Nanoksi Fotonit -valokatalyysipinnoite

 Nanoksi Fotonit -valokatalyysipinnoite

Suojaa pinnat valon ja nanoteknologian avulla

Yhteistyössä Nanoksi Finland Oy:n  kanssa Festivo-Porkka Groupin kylmälaitteisiin on saatavilla turvallisuutta ja hygieniaa parantava valossa aktivoituva antimikrobinen Nanoksi Fotonit -valokatalyysipinnoite. Nanoksi Fotonit -valokatalyysipinnoite on uusi innovatiivinen itsedesinfioituva ratkaisu laitteen pintojen suojaamiseksi mikrobeilta.

Pinnoite on kestävä ratkaisu pintojen suojaamiseksi, sillä kulutuksesta riippuen se kestää jopa vuosia. Fotonit-pinnoite on ihmisille, eläimille ja ympäristölle täysin turvallinen ja vaaraton ratkaisu pintojen suojaamiseen.

Paranna turvallisuutta Nanoksi Fotonit -valokatalyysipinnoitteella

Festivo-Porkka lääkejääkaappi

Nimensä mukaisesti Fotonit-valokatalyysipinnoite aktivoituu valon vaikutuksesta muuttaen pinnat kosketusturvallisiksi tuhoamalla niiltä viruksia ja muita taudinaiheuttajia. Seurauksena on kemiallinen reaktio, joka tuhoaa nopeasti mikrobien ja ns. VOC-yhdisteiden rakenteet (Volatile Organic Compounds). Aktivoitumista Fotonit-pinnoitteelle pimeässä on tehostettu lisäämällä pinnoitteeseen hopeaa, joka myös tunnetaan antimikrobisena aineena.

Pinnoitteella on merkittävä vaikutus tilojen ja pintojen hygieniaan sekä puhtaanapitoon, sillä itsedesinfioituvat pinnat pysyvät hygieenisinä ilman vahvoja kemikaaleja suojan ollessa pysyvä ratkaisu pinnoitteen aktivoituessa yhä uudelleen valon avulla.

 • Nanoksi Fotonit –valokatalyysipinnoite parantaa hygieniaa. Se vaikuttaa koko ajan.
 • Fotonit-pinnoite tuhoaa nopeasti 99 % taudinaiheuttajista.
 • Vähentää vaarallisten bakteerien ja virusten syntymistä ja leviämistä.
 • Vähentää tarvetta käyttää vahvoja pesuaineita.
 • Vähentää sairaslomapäiviä ja tehostaa työskentelyä.
 • Lähes kaikki materiaalit ovat pinnoitettavissa.

Tehokas tapa pysäyttää erilaiset mikrobit

Fotonit-valokatalyysipinnoite tehoaa vaippaviruksiin (mm. Influenza A, SARS-CoV-2, MRSA) ja ns. elintarvikebakteereihin (mm. Listeria, Salmonella, Coli). Sekä influenssa- että koronavirus ovat vaippaviruksia. Kyseisten virusten samanlaisen kemiallisen rakenteen mukaisesti vaikutus koronavirukseen tulisi olla samanlainen kuin influenssa A:han.

Saatavilla kaikkiin kylmälaitteisiimme  –  suojaa kodin kylmälaitteet, lääkesäilytyskalusteet sekä suurkeittiölaitteet

Asiantuntijamme asentaa Fotonit-pinnoitteen jo tehtaallamme tai vaihtoehtoisesti palveluna asiakkaan luona paikan päällä. Asennus tapahtuu nopeasti ja joustavasti eikä pinnoitus muuta pintojen ulkonäköä, kiiltoa tai kosketustuntumaa.

Festivo kodinkylmä, kylmiön ovi

Asennuksessa katalyysipinnoitusaine ruiskutetaan suojattaviin pintoihin, kuten tasoihin, oviin, kahvoihin ja painikkeisiin. Fotonit-pinnoite kestää hyvin kulutusta ja esimerkiksi kodin kylmälaitteissa pinnoite säilyy vuosia.

Kysy lisää ja pyydä tarjous!

Haluan lisätietoa Fotonit-ratkaisuista


  Kyllä, haluan jatkossa vastaanottaa Festivon uutiskirjeen ja olen tutustunut tietosuojaselosteeseen.

  Usein kysytyt kysymykset

  Miten Nanoksi Fotonit -pinnoite toimii?

  Valon aktivoima pinnoite muodostaa reaktiivisia happiyhdisteitä. Happiyhdisteet ovat erittäin lyhytikäisiä ja reagoivat pinnalla olevien mikrobien ja VOC‐yhdisteiden kanssa. Mikrobit ja VOC‐yhdisteet hajoavat, ja samalla reaktiiviset happiyhdisteet neutralisoituvat vedeksi sekä hiilidioksidiksi.

