Arvo vähemmistöomistajaksi Festivo Finland Oy:hyn

Festivo- Porkka Group on johtava suomalainen kylmälaitekonserni, jonka tuotemerkkejä ovat Festivo ja Porkka. Konsernin liikevaihto tilikaudelta 2021 oli 46,1 miljoonaa euroa, käyttökate 3,5 miljoonaa euroa ja konsernin palveluksessa työskentelee 270 henkilöä.

Arvo Sijoitusosuuskunta on ostanut konsernin emoyhtiön Festivo Finland Oy:n osakkeita eri omistajilta yhteensä noin 2 miljoonalla eurolla. Vähemmistöosakesijoituksen myötä Arvo tulee osallistumaan myös yhtiön hallitustyöskentelyyn.

– Festivo ja Porkka yhdistyivät vuoden 2019 lopussa. Synergiaetujen hakeminen aloitettiin ulkomaan tytäryhtiöistä ja nyt huomio on siirtymässä toimintojen tehostamiseen kotimaassa. Tähän työhön otamme mielellään mukaan Arvon kaltaisen ulkopuolisen vähemmistösijoittajan, kommentoi Festivo Finlandin hallituksen puheenjohtaja ja suurin omistaja Hannu Ylönen.

– Festivo-Porkka Group on vahvojen brändien kautta toimiva, useammalla tukijalalla seisova pitkän linjan kotimainen kylmälaitekonserni. Itse asiassa kodinkylmän puolella Festivo on ainoa suomalainen valmistaja. Näemme yhtiössä paljon olemassa olevaa osaamista ja toisaalta edelleen tehostamispotentiaalia, toteaa Arvon sijoitusjohtaja Kati Peltomaa Arvon uutta valtakunnallisen sijoitussalkun kohdeyhtiötä.

Festivon tuotevalikoimaan kuuluvat kodin kylmälaitteet sisältäen kylmiöt, pakastimet ja viinikaapit. Lisäksi tuotevalikoima pitää sisällään ammattikäyttöön suunnitellut laitteet ravintoloiden, vähittäiskaupan ja terveydenhuollon käyttöön.

Porkan tuotevalikoimaan kuuluvat ammattikäyttöön suunnitellut laitteet elintarvikkeiden kylmä ja pakastesäilytykseen sekä linjastokalusteet elintarvikkeiden säilytykseen. Porkka palvelee kaupan alan sekä elintarvike- ja laivateollisuuden asiakkaitaan myös energiatehokkaiden ja ympäristöystävällisten jäähdytysratkaisujen toimittajana. Festivo-Porkka Groupin tuotantolaitokset sijaitsevat Hollolassa, Ylöjärvellä ja Kemijärvellä