä jääkaappilämpötila (+4 … +8 °C) että pakkasasteet (-18 …–20 °C).

– Tämä edellytti muun muassa ohjelmistojen kehitystyötä kalusteen säätimessä, eli kylmälaitteen ”aivoissa”.

Lisäksi haasteena olivat yleisestä maailmantilanteesta johtuvat komponenttien saatavuusongelmat ja viiveet.

– Energialuokan (F) saavuttaminen oli kovan työn tulos, sillä tilankäyttö vaatii noin pienessä kylmälaitteessa äärimmäisen tarkkaa suunnittelua. Eristepaksuus vaikuttaa suoraan energiatehokkuuteen ja toisaalta säilytystilaa pitää olla monipuolisesti ottamalla huomioon myös säilytettävien tuotteiden pakkauskoot. Saimme vielä projektin viimeisessä vaiheessa nipistettyä energiakulutuksesta 5 prosenttia.

Kukkosen mukaan aina vaaditaan myös paljon testaamista ennen kuin tuote voidaan viedä tuotantoon.

Integroitava kylmälaite – markkinoiden ainoa, jossa on jääkaappilämpötila ja pakkanen samassa laitteessa

Citycold sopii erinomaisesti keittiösaarekkeen kylmälaitteeksi.

Citycoldiin voidaan integroida kaapistojen etusarjat (kalusteovi), jolloin keittiön kaapistot ovat ulkoasultaan yhdenmukaiset. Laitteen saa myös vapaasti seisovana.

Vetolaatikkomallinen kylmälaite sisältää sekä Festivon kodinkylmän tuotteista että Porkan ammattikylmälaitteista, kuten räätälöitävistä kylmähuoneista ja puhdastiloista ,tuttuja ratkaisuja.

– Vahva ja hyvin lämpöä eristävä runkorakenne toteutetaan Hollolan tehtaalla samalla millintarkalla menetelmällä kuin Kemijärven ja Ylöjärven tehtaillakin eli sandwich-rakenteella, jossa teräslevykappaleet yhdistetään vaahdotetulla polyuretaanilla toisiinsa.

Kukkosen mukaan kylmälaitteissa on menty ympäristöasioissa paljon eteenpäin, esimerkiksi ilmastolle haitallisia freoneja ei enää käytetä ollenkaan. Polyuretaani on kuitenkin Kukkosen mukaan materiaalina hankalasti korvattava, vaikka sen käytössä on se ongelma, että sitä ei voi kierrättää.

– Polyuretaani on monien erinomaisten ominaisuuksiensa vuoksi vaikeasti korvattavissa oleva raaka-aine. Koko ajan kuitenkin kehitetään uusia ympäristöystävällisempiä materiaaleja, joilla voitaisiin korvata polyuretaani.

Vetolaatikkomallinen kylmälaite asettaa suunnitteluosaamiseen tiukkaan testiin, kun säilytystilaa pitää olla monimuotoisesti, sentit ovat kortilla ja eristepaksuudesta riippuu laitteen energiatehokkuus.

Kodin korkeissa kylmälaitteissa on Porkan ammattikylmän tekniikkaa kodinkoneissa

Citycold on markkinoiden ainoa vetolaatikkomallinen kylmälaite, jossa on samassa sekä jääkaappilämpötila että pakkanen.

Festivo-Porkka Groupin myynti- ja markkinointipäällikkö Noora Englundin mukaan kodin kylmälaitteet eli kylmiöt, pakastimet ja viinikaapit saavat Citycoldista rinnalleen erinomaisen lisän, joka monipuolistaa keittiösuunnittelun mahdollisuuksia.

­– Vetolaatikkomallinen kylmäpakkanen on omiaan esimerkiksi keittiösaarekkeeseen, jotka ovat nykyään todella yleisiä isommissa keittiöissä.

Laiteen ohjevähittäishinta on 2 800 euroa. Festivon kodin kylmälaitteita myyvät kaikki suurimmat kodinkone- ja keittiöliikkeet. Festivon jälleenmyyjäverkosto kattaa koko Suomen.

Syyskuun 2022 loppuun asti on käynnissä kilpailu, jossa Citycoldin voi voittaa omaksi.

Festivo-Porkka Group

Festivo-Porkka Groupiin kuuluvat Festivo-tuotemerkillä kodin kylmälaitteita valmistava Suomen Kotikylmiö sekä ammattikylmälaitteita valmistava Porkka Finland.

Festivo-tuotevalikoimaan kuuluvat kodin kylmälaitteet: kylmiöt, pakastimet ja viinikaapit. Lisäksi Festivo valmistaa ravintoloiden, vähittäiskaupan ja terveydenhuollon ammattilaislaitteita.

Porkka Finland on kansainvälisesti tunnettu suomalainen ammattikylmälaitteiden ja kylmä- ja puhdastilaratkaisujen suunnittelija ja valmistaja.

Kotimaisen kylmälaitekonserni Festivo-Porkka Groupin tuotantolaitokset sijaitsevat Hollolassa, Ylöjärvellä ja Kemijärvellä.

Katso lähin Festivo-jälleenmyyjäsi