| Keskitaso

Resepti: Piimäpannacotta

Festivon pannacotta-reseptiin on lisätty piimä, joka tuo jo itsessään raikkautta ja makuja esille tässä jälkiruoassa. Rapeat piparkakut ja raikkaat marjat kruunaavat makuelämyksen!

Piimäpannacottat ovat nopeita valmistaa esimerkiksi edellisenä iltana seuraavan päivän juhliin. Voit valmistaa piimäpannacottat hyvissä ajoin valmiiksi sillä suurempikin määrä mahtuu oivasti Festivon kylmiön hyllyille hyytymään. Oikean lämpötilan ja kosteuden ansiosta jälkiruoat säilyvät Festivon kylmiössä pitkään hyvinä.

Ainesosat

PIIMÄPANNACOTTA
(6 ANNOSTA)

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl sokeria (125 g)
  • 3 dl piimää
  • 1 vaniljatanko, siemenet riivittynä
  • 2 liivatelehteä liotettuna
  • 2–3 rkl sitruunanmehua

TARJOILUUN

  • piparkakkuja
  • puolukoita tai vadelmia

Valmistusohje

  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan puolet (1 dl) kermasta, sokeri ja vaniljatanko sekä kaavitut siemenet. Kuumenna kiehumispisteeseen, kunnes sokeri on kokonaan sulanut.
  • Sulata seokseen liotetut liivatelehdet ja kaada seos siivilän läpi kulhoon jäähtymään.
  • Lisää hiukan jäähtyneeseen seokseen piimä, sitruunan mehu sekä loppu kerma. Sekoita tasaiseksi.
  • Kaada tarjoiluastioihin ja anna vetäytyä viileässä vähintään 5 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  • Jos haluat kumota pannacottat, lämmitä tarjoiluastioiden pohjaa hetki kuumalla vedellä, jotta hyytynyt seos irtoaa siististi astian reunoista.
  • Koristele valmiit pannacottat piparkakkumurulla ja marjoilla.

Festivon piimäpannacotta -resepti on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata myös Instagramissa @kaviaarista_arkeen