  Miten Nanoksi Fotonit -pinnoite säilyy?

  Katalyysipinnoite on titaanidioksidiin (TiO2) perustuva pinnoite, joka osallistuu kemialliseen reaktioon, mutta ei ole reaktion alku‐ tai lopputuote. Tästä syystä pinnoite ei kulu tai häviä prosessissa.

  Miten uusi ilmiö ja asia valokatalyysi on? Miten paljon sitä on tutkittu?

  Valokatalyysi on tunnettu ilmiö, se on yli 100 vuotta vanha. Antimikrobisena vaikutuksena sitä on tutkittu jo kymmeniä vuosia. Hyvin paljon sertifioituja tutkimuksia on olemassa. Valokatalyysipinnoitteella saadaan aikaan hyvin merkittävä antimikrobinen vaikutus.

  Onko valokatalyysipinnoitteesta haittaa?

  Ei ole. Luonnollisena ilmiönä valokatalyysireaktioita tapahtuu joka tapauksessa koko ajan. Me vain tehostamme sitä. Käytettävä vitivalkoinen titaanioksidi on turvallinen ja elintarvikehyväksytty aine. Sitä voi siis vaikka syödä.

  Vaikuttaako Nanoksi Fotonit -pinnoitus on sisäilmaan?

  Kyllä. Valokatalyysi puhdistaa myös ilmaa. Tämän havaitsee aistinvaraisestikin – ilma tuntuu raikkaammalta. Kun sisäilmaa halutaan erityisesti puhdistaa, huonetilassa pinnoitetaan seinät ja katto.

  Onko pinnoitettu pinta haitallista ihokosketuksessa tai jos sitä nauttii sisäisesti?

  Ei. Pinnoite on hyvin ohut eikä pinnasta irtoa mitään. Pinnoituksen tekee tehtaillamme koulutettu asiantuntija asianmukaisesti suojattuna.

   

  Sotkeeko käsittely tuotteiden pinnat?

  Ei sotke. Pintakäsittely on paksuudeltaan on nano-luokkaa eli niin ohut ettei sitä voi silmin nähdä.

  Mille kaikille pinnoille Nanoksi-pinnoite sopii kodin kylmälaitteissa?

  Yleisesti Nanoksi-pinnoitus sopii kaikille kivi-, puu-, lasi-, metalli- ja laattapinnoille. Festivon kodin kylmälaitteissa eli kylmiöissä, pakastimissa ja viinikaapeissa Nanoksi-pinnoitus voidaan siis asentaa mihin tahansa. Olennaisempana tietysti laitteiden kahvat ja ovet, joihin luonnollisesti kosketaan eniten.

  Voidaanko ammattikeittiöissä kaikki pinnat pinnoittaa?

  Festivo-Porkka Groupilla on elintarvikekontaktimateriaalitutkimus valmistumassa Q2/2021, jonka jälkeen pinnoite on rekisteröity lainmukaisesti.

  Suojaako valokatalyysipinnoite meitä virustaudeilta?

  Ei yksistään. Se auttaa pitämään suojatut kohteet puhtaina taudinaiheuttajista, ja voi pysäyttää virusten kulun kohteessa, mutta ei korvaa viranomaisen ohjeita esim. koronavirukselta suojauduttaessa. Valmistajalla on hyviä kokemuksia mm. vanhainkotien suojaamisesta

  Onko testattu uusimmalla koronaviruksella?

  Toistaiseksi sertifioituja tutkimuksia on Saksasta, jossa on tutkittu koronaviruksen sukulaisilla. Itse mekanismi hapettavien yhdisteiden osalta on se, että se hyökkää niin sanottuun hiilivetysidokseen, joita on orgaanisissa materiaaleissa. Mekanismi on hyvin geneerinen eikä varsinaisesti katso mikä virus, bakteeri, home tai vaikkapa iso hiilimolekyyli on kyseessä. Hapettavat yhdisteet hapettavat samalla tavalla ne hapeksi ja vedeksi. Hyvin suora johtopäätös on, että jos mekanismi toimii tällä tavalla kaikilla viruksilla ja bakteereilla, jotka on tähän mennessä testattu ja mitattu, niin se toimii myös COVID19-viruksella.

  Maailmassa COVID19-viruksen tuhoamista on haastavaa testata, koska virusainesta saa käsitellä vain muutama tutkimustaho.

  Paljonko Nanoksi-pinnoitus maksaa?

  Pinnoituksen hinta riippuu aina pinnoitettavan alueen koosta sekä siitä, että asennetaanko pinnoite tehtaallamme uuden tilauksen yhteydessä vai jälkikäteen kodissasi tai liiketiloissa.