1h 30min | Helppo

Resepti: Laskiaispullavanukas

Festivon laskiaispullavanukas on helppo toteuttaa jo hieman kuivahtaneista pullista, pilkot vain pullat ja lisäät täytteet uunivuokaan. Laskiaispullavanukkaaseen tulee perinteisiä laskiaispullien täytteitä: mantelirouhetta- ja lastuja sekä vadelmahilloa.

Kokoa kaikki reseptin ainekset uunivuokaan paistoa vaille valmiiksi, nosta yöksi kylmään vetäytymään ja paista seuraavana päivänä. Tarjoile kermavaahdon kanssa.

Pullavanukkaassa voi käyttää myös leipää

Jokaisen tulisi kiinnittää huomiota ruokahävikkiin, monesti jo hieman kuivahtaneet pullat ja leivät päätyvät roskiin. Festivon pullavanukkaassa hyödynnät ylijääneet tai kuivahtamaan päässeet pullapitkot, pikkupullat ja myös jo valmiiksi täytetyt laskiaispullat. Reseptissä voit hyödyntää myös esimerkiksi kuivahtanutta ranskanleipää tai croissanteja.

Ainesosat

LASKIAISPULLAVANUKAS (10–15 hengelle)

  • 800 g – 1 kg kuivahtanutta pullaa
  • 1 l maitoa
  • 6 kananmunaa
  • 1–1,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g mantelirouhetta
  • 2–3 dl vadelmahilloa
  • 40 g mantelilastuja
  • voita vuoan voiteluun
  • koristeluun tomusokeria
  • tarjoiluun kermavaahtoa

Valmistusohje

  • Pilko pulla pienehköiksi paloiksi (n. tulitikkuaskin kokoisiksi). Voit käyttää pullapitkoa, pikkupullia ja myös jo täytettyjä laskiaispullia, jos ne ovat päässeet kuivahtamaan.
  • Laita pullapalat voideltuun vuokaan (22×35 cm, esim. lasagnevuoka), sekoita joukkoon mantelirouhe ja tiputtele pullien väleihin hillonokareita makeiksi sattumiksi.
  • Vatkaa maito, munat ja sokeri keskenään hyvin sekaisin. Kaada tasaisesti pullien päälle vuokaan ja peitä kelmulla. Nosta kylmään vetäytymään, mieluiten yön yli.
  • Nosta vuoka kylmään uuniin keskitasolle. Käännä uuni 175 asteeseen ja paista paistosta n. 50 min, kunnes se on juuri ja juuri kypsää. Levitä pinnalle mantelilastut ja nosta uuniin vielä 10 min. ajaksi. Käännä lopuksi grillivastukset hetkeksi päälle, jotta pinta ja mantelilastut rapeutuvat (tarkkaile paistosta, jotta se ei pääse palamaan). Anna vetäytyä hetki uunista ottamisen jälkeen.
  • Tarjoile paistos haaleana tai huoneenlämpöisenä kermavaahdon kera.

VINKKI!

  • Voit korvata osan pullasta kuivahtaneella ranskanleivällä tai croissanteilla.
  • Sokerin ja hillon määrä vaihtelee sen mukaan, käytätkö jo aiemmin täytettyjä pullia vai pullapitkoa tai onko osana leipää.

Festivon laskiaispulla -resepti on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata myös Instagramissa @kaviaarista_arkeen