| Keskitaso

Resepti: Festivon halloween jäätelökakku

Jäätelökakku yhdistettynä suklaakakkuun tuo vaihtelua perinteisille jäätelökakuille. Twistinä tässä reseptissä on myös jäätelöön sekoitetut keksit ja suklaapatukat, yllätä vieraasi herkullisella makuelämyksellä!

Koristelun suhteen voi käyttää vapaasti mielikuvitusta. Jäätelökakut ovat usein lastenjuhlien suosikkeja, mutta sopivat erinomaisesti aikuiseenkin makuun! Festivon jäätelökakku on koristeltu halloweeniin sopivaksi minidonitseilla, vaahtokarkeilla sekä teemaan sopivilla tikkareilla ja karkeilla.

Ainesosat

10–12 hengelle

Suklaakakkupohja

100 g voita
175 g fariinisokeria
125 g tummaa suklaata
1 rkl tummaa siirappia
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus (sormi)suolaa

Jäätelökakku

1 suklaakakkupohja (ohje yllä)
2 litraa vaniljajäätelöä
100 g suklaavohvelikeksejä (esim. Fasupala)
4–6 erilaista suklaapatukkaa (esim. Mars, Snickers, Twix)
175 g suklaatäytekeksejä (esim. Domino)

Koristeluun

minidonitseja (+ kakun koristeluun tarkoitettuja ”silmiä”)
vaahtokarkkeja
teemaan sopivia tikkareita
teemaan sopivia karkkeja
suklaa- ja kinuskikastiketta

Valmistusohje

Suklaakakkupohja

  • Sulata voi, fariinisokeri, suklaa ja siirappi kulhossa vesihauteessa tasaiseksi massaksi. Anna jäähtyä hetki.
  • Vatkaa kananmunista rakenne rikki ja jatka vatkaamista hetki niin, että ne kevyesti vaahdottuvat (käsin vatkaaminen riittää).
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Yhdistä voi-suklaaseokseen muut aineet (kananmunat ensin) käsin sekoittaen (puulusikka tai nuolija sopii tähän hyvin). Älä vatkaa/vaivaa taikinaa liikaa; taikinan kuuluu olla aika paksua.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (20 cm), käytä samaa vuokaa, jossa aiot tehdä jäätelökakun! Paista 175 asteessa uunin alatasolla, kunnes kakku on keskeltä juuri ja juuri kypsää, noin 20–30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Jäätelökakku

  • Hienonna suklaatäytekeksit hienoksi muruksi yleiskoneessa tai käsin muovipussin sisällä esimerkiksi kaulimen avulla. Vuoraa irtopohjavuoan (20 cm) pohja ja reunat kelmulla ja painele vuoan pohjalle (ja hiukan reunoille) noin ¾ keksimurusta.
  • Ota jäätelö hiukan pehmenemään ja jaa se kahteen kulhoon. Hienonna suklaapatukat pieneksi ja sekoita litraan jäätelöä. Hienonna suklaavohvelikeksit ja sekoita ne toisessa kulhossa loppujäätelöön.
  • Levitä toinen makukerros keksipohjan päälle tasaisesti. Ripottele loppu keksimuru ensimmäisen jäätelökerroksen päälle. Lisää seuraavaksi toinen jäätelökerros ja paina sen päälle suklaakakkupohja.
  • Peitä kakku kelmulla ja nosta pakastimeen jäätymään. Sopiva pakastusaika on noin 2–4 tuntia, sillä kakku saa jäätyä kunnolla uudestaan, jotta koristelun kanssa ei tule kiire ja kakku kestää sitten pöydässäkin olemista sulamatta heti

Koristelu

  • Koristelua varten kumoa jäätynyt kakku vuoasta niin, että suklaakakkupohja jää alimmaksi.
  • Minidonitseista saa hauskan näköisiä koristeluun tarkoitetuilla silmillä, ja suklaa- ja/tai kinuskikastiketta voi valuttaa kakun reunoja pitkin ”kuorrutukseksi”.
  • Koristelun on tarkoitus olla hauskaa, joten sitä ei kannata ottaa liian vakavasti! Käytä mielikuvitusta ja vaihtele koristelua maun mukaan.

Vinkit

✔ Kakun keksikerrokset ja kakkupohja auttavat kakkua pysymään kasassa leikatessa ja pitävät sen myös kylmempänä pidempään. Keksikerroksen makua voi aina vaihtaa oman maun mukaan!

✔ Suklaapatukoiden tilalla voi käyttää esimerkiksi juhlista jääneitä konvehteja, jotka vain hienontaa pieniksi.

✔ Kakun voi tehdä pakkaseen valmiiksi muutama päivä ennen juhlia, mutta silloin on huomioitava, että sen pitää antaa pehmetä huoneenlämmössä hieman pidempään ennen leikkaamista.

Festivon jäätelökakku on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata Instagramissa @kaviaarista_arkeen sekä Facebookissa Kaviaarista arkeen