Tämä raikas jälkiruoka sopii niin hienomman juhlan alkumaljaksi kuin kesäpäivänkin jälkiruoaksi vaikkapa mökille! Kuohuviinihyytelö on myös helppo ottaa mukaan esimerkiksi piknikille.

| Helppo

RESEPTI: KUOHUVIINIHYYTELÖ MARJOILLA

Festivon kuohuviinihyytelö valmistuu helposti: hyydytä kuohuviini laseihin kesän suosikkimarjojesi kanssa ja koristele kermavaahdolla. Muista tehdä nämä ajoissa, sillä kuohuviinihyytelö tarvitsee vähintään 6h hyytyäkseen.

Huomiothan, että tämä jälkiruoka sisältää alkoholia eli ei sovi lapsille. Voit halutessasi valmistaa kuohuviinihyytelön alkoholittomasta kuohuviinistä.

 

Ainesosat

(n. 10 lasia)

  • 5 dl kuivaa kuohuviiniä (puolikuivaa, jos pidät makeammasta)
  • 3 dl vettä
  • 0,75 dl sokeria
  • 8 liivatelehteä
  • marjoja (esim. vadelmia ja mustikoita)
  • sitruunamelissaa
  • kermavaahtoa

Festivo kuohuviinihyytelö marjoilla valmistus

Valmistusohje

  • Liuota liivatelehdet pehmeiksi runsaassa määrässä kylmää vettä.
  • Kiehauta vesi ja sokeri niin, että sokeri liukenee. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota pehmenneet liivatelehdet seokseen.
  • Anna seoksen jäähtyä hetki. Sekoita varovasti kuohuviinin joukkoon.
  • Laita kuohuviinilasien (tai maljojen) pohjalle marjoja ja muutama sitruunamelissan lehti.
  • Kaada hyytelö päälle, peitä kelmulla ja anna hyytyä vähintään 6h tai yön yli viileässä.
  • Koristele hyytelöt kermavaahdolla ja halutessasi marjoilla.

✔ Huom. Valmiit hyytelöt sisältävät alkoholia, joten jälkiruoka ei sovi lapsille

✔ Resepti käyttää 2/3 kuohuviinipullosta, joten kokille jää sopivasti pullon pohjalle maisteltavaa

Festivon kuohuviinilasit marjoilla -resepti on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata myös Instagramissa @kaviaarista_arkeen

 

Katso myös kerroskakuksi koottavan voileipäkääretortun resepti!