| Helppo

Resepti: Juustolla täytetty raakamakkarakierre

Kääri raakamakkarakierteen ympärille juustoa ja pekonia ja mausta halutessasi tuoreella basilikalla. Grillaa kypsäksi. 

Voit tehdä raakamakkarakierteet jo edellisenä päivänä kylmiöön valmiiksi ja laittaa suoraan grilliin tai pannulle h-hetken tullessa.  

Ainesosat

  • 1 Raakamakkarakierre (n. 300 g)
  • 10 kpl isoa, ohutta juustoviipaletta (n. 150 g)
  • 2 pkt pekonia (a’ 140 g)
  • tuoretta basilikaa

Juustolla täytettyjen raakamakkarakierteiden ainekset

Valmistusohje

  • Avaa raakamakkara varovasti kierteeltä. Levitä makkaran alle juustoviipaleet ja juustoviipaleiden ja makkaran väliin basilikan lehtiä. Kääri juusto makkaran ympärille.
  • Erottele pekoniviipaleet toisistaan ja kääri ne mahdollisimman tiiviisti juuston ja makkaran ympärille.

Juustolla täytettyjen raakamakkarakierteiden valmistus

  • Kun makkara on kokonaan kääritty, kierrä se uudestaan kierteelle (ei liian tiukasti, jotta makkara ja pekoni pääsee kypsymään myös väleistä.).
  • Työnnä grillivartaat kierteen läpi siten, että ne muodostavat ristin ja kierrettä on helppo nostaa ja kääntää niiden avulla.

Raakamakkarakierteiden kieritys ja kiinnitys

  • Grillaa parilan päällä tai paista pannulla usein käännellen, kunnes pekoni on rapeaa ja makkara kypsää (n. 20-30 min.).

Juustolla täytetty raakamakkarakierre

 

Festivon juustolla täytettyjen raakamakkarakierteiden resepti on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata Instagramissa @kaviaarista_arkeen