Festivon kylmiöpakastinkilpailu on päättynyt – lue mitkä lisävarusteet kiinnostivat ja miksi

Festivon kylmiöpakastinkilpailu päättyi tammikuun 2023 lopussa. Kilpailun voittaja on Jonna Onikki. Jonna oli innoissaan voitostaan ja Festivo olikin ollut Jonnan haaveena jo pidemmän aikaan. Jonna valitsi keittiöönsä Festivo 120 CFM kylmiöpakastimen rosterin värissä.

Vetolaatikkomallisen kylmäpakkasen, Citycoldin arvonnan voitti Minna Ala-Mantila. Citycold-arvonta päättyi marraskuussa 2022. Citycold on keittiökalusteisiin mitoitettu, työtason alle sijoitettava vetolaatikosto. Laitteisiin voidaan integroida keittiökaapistojen etusarjat (kalusteovi), jolloin koko keittiölinjasto on ulkoasultaan yhdenmukainen tai sen voi hankkia itsenäisenä yksikkönä.

Kylmiöpakastin arvonnan vastauksissa korostui Festivon tilavuus ja ruokatuotteiden säilyvyys kylmiössä

Arvontaan osallistuttiin kertomalla mikä on paras Festivoon saatava lisävaruste ja miksi.

Vakiovarusteisessa Festivon kylmiöpakastimessa on kylmiön puolella yksi vetolaatikko hedelmille ja vihanneksille sekä pakastimessa yksi NOLLA-vetolaatikko tuoresäilytystä vaativille elintarvikkeille. Lisävarusteena voi valita kylmiöpakastimeen:

  • HEVI2+KYLMÄ, Kaksi hedelmä- ja vihanneslaatikkoa + kylmävetolaatikko kylmiöön
  • HEVI+KYLMÄ, Hedelmä- ja vihanneslaatikko + kylmävetolaatikko kylmiöön
  • HEVI3, Kolme hedelmä- ja vihanneslaatikkoa
  • HEVI2, Kaksi hedelmä- ja vihanneslaatikkoa
  • NOLLA2, Kaksi tuoresäilytyslaatikkoa pakastimen puolelle

Vastaajat halusivat hedelmä- ja vihanneslaatikot lisäämään säilytystilaa ja järjestystä

Kuvassa kaksi hedelmä- ja vihanneslaatikkoa.

Suosituimmiksi lisävarusteiksi arvonnassa tuli HEVI2+KYLMÄ eli kaksi hedelmä- ja vihanneslaatikkoa ja KYLMÄ-vetolaatikko eli jääkaappilämpötilainen vetolaatikko kylmiön puolelle. Kilpailuvastauksissa erityisesti tilan ja järjestyksen puute oli monella vastaajalla haasteena nykyisissä jääkaapeissa ja pakastimissa, ja siihen haluttiin muutosta Festivon kylmiöpakastimella.

Tilanpuute erityisesti vihanneksien kohdalla näkyi monen kommenteissa ja myös erilaiset ruokavaliot vaikuttivat valintoihin. Esimerkiksi kasvissyöjät ja vegaanit tarvitsevat runsaasti tilaa hedelmille ja vihanneksille, jolloin kaksi tai jopa kolme lisävarusteena saatava hedelmä- ja vihanneslaatikkoa oli monen valintana. Kaksi hedelmä- ja vihanneslaatikkoa koettiin hyväksi myös, koska silloin voi sijoitella hedelmät ja vihannekset omiin vetolaatikoihin.

KYLMÄ-vetolaatikolla lisää jääkaappilämpötilaista säilytystilaa kylmiöön

Kuvassa kaksi hedelmä- ja vihanneslaatikkoa sekä KYLMÄ-vetolaatikko.

KYLMÄ-vetolaatikon valinneet osallistujat halusivat lisää säilytystilaa, joka on erillään muusta kylmiöstä. KYLMÄ-vetolaatikkoon moni sijoittaisi juomia, pulloja, tölkkejä, hilloja ja muita irrallisia tuotepurkkeja, jotka helposti hukkuvat jääkaappiin.

Vetolaatikolla kaikki erilliset purkit ja purnukat saa kätevästi erilleen muista jääkaappituotteista. Muutama vastaaja hyödyntäisi KYLMÄ-vetolaatikkoa myös esimerkiksi leivontaan: hyydyttämiseen tai leivoksien säilytykseen ilman, että ne ovat muiden ruokatuotteiden tiellä jääkaapissa.

NOLLA-vetolaatikot riistan ja kalan rakastajille sekä metsästyksen ja kalastuksen harrastajille

Kuvassa kaksi NOLLA-vetolaatikkoa

Parhaaksi lisävarusteeksi kaksi NOLLA-vetolaatikkoa valinneet tarvitsivat enemmän tilaa tuoreena säilytettäville elintarvikkeille eli lihalle, kalalle ja kanalle. Kaksi tuoresäilytyslaatikkoa pakastimen puolella selkeyttää ja nopeuttaa ruokatuotteiden löydettävyyttä ja myös juomat säilyvät siellä hyvin.

Moni vastaajista oli myös innokkaita metsästäjiä tai kalastajia, jolloin suurempi säilytystila riistalle ja kaloille kiinnosti vastaajia. NOLLA-vetolaatikkoa voisi käyttää myös raakakypsytykseen tai juomien nopeaan viilennykseen.

NOLLA-vetolaatikko koetaan myös parempana paikkana säilyttää lemmikkien raakaruokia, jolloin ne ovat erillään muista elintarvikkeista ja jättävät tilaa omille lihatuotteille.

Ruokatuotteiden säilyvyys ja runsas tila kylmiössä kiinnosti eniten

Kuvassa kylmiö, jossa yksi hedelmä- ja vihanneslaatikko sekä KYLMÄ-vetolaatikko.

Kilpailuun tulleista vastauksista huomasi, että hyvin moni käy tai haluaa käydä kerran viikossa ruokakaupassa tai vaihtoehtoisesti tilaa kerralla suuren määrä ruokaostoksia. Tällöin haasteena tulee vastaan jääkaapin säilytyskapasiteetti ja se että, esimerkiksi hedelmä- ja vihannestuotteet pilaantuvat nopeasti.  Juuri näiden osalta Festivo olisikin täydellinen valinta, sillä säilytystila on suuri ja Festivossa elintarvikkeet säilyvät hyvinä pidempään, koska kylmiön kylmätekniikka poikkeaa  perinteisen jääkaapin kylmätekniikasta. Moni vastaajista jo tiesikin, että Festivossa esimerkiksi salaatit säilyvät ilman umpinaisia pakkauksia ja että ruokatuotteet voi sijoitella haluamaan paikkaan kylmiön puolella, sillä Festivossa on tasainen kylmyys kylmiön jokaisessa osassa. Kylmiön tilavuus helpottaisi nykyisen jääkaapin sekamelskaa.

Perusteluiksi Festivon valinnalle tuli myös paljon säilytystilan tiimoilta. Monella vastaajalla haasteena nykyisessä jääkaapissa on, että ruokatuotteista esimerkiksi vihannekset pilaantuvat ja musertuvat nopeasti muiden ruokatuotteisen seassa ja jogurtit ynnä muut purkit ajautuvat jääkaapin takaosaan ja häviävät herkästi muiden tuotepakkauksien sekaan ja jäävät sinne. Festivossa sen sijaan säilytystila on suuri ja erityisesti se, että avaamalla laitteen oven näkee helposti koko kylmiön sisällön, oli monen vastaajan mielessä. Elintarvikkeiden järjestys olikin vastauksissa yksi monesti toistuvista perusteluista.

Ellet ole jo tutustunut Festivon lisävarusteisiin, niin käy kokeilemassa Festivon tuotevalitsinta, jolla voit valita laitteeseen haluamasi lisävarusteet sekä värit laitteen oviin ja runkoon!

Katso lähin jälleenmyyjäsi