| Helppo

Resepti: Festivon juustopallot rapealla pekoni-pähkinämurulla

Rapealla pekoni-pähkinämurulla kuorrutetut juustopallot toimivat oivasti niin osana juustotarjottimen antimia kuin sellaisenaan pikkusuolaisena tarjoiltavana. Juustopallot valmistuvat helposti tuorejuustosta ja rapea kuorrute pekonimurusta ja pähkinöistä.

Ainesosat

16–18 kpl

Juustopallot

200 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g voimakasta juustoa (esim. cheddar) hienoksi raastettuna
2–3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
mustapippuria
valkosipulijauhetta (0,5–1 tl)
suolaa

Rapea kuorrute

1 pkt (140–170 g) pekonia rapeaksi paistettuna ja hienonnettuna
50 g paahdettua, suolaamatonta pähkinäsekoitusta hienoksi hienonnettuna (n. 1 dl)
½ ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna

Tarjoiluun

Ruisnachoja

Valmistusohje

  • Sekoita tuorejuustoon muut juustopallojen ainekset, mausta maun mukaan. Voit nostaa massan sen sekoittamisen jälkeen vartiksi viileään maustumaan ja tarkistaa maun vielä tämän jälkeen ennen palloiksi pyörittämistä.
  • Pyörittele massa pieniksi palloiksi, muista hyvä käsihygienia.

Juustopallot rapealla pekoni-pähkinämurulla

  • Peitä juustopallot kelmulla ja nosta viileään vetäytymään vähintään tunniksi (voit myös tehdä ne edellisenä päivänä valmiiksi odottamaan kuorruttamista).
  • Kuorrutetta varten sekoita kaikki ainekset keskenään, hienonna kaikki aika hienoiksi, jotta saat juustopallot tasaisesti kuorrutettua. Pähkinöiden hienontamisessa voi käyttää yleiskonettakin, mutta varo hienontamasta pähkinämurua jauhoksi asti.
  • Ota juustopallot viileästä ja pyörittele ne pekoni-pähkinämuruseoksessa tasaisesti.

Tarjoile ruisnachojen kanssa

Vinkit

✔ Voit valmistaa juustopallot myös kuorrutettuina valmiiksi odottamaan. Peitä pallot silloin hyvin ja tarjoile mieluiten vielä saman päivän aikana.

✔ Anna juustopallojen lämmetä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

✔ Jos kuorrutetta jää yli, älä heitä sitä hukkaan: säilytä ilmatiiviissä rasiassa viileässä ja syö salaatissa tai keiton päällä!

Festivon juustopallojen resepti on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata Instagramissa @kaviaarista_arkeen sekä Facebookissa Kaviaarista arkeen