Rapealla pekoni-pähkinämurulla kuorrutetut juustopallot toimivat oivasti niin osana juustotarjottimen antimia kuin sellaisenaan pikkusuolaisena tarjoiltavana. Juustopallot valmistuvat helposti tuorejuustosta ja rapea kuorrute pekonimurusta ja pähkinöistä.
| Helppo
Resepti: Festivon juustopallot rapealla pekoni-pähkinämurulla
Ainesosat
16–18 kpl
Juustopallot
200 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g voimakasta juustoa (esim. cheddar) hienoksi raastettuna
2–3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
mustapippuria
valkosipulijauhetta (0,5–1 tl)
suolaa
Rapea kuorrute
1 pkt (140–170 g) pekonia rapeaksi paistettuna ja hienonnettuna
50 g paahdettua, suolaamatonta pähkinäsekoitusta hienoksi hienonnettuna (n. 1 dl)
½ ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna
Tarjoiluun
Ruisnachoja
Valmistusohje
- Sekoita tuorejuustoon muut juustopallojen ainekset, mausta maun mukaan. Voit nostaa massan sen sekoittamisen jälkeen vartiksi viileään maustumaan ja tarkistaa maun vielä tämän jälkeen ennen palloiksi pyörittämistä.
- Pyörittele massa pieniksi palloiksi, muista hyvä käsihygienia.
- Peitä juustopallot kelmulla ja nosta viileään vetäytymään vähintään tunniksi (voit myös tehdä ne edellisenä päivänä valmiiksi odottamaan kuorruttamista).
- Kuorrutetta varten sekoita kaikki ainekset keskenään, hienonna kaikki aika hienoiksi, jotta saat juustopallot tasaisesti kuorrutettua. Pähkinöiden hienontamisessa voi käyttää yleiskonettakin, mutta varo hienontamasta pähkinämurua jauhoksi asti.
- Ota juustopallot viileästä ja pyörittele ne pekoni-pähkinämuruseoksessa tasaisesti.
Tarjoile ruisnachojen kanssa
Vinkit
✔ Voit valmistaa juustopallot myös kuorrutettuina valmiiksi odottamaan. Peitä pallot silloin hyvin ja tarjoile mieluiten vielä saman päivän aikana.
✔ Anna juustopallojen lämmetä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
✔ Jos kuorrutetta jää yli, älä heitä sitä hukkaan: säilytä ilmatiiviissä rasiassa viileässä ja syö salaatissa tai keiton päällä!
Festivon juustopallojen resepti on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata Instagramissa @kaviaarista_arkeen sekä Facebookissa Kaviaarista arkeen