18
joulu
Noora Englund
Noora Englund

RESEPTI: OMENA-KINUSKIKAKKU

Kinuskin makeus ja omenan raikkaus luovat maukkaan yhdistelmän. Reseptissä on käytetty kuutioituja omenia ja omenasosetta, jotka tuovat raikkautta makealle kinuskille. Yhdistettynä mascarpone-kermavaahtoon ja mehevään kakkupohjaan herkullinen makuelämys on taattu. Festivon omena-kinuskikakku sopii oivasti aikuisempaan makuun ja juhlapöytien tähdeksi!

Näyttävyyttä kakulle saat lisäämällä kakun päälle omenasipsejä ja kinuskikastiketta. Koristele kakusta niin korkea kun haluat, korkeampikin kakku nimittäin mahtuu Festivon kylmiöön.


OMENA-KINUSKIKAKKU

(10-15 annosta)

POHJA

5 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa

KOSTUTUS

2 dl omenamehua

TÄYTE 1

OMENA-KINUSKI
75 g voita
75 g fariinisokeria
4,5-5 dl hapanta omenaa kuutioituna (n. 3 omenaa)
1 dl makeuttamatonta omenasosetta
0,5 tl kanelia
ripaus suolaa

TÄYTE 2 JA KUORRUTE

MASCARPONE-KERMAVAAHTO
400 g mascarponea
2 dl vispikermaa
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl tomusokeria

KORISTELUUN

Kuivattuja omenasipsejä
Kinuskikastiketta

VALMISTUS

Valmista kakkupohja vaahdottamalla kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi ja sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kanamuna-sokeri-vaahdon joukkoon kääntelemällä. Kaada taikina voideltuun, pohjasta leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (ø 20 cm).

Paista uunin alatasolla 175 asteessa 30–40min kunnes kakku irtoaa hiukan vuoan reunoista ja kokeilutikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä ensin hetki vuoassa ja siirrä sitten ritilän päälle jäähtymään. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

TÄYTE

Valmista omenakinuski sulattamalla sokeri ja voi paistinpannussa. Lisää omenakuutiot ja anna kinuskin kiehua n. 5 min kunnes se hiukan sakenee ja omenakuutiot pehmenevät. Varo ettet polta sokeria. Lisää kinuskiin omenasose, kaneli ja ripaus suolaa. Anna jäähtyä.

Valmista mascarponevaahto vaahdottamalla mascarpone ja kerma yhteen kuohkeaksi vaahdoksi, mausta tomusokerilla ja sitruunan kuorella. Käytä vaahdosta puolet kakun täytteeksi ja puolet kuoruttamiseen ja koristeluun.

Kostuta kakkupohja omenamehulla. Täytä kerrokset omenakinuskilla ja mascarponevaahdolla. Levitä loppu vaahto kakun reunoille ja pinnalle, pursota osa halutessasi koristeeksi. Koristele valmis kakku juuri ennen tarjoilua kinuskikastikkeella ja omenasipseillä